Kuuden Sigman tasot

Kuusi Sigma-tasoa ovat ammattilaisia, joita esiintyy organisaation kaikissa hierarkioissa. Jokaisella toimeenpanijalla on oma rooli tuotteen tai palvelun tehokkuuden parantamisessa. Sig-sigman eri tasot kertovat meille, kuka voi suorittaa minkä roolin ja milloin se on käsiteltävä projektissa. Jokaisella tasolla on taustalla oleva ero, jolla ammattilaisella voi olla taidot, tiedot ja tekninen sanasto projektin toteuttamiseen.

Six Sigmalla on erilaiset sertifiointitasot, joista puhutaan yksityiskohtaisesti tässä artikkelissa. Työntekijöistä, jotka ovat suorittaneet kuuden sigman sertifikaatin, tulee luonnostaan ​​luontainen ja välttämätöntä haettaessa parannusmenetelmiä ja prosesseja organisaatioissaan. Heistä tulee keskeinen sidosryhmä ja he arvioivat laadunvalvontaa seuraamalla jatkuvasti projekteja, prosesseja ja palveluita. He pyrkivät poistamaan eroja, redundansseja ja poikkeamia valmistustoiminnoissa ottamalla käyttöön ja noudattamalla prosessien standardiprotokollia. Nämä keskeiset sidosryhmät ovat vastuussa myös sellaisten mittareiden laatimisesta, jotka auttavat vähentämään vikojen vaihtelua.

Jotkut maailman johtavista organisaatioista perustavat Six Sigman vakiokäytännöt sekä vähärasvaisen tuotannon mukautuvat toimenpiteet. Yhdessä yhteistyössä he vähentävät jätteitä nostaakseen organisaatioitaan niin tehokkaiksi kuin se voisi olla. Mainitakseni muutamia yrityksiä, jotka ovat menestyksekkäästi istuttaneet Six Sigman sen juuriin, ovat Xerox, 3M ja BAE Systems. Jotta yritys saavuttaa optimaaliset tulokset toteuttamalla käytännössä Six Sigman ja Lean -valmistuksen periaatteet, on asiantuntijoita, jotka ovat koulutettuja sovellustyökaluihin ja oikeisiin tekniikoihin, ottaen huomioon muutokset, jotka tehdään koko yritykselle.

Kuuden Sigman tasot

Katsokaamme nyt Six Sigman eri tasoja. Jokainen sertifiointitaso merkitsee sitä roolia, jonka sidosryhmä on pätevä suorittamaan hankkeiden toteuttamisessa ja johtamisen käytäntöjen laadun parantamisessa. Tämä auttaa koulutettua henkilöstöä olemaan täynnä aktiivisia osallistujia, kun kyse on yrityksen kulttuurin muokkaamisesta ja seisokkien poistamisesta.

Aloitetaan nyt tutkia sertifiointitikkaiden erilaisia ​​tasoja ja miten kukin voi osoittautua lisäävänsä ammattilaisten taitoihin ja auttaa häntä etenemään urallaan.

1.Valkoinen vyö:

Tämä on Six Sigma -sertifiointikoulutuksen ensimmäinen sertifiointitaso. Ammattilaisia, joille ei ole suoritettu aiempaa muodollista sertifikaattikoulutusta tai muuta laajennettua koulutusta, kutsutaan kuudeksi sigma-valkoisen vyön haltijaksi. Tämä istunto antaa heille yleiskuvan tarvittavista tehokkaista menetelmistä ja LSS-työntekijöiden opiskelemaan sanastoon koko organisaation hierarkian alueella. Se osoittaa heille, miten he edistävät tehokkuutta ja luotettavia tuloksia. Tämän perusalustan avulla, aluksi, valkoisten vyöjen haltijat osallistuvat niihin hankkeisiin, joiden tavoitteena on ongelmanratkaisu. Se kiertää tiukasti laadunhallintaa ja jätteiden vähentämistä.

2.Keltainen vyö:

Tämän merkinnän pitäminen tarkoittaa, että se osoittaa altistumisen Six Sigman konsepteille, jotka etenevät ennen perusteita, joita valkoinen vyön haltija pyrkii. Keltaisten vöiden harjoittajilla on koulutustilaisuuksia kahden päivän ajan, mikä lisää tietämystä, että he tarvitsevat työskennelläkseen projektissa ja tekevät yhteistyötä tiimin jäsenten kanssa, jotka ovat kaikki toisistaan ​​riippuvaisia ​​läheisesti. He voivat kohottaa hankkeita, joilla oli rajoitettu soveltamisala, ja auttaa johtajia, jotka ovat vyöllä korkeammalla tasolla.

3.Vihreä vyö:

Vihreän vyön kuuden sigman sertifikaatin saamiseksi vaadittavien ammattilaisten odotetaan osallistuvan koko kurssille, jossa heille annetaan Six Sigman menetelmät, kuinka kehittää, parantaa ja vähentää palveluiden ja prosessien vaihtelua. Hän osaa soveltaa kehyksiä, jotka ovat ongelmanratkaisussa, yksi esimerkki on DMAIC. Tämä parannusjakso haastaa sarjan vaiheita liiketoimintaprosessissa vallitsevien ongelmien analysoimiseksi. He tekevät tärkeitä mittareita muutosten mittaamiseksi, päättelevät asiaankuuluvaa tietoa ja toteuttavat ratkaisuja, jotka ylläpitävät tuloksia tietyn ajan. Vihreä vyö on erittäin arvokasta ammattilaisille, jotka ovat mukana projektijohtamisen, lääketieteen ja terveydenhuollon sekä myös taloushallinnon aloilla. Se toimii lähtökohtana suorituskykymittareille ja hallintakarttatyökaluille, kuten (FMEA) vikatilat ja vaikutusanalyysi. Kun sertifiointi on suoritettu, avainhenkilöt ovat valmiita ottamaan vastuun hankkeista yhdistämällä LSS-konseptien yhteydet organisaation tavoitteisiin. Heillä on tietoa soveltaa johtamistyökaluja toiminnan toteuttamiseen, löytää tapoja vähentää jätteitä ja päätellä näkemyksiä, jotka ovat tietojen kannalta ratkaisevia.

4.Musta vyö:

Tämä on edistynyt koulutustaso, jonka johtajat läpäisevät osaamisensa parantamisen vihreiden vyöhykkeiden sertifioinnin suorittamisen jälkeen. Edellytyksenä on aiemman LSS-tietämyksen saaminen, jotta johtajat ja sidosryhmät tulevat hallitsemaan taitojaan ja tietojaan, joita suunnitellaan soveltaa. Tämä auttaa pitämään huolta siitä, että heidän on johdettava monia monimutkaisia ​​hankkeita, jotka ovat laajoja, häiritseviä ja saattavat tarvita organisaatiomuutoksia. Mustavyöhyväksyttyjen ammattilaisten voidaan katsoa osoittavan oppimisen ja todellisen tilikokemuksen toteuttamalla live-projektin korkea-asteilleen. Se voi olla myös voittoa tavoittelemattomille järjestöille. Tekemällä projektisäännön, keräämällä tietoja ja infusoimalla kuusi sigma-työkalua todelliseen projektiyhteyteen, opiskelijat tarttuvat ja kasvavat potentiaaliaan, jota he tarvitsevat tehostaakseen liiketoimintaansa, tuottaakseen ja lisäävät samalla asiakastyytyväisyyttä. Yhdessä vähäpätöisten ponnistelujen kanssa ne parantavat laatua, ja niiden avulla on mahdollista vaikuttaa valtavasti yrityksen tuottavuuteen.

5.Master musta vyö:

Ammattilainen, jolla on perusteelliset johtamistaidot ja ongelmanratkaisumenetelmät, voi halutessaan pitää hallussaan mustan mustan vyön LSS: ssä. Master-mustan vyön haltijan nimeämisessä on kyse asiantuntijasta, jolla on laaja strategia-alue koko liiketoiminnan ajan ja siten kaikkien toimintojen välisten ryhmien koordinointi.

6.Champion:

Ammattilaista kutsutaan mestariksi, kun hän on LSS: n käyttöönoton ja strategian johtaja ylemmällä tasolla. Nyt ammattilaisten johtajien asettamiin tavoitteisiin perustuen mestarit ovat ne, jotka varmistavat, että suurin osa jätteiden vähentämistä ja muunnelmien poistamista koskevista aloitteista todella auttaa poistamaan viat yrityksen tarpeisiin mukauttamisen mukaisesti. Mestarillisten mustien vyöjohtajiensa ohjaamana tällaiset johtajat auttavat paljon ohjaamalla huipputason ammattilaisia, jotka ovat mukana LSS: n toteuttamisessa, ja seuraamalla myös kuinka paljon edistystä on tapahtunut.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Six Sigman tasoille. Täällä olemme keskustelleet Six Sigman eri tasoista sertifiointitikkaalla, jotka auttavat sinua eteenpäin urallasi. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

  1. Opas Lean Six Sigma-mustaan ​​vyöhön (sertifioitu)
  2. Rakennusprojektien hallinta
  3. Projektinhallinnan menetelmät
  4. 20 Lean Six Sigma vihreän vyön sertifiointi | Ilmaiseksi | koulutus