Excel Power Query (sisällysluettelo)

  • Johdanto Excel-kyselyyn
  • Kuinka käyttää Power Querya Excelissä?

Johdanto Excel-kyselyyn

Ennen kuin aloitat tietojen analysoinnin, vaihe on tuoda samat tiedot. Excelissä meillä on yleistetty tapa syöttää manuaalisesti datasoluja soluittain, rivi riviltä ja sarake sarakkeittain. Kuitenkin siitä tulee vaikeaa, kun sinulla on suuria tietolinjoja kirjoitettavaksi. Harkitse tietojoukkoa, jossa on 100 kt riviä. Se on aikaa vievä työ, eikö niin? Jopa ei kannata kirjoittaa niin paljon rivejä manuaalisesti Exceliin, koska se on virhealtista. Mitä tehdä tällaisissa tapauksissa? Onko mitään vaihtoehtoa manuaaliseen syöttämiseen? Totisesti, samalle on vaihtoehto. Tehokysely! Mukava sana kuulla? Se on vielä mukavampaa, jos opit käyttämään sitä Excel-sovelluksen avulla tietojen tuontiin ja muuntamiseen Excel-sovelluksen alla. Tässä artikkelissa käsittelemme Power Query -tapahtumaa Excelissä.

Power Query tietojen tuontiprosessin automatisoimiseksi

Power Query on tehokas excel-työkalu, jonka avulla käyttäjä voi tuoda tietoja eri lähteistä Exceliin. Nämä lähteet sisältävät joitain relaatiotietokantoja, kuten Microsoft SQL Server, Microsoft Access, Azure jne., Sekä datatiedostoja, kuten Excel, Text, CSV, XML, JSON jne. Power Query voi auttaa sinua automatisoimaan tietojen tuontitehtävän Excel pienin voimin, ja se on niin paljon helpompaa, että voit tuntea liikkumisen itse Excelissä. Sitä voidaan mieluiten pitää ETL-työkaluna, jonka avulla voit purkaa, muuntaa ja ladata tietoja Exceliin.

Kuinka käyttää Power Querya Excelissä?

Oletetaan, että kansiossa on tekstitiedosto, joka koostuu 1000 rivistä dataa. Tuomme tämän tiedoston Exceliin Excel-kyselyn avulla ja yritämme manipuloida sitä itse Power Query -toiminnolla.

Vaihe 1: Ensimmäinen asia ensin. Meidän on luotava yhteys, jotta voimme vetää tietoja tekstitiedostosta Excelissä. Avaa Excel-tiedosto> Napsauta Tiedot- välilehteä Excel-nauhassa> napsauta avattavaa Hanki tiedot -kohtaa Hanki ja muunna tietoja -osiossa.

Vaihe 2: Heti kun napsautat avattavaa Hae tietoja -vaihtoehtoa, saat useita vaihtoehtoja mistä tosiasiallisesti voi vetää. Siirrymme kohtaan Kansio, joka on avattavasta Tiedostosta -kohdassa. Tätä vaihtoehtoa käytämme Teksti / CSV- vaihtoehdossa, koska siinä on enemmän monipuolisuutta kuin jälkimmäisessä.

Vaihe 3: Heti kun napsautat Mainoskansio -vaihtoehtoa, uusi ikkuna aukeaa. Siellä sinun on selattava polkua, jolla tiedosto sijaitsee. Napsauta Selaa… -painiketta ja siirry kohti polkua, jossa datatiedosto sijaitsee.

Napsauta OK, kun olet valmis polun selaamiseen.

HUOMAUTUS: Tässä kuvakaappauksessa mainittu polku on sijainti, jonka olen löytänyt tiedoston. Kun noudatat tätä opetusohjelmaa, tietotiedostosi saattaa olla tallennettu muualle. Selaa tätä polkua.

Vaihe 4: Uusi ikkuna avautuu ja sisältää luettelon kaikista tiedostoista, jotka ovat selaamalla polulla erilaisilla tiedostoominaisuuksilla, kuten tiedostonimellä, tietotyypillä, muokkauspäivämäärällä ja tiedoston sijaintipolulla, tiedostopääte jne.

Tämän ikkunan alareunassa on vielä 4 vaihtoehtoa, jotka lukevat Yhdistä, Lataa, Muunna tiedot ja Peruuta.

Yhdistä-toiminnolla voit valita niiden tietojoukkojen välillä, jotka haluat yhdistää. Sillä ei kuitenkaan ole erillistä muokkausvaihtoehtoa, mikä tekee siitä vähemmän monipuolisen, koska et voi päättää, mitkä sarakkeet yhdistetään.

Lataa avulla voit ladata tiedot taulukkona / Pivot-tiedostona Excel-taulukkoon riippumatta lähdetiedoston tietojen todellisesta muodosta.

Muunna tiedot -sovelluksen avulla voit muuntaa lähdetiedostot. Voit lisätä lasketun sarakkeen, muuttaa muotoa tietyille sarakkeille, lisätä tai poistaa sarakkeita, ryhmäsarakkeita jne.

Peruuta on painike, joka peruuttaa kaikki muut virran kyselyssä olevat toiminnot.

Vaihe 5: Napsauta Muuta tietoja -painiketta ja valitse tiedosto nimeltään Source Data.txt . Näet datan asettelun alla olevan kuvan mukaisesti:

Ylänauhassa on useita vaihtoehtoja, kuten Koti, Muunna, Lisää sarake, Näytä. Asettelun vasemmalla puolella on ikkuna Kyselyasetusta varten, näemme kaikki kyselyt suoritettuna, kunnes täällä yksi kerrallaan. Huomaa, että jokainen kysely on muotoiltu koodi Power Query -kohdassa.

Vaihe 6: Vaihdamme nyt ensimmäisen sarakkeen tietotyypiksi päivämäärä. Valitse ensimmäinen sarake, jonka nimi on Päivämäärä > Napsauta hiiren kakkospainikkeella> Muuta tyyppi -navigointipalkkia > Valitse päivämäärä vaihtoehtona edustamaan kaikkia numeroarvoja päiväyksenä annetulle sarakkeelle.

Vaihe 7: Heti kun napsautat Päivämäärää, esiin tulee uusi ikkuna, jonka nimi on Change Column Type . Napsauta Lisää uusi vaihe siellä, jos haluat muuttaa sarakkeen muotoa päivämääräksi.

Katso Päivämäärä-saraketta nyt, sen olisi pitänyt muuttaa muotoa kokonaislukuista päivämääriksi.

Vaihe 8: Voimme lisätä lasketun / lasketun sarakkeen myös tähän asetteluun, ennen kuin lataamme sen. Seuraa navigointia kohdassa Yleinen- osiossa Lisää sarake> Mukautettu sarake . Sen avulla voit luoda uuden lasketun sarakkeen mukautetun kaavan perusteella.

Vaihe 9: Muuta sarakkeen nimi marginaalina% ja muotoile se marginaalina / myyntinä mukautettujen sarakkeiden alla seuraavasti:

Napsauta OK-painiketta ja näet lisättävän sarakkeen asettelun alla.

Vaihe 10: Lataa nämä tiedot Exceliin siirtymällä kohtaan Koti> Sulje ja lataa navigointipalkki > Sulje ja lataa kohteeseen… (Tämän vaihtoehdon avulla voit ladata tiedot taulukkona, PivotTable-, PivotTable-kaavioina jne.)

Vaihe 11: Valitse ohjatun tietojen tuontitoiminnon sisällä taulukon asettelu, olemassa oleva laskentataulukko ja napsauta OK .

Näet alla olevan kuvan mukaan ladatun datataulun:

Näin voimme käyttää Power Query -toimintoa automatisoidaksesi tietojen tuontitoiminnan Excelissä. Kääritään asiat muistettavaksi muodoiksi.

Muistettavat asiat

  • Power Query on helpoin tapa automatisoida tietojen tuonnin tehtävä Excelissä. Se säästää työvoimaa, aikaa ja vähentää inhimillisiä virheitä.
  • Voimme tuoda tietoja eri tietokannoista, kuten SQL Server, Access-palvelin jne., Samoin kuin tiedostoja, kuten teksti, CSV, XML jne.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Excel-kyselyyn. Tässä keskustellaan esimerkkien avulla Power Queryn käyttämisestä Excelissä ja kuinka tietojen tuonti eri tietokannoista. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

  1. Kuinka käyttää Excel-hakkeroita pikanäppäimillä
  2. Kuinka luoda tietomalli Excelissä?
  3. Esimerkkejä tarkistusluettelosta Excelissä
  4. Box- ja whisker-tontti Excelissä

Luokka: