Johdanto PI-kaavioihin R: ssä

Datan visualisointi on tärkeä tapa kerätä tietoa tiedoista ja useista visualisointimenetelmistä, R: n ympyräkaaviolla on oma sovellus ja edut. Piirakkakarttoja käytetään arvon jakautumisen näyttämiseen monien tuotteiden välillä suhteellisesti tai prosentuaalisesti. Oletetaan esimerkiksi, että on olemassa yritys nimeltä ABC Chemicals, joka sijoittaa voimavaransa viiden erityyppisen kemikaalin valmistukseen. Kutsumme näitä kemikaaleja AB1, AB2, AB3, AB4 ja AB5 ja vuonna 2018 valmistetun kemikaalin kokonaismäärästä, joka on 300 MT, AB1 tuotettiin 90 MT, AB2 tuotettiin 50 MT, AB3 tuotettiin 100 MT, AB4 tuotettiin 40 MT ja AB5 tuotettiin 20MT. Nyt haluamme ymmärtää nämä tiedot intuitiivisesti jonkin kaavion muodossa. Sitten voimme käyttää piirakkakaaviota näiden tietojen kuvaamiseen.

Piirtotaulukoiden avulla datan kuviot voidaan ymmärtää helposti, kun taas lukuvaiheen läpi ymmärtäminen vie usein hetken. Esimerkiksi, jos piirrämme yllä olevan esimerkin ympyräkaaviona, voimme ymmärtää tuotannon määrän ja tuotannon osuuden minuutissa.

Piirakkakaavioiden piirtämiseen R: ssä on erilaisia ​​paketteja ja näiden monien vaihtoehtojen joukossa keskitymme tässä artikkelissa kahteen menetelmään.

Syntaksi

Yllä oleva osa tarjosi lyhyen kuvan piirakkakaaviosta ja sen käytöstä. Tässä osiossa opitaan piirakkakaavioita erityisesti R: ssä. Niille, jotka ovat uusia R: tä, se on ohjelmointikieli, jota käytetään pääasiassa tietojen analysointiin ja koneoppimiseen. R on toiminnallisuudestaan ​​melko rikas ja tarjoaa satoja kirjastoja erilaisiin käyttötapoihin.

R: ssä ympyräkaavio voidaan luoda käyttämällä yksinkertaista sisäänrakennettua toimintoa, ja sen syntaksi esitetään alla.

piirakka (x, tarrat, säde, pää, kolla, myötäpäivään)

Missä,

x on nimeltään vektori ja se sisältää piirakkakaaviossa käytettäviä numeerisia arvoja, kuten yllä olevassa esimerkissä olevat tuotantoluvut.

etiketit nimeävät näitä arvoja X: ssä, kuten kemikaalien nimi.

sädeargumentti on piirakkakaavion ympyrän sädelle. Sen tyypillinen arvo on välillä -1 ja +1.

pääargumenttia voidaan käyttää kaavion otsikon tarjoamiseen.

col-argumenttia voidaan käyttää värien esittämiseen kaavioon.

myötäpäivään on looginen arvo, joka käyttää joko totta tai vääriä osoittaen, onko kaavioiden viipaleet vedetty myötäpäivään tai vastapäivään.

Huomaa, että X on pakollinen argumentti ja loput kaikki ovat valinnaisia.

Kuinka luoda ympyräkaavio R: ään?

Nyt kun ymmärsimme myös ympyräkaavion syntaksin, rakennetaan nyt ympyräkaavio. Tätä varten käytämme jälleen samaa esimerkkiä yllä olevassa johdanto-osassa.

Ensinnäkin muuntakaamme yllä oleva esimerkki taulukon muodossa helpon ymmärtämisen helpottamiseksi.

Kemikaalin nimiTuotettu määrä (MT)
AB190
AB250
AB3100
AB440
AB520
Kaikki yhteensä300

Ensinnäkin, käytämme seuraavia kahta R-koodiriviä muuntaaksesi yllä olevan taulukon kahdeksi vektoriksi, yksi kemikaalin nimeksi ja toinen kemikaalin tilavuudeksi.

Nyt piirrämme yksinkertaisen ympyräkaavion antamalla vain x-arvon yllä olevassa syntaksissa.

chem <- c (“AB1 ″, ” AB2 ″, ”AB3 ″, ” AB4 ″, ”AB5”)

tilavuus <- c (90, 50, 100, 40, 20)

pie (vol)

Sen tulos on alla oleva kuva.

Jos tarkkailet tulosta, ei ole kovin selvää, mitä mikä edustaa. Joten jotta se olisi intuitiivisempi, syötämme vielä muutama argumentti piirakkatoimintoon ja ajamme uudelleen.

chem <- c (“AB1 ″, ” AB2 ″, ”AB3 ″, ” AB4 ″, ”AB5”)

tilavuus <- c (90, 50, 100, 40, 20)

piirakka (x = vol, etiketit = kem, säde = 1, pää = “piirakkakaavio kemiantuotannolle”, myötäpäivään = T)

Tämä kuva on parempi ymmärtää, koska se sisältää kemikaalien nimen ja otsikon. Huomaa, että näiden kahden kaavion värimaailma tulee oletuksena ja jota voimme muuttaa tarpeidemme tai toiveidemme mukaan. Teemme sen alla olevassa osassa.

Kuinka vaihtaa ympyräkaavioita ja täyttöväriä?

Otetaan tässä osiossa, kuinka se voi olla muutospiirakkakaavio.

Ensinnäkin, näytetään kemikaalien määrä kaaviossa kemikaalien nimen sijasta.

piirakka (x = vol, etiketit = vol, säde = 1, pää = “piirakkakaavio kemiantuotannolle”, myötäpäivään = T)

Suorita se itse ja katso lähtö.

Seuraavaksi annetaan muuttaa kaavioiden väriä.

chem <- c (“AB1 ″, ” AB2 ″, ”AB3 ″, ” AB4 ″, ”AB5”)

tilavuus <- c (90, 50, 100, 40, 20)

piirakka (x = vol, etiketit = kem, säde = 1, pää = “piirakkakaavio kemiantuotannossa”, col = c (“punainen”, “sininen”, “vihreä”, “musta”, “keltainen”), myötäpäivään = T)

Tässä määrittelimme haluamamme värit. Lähtö on kuten alla.

Kuinka luoda 3D-ympyräkaavio?

Tässä osassa opitaan kuinka rakentaa 3D-ympyräkaavio R: hen 3D-ympyräkaavion rakentamiseksi, meidän on ensin asennettava kirjasto, koska sitä ei voida tehdä sisäänrakennetusta perustoiminnosta.

Asenna kirjaston plotrix ennen kuin suoritat piirakkakaavion koodin. Asenna kirjasto suorittamalla seuraava komento R.

Install.packages ( ”plotrix”)

Suorita sen jälkeen seuraavat kaksi riviä saadaksesi 3D-kuvaajan.

chem <- c (“AB1 ″, ” AB2 ″, ”AB3 ″, ” AB4 ″, ”AB5”)

tilavuus <- c (90, 50, 100, 40, 20)

kirjasto (plotrix)

pie3D (vol, etiketit = chem, räjähtää = 0, 1, main = “Kemikaalien piirakkakaavio”)

johtopäätös

Piirakkataulukoita käytetään paljon ja se on erittäin intuitiivinen ja informatiivinen, mikä on mielestäni jo nyt selvä. Myös finanssialueilla ja monilla muilla sektoreilla ympyräkaaviot ovat perusajatus, josta melkein kaikki analyysi alkaa. Se on yksinkertainen, mutta erittäin voimakas. Tässä artikkelissa toimitimme tarpeeksi yksityiskohtia, joiden pitäisi auttaa ketään aloittamaan pie-kaavioiden laatiminen suurella luottamuksella ja helposti. Opiskelijoita ja oppijoita kehotetaan myös tutkimaan R: n ohjevalikkoa, josta he voivat oppia lisätietoja ja ympyräkaavioiden muita toimintoja. R: ssä on hieno visualisointipaketti nimeltään ggplot2, joka tarjoaa monia mukautusvaihtoehtoja ympyräkaavioihin ja kaikkeen muuhun visualisointiin yleensä, ehdokkaita kehotetaan tutkimaan myös tätä. Viimeinkin, jos on kysyttävää tai epäilyjä, voit aina kommentoida tätä artikkelia ja ottaa yhteyttä saadaksesi lisätietoja, esimerkkejä ja teoreettisia keskusteluja.

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut opas ympyräkaavioon R: ssä. Tässä keskustelimme kuinka miten luoda ympyräkaavio, miten muuttaa ympyräkaaviota ja täyttöväriä sekä miten luoda 3D-ympyräkaavio. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

  1. Piirakkakaavion esimerkkejä
  2. Binomijakauma R: ssä
  3. Kaaviot vs. kaaviot
  4. Opas linjakuvaajaan R: ssä

Luokka: