Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa tarkastellaan kuinka yhdistää todellisuus helposti rotoskooppityyliseen maalaukseen. "Rotoscoping" on termi, jota taiteilijat maalaavat tai jäljittävät live-elokuvien, ruutu kerrallaan, animaation luomiseksi, ja sitä käytetään kaikissa tv-mainoksissa Hollywood-elokuviin, etenkin viimeaikaiseen Keanu Reeves -elokuvaan " "Skanneri tumma".

Emme aio luoda täällä kokonaista animoitua sekvenssiä, mutta opimme antamaan valokuvan, jolla on sama rotoskooppitehoste, ja se on erittäin helppo tehdä. Sen sijaan, että soveltaisimme efektiä koko kuvaan, mitä voimme varmasti tehdä, jos haluamme, käytämme sitä vain kuvan pääaiheeseen, jättämällä kaikki muu valokuvassa koskemattomaksi, joten näyttää siltä, ​​että olemme yhdistämällä maalauksen todellisuuteen.

Tässä kuva, jonka aloitan:

Ja tässä on kuva sen jälkeen kun rotoskoopin maalaus on kohdistettu päähenkilöön (kahteen ihmiseen) jättäen seinä, jalkakäytävä ja mikä tahansa, mitä hän pitää kädestään koskemattomana:

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Valitse valokuvasi pääaihe

Koska aiomme vain käyttää efektiä kuvan pääaiheeseen, ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä, on eristää se muusta kuvasta, mikä tarkoittaa, että meidän on valittava se. Tässä tapauksessani haluan soveltaa vaikutusta vain kahdelle jalkakäytävällä istuvalle ihmiselle, joten aion valita heidät. Voit käyttää mitä tahansa valintatyökalua, josta olet mieluiten valinnassa. Käytän Pen Tool -työkalua, mutta myös Lasso-työkalu toimisi hienosti. Mene eteenpäin ja valitse pääaihe:

Valitse kuvan pääaihe valitsemallasi valintatyökalulla.

Huomaa, että olen valinnut kaiken, mitä kaveri pitää kädessään, koska en halua, että maalaustehoste levitetään siihen.

Vaihe 2: Kopioi valinta uuteen kerrokseen

Kun pääaihe on valittu, kopioi valinta uudelle tasolle taustakerroksen yläpuolella pikanäppäimillä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Et näe mitään tapahtuvan asiakirjaikkunassa, mutta jos tarkastelet Tasot-palettia, huomaat, että valintasi on kopioitu uuteen tasoon, jonka Photoshop on automaattisesti nimittänyt Taso 1:

Kopioi valinta uudelle tasolle painamalla "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac).

Vaihe 3: Levitä "Julistereunat" -suodatin uuteen kerrokseen

Kun Tasot 1 -taso on valittu Tasot-paletista, siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Taide ja valitse sitten Julistereunat .

Tämä tuo esiin Photoshopin suodatingalleria, joka on asetettu "Poster Edges" -suodatinvaihtoehtoihin oikealla (ympyröity punaisella):

Siirry Suodatin> Taiteellinen> Julistereunat tuodaksesi esiin Photoshopin "Suodatingalleria", joka on asetettu oikean reunan "Julistereunat" -vaihtoehtoihin.

Pidä silmällä vasemmalla olevaa suurta esikatselualuetta, niin näet mitä kuvallesi tapahtuu säätäessäsi Julistereunat-asetusta. Olen kuvani suhteen asettanut reunan paksuuden ja reunan voimakkuuden arvoksi 1 ja julisteen arvoksi 2 . Nämä asetukset toimivat parhaiten tässä kuvassa, mutta kokeile vapaasti vaihtoehtoja itse nähdäksesi, toimivatko muut asetukset kuvan paremmin. Tarkoituksena on saada kohde näyttämään vähemmän todelliselta valolta ja enemmän kuin maalaukselta. Päävaihtoehto on kolmas, "Posterization", joka määrittää kuinka monta eri värisävyttä kuvasi sisältää. Alemmat arvot toimivat parhaiten.

Napsauta OK, kun olet tyytyväinen tuloksiin poistuaksesi Suodatingalleriasta. Tässä on kuvani suodattimen asennuksen jälkeen:

Kuva sen jälkeen kun "Poster Edges" -suodatin on kiinnitetty pääkohteeseen.

Vaihe 4: Lisää musta aivohalvaus päähenkilön ympärille

Parannamme vaikutusta hiukan lisäämällä mustan iskun pääkohteen ympärille. Kun "Taso 1" on edelleen valittuna, napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta:

Napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta.

Valitse näyte kerrostyylit- luettelon alaosasta Stroke :

Napsauta "Stroke" kerrostyylien luettelon alaosassa valitaksesi sen.

Tämä tuo esiin Tason tyyli -valintaikkunan, joka on asetettu keskimmäisen sarakkeen Stroke-asetuksiin. Photoshop asettaa aina viivan oletusvärin punaiseksi (jolla ei ole mitään merkitystä). Haluamme, että vetoväri on musta, joten muuta sitä napsauttamalla sanan "Väri" oikealla puolella olevaa värimallia :

Napsauta värimallia muuttaaksesi värin väriä.

Photoshopin värinvalitsin tulee näkyviin. Napsauta vasemmalla olevan suuren neliön alueen vasemmassa alakulmassa valitaksesi mustan. Tiedät, että olet valinnut puhtaan mustan, koska oikealla olevien "R", "G" ja "B" -arvojen arvot lukevat "0":

Valitse musta iskunväriksi napsauttamalla suuren neliön vasemmassa alakulmassa.

Napsauta OK poistuaksesi värivalinnasta. Aseta sitten tason tyyli -valintaikkunan Stroke-vaihtoehdoille yläreunan iskun kokoksi jonkin verran välillä 2-4 pikseliä kuvan koosta riippuen. Olen jättänyt kaivokseni oletuksena 3 pikseliä. Muuta sitten iskun sijainti keskikohdaksi napsauttamalla alaspäin osoittavaa nuolta ja valitsemalla luettelosta "Keskitä":

Muuta aivohalvauksen "Koko" jonkin verran välille 2-4 kuvapistettä, muuta sitten "Asento" - "Keskusta".

Kun olet lisännyt mustan aivohalvauksen kohteen (valokuvassani olevien kahden ihmisen) ympärille, kuvasi pitäisi nyt näyttää tällaiselta:

Kuva sen jälkeen kun musta kohde on kohdistettu pääkohteen ympärille parantaaksesi rotoskoopin "jäljitys" -tehostetta.

Älä napsauta vielä Tasotyyli-valintaikkunassa. Meillä on vielä yksi lisättävä vaikutus.

Vaihe 5: Lisää pudotusvarjo

Kun Tasotyyli-valintaikkuna on edelleen avoinna, napsauta suoraan sanoja Pudota varjo Tasotyyli-valintaikkunan vasemmalla puolella. Varmista, että napsautat suoraan sanoja, äläkä napsauta vain valintaruutua. Haluamme pääsyn pudota varjo -vaihtoehtoihin, ja sitä varten sinun on napsautettava suoraan sanoja:

Napsauta sanoja "Pudota varjo" Tasotyyli-valintaikkunan vasemmalla puolella.

Kerrostyyli -valintaikkunan keskimmäinen sarake muuttuu niin, että siinä näkyvät Pudota varjo -asetukset. Ensimmäinen asia, jonka haluamme tehdä täällä, on pudottaa varjon opasiteetti noin 40 prosenttiin, joten se ei ole niin tumma ja voimakas. Lisää sitten varjoetäisyyttä vetämällä liukusäädintä oikealle. Pidä silmällä kuvasi nähdäksesi, kuinka kaukana varjo ulottuu kohdasta ulospäin vetäessäsi liukusäädintä. Olen lisännyt varjoetäisyyteni 30 pikseliin. Kuvasi koosta riippuen haluat ehkä asettaa korkeamman:

Laske varjojen opasiteetti ja lisää varjoetäisyyttä.

Tässä on minun kuvani varjon lisäämisen jälkeen:

Kuva varjoasennuksen jälkeen.

Vaihe 6: Siirrä tarvittavat ei-toivotut varjoalueet

Kuva näyttää hyvältä paitsi yksi asia. Jos muistat opetusohjelman alusta, huomautin, että valokuvassa olevalla kaverilla on jotain kädessään, ja koska halusin vain, että rotoskoopin maalausvaikutus voitaisiin soveltaa kahteen kuvassa olevaan ihmiseen, varmistin, että riippumatta siitä, mitä hänellä on hallussaan, ei sisältynyt alkuperäiseen valintani, jotta se ei vaikuta siihen. Ongelmana on, että juuri käyttämäni varjo ulottuu sen yläpuolelle, samoin kuin sen alla roikkuva hihna, eikä se näytä oikealta. Minun on puhdistettava se.

Puhdistaaksesi varjon aion käyttää Pyyhetyökalua, mutta ennen kuin voin käyttää sitä tasotyylissä, minun on muutettava tasotyyli normaaliksi kerrokseksi. Siirtyäkseni menen näytön yläreunassa olevaan Taso-valikkoon, valitsen Tasotyyli ja Luo tasot :

Siirry kohtaan Kerros> Kerrostyyli> Luo tasot muuntaaksesi kerrostyylit normaaleiksi tasoiksi.

Jos tarkastelen Tasot-palettiani, huomaan, että sekä viiva että pudotusvarjo on sijoitettu omille kerroksilleen, viiva esiintyy "Kerroksen 1" yläpuolella ja pudotusvarjo esiintyy sen alapuolella. Aion napsauttaa pudota varjokerrosta valitakseni sen:

Sekä aivohalvaus että pudotusvarjo on muutettu normaaliksi kerrokseksi.

Sitten tartun pyyhetyökaluuni Työkalut-paletista:

Valitse Eraser-työkalu Työkalut-paletista.

Voin myös painaa näppäimistön E- kirjainta valitakseni sen nopeasti. Sitten, kun Pyyhi-työkalu on kädessä ja varjokerrostyylini on nyt muutettu normaaliksi kerrokseksi, minun tarvitsee vain napsauttaa ja vetää hiiri niiden alueiden päälle, joista haluan poistaa varjon, joka minun tapauksessani on ohi esine, jota kaveri pitää, mukaan lukien siitä kiinnittyvä hihna:

Poista varjostin kaikista ei-toivotuista alueista Pyyhetyökalulla.

Kun olen poistanut varjon, vaikutus on valmis! Tässä on lopullinen "rotoskooppimaalaus yhdistettynä todellisuuteen" -tehoste:

Lopullinen vaikutus.

Ja siellä meillä se on! Näin yhdistetään todellisuus Photoshopissa rotoskooppityyliseen maalaukseen! Katso Photo Effects -osiosta lisää Photoshop-tehosteoppaita!