Ero abstraktion ja kapseloinnin välillä

Abstraktio vs. kapselointi ne molemmat ovat perusobjektisuunnitellun ohjelmoinnin (OOP) käsitteitä, jotka sallivat todellisten kohteiden toteuttamisen koodissa ja ohjelmassa. Ne ovat hyvin erilaisia, koska molemmat kulkevat käsi kädessä. Vaikka ne ovat molemmat teknisesti erottamattomia, niillä ei ole kirjaimellisesti mitään yhteistä. Lähes kaikki kapseloinnit ovat abstrakteja, koska ne molemmat peittävät jotain, mutta niillä on kohtuullinen osuus eroista.

Mikä on abstraktio?

Abstraktio on perusopetuksen käsite, joka keskittyy vain objektin asiaankuuluviin tietoihin ja kattaa kaikki merkityksettömät yksityiskohdat, joita voidaan tai ei voida käyttää geneeriseen tai erikoistuneeseen käyttäytymiseen. Se peittää taustan yksityiskohdat ja tuo esiin tärkeät elementit monimutkaisuuden vähentämiseksi ja tehokkuuden parantamiseksi. Se auttaa yksinkertaistamaan verkkotunnuksen mallin esittämistä. Abstraktio on enemmän ideoista kuin tapahtumista. Se kattaa yksityiskohdat suunnittelutasolla tarjoamalla käyttäjille toimintoja. Abstraktiota voidaan kutsua myös tuloksena olevaksi esineeksi.

Otetaan esimerkki

Joten harkitsemme moottoripyörää. Mekaanikko yrittää korjata moottoripyörän tai sanoa tietyn osan moottoripyörästäsi Olet käyttäjä ja et halua tietää moottoripyörän yksityiskohtia tai mikä osa on todella rikkoutunut. Et välitä; haluat yksinkertaisesti moottoripyörän alkuperäisessä kunnossa murehtimatta yksityiskohdista. Kerroit mekaanikolle mitä halusit erottamalla toteuttamisosan, jota kutsutaan abstraktioksi. Tärkein tekemäsi asia oli korjata moottoripyöräsi sen sijaan, että keskittyisit yksityiskohtiin.

Mikä on kapselointi?

Toinen OOP-kapseloinnin käsite sitoo tiedot ja toiminnallisuudet yhdeksi komponentiksi, samalla kun tiettyjen komponenttien pääsyä rajoitetaan. Kapselointi parantaa sovelluksesi ylläpidettävyyttä. Tämä antaa käyttäjälle paljon joustavuutta järjestelmän käyttämisessä. Se helpottaa koko koodausprosessia, koska olet kiinnostunut vain siitä, mitä toinen luokka ei tee. Tämä on yksi OOP: n pääperusaateista, joka kääri datan ja datan yhdeksi yksiköksi. Se antaa tiedolle perustavanlaatuisen eheyden puolustamalla sitä ulkomaailmalta. Se piilottaa lisätietoja ulkomaailmasta helposti.

Otetaan esimerkki

Vain sinun on tiedettävä laitteen käyttäytyminen joutumatta huolehtimaan yksityiskohtien, kuten sen, mitä näppäimistöllä on ja onko se langaton vai ei, käyttämisestä. Jokainen yksityiskohta kuvaa hiirtä, mutta se on yksinkertaisesti näppäimistö yksityiskohdista riippumatta. Sinulla on vain näppäimistörajapinta, joka on hiiren osoitin tässä tilanteessa, ja tätä kutsumme Encapsulation -sovellukseksi

Vertaaminen vertaamalla abstraktiota vs. kapselointia (infografia)

Alla on kuuden parhaan eron välillä Abstraction vs Encapsulation

Tärkeimmät erot abstraktion ja kapseloinnin välillä

Tarkastellaan joitain tärkeimmistä eroista abstraktion ja kapseloinnin välillä:

Tärkein ero abstraktion ja kapseloinnin välillä on, että ongelma ratkaistaan ​​abstraktiolla suunnittelutasolla ja sovelluksen tasolla Encapsulation -sovelluksella. Abstraktioon sisältyy ei-toivotun tiedon piilottaminen samalla tärkeimmän tiedon toimittamiseen, kun taas kapselointi tarkoittaa koodin ja tiedon piilottamista yhteen laitteeseen.

Abstraktio antaa sinun keskittyä siihen, mitä esine tekee sen sijaan, miten se toimii, kun taas kotelointi tarkoittaa objektin toiminnan sisäisiä yksityiskohtia. Voit muokata sitä myöhemmin paremmalla tekniikalla, jos pidät sisäiset tiedot luottamuksellisina. Vedenotto keskittyy ulkoiseen katseluun, esimerkiksi auton siirtämiseen, kun taas kapselointi keskittyy sisäiseen työskentelyyn tai sisäiseen katseluun.

Abstraktiota tuetaan Java-käyttöliittymässä ja abstraktissa luokassa, ja kapselointia tuetaan esimerkiksi julkisten, yksityisten ja suojattujen käyttöoikeuksien muokkausjärjestelmien avulla. Tämä on Java- ja OOP-erottelu kapseloinnin ja abstraktion välillä. Muista, että abstraktio ratkaisee ongelman suunnittelutasolla ja kapseloinnin suoritustasolla. Molemmat OOP-ohjelmoijalle ovat erittäin tärkeitä, mutta se voi joskus olla vaikea selittää. Kuten aiemmin totesin, muiden kirjoittaminen ja koodin lukeminen on yksi parhaista tavoista oppia ja hallita olio-ohjelmointia.

Abstraktio piilottaa toteutuksen käyttöliittymän ja abstraktin luokan avulla, kun taas Encapsulation piilottaa tiedot getterien ja setterien avulla.

Vertailutaulukko Abstraktio vs. kapselointi

Alla on ylin vertailu Abstraktio vs. kapselointi:

Abstraktio

kapselointi

Abstraktio toimii suunnittelutasollaKotelointi toimii sovellustasolla
Abstraktio toteutetaan tarpeettomien tietojen piilottamiseksi ja asiaankuuluvien tietojen peruuttamiseksi.Kapselointi on mekanismi, jolla koodi ja tiedot piilotetaan yhdessä ulkomaailman kanssa tai väärinkäyttö.
Siinä korostetaan, mikä on esineen työ sen sijaan, miten esine toimiiSe keskittyy objektin toiminnan sisäisiin yksityiskohtiin. Asetuksiin voidaan tehdä muutoksia myöhemmin.
Vedenotto keskittyy ulkopuolelta katselemiseen, esimerkiksi auton siirtämiseen.Koteloinnissa keskitytään sisäiseen työskentelyyn tai sisäiseen tarkasteluun, esimerkiksi auton tuotantoon.
Abstraktiota tuetaan Java-käyttöliittymässä ja abstraktilla luokallaKapselointia tuetaan esimerkiksi julkisten, yksityisten ja suojattujen käyttöoikeuksien muokkausjärjestelmien avulla.
Lyhyesti sanottuna abstraktio piilottaa toteutuksen käyttöliittymän ja abstraktin luokan avulla.Lyhyesti sanottuna kapselointi piilottaa tiedot getterien ja setterien avulla.

johtopäätös

Tässä artikkelissa olemme nähneet, mikä on Abstraktio vs. kapselointi ja ero niiden välillä. Vaikka molemmat ovat Data Hiding OOP -ideoita, ne erottuvat toisistaan. Se peittää taustatiedot ja tuo esiin kriittiset tietopisteet monimutkaisuuden vähentämiseksi ja tehokkuuden parantamiseksi. Uusien vaatimusten kanssa kapseloitu koodi on erittäin joustava ja helppo vaihtaa.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas suurimpaan eroon Abstraktio vs. kapselointi. Täällä keskustellaan myös abstraktio vs. kapselointi -erot infografioiden kanssa ja vertailutaulukko. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

  1. Mikä on C ++
  2. CSS vs. JavaScript
  3. C vs Python
  4. Opas kapselointiin PHP: ssä