Ero Oraclen ja MSSQL: n välillä

Oracle-tietokanta on Oracle Corporationsin kehittämä, ja sitä käytetään järjestelmäksi kerättäessä tietoa yksikköä. Sitä käytetään tietojen tallentamiseen ja noutamiseen, ja tietokantapalvelinta käytetään yleisten toimintojen hallintaan. Mutta tämä vaihe on yhteinen kaikille tietokantajärjestelmille, olipa kyse sitten MS SQL: stä tai muusta. Sitä käytetään online-tapahtumien käsittelyyn, tietovarastointiin ja myös sekaisiin tietokantatyökuormiin. Useimmat ohjelmistojärjestelmät, verkkosivustot, yritykset jne. Käyttävät yhtä tai muuta tietokantajärjestelmää tietojensa käsittelemiseen. MSSQL-palvelin on Microsoftin kehittämä tietokannan hallintajärjestelmä. Kuten kaikki tärkeimmät tietokantajärjestelmät, se tukee ANSI SQL: tä ja vakio SQL-kieltä. Se kehitettiin Oraclen jälkeen kilpailla Oracle-järjestelmien kanssa. Molemmat MSSQL vs. Oracle ovat sopivia. Oracle vs MSSQL on kaksi suurta tietokantajärjestelmää, jotka ovat kehittäneet Oracle ja Microsoft. Oracle ja SQL ovat molemmat RDBMS-järjestelmiä.

Head to Head -vertailu Oracle: n ja MSSQL: n välillä (Infographics)

Alla on 22 tärkeintä eroa Oracle vs MSSQL: n välillä

Keskeiset erot Oraclen ja MSSQL: n välillä

Sekä Oracle vs MSSQL ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin tärkeimmistä eroista Oracle: n ja MSSQL: n välillä:

Taulukon yläpuolella on kunkin järjestelmän avainero. Korkealla tasolla näiden kahden järjestelmän välillä ei ole eroa, mikä tarkoittaa, että mitään ei voi tehdä ja toinen ei tehdä. Niiden taustalla olevassa arkkitehtuurissa ja syntaksissa on kuitenkin selviä eroja. Jos puolet suurista yrityksistä käyttää Oracle-järjestelmiä, niin toinen puoli käyttää myös MSSQL: tä. Niissä käyttötapauksissa, joissa sovellus on rakennettu .NET: ään, MSSQL: n käyttö on selvästi parempi, koska se on alkuperäisen integroinnin avulla. Oppimisen kannalta on ensin syytä siirtyä MSSQL: lle, koska se on helppo oppia ja toteuttaa, ja melkein kaikki voi tehdä kaiken, jota varten RDBMS-järjestelmää käytetään. Sen jälkeen kun olet työskennellyt SQL: n kanssa 2-3 vuotta, voidaan oppia ja käyttää Oraclea, mikä on vähän vaikeaa, etenkin Pl / SQL. Mutta päinvastoin on myös mahdollista. Monien Oraclen kanssa aloittavien ihmisten on myös vaikeaa käyttää SQL: ää syntaksiesteiden takia. Mutta siirtyminen verkkotunnuksesta toiseen ei saisi olla haaste henkilölle, joka työskentelee sen kanssa huomattavasti aikaa.

Oracle vs MSSQL -vertailutaulukko

Seuraavaksi keskustellaan ensisijaisesta vertailusta Oracle: n ja MSSQL: n välillä:

OraakkeliMSSQL
Se käyttää SQL: täSe käyttää T-SQL: tä
Se käyttää Pl / SQL: täSe ei Pl / SQL
Oraclen PL / SQL voi ryhmitellä menettelyt paketteihin.MSSQL ei voi tehdä niin.
PL / SQL on monimutkaisempi ja tehokkaampi.T-SQL on helppo käyttää ja yksinkertainen.
Jokaista lausuntoa käsitellään tapahtumana.Ryhmää lausuntoja voidaan pitää myös transaktiona.
Mikään ei ole sitoutunut muistiin, ellei nimenomaisesti mainita.Commit-komento mainitaan lauseen lopussa tietojen sitomiseksi muistiin.
Se on vähemmän alttiita virheille ja tietojen vioittumiselleSillä on suhteellisen suuri virheiden tai tietojen vioittumismahdollisuus.
Jokaisella on hiukan erilaiset komennot ja syntaksiAloituslausunto, peruuttaminen jne. Ovat erilaisia ​​Oraclessa.
Pääsy tarjotaan skeematasolla.Pääsy tarjotaan tietokantatasolla.
Kaikki tietokannat jaetaan kaikkien järjestelmien ja käyttäjien kesken, mutta pääsyä hallitaan.Ei ole käsitettä kaavasta. Käyttäjille annetaan pääsy tietokannan perusteella.
On vähän hidas juosta.Siinä on parempi optimoija, joka tekee koodista nopeamman.
Sillä on parempi, dokumentoidumpi samanaikaisuusmalli.Samanlainen ominaisuus MSSQL: ssä ei ole niin hyvä.
Sillä on parempi ja kattavampi dokumentaatio.Sillä on suhteellisen abstrakti dokumentaatio.
.NET-integrointi ei ole niin helppoa kuin SQL.Sillä on parempi integrointi .NET: n kanssa
Se käyttää sekvenssejäSe käyttää automaattisen lisäyksen sarakkeita.
Esimerkiksi Top N -kyselyn kirjoittaminen on Oraclen suhteellisen monimutkaista.Se on suhteellisen helppo SQL: ssä.
Se käyttää MVCC: tä.Se käyttää myös jotain vastaavaa -transaktioeristystasoa.
Suojausominaisuudet ovat hienoja.Suojausominaisuudet ovat vaatimaton.
Todella suuriin sovelluksiin Oracle on sopivampi.SQL: n kanssa on helpompi työskennellä, ellei vaadita todella suurta sovellusta.
Oracle uhkaa.Useimmat ihmiset mieluummin työskentelevät SQL: n kanssa.
Toad vaaditaan toimittajana.Lisätyökalupakkia ei tarvita.
Tietojen vioittumismahdollisuudet ovat vähäiset.Tietojen vioittumismahdollisuudet ovat korkeat.

Johtopäätös - Oracle vs MSSQL

Tietokantakehittäjät, järjestelmänvalvojat, tietovarastoinnin ammattilaiset, ETL-insinöörit, on monia työalueita, jotka liittyvät tietokantajärjestelmien hallintaan ja työskentelyyn. Jokainen näistä työpaikoista on luonteeltaan erittäin voimakasta, ja sellaisille ammattilaisille, joilla on hyvä hallinto tällaisille tekniikoille. Oracle ja SQL ovat kaksi eniten käytettyä tietokantajärjestelmää maailmassa. On niin tärkeää, että niin monille erityyppisille ammattilaisille opetetaan tietotekniikan tutkinnon suorittaneille B.Tech-kurssin opetussuunnitelmasta edes mikään insinööritietokanta. Tällaisten taitojen hankkiminen voi johtaa jonkun kehittäjien, järjestelmäinsinöörien ylläpitäjän tehtäviin. Nykyään SQL-taitojen soveltamista tarvitaan myös Hadoop-pohjaisiin rooleihin sekä koneoppimiseen ja tekoälyyn. NoSQL-järjestelmät, kuten MongoDB jne., Ovat myös tulossa entistä hyödyllisemmiksi, mikä on helpompi ymmärtää jollekin, joka tuntee Oraclen tai SQL: n.

Tämä artikkeli, joka käsittelee Oracle vs MSSQL -vertailua, auttaa opiskelijoita valitsemaan opittavaa tekniikkaa, parantaa heidän ymmärrystään, taitojaan ja markkinointipotentiaaliaan työmahdollisuuksissa. Yksi voi valita minkä tahansa MSSQL vs. Oracle -sovelluksesta. Oraclen ja MSSQL: n virallisista verkkodokumentaatioista voidaan viitata perusteellisempiin toimintoihin, syntaksiin ja arkkitehtuuriin.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas Oracle vs MSSQL: n tärkeimpiin eroihin. Tässä keskustellaan myös Oracle vs MSSQL-avaineroista infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia Oracle vs MSSQL -artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

  1. Oracle vs PostgreSQL -erot
  2. MYSQL vs. MS SQL
  3. Oracle vs Google Hyödyllinen vertailu
  4. SQL Server vs MySQL
  5. Oracle vs OpenJDK: Erot
  6. SQL Server -haastattelukysymykset: Hyödyllinen opas