Ero Oraclen ja Googlen välillä

Oracle on RDBMS (eli relaatiotietokannan hallintajärjestelmä), ja siksi siitä käytetään yleisesti nimitystä Oracle RDBMS. Oracle Database on monimallinen tietokannanhallintajärjestelmä, jota käytetään paljon yrityssovelluksissa. Esiteltyään Oracle-tietokannan markkinoille, se laajensi relaatiomallin objekti-relaatiomalliin. Niin, että se mahdollisti erittäin monimutkaisten liiketoimintamallien tallentamisen relaatiotietokantaan. tässä keskustellaan eroavaisuudesta Oraclen ja Googlen välillä.

Oraclen historia on kehittynyt erittäin mielenkiintoisella tavalla. Oracle-tietokannan on kehittänyt 3 ystävätiimi - Larry Ellison, Bob Miner ja Ed Oates, jota johtaa Larry Ellison (vuonna 1977 Software Development Laboratories (SDL) -yrityksessä. Oracle-tietokanta on yksi laajalti käytetyistä ja luotettavista suhteista tietokantamoottorit.

Oracle-tietokanta on kirjoitettu Assembly-kielellä, C- ja C ++-ohjelmointikielellä. Oracle-tietokanta toimii kaikilla tärkeimmillä alustoilla, mukaan lukien Windows, UNIX, Linux ja Mac OS. Oracle-tietokantaa käytetään yleisesti verkkotapahtumien käsittelyyn (OLTP), tietovarastointi- (DW) sovelluksiin ja sekoitettuihin (OLTP & DW) tietokantatyökuormiin.

Google on yksi amerikkalaisista monikansallisista yrityksistä, ja se tunnetaan yleisesti hakukoneena. Googlella on monia muita yrityksiä / toimintoja, joihin kuuluvat pilvipalveluprosessit, Internet-analyysitoiminnot, erilaiset mainontatekniikat ja monet Web-sovelluskehitykset, selaimet ja myös käyttöjärjestelmien kehitys. Google Company on työskennellyt etsimään erityyppisiä tietoja, kuten kuvia, verkkomainontatekniikoita, karttoja ja verkkosivustoja, sekä kehittämään sovelluksia, jotka vain vastaavat ristisanan vihjeisiin, jotka ovat erittäin mielenkiintoisia.

Google tunnetaan aiemmin nimellä Google Inc. Samankaltainen kuin Oracle, Googlella on myös erittäin mielenkiintoinen historian kehitys. Sen perustivat Lawrence Edward Page (amerikkalainen) ja Sergey Mikhaylovich Brin (venäjä), kun he olivat opiskelijoita 4. syyskuuta 1998.

Google on erittäin kuuluisa Internet-hakukone maailmassa, koska se käyttää omaa ja patentoitua algoritmia. Tämä algoritmi on suunniteltu siten, että se hakee ja noutaa hakutulokset antamaan sopivimmat tiedot luotettavista tietolähteistä. Googlen algoritmi on patentoitu ja sen nimi on PageRank.

Google on ilmoittanut tehtävänsä, joka on toiminnallisuudestaan ​​erittäin suosittu - "organisoida maailman tiedot ja tehdä niistä yleisesti saatavissa ja hyödyllisiä".

Head to Head -vertailu Oraclen ja Googlen välillä

Alla on kuusi tärkeintä eroa Oraclen ja Googlen välillä

Avainero Oraclen ja Googlen välillä

Sekä Oracle vs. Google ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin tärkeimmistä eroista Oraclen ja Googlen välillä:

 1. Oracle Database on monimallinen tietokannanhallintajärjestelmä, ja sitä käytetään paljon RDBMS-sovelluksia yrityssovellusten luomiseen, kun taas Google skaalauttaa NoSQL-tietokannan palveluna (DBaaS) automaattisesti Google Cloud Platform -palvelussa.
 2. Erityisesti rakennettu ja suunniteltu Oracle BI-liiketoimintaohjelmisto tarjoamaan käyttäjille alan ensimmäisen integroidun palvelun ja kokonaisvaltaisen toiminnanohjausjärjestelmän. Vaikka Googlen analyyttinen työkalu on ohjelmistotyökalu, sen avulla voidaan tiivistää korkean tason kojetaulujen paneelien tiedot antamalla käyttäjälle mahdollisuus luoda erityyppisiä raportteja.
 3. Oracle BI: n integraatioista on tietoa, mutta Google Analytics -työkalussa on useita sovellusliittymiä, jotka auttavat käyttäjää keräämään, määrittelemään ja raportoimaan käyttäjän vuorovaikutuksesta käyttäjän online-sisällön kanssa.
 4. Oraclessa replikointimenetelmät (ts. Menetelmä, jolla varmistetaan datan tarpeeton tallennus useille solmuille) saavutetaan isäntä-isäntä-replikaatiolla ja isäntä-orja-replikoinnilla. Google Cloud Datastore -palvelussa replikointimenetelmä saavutetaan monen isäntäreplikaation avulla Paxosilla.
 5. Oraclen osiointimenetelmät (ts. Menetelmät eri datan tallentamiseksi eri solmuille) saavutetaan horisontaalisella osioinnilla. Google Cloud Datastore -sovelluksessa osiointimenetelmä saavutetaan Sharding-prosessilla. Oracle-tietokannassa on saatavana myös valinnainen Oracle-osiointi.
 6. Google Cloud Datastore tarjoaa joitain sovellusliittymiä käyttäjän määrittelemille Map / Reduce -menetelmille, kun taas Map Reduce -sovellusta ei tueta Oracle-tietokannassa.
 7. Palvelinpuolen komentosarjat voidaan saavuttaa Oracle-tietokannalle käyttämällä PL / SQL-ohjelmointikieltä. Samaa voidaan saavuttaa Google-pilvessä käyttämällä Google App Enginen.

Oracle vs Google -vertailutaulukko

Alla on ylin vertailu Oraclen ja Googlen välillä

Oraclen ja Googlen vertailun perusta Oraakkeli Google
Tietoja ja kuvausOracle Database on monimallinen tietokannanhallintajärjestelmä, ja sitä käytetään paljon RDBMS-järjestelmää yrityssovellusten rakentamiseen.Google Cloud Data Store, se skaalaa NoSQL-tietokantaa palveluna (DBaaS) automaattisesti Google Cloud Platform -palvelussa
Ensisijainen ja toissijainen tietokantamalliEnsisijainen DBM: on relatiivinen DBMS.

Toissijainen DBM:

Oracle DB: ssä se käyttää toissijaisia ​​tietokantamalleja, kuten asiakirjavarasto, graafinen DBMS-tieto, avain-arvovarasto ja RDF-tallennustiedot.

Asiakirjavarasto: Asiakirjavarastoille on ominaista sen järjestelmällinen tietojen järjestäminen.

Sen tietueilla ei tarvitse olla yhtenäistä rakennetta, ja tietueilla voi olla myös sisäkkäinen rakenne.

Kaavio-DBMS: Sitä kutsutaan myös kuvaajakeskeiseksi DBMS: ksi. Tässä tyypissä data voidaan esittää graafisissa rakenteissa solmuina ja reunoina.

RDF-tallennus: RDF (Resource Description Framework) on menetelmä kuvaamaan tietoja, ja se on kehitetty yksinomaan kuvaamaan IT-resurssien metatietoja.

Ensisijainen DBM: Google on asiakirjavarastot eli asiakirjakeskeiset tietokantajärjestelmät, ja sille on tunnusomaista se, että se ei sisällä järjestelmää.

Googlella ei ole ensisijaista DBM: ää, se käytti toissijaisia ​​tietokantamalleja.

Cloud-palvelun saatavuusPilvipalvelua ja tukea ei ole saatavana Oraclessa.Google tarjoaa pilvipalvelua ja tukea
Palvelinpuolen skriptitOracle DB: ssä PL / SQL on palvelinpuolen komentosarjoissa käytetty ohjelmointikieli.

Käyttää Java-sovellusta myös tallennettujen menettelyjen kehittämisessä.

Google käyttää Google App Engineä palvelinpuolen skripteihin.
Palvelimen käyttöjärjestelmätOracle DB: tä voidaan käyttää kaikilla tärkeillä alustoilla / käyttöjärjestelmillä, mukaan lukien Windows, UNIX, Linux ja Mac OS.Googlella on itse isännöidyt Palvelimen käyttöjärjestelmät.
Tuetut ohjelmointikieletAlla on Oracle-tietokannan tukemat ohjelmointikielet:

C, C #, C ++, Objective C, Java, JavaScript, Clojure, Cobol, Perl, PHP, Python, Visual Basic, Delphi, Eiffel, Erlang, Fortran, Groovy, Haskell, Lisp, OCaml, Ruby, Scala, Tcl.

Alla on ohjelmointikielet, joita Google ja sen tietovarasto tukevat:

.Net, Go, Java, JavaScript (Node.js), PHP, Python, Ruby.

johtopäätös

Google vs Oraclen välinen taistelu käydään monien vuosien ajan, ja sitä voidaan pitää enemmän kuin titaanien tekniikan sotaa.

Verrattuna Google: n ja Oraclen välillä Oracle on ensimmäisellä sijalla Googleen verrattuna, koska Oraclella on useita ominaisuuksia tietojen tallentamiseen ja helppo käyttö, jos Google on joissakin ominaisuuksissa viiveellä. Esimerkki: Oracle BI: llä on monia ominaisuuksia verrattuna Google Cloudiin.

Jopa Google ohittaa Oraclen myös monissa muissa ominaisuuksissa, esimerkiksi se tarjoaa helppoja ja ilmaisia ​​sovellusliittymiä tiimin kätevällä tuella.

Oraclen voivat ottaa käyttöön pienyritykset, suuret yritykset ja keskisuuret yritykset. Mutta Google-pilvialustaa voivat ottaa käyttöön ja käyttää Freelancer (jota kutsutaan myös yksinoperaatioksi), voittoa tavoittelemattomat yritykset / organisaatiot, julkishallinto, pieni yritys, keskisuuri yritys ja myös suuri yritys.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas tärkeimpiin eroihin Oraclen ja Googlen välillä. Tässä keskustellaan myös Oraclen ja Googlen avaineroista infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia Oracle vs. Google-artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. SAP vs. Oracle - kumpi on parempi
 2. Google Analytics Vs Piwik - hyödyllisiä eroja
 3. Google Analytics vs. Mixpanel
 4. Oracle vs PostgreSQL -erot
 5. MongoDB vs PostgreSQL
 6. Oracle vs MSSQL: Mitkä ovat erot
 7. Haluatko tietää MongoDB: stä vs. Hadoopista
 8. MongoDB vs. Cassandra
 9. Oracle vs OpenJDK: Mitkä ovat ominaisuudet
 10. Mene vs Erlang | Go vs Erlangin ominaisuudet ja vertailut