Vastapäätä konsenaattia Excelissä (sisällysluettelo)

 • Johdatus konkaenaatin vastakkaiselle Excelille
 • Kuinka käyttää vastakkaisia ​​konsatenaattia Excelissä?

Johdatus konkaenaatin vastakkaiselle Excelille

Kuten kaikki tiedämme, Excel-ketjutusta -toimintoa voidaan käyttää yhdistämään useita merkkijonoja yhdessä solussa. Joitakin tilanteita kuitenkin esiintyy, joissa joudut ehkä tekemään tarkalleen päinvastoin kuin yhdistämällä, eli jakamalla yhdistetty teksti eri sarakkeisiin. Mitä voimme tehdä tällaisissa tilanteissa? Meillä on ratkaisuja sellaisiin tapauksiin. Voimme käyttää Excelin Teksti-sarakkeeseen -ominaisuutta, Excelin Flash Fill -vaihtoehtoa. Voimme myös käyttää joitain mukautettuja kaavoja jakaa yhdistetty teksti. Katsotaan menetelmät yksi kerrallaan.

Kuinka käyttää vastakkaisia ​​konsatenaattia Excelissä?

Excel Concatenate -toiminto on erittäin yksinkertainen ja helppo. Ymmärretään kuinka käyttää tätä toimintoa Excelissä muutamien esimerkkien avulla.

Voit ladata tämän vastakkaisen Concatenate Excel -mallin tästä - vastapäätä Concatenate Excel Template

Esimerkki 1 - Jaa solut käyttämällä tekstiä sarakkeeseen

Pystymme jakamaan tekstit eri menetelmillä ja erilaisilla kaavoilla. Yksi yksinkertaisimmista, parhaista ja aikaa säästävistä menetelmistä Excelin Teksti-sarakkeessa -palvelussa on kuitenkin jakaa teksti eri sarakkeisiin. Oletetaan, että meillä on alla olevat tiedot ja halusimme työntekijöiden nimen ja iän tietoja kahdessa eri sarakkeessa nimeltään B ja C.

 • Siirry Excelissä ylimmässä ruudussa Tiedot ja valitse ohjattu teksti sarakkeeseen .

 • Kun olet napsauttanut ohjattua Teksti sarakkeisiin -toimintoa, uusi ikkuna aukeaa nimeämällä Muunna teksti sarakkeiksi -toiminto. Valitse tässä eroteltu teksti erottaaksesi tekstin. Napsauta Seuraava .

 • Napsauta Seuraava> ja näet jaetun tekstin esikatselun. Excel arvaa, missä jaon tulisi olla tiedossa.

Tässä tapauksessa Excel arvasi, että vuotamisen pitäisi tapahtua missä tahansa tilaa on. Siksi se merkitsi Space- valintaruudun Delimiters- kohdan alla ja osoitti Data Preview -kohdan kuten yllä olevassa kuvassa.

 • Napsauta Seuraava> Saat esiin näytön, jossa voit nyt valita tietomuodon jokaiselle sarakkeelle ja asettaa kohden jaettavan kohteen kohdalle.

Voit muuttaa kunkin jaetun esikatselun muotoa napsauttamalla valintanappia eri sarakkeen tietomuotojen vieressä . Muista myös, että Kohde on oletusarvoisesti määritetty soluun, jossa alkuperäiset tiedot ovat. Sinun on suositeltavaa muuttaa määränpäätä, koska sen pitäminen samana johtaa alkuperäisten tietojen menettämiseen.

Napsauta Valmis- painiketta . Näet tulosteen, kuten alla.

Tällä tavalla tekstiä sarakkeeseen voidaan käyttää käänteisenä ketjutustoiminnolle.

Esimerkki 2 - Tekstin jakaminen Flash-täyttövaihtoehtoa käyttämällä Excelissä

Jos käytät Excel-versiota 2013 tai uudempaa, on yksi työkalu, joka on todella kätevä jaettaessa tekstiä eri sarakkeisiin. Sitä kutsutaan Flash Fill -ominaisuukseksi. Tämä työkalu ei vain kasvata tietoja muihin soluihin automaattisesti, vaan myös jakaa solutiedot eri sarakkeisiin. Oletetaan, että meillä on alla olevan kuvan mukaisia ​​tietoja. Haluamme etunimi, sukunimi ja ikä kolmessa eri sarakkeessa.

 • Lisää sarakkeen jälkeen kolme uutta saraketta, jotka sisältävät tietoja: Etunimi, Sukunimi, Ikä .

 • Kirjoita sarakkeen etunimi alle etunimi nimellä ”Ram”.

Heti kun kirjoitat nimen “Rogger” sarakkeen “First Name” toiseen soluun, Excel tunnistaa kuvion ja täyttää kaikki seuraavat solut etunimellä. Näet tuotoksen alla.

 • Paina Enter-näppäintä.

 • Suorita sama toimenpide Sukunimi- ja Ikä-sarakkeisiin ja lopullinen tulos on kuin alla näkyvä kuva.

Esimerkki 3 - Tekstin jakaminen kaavan avulla

Oletetaan, että meillä on samat tiedot kuin kolmella edellisellä esimerkillä. Voimme kaavojen avulla jakaa nämä tekstiarvot.

Laita soluun B2 VASEMMAA kaava.

Vedä sama kaava sarakkeessa B.

Tässä kaavassa VASEMMALLE-toiminto auttaa sinua purkamaan tietoja vasemmalta. HAKU-toiminnon avulla voit hakea ensimmäisestä välilyönnistä (““) vasemmalta ja palauttaa tekstin soluun B2.

 • Laita kaava seuraavaan soluun C2 ja paina Enter- näppäintä.

Vedä sama kaava sarakkeessa C.

Tässä, tässä kaavassa, MID-funktio auttaa sinua löytämään keskiarvon tekstijonosta. MID-toiminto vaatii kolme argumenttia

 1. Teksti, josta haluat löytää keskiarvon (A2)
 2. Aloituskohta, joka määrittelee mistä keskitoiminto aloittaa merkkijonon poimimisen (HAKU (”“, A2) + 1)
 3. Merkkien lukumäärä, joka määrittää kuinka monta merkkiä haluat poimia keskeltä (SEARCH (”“, A2, SEARCH (”“, A2) +1) - SEARCH (”“, A2) - 1).

Laita soluun D2 OIKEA kaava ja paina Enter- näppäintä.

Vedä sama kaava sarakkeessa D.

Tässä kaavassa Excel RIGHT -toiminto antaa sinun poimia kaksi viimeistä merkkiä annetusta merkkijonosta.

 • On vielä yksi kaava, jolla voimme tehdä kaikki nämä laskelmat yhdellä otoksella ja säästää aikaa. Laitetaan seuraava kaava nykyisen työarkin soluun F2 ja katsotaan taikuutta:

= TRIM (MID (SUBSTITUTE ($ A2, ”“, REPT (”“, 999)), sarakkeet ($ A: A) * 999-998, 999))

Tässä kaavassa ainoa asia, joka muuttuu, on raja-arvo eri tapauksille. Kuten pilkku tai # käytetään eri tapauksissa, korvata sitten tila näillä merkeillä. Vedä kaavaa riveihin ja näet tulosteen alla:

Muistettavat kohteet vastakkaisella päällysteellä Excelissä

 • Kun työskentelet Tekstin sarakkeeseen kanssa, sinun on varmistettava, että valitset vaihtoehdon ” Käsittele peräkkäisiä rajaajia yhtenä ”. Esimerkiksi, jos sinulla on nimi muodossa Ram, Prakash, kuten näet, että rajaajia on kaksi (pilkku ja välilyönti), tämä vaihtoehto pitää pilkkua ja välilyöntiä yhtenä rajana ja erottaa etunimen ja sukunimen kahdessa eri sarakkeita. Jos et tarkista tätä vaihtoehtoa, se jakaa tiedot kolmeen eri sarakkeeseen, joissa etunimi ja sukunimi ovat äärimmäisissä sarakkeissa ja välilyönti erillisenä merkkijonona yhdessä sarakkeessa.
 • Kun työskentelet sarakkeen tekstin kanssa, varmista, että olet valinnut lähtöalueen oikein. Oletuksena todellinen solu, joka sisältää tietoja, valitaan. Jos et muuta sitä, se johtaa alkuperäisten tietojen korvaamiseen.
 • Et voi antaa lähtöaluetta muista taulukoista työskennellessään teksti-sarakkeessa menetelmän erottamiseen.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas kohta Vastakkaiset Concatenate Excel -sovelluksessa. Tässä keskustellaan Kuinka käyttää vastakkaisia ​​yhdistelmäaineita Excelissä sekä käytännön esimerkkejä ja ladattavaa Excel-mallia. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

 1. Excel-mediaani-kaava
 2. Kuinka käyttää NPER: ää Excelissä?
 3. Luo laskentataulukko Excelissä
 4. Korvaa kaava Excelissä

Luokka: