Excel Laske korkokorot (sisällysluettelo)

 • Laske yhdistetty korko Excelissä
 • Kuinka laskea yhdistetty korko Excelissä?

Laske yhdistetty korko Excelissä

Yhdistetty korko on korko, joka maksetaan kiinteällä korolla mistä tahansa kiinteästä / muuttuvasta sijoitusajasta / laina-ajasta lainatulla lainalla tai sijoitetulla määrällä. Voimme laskea yhdistetyn edun excelissä, jos tiedämme sen matemaattisen ilmaisun. Matemaattinen lauseke, jonka olemme jo oppineet koulussa, yhdistetyn kiinnostuksen kohteista, on esitetty alla.

Yhdistekorko = P (1 + r) n

Missä,

 • P = sijoitettu tai lainattu määrä
 • r = vuotuinen korko
 • n = sijoitettu tai laina-aika

Kuinka laskea yhdistetty korko Excelissä?

Yhdistelmäkorkojen laskeminen excelissä on erittäin yksinkertaista ja helppoa. Ymmärretään kuinka laskea joidenkin esimerkkien avulla.

Voit ladata tämän yhdistelmäkorkojen Excel-mallin täältä - Yhdistelmäkorkojen Excel-malli

Excel Laske korkokorko - esimerkki 1

Meillä on tietoja lainatun lainan yksityiskohdista mistä tahansa pankista. Henkilö on lainannut lainan Rs. 3000000 / - pankista, jonka vuotuinen korko on 8, 85% 30 vuoden ajan. Yksityiskohtaiset tiedot esitetään alla.

Tässä tapauksessa katsomme, että yhdistelmäjakso on 1. Useimmiten sekoitus tehdään vuosittain. Mutta se voi vaihdella pankista toiseen ja investointityyppiä tehdään.

Tarkastellaan nyt matemaattista kaavaa excel-yhdisteiden korkojen laskemiseen, jotka olemme nähneet yllä.

Yhdistekorko = P (1 + r) n

Jos kehystämme kaavan yllä mainitulla arvolla,

P = Rs. 3000000 / -

r = 8, 85%

n = 30 vuotta

Yhdistelmäkorkoa laskettaessa siirry soluun, jossa haluamme nähdä tulosteen ja kirjoita “=” -merkki. Ja määritä yllä mainittu arvo yhdistelmäkorkokaavan sarjaan excel-alla, kuten alla on esitetty.

Matemaattisen kaavan mukaan tässä on kehystetty Yhdistelmäkorko nyt painamalla Enter-näppäintä nähdäksesi tulos.

Kuten voimme nähdä, laskettu korko korkoamme on Rs.38192163.07 / -. Mikä tarkoittaa sitä, että henkilö, joka on lainannut lainan pankista, maksaa 30 vuoden ajan Rs.38192163.07 / - korkoa.

Voimme määrätä valuutan laskemaan korkojen korot excelissä. Siirry tähän soluun ja paina Ctrl + 1 tai napsauta hiiren oikealla painikkeella Alusta solut .

Alusta solut -valintaikkuna avautuu. Siirry numeroon ja sieltä kirjanpito- luokkaan .

Valitse haluamasi valuutta Symbol- pudotusvalikosta. Täällä olemme valinneet INR (Intian rupiat). Napsauta sen jälkeen Ok kuten alla olevassa kuvakaappauksessa näkyy.

Kuten voimme nähdä, laskettu yhdistetty korko näyttää valuutan INR- kuvan alla olevassa kuvakaappauksessa.

Excel Laske korkokorko - esimerkki 2

On myös toinen menetelmä, jolla voimme laskea korkoa jokaiselle lainatulle tai sijoitetulle määrälle. Tätä varten olemme tarkastelleet samaa tietojoukkoa, jonka olemme nähneet esimerkissä-1.

Microsoft Excel on sisännyt toimintonimet FV- ​​tai Future Value -arvoiksi, joiden avulla voimme laskea tulevaisuuden arvon yhdistetyn koron, sovellettavan lainan korolla, kuukausittaisen EMI: n avulla yhdellä kaavalla. Päästäksemme FV-toimintoon, siirry kohtaan Lisää funktio, joka on kaavapalkin vieressä, tai kirjoita “=” -merkki, jossa meidän on näytettävä tulos. Se mahdollistaa kaikki sisäänrakennetut excel-toiminnot. Nyt etsi ja valitse FV sieltä alla olevan kuvan mukaisesti.

Missä,

 • korko = korko,
 • nper = suoritettavan maksun määrä. Se voi olla kuukausi tai vuosi,
 • pmt = kiinteä summa, joka on maksettava kuukausittain tai vuosittain,
 • pv = lainatun tai sijoitetun määrän nykyarvo (valinnainen),
 • type = Käytä 1, jos EMI maksetaan kuukauden alussa, 0, jos EMI maksetaan kuukauden lopussa. Excelissä automaattisesti sitä pidetään nollana (valinnainen).

Rajataan nyt arvot yllä olevassa FV: n syntaksissa.

Kuten voimme nähdä, olemme harkinneet korkoa laskentaperustetta kohti. Joten olemme jakaneet 8, 85%: n koron yhdistelmäjaksolle 1 ja kertoneet nper: n, joka on 30 yhdistelmäjaksolla 1.

Huomaa: Jos yhdistämiselle on jokin muu arvo kuin 1, saisimme erilaisen tuloksen.

Kun olemme valinneet kaikki vaadittavat parametrit ja suorittaneet syntaksimme, paina Enter-näppäintä nähdäksesi tulos.

Kuten voimme nähdä, tässäkin laskettu yhdistetty korko muodossa 38192163.07 / - on ilman valuuttaa. Voimme lisätä vaaditun valuutan prosessissa, jonka olemme nähneet esimerkissä-1. Siirry sitä varten Alusta solut tai paina Ctrl + 1 .

Alusta solut -valintaikkuna aukeaa. Siirry numeroon ja sieltä kirjanpito- luokkaan .

Valitse haluamasi valuutta Symbol- pudotusvalikosta. Täällä olemme valinneet INR (Intian rupiat). Napsauta sen jälkeen Ok kuten alla olevassa kuvakaappauksessa näkyy.

Saamme valitun valuutan alla esitetyllä tavalla.

Plussat

 • Yhdistetty korko on helppo laskea ja muotoilla arvoja matemaattisessa syntaksissa excelissä.
 • Voimme laskea minkä tahansa lainan tai sijoituksen maksettavat korot helposti myös tosielämämme tapauksissa.
 • Pankkitoimintaan voidaan käyttää mitä tahansa mainituista menetelmistä korkojen laskennassa.

Haittoja

 • Yhdistelmäkorko on vähän vaikea ymmärtää, milloin ja mihin meidän on asetettava miinusmerkki (“-“) ennen PV: n syntaksia.

Muistettavat asiat

 • Yhdistelmäkorko on parempi laskea sekä kaavalla että verrata tulosta. Joten vertailu voidaan tehdä kahden tuloksen välillä.
 • On suositeltavaa vaihtaa / lisätä / päivittää valuutta, jotta se ymmärtäisi paremmin alueellisia skenaarioita.
 • Ymmärrä tapaukset, joissa meidän on asetettava miinusmerkki ennen PV: tä, jos lasketaan korkoa FV: stä. Miinusmerkin lisääminen osoittaa, että meidän on maksettava summa pankille. Ja plusmerkki osoittaa sijoittajan voittoa.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas laskea yhdistetty korko Excelissä. Tässä keskustellaan kuinka lasketaan yhdistelmäkorko exceliin yhdessä käytännön esimerkkien ja ladattavien excel-mallien kanssa. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

 1. Laske Excel PV -kaavoilla
 2. Kuinka lisätä numerointia Excelissä
 3. Esimerkkejä useista IFS-tiedoista Excelissä
 4. Kuinka tallentaa makro Excelissä?

Luokka: