Tämä opetusohjelma näyttää sinulle, kuinka suurentaa ja suurentaa kuvaa Photoshop CC 2018 -palvelussa menettämättä laatua ja pitämällä yksityiskohdat ja tekstuurit näyttävän hienoilta Preserve Details 2.0 -sovelluksen avulla.

Kuvien koon muuttamisen suhteen Photoshopissa yleinen sääntö on aina ollut, että voit tehdä kuvan alkuperäistä kokoa pienemmäksi, mutta et voi tehdä siitä suurempaa. Tai ainakin, et voi tehdä siitä suurempaa, jos välität kuvanlaadusta. Kuvan pienentämiseksi Photoshopin todella tarvitsee tehdä vain ottaa pikselit alkuperäisestä kuvasta ja heittää ne pois. Kuulostaa huolta, mutta tulos on päinvastainen. Pienempi versio näyttää yleensä terävämmältä kuin alkuperäinen.

Mutta alkuperäisen kokoa suuremman kuvan tekeminen on aivan muuta asia. Photoshopin on lisättävä pikseliä luodaksesi yksityiskohtia, joita ei ollut aiemmin siellä. Ja jos se kuulostaa pahasti, se johtuu siitä. Photoshop voi vain arvata, millaisten uusien pikselien pitäisi näyttää, ja yrittää sitten sekoittaa uudet pikselit alkuperäisiin. Tulokset eivät ole olleet loistavia. Riippuen käytetystäsi näytteenottomenetelmästä, suurempi versio näytti yleensä pehmeältä ja tylsältä tai paksuudelta ja ylikuormitetulta.

Ainakin niin se on ollut tähän asti. Mutta Photoshop CC 2018 esittelee upouuden skaalausalgoritmin, joka tunnetaan nimellä Säilytä yksityiskohdat 2.0 . Se on lajittelu jatkoa alkuperäiselle Preserve Details -algoritmille, joka lisättiin aiempaan Photoshop CC -julkaisuun. Preserve Details 2.0 on ylivoimaisesti edistyksellisin skaalaustekniikka, jonka Photoshop on koskaan nähnyt. Ja jos uskot silti, että et voi tehdä kuvaa suuremmaksi, jos se ei näytä kauhealta, Adobe ja Photoshop CC 2018 ovat todistamassa väärin. Katsotaan miten se toimii!

Koska Säilytä yksityiskohdat 2.0 on saatavana vain Photoshop CC 2018: sta, tarvitset Photoshop CC: n käyttääksesi sitä ja varmista, että kopiosi on ajan tasalla.

Tämä on oppitunti 8 Image Resizing -sarjassa. Aloitetaan!

Kuvien korostaminen säilyttämällä yksityiskohdat 2.0

Vaihe 1: Avaa kuvasi

Avaa suurennettava kuva. Käytän tätä kuvaa, jotta voimme nähdä, kuinka hyvä työ Preserve Details 2.0 voi tehdä, ei vain hienoissa yksityiskohdissa, kuten silmät ja hiukset, vaan myös ihon tekstuurissa (muotokuva valokuva Adobe Stock: lta):

Alkuperäinen kuva. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Vaihe 2: Varmista, että "Säilytä yksityiskohdat 2.0" on käytössä

Vaikka Preserve Details 2.0 sisältyy Photoshop CC 2018: een, se ei vielä ole virallisesti osa Photoshopia. Adobe pitää sitä teknisenä esikatseluna, ja jotta voimme käyttää sitä, meidän on varmistettava, että se on käytössä. Teemme sen Photoshop-asetuksissa. Siirry Windows-tietokoneessa valikkorivin Muokkaa- valikkoon. Siirry Mac-tietokoneessa Photoshop CC -valikkoon. Valitse sitten sieltä Asetukset ja valitse sitten Teknologian esikatselut :

Technology Previews -asetusten avaaminen.

Tämä avaa Asetukset-valintaikkunan Teknologian esikatselut -asetuksiin. Varmista, että Enable Preserve Details 2.0 Upscale on valittuna, ja sulje valintaikkuna napsauttamalla OK:

Enable Preserve Details 2.0 Upscale -vaihtoehto.

Vaihe 3: Avaa Kuvakoko-valintaikkuna

Avaa Photoshopin Kuvakoko -valintaikkuna siirtymällä Kuva- valikkoon ja valitsemalla Kuvakoko :

Siirry kohtaan Kuva> Kuvakoko.

Jos haluat nähdä enemmän kuvasi esikatselualueella, napsauta ja vedä Kuvakoko-valintaikkunan oikeaa alakulmaa ulospäin suurentaaksesi sitä:

Kuvakoko-valintaikkunan koon muuttaminen.

Vaihe 4: Valitse "Esimerkki"

Varmista oikeanpuoleisissa koonmuutosasetuksissa, että Resample on valittu. Tämä kertoo Photoshopille, että haluamme muuttaa kuvan fyysisiä mittoja. Toisin sanoen haluamme lisätä tai poistaa pikseliä:

Valitse "Resample" -vaihtoehto.

Vaihe 5: Muuta leveyttä ja korkeutta

Kirjoita kuvan uudet mitat Leveys- ja Korkeus- kenttiin. Oletusarvoisesti leveys ja korkeus on linkitetty toisiinsa, joten yhden muuttaminen muuttaa automaattisesti toisen. Koska tavoitteemme tässä on vain nähdä, kuinka paljon Preserve Details 2.0: n erolla voi olla, siirrämme asiat järjen ulkopuolelle asettamalla sekä leveys että korkeus 400% : iin :

Kuvan leveyden ja korkeuden lisääminen 400%.

Vaihe 6: Vaihda resamplemenetelmä arvoksi "Preserve Details 2.0"

Oletusarvoisesti uudelleentäytteenottomenetelmä (Photoshop-algoritmi lisää kuvapisteitä tai poista niitä) on asetettu automaattiseen . Tämä tarkoittaa, että Photoshop valitsee automaattisesti työn parhaan algoritmin. Ainakin se on idea:

Esimerkkimenetelmäksi on asetettu "Automaattinen".

Ongelmana on, että vaikka olemme ottanut Preserve Details 2.0 käyttöön Preferences-valikossa, ja se on ylivoimaisesti paras valinta kuvien suurentamiseen (kuten näemme hetkessä), Photoshop ei valitse sitä, kun Resample-asetuksena on Automaattinen. Sen sijaan se käyttää alkuperäistä Preserve Details -algoritmia, joka otettiin käyttöön Photoshop CC: n aikaisemmassa versiossa. Tämä todennäköisesti muuttuu, kun Säilytä yksityiskohdat 2.0 on virallisesti lisätty Photoshopiin. Mutta ainakin ainakin, jotta voimme käyttää Preserve Details 2.0 -sovellusta, meidän on valittava se itse.

Napsauta sanaa "Automaattinen" nähdäksesi luettelon kaikista reseptointialgoritmeista, joista voimme valita. Kuvia voi skaalata yläreunassa. Valitse Säilytä yksityiskohdat 2.0 . Jos et näe Säilytä yksityiskohdat 2.0 -vaihtoehtoa, sinun kannattaa palata takaisin ja varmistaa, että olet ottanut sen käyttöön Asetukset:

Asetetaan uudelleentäyttömenetelmäksi "Säilytä yksityiskohdat 2.0".

Tulosten esikatselu

Heti kun valitset Säilytä yksityiskohdat 2.0, vasemmanpuoleinen esikatseluikkuna päivittyy, jotta näet, miltä korotettu kuva näyttää tämän uuden vaihtoehdon avulla. Voit vetää kuvan esikatseluikkunan sisälle tarkistaaksesi eri alueet:

Esikatseluikkuna, jossa näkyvät Säilytä yksityiskohdat 2.0 -tulokset.

Vertailemalla Photoshopin skaalausmenetelmiä

Bicubic sujuvampi

Teemme nopean vertailun saadaksesi paremman kuvan siitä, kuinka paljon parannusta Preserve Details 2.0 on todella yli Photoshopin aiempien skaalausmenetelmien. Aseta ensin kuva esikatseluikkunaan siten, että tarkastelet hienoja yksityiskohtia. Napsauta sitten uudelleen mallinnusmenetelmää avataksesi luettelon uudelleen. Aloita valitsemalla Bicubic Smooth :

Asettamalla Resample-asetukseksi "Bicubic Smoothing".

Bicubic Smoother oli paras päivitysmenetelmä, joka meillä oli takaisin Photoshop CS6: ssä ja aiemmissa, ja se tekee okei työn. Mutta kuten nimensä osoittaa, Bicubic Smoother yrittää puhdistaa mahdolliset ongelmat tasoittamalla koko kuvan. Jos tarkastelemme naisen silmää oikealta ja sen edessä olevia hiusjuosteita, näemme, että nuo alueet näyttävät nyt paljon pehmeämmiltä ja vähemmän yksityiskohtaisilta kuin ennen:

Bicubic sileämpää, skaalautunut kuva näyttää liian pehmeältä.

Säilytä yksityiskohdat (alkuperäinen)

Adobe esitteli Photoshop CC: ssä uuden skaalausalgoritmin nimeltä Säilytä yksityiskohdat . Valitse se Resample-vaihtoehdosta:

Asettamalla Resample alkuperäiseen "Säilytä yksityiskohdat".

Säilytä yksityiskohdat tekee paljon paremman työn pitämällä tärkeitä yksityiskohtia kuvassa, koska taas voimme nähdä naisen silmässä ja hiuksissa, jotka näyttävät nyt paljon teräviltä. Mutta missä Bicubic Smoother teki asioista liian pehmeitä, Säilytä yksityiskohdat -asetus toimii päinvastoin. Kuva näyttää nyt ylikuormitetulta. Kaikella on "paksu" ilme siihen, etenkin naisen ihon rakenne, jota et todellakaan halua yliarvioida:

Säilytä yksityiskohdat voi muuttaa skaalatuista kuvista liian teräviä.

Säilytä yksityiskohdat 2.0

Nyt kun olemme tarkastelleet Photoshopin aiempia skaalausvaihtoehtoja, verrataan niitä Photoshop CC 2018: n uuteen Preserve Details 2.0 : een. Valitsen sen uudelleen luettelosta:

Asettamalla resample arvoksi "Preserve Details 2.0".

Säilytä yksityiskohdat 2.0 käyttää edistynyttä, "syväoppista" tekoälyä tärkeiden kuvan yksityiskohtien havaitsemiseen ja ylläpitämiseen ilman, että ylikäytä mitään. Heti kun valitsen sen, Kuvakoko-valintaikkunan esikatselu näyttää heti paljon paremmalta. Gone on Bicubic Smoothrin vähäinen yksityiskohtainen pehmeys ja alkuperäisten säilöystietojen paksuus. Huomaa sen sijaan, kuinka hämmästyttävän terävät hänen silmänsä ja hiuksensa nyt näyttävät, melkein siihen pisteeseen, jossa saatat ajatella, että kuva on oikeasti kuvattu tällä korkeammalla resoluutiolla. Samaan aikaan Preserve Details 2.0 on suurelta osin välttänyt hänen ihonsa tekstuurin terävöittämistä. Se pysyy mukavana ja sileänä, kuten pitäisi.

Muista, että olemme kuvanmuokkaaneet 400%, mikä on enemmän kuin mitä tekisit normaalisti. Silti tällä äärimmäisellä määrällä kalibrointia Preserve Details 2.0 antaa meille erinomaisia ​​tuloksia:

Valtavasti parannettu skaalaustulos käyttämällä Photoshop CC 2018 Preserve Details 2.0 -sovellusta.

Side-by-side-vertailu

Tässä on nopea vertailu, joka näyttää kaikki kolme skaalausmenetelmää toiminnassa. Bicubic Smooth on vasemmalla, alkuperäiset säilytystiedot ovat keskellä ja uudet säilytystiedot 2.0 ovat oikealla. Nämäkin ovat kaikki, kun kuva on skaalattu 400%. Kuten voimme nähdä, kumpikaan edellisistä skaalausmenetelmistä ei vastaa Preserve Details 2.0: n vaikuttavia tuloksia. Huomaa, että näiden kuvien kokoa on muokattu ja pakattu verkkoon. Näet dramaattisempia eroja oman kuvan suhteen Photoshopissa:

Tulos Bicubic sileämmästä (vasen), säilytä yksityiskohdat (keskellä) ja säilytä yksityiskohdat 2.0 (oikealla).

Suurenna kuvan suurennusta varmistamalla, että Säilytä yksityiskohdat 2.0 on valittu uudelleennäytteenottomenetelmäksi, ja sulje sitten Kuvakoko-valintaikkuna napsauttamalla OK. Ja siellä meillä se on! Näin voit käyttää Preserve Details 2.0 -sovellusta skaalatuissa kuvissa, jotka näyttävät paremmalta kuin koskaan Photoshop CC 2018: ssa!

Katso tämän kuvan koko -sarjan aiemmat oppaat:

  • 01 - pikseliä, kuvan koko ja resoluutio
  • 02 - Photoshopin Image Size -komento - Ominaisuudet ja vinkit
  • 03 - Kuvien koon muuttaminen tulostettavaksi Photoshopilla
  • 04 - Kuvien koon muuttaminen sähköpostien ja valokuvien jakamista varten
  • 05 - Kuvakoko lasketaan
  • 06 - Totuus kuvan tarkkuudesta, tiedoston koosta ja verkosta
  • 07 - Kuvien koon muuttaminen

Tai tutustu uusimpiin ohjeisiin verkkosivustollamme! Ja älä unohda, kaikki oppaamme ovat nyt ladattavissa PDF-tiedostoina!