Ero Oracle: n ja PostgreSQL: n välillä

Oracle on yksi suurimmista RDBMS (relaatiotietokannan hallintajärjestelmä) -toimittajista. Useat IT-alan yritykset käyttävät Oracle-tietokantaa tapahtumien käsittelyyn, liiketoiminnan analysointiin ja yritystietojen sovellustarkoituksiin. PostgreSQL on avoimen lähdekoodin objekti-relaatiotietokannan hallintajärjestelmä, jonka on kehittänyt maailmanlaajuisten vapaaehtoisten ryhmä, joka on kirjoitettu C-kielellä. Käyttäjät voivat laajentaa PostgreSQL: tä muokkaamalla olemassa olevia ominaisuuksia, lisäämällä uusia ominaisuuksia ja levittämällä niitä vapaasti, koska se on avoimen lähdekoodin.

Mikä on Oracle?

Oracle on yksi suurimmista RDBMS (relaatiotietokannan hallintajärjestelmä) -toimittaja IT-markkinoilla. Sitä kutsutaan Oracle-tietokannaksi, Oracle DB tai Oracle, jota markkinoi Oracle.Oracle-tietokanta on kehittänyt vuonna 1977 Lawrence Ellison, joka on rakennettu relaatiotietokannan ympärille, johon käyttäjät pääsevät tietoihin SQL-nimisen sovellus- tai kyselykielen kautta (jäsennelty) kyselykieli). Oracle-yhtiö markkinoi ensimmäisen kerran Oracle RDBMS -sovelluksen vuonna 1979. Oracle-tietokantaa on saatavana eri versioina, kuten Enterprise Edition, Standard Edition, Express Edition ja Oracle Lite. Oracle-tietokanta toimii suurilla alustoilla, kuten Windows, UNIX, Linux ja MacOS. Oracle-tietokannan suurin kilpailija on Microsoft SQL Server.

Mikä on PostgreSQL?

PostgreSQL ei tue SQL: tä ennen vuotta 1994 - QUEL-kieltä käytettiin tietojen hakemiseen siitä. Myöhemmin SQL-tuki lisättiin. PostgreSQL: stä tulee avoimen lähdekoodin nimi vuonna 1996. PostgreSQL tukee kaikkia RDBMS-ominaisuuksia lisäämällä muita ominaisuuksia, joita ei ole saatavana RDBMS: ssä, kuten näkymiä, tallennettuja menettelytapoja, hakemistoja ja liipaisimia ensisijaisen avaimen, vieraan avaimen ja atomiominaisuuksien lisäksi. Se toimii suurilla alustoilla, kuten UNIX, MacOS, Windows ja Linux jne. Se tukee videoita, tekstiä, ääntä, kuvia, ohjelmointirajapintoja eri kielille, kuten C / C ++, Java, Python, Perl jne., Ja avointa tietokantaa. liitettävyys.

Oracle vs PostgreSQL (Infographics) -vertailu vertailussa

Alla on seitsemän tärkeintä eroa Oracle vs PostgreSQL Performance: n välillä

Keskeiset erot Oracle vs PostgreSQL: n välillä

Sekä Oracle vs PostgreSQL Performance ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin tärkeimmistä eroista Oraclen ja PostgreSQL: n välillä:

 • PostgreSQL-tietokanta on avoimen lähdekoodin ja olio-relaatiotietokannan hallintajärjestelmä, kun taas Oracle on kaupallinen relaatiotietokannan hallintajärjestelmä, joka on saatavana eri versioina.
 • Oraclella on toissijaisia ​​tietokantamalleja, kuten asiakirjavarasto, avain-arvovarasto, RDF-tallennus ja kuvaaja-DBMS, kun taas PostgreSQL: llä on toissijaisia ​​tietokantamalleja, kuten asiakirjavarasto- ja avain-arvo-myymälämalleja.
 • Oracle otettiin käyttöön C- ja C ++-ohjelmointikielellä, kun taas PostgreSQL kehitettiin C-ohjelmointikielellä.
 • Oracle vs PostgreSQL -tukitietojärjestelmät, konekirjoitus, XML-tuki, toissijaiset hakemistot ja SQL.
 • Oracle tukee erilaisia ​​ohjelmointikieliä, kuten C / C ++, C #, Perl, PHP, Python, R, Ruby, Scala, Cobol, Tcl, Java, Visual Basic jne., Kun taas PostgreSQL tukee erilaisia ​​ohjelmointikieliä, kuten.Net, C / C ++, Python, Java, PHP, Perl ja Tcl.
 • Oracle tukee kahden tyyppisiä replikaatiomenetelmiä, kuten isäntä-orja- ja isäntä-isäntä-replikointia, kun taas PostgreSQL tukee vain yhden tyyppisiä kopioita, kuten isäntä-orja-replikointia.
 • Oracle-tietokanta tukee horisontaalista osiota, kun taas PostgreSQL tukee deklaratiivista osiointimuotoa PostgreSQL 10.0
 • Oracle-tietokanta käyttää PL / SQL-skriptejä palvelinpuolella, kun taas PostgreSQL käyttää käyttäjän määrittämiä toimintoja palvelinpuolen skripteinä.
 • Oracle-tietokanta tukee erilaisia ​​sovellusliittymiä ja käyttötapoja, kuten JDBC, ODBC, Oracle-puhelurajapinta ja ODP.NET, kun taas PostgreSQL tukee sovellusliittymiä ja muita käyttömenetelmiä, kuten ODBC, JDBC, alkuperäinen C-kirjasto, streaming API suurille kohteille ja ADO.NET.

Oracle vs PostgreSQL -vertailutaulukko

Ensisijaista vertailua Oraclen ja PostgreSQL-suorituskyvyn välillä keskustellaan alla:

Oraclen ja PostgreSQL: n vertailun perusteet

Oraakkeli

PostgreSQL

Omistuksen kokonaiskustannuksetOracle-tietokannan hankinta- ja tuotetuen hinta on korkea, ja joudumme maksamaan lisäksi jokaisesta tarvitsemastasi lisäominaisuudesta, jolla on korkea hinta. Joten TCO on korkea Oracle-tietokannalleKoska PostgreSQL on avoimen lähdekoodin, hankkimisesta ja tuotetuesta ei veloiteta mitään maksuja. Voimme saada kaikki PostgreSQL-tietokannan käytettävissä olevat ominaisuudet ilmaiseksi, koska se on avoimen lähdekoodin.
TukiAsiakastuki Oracle-tietokannalle ei ole ilmaista; se on lähes neljäsosa lisenssikustannuksista ja nousee 3–5% vuodessa.PostgreSQL: n asiakastuki on ilmainen, mutta ongelman ratkaiseminen vie aikaa, koska kehittäjäyhteisö ratkaisee sen. Voimme valita PostgreSQL-ammattilaisten maksetun palvelun, joka on halvempaa kuin Oracle DB -tukikustannus.
tuottavuusOracle-tietokannan tuottavuus johtuu enemmän sen teknisestä paremmuudesta. Oracle-tietokanta tarjoaa enemmän tapahtumia sekunnissa kuin PostgreSQL.PostgreSQL: n tuottavuus on vähemmän kuin Oracle-tietokannassa, koska se tarjoaa vähemmän tapahtumien määrää sekunnissa kuin Oracle DB.
turvallisuusOraclen tietokannalla on enemmän tietoturvaa tai edistyneempää tietoturvaa, mutta meidän on ostettava osana Oracle Corporationin toimittamia versioita, joissa on joitain ominaisuuksia, jotka suojaavat tietokantaa.PostgreSQL: llä on hyvä tietoturvatuki, mutta ei niin kehittyneellä tasolla kuin Oracle-tietokanta, mutta nämä ominaisuudet eivät ole merkityksellisiä tietokannan huonompiin olosuhteisiin, ts. Teknisen tuen täydelliseen romahtamiseen tai tietokannan kaatumiseen tai sammuttamiseen.
skaalautuvuusOracle-tietokanta tarjoaa neljä standardi-version mukaista pistoketta skaalautuvuutta varten, mutta suurille työmääräprojekteille meidän on ostettava yritysversio, joka on vähän kallis.PostgreSQL tarjoaa skaalautuvuuden tuen ilmaiseksi kustannuslaajennuksille, kuten Skypen välityspalvelimille, jotka jakavat tietoja tietokantaklustereihin, klusteripohjaisiin tallennusratkaisuihin, jotka perustuvat PostgreSQL: ään.
päivityksetOracle-tietokanta julkaisee uusia versioita tai päivitettyjä versioita kerran kahdessa kolmessa vuodessa laadun muutoksilla markkinoiden kysynnän mukaan.PostgreSQL julkaisee uusia versioita tai päivitettyjä versioita kerran viidessä viidessä vuodessa, mutta ne lisäävät jatkuvasti uusia ominaisuuksia ja päivityksiä, jotta ne olisivat ajan tasalla markkinoiden kehityksen ja vaatimusten kanssa.
Suuren tietomäärän käsittelyOracle-tietokantayrityspaino käsittelee suuren määrän dataa tehokkaasti kuin PostgreSQL muihin yhtäläisiin olosuhteisiin ja konetyyppeihin perustuen. Joten vertailu ei ole oikeudenmukaista, koska tuottavuus riippuu monista tekijöistä.PostgreSQL-tietokanta käsittelee suuren määrän dataa tehokkaasti, mikä parantaa 10–30 sivun tuottavuutta koneissa, joissa on paljon muistia. Joten se riippuu monista tekijöistä.

Johtopäätös - Oracle vs PostgreSQL

Lopuksi, se on yleiskatsaus Oracle vs PostgreSQL -vertailuun eri näkökulmista. Toivottavasti ymmärrät nämä aiheet paremmin lukeessasi tämän Oracle vs PostgreSQL -artikkelin. Olemme nähneet eron Oraclen ja PostgreSQL: n välillä ja voin sanoa, että PostgreSQL on monissa tapauksissa tehokkaampi kuin Oracle, koska se on avoimen lähdekoodin, yhteensopiva muiden RDBMS: ien kanssa ja helppo käyttää suuren kehittäjäyhteisön kanssa. Voimme päättää tietokannasta konkreettisen projektin perusteella. PostgreSQL: ää käytetään monilla aloilla, kuten sairaalasovelluksissa, potilasgenetiikassa, B2B-sovelluksissa jne.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas Oracle vs PostgreSQL: n tärkeimpiin eroihin. Tässä keskustellaan myös Oracle vs PostgreSQL-avaineroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita -

 1. Google vs Oracle
 2. Vadelma Pi vs oranssi Pi
 3. SAP vs. Oracle - kumpi on parempi
 4. ASP vs. ASP.NET
 5. ASP.NET- ja C # -edut
 6. Oracle vs MSSQL: Erot
 7. Oracle vs OpenJDK: Mitkä ovat erot