Johdanto Oracle RAC -haastatteluun liittyviin kysymyksiin ja vastauksiin

Kun puhutaan tietokantaan liittyvästä tietojenkäsittelystä, Oracle RAC (Real Application Clusters) tarjoaa ja tukee ohjelmistoja, jotka liittyvät korkeaan käytettävyyteen ja klusterointiin Oracle-ympäristöissä. Oracle RAC -sovellusta käyttämällä useat tietokoneet voivat käyttää Oraclen relaatiotietokannan hallintajärjestelmää samaan aikaan, vaikka ne käyttäisivät vain yhtä tietokantaa, mikä tukee klusterointia. Yhteenliitäntää käytetään useiden ilmentymien yhdistämiseen keskenään, ja ne kaikki toimivat täydellisessä synkronoinnissa yrittäessään käyttää tietoja. Tässä viestissä aiomme tutkia joitain Oracle RAC -haastattelukysymyksiä.

Nyt, jos etsit työtä, joka liittyy Oracle RAC: iin, sinun on varauduttava 2019 Oracle RAC: n haastattelukysymyksiin. On totta, että jokainen haastattelu on erilainen työprofiilien mukaan. Täällä olemme laatineet tärkeät Oracle RAC -haastattelukysymykset ja -vastaukset, jotka auttavat sinua menestymään haastattelussa.

Tässä 2019 Oracle RAC -haastattelukysymyksessä kerrotaan 10 tärkeintä ja usein käytettyä Oracle RAC -haastattelukysymystä. Nämä kysymykset on jaettu kahteen osaan, jotka ovat seuraavat:

Osa 1 - Oracle RAC -haastattelukysymykset (perus)

Tämä ensimmäinen osa kattaa Oracle RAC -haastattelun peruskysymykset ja vastaukset

Q1. Selitä jaetut aivot?

Vastaus:
Se liittyy klusterin solmujen väärään viestintään. Nämä tietokannan solmut jatkavat sitten käsittelyä ja tekevät asiaankuuluvat muutokset tietolohkoihin yksinään. Jos yhden lohkon modifioinnista vastaa useita ilmentymiä, datalohot eivät pysty synkronoimaan keskenään, ja muut kirjoittavat samat lohkot. Tätä koko prosessia kutsutaan split aivoiksi.

Q2. Selitä VIP: n ja OLR: n käyttö?

Vastaus:
Vaihtoehtoisesti virtuaaliselle IP-osoitteelle kutsutaan VIP. Jokainen klusterin solmu kartoitetaan VIP: llä, ja siksi minkä tahansa solmun vikaantumisen yhteydessä VIP ilmoittaa sovellukselle, että solmu on alhaalla ja siirtyy itse kohti eloonjäänyttä solmua. Jos VIP: tä ei ole, sovellus kohtaa TCP-aikakatkaisun. Tämä TCP-aikakatkaisu ilmoittaa sitten kuolleesta istunnosta vian seurauksena.

OLR tai yleisesti tunnettu Oracle Local Repository koostuu klusteriin liittyvistä yksityiskohdista ja siihen liittyvistä prosesseista, kun OCR on ASM-järjestelmässä. Ruudukkoprosessin aloittaminen vie aikaa, ja sillä välin myös ASM-järjestelmä ei ole käytettävissä, ja siksi käynnistetään OCR-paikallinen kopio, joka lopulta tallennetaan OLR: ään.

Siirrytään seuraavaan Oracle RAC -haastattelukysymykseen.

Q3. Mitä ymmärrät päivittämällä?

Vastaus:
Jatkuva korjaustiedosto tarkoittaa ryhmäbinaareja, joita käytetään RAC-ympäristön vakiintuneissa ja käynnissä olevissa tietokannoissa. Klusterin solmut vieritetään peräkkäin, jos patched solmu ei ole käytettävissä, kun taas kaikki muut esiintymät ovat avoimessa tilassa.

Q4. Mitä ymmärrät välimuisti-fuusiolla?

Vastaus:
Tämä on perushaastattelussa kysytty Oracle RAC -haastattelukysymys. Yhdistelmä datalohkoista, jotka tulevat suoraan etätietokantavälimuiskeista ja lähetetään paikallisille solmuille, jotta DDL: n tai DML: n kaltaiset tapahtumat voidaan täyttää.

Q5. Mitä hyötyä RAC: sta on?

Vastaus:
RAC: ta tai Real Application Clustereita käytetään tukemaan kaikkia ohjelmistoja, joissa odotetaan muun muassa korkeaa käytettävyyttä ja ryhmitettyä ryhmittelytasoa. RAC: n muita käyttötapoja ovat:

 1. Mahdollisten ei-toivottujen tulosten tai virheiden havaitseminen: RAC on sinänsä tehokas tarjoamalla erittäin nopea ratkaisu jokaiseen havaittuun ongelmaan. Se hyödyntää automaattista palautumista virheistä ennen kuin se ilmoitetaan käyttäjälle.
 2. Luotettavuus: RAC auttaa varmistamaan, että tietokannan hallinnasta vastaava palvelin ei ole pelkästään riippuvainen yksittäisestä vikakohdasta. Toisin sanoen, se rakentaa ja tarjoaa vikasietoisen mekanismin, jossa vaikka yksi solmu menee alas, koko järjestelmä ei mene alas ja muiden toimitettujen lähteiden tulisi ottaa paikkansa ja siten tarjota luotettavuus.
 3. Jatkuvat toiminnot: Kaikkien suunniteltujen, samoin kuin suunnittelemattomien katkoksien, ei pitäisi vaikuttaa BAU: han
 4. Hyödynnettävyys: RAC varmistaa, että jos jossain tietyssä ajankohdassa tapahtuu vika, tila voidaan palauttaa helposti ainakin viimeiseen tehtyyn tarkistuspisteeseen saakka.

Osa 2 - Oracle RAC -haastattelukysymykset (Advanced)

Katsokaamme nyt edistyneitä Oracle RAC -haastattelukysymyksiä.

Q6. Keskustele OEM-työkaluista?

Vastaus:
Periaatteessa on kaksi OEM-työkalua: tietokannan hallinta ja ruudukon hallinta
Tietokannan hallinta:

 1. Työkalu, jota käytetään grafiikan hallintaan siten, että tietokanta pystyy tekemään kokoonpanonsa manuaalisesti
 2. Palvelinryhmiä hallitaan myös Oracle Clusterware -sovelluksen seurauksena. Varaus on tehty siten, että sitä voidaan käyttää ja hallita yhdestä paikasta itse
 3. Oracle RAC: iin ja Oracle Clusterware -palveluihin liittyviä palveluita voidaan hallita käyttämällä tietokannan hallintatyökalua

Ruudukon hallinta:

 1. Se on järjestelmä keskitetyn hallitustason toimittamiseksi sekä hallintoon ja kokoonpanoon liittyvät ominaisuudet.
 2. Suurempaa tehokkuutta ja suunnitelmien kustannusten alentamista tarjoaa myös Grid-hallinta.

Q7. Mikä on ASM-metatietojen varmuuskopiointitekniikka?

Vastaus:
Md_backup on komento, jota voidaan käyttää ottamaan ASM-metatietojen varmuuskopio. Sitä käytetään myös levyryhmäpohjaisten kokoonpanojen palauttamiseen, jos ASM-levyryhmälle tapahtuu tallennusmenetyksiä.

Siirrytään seuraavaan Oracle RAC -haastattelukysymykseen.

Q8. Selitä yhdyskappaleiden käyttö?

Vastaus:
Datalohkot lähetetään yksityisen verkon kautta yhdestä ilmentymistä toiseen ilmentymään käyttämällä välimuisti-sulautumista. Tietojen sanakirja ja fyysiset lohkot jaetaan myös hyödyntämällä yhdistämistä.

Q9. RAC: n jaettu tallennustila koostuu joistakin tiedostoista. Nimeä heidät. Mikä on sinun lähestymistapasi seurata yhteysliikenteessä käytettävää protokollaa?

Vastaus:
Tämä on haastattelussa kysytyin Oracle RAC -haastattelukysymykset. Ohjaustiedostot, Spfiles-, Redolog- ja DataFiles-tiedostot ovat läsnä jaetussa tallennustilassa.
Tietokannan hälytyslokin tarkasteleminen ja seuranta tarkasti määrätyn ajanjakson ajan, etenkin kun tietokanta alun perin käynnistettiin, auttaa sinua määrittämään protokollan.

Q10. Oletetaan, että etäsolmulla on jonkin verran luetteloa ja sinulle annetaan tehtävä tunnistaa ja tarkistaa ne. Kuinka teet sen?

Vastaus:
”Opatch Inventory-all_nodes” on komento, joka varmistaa, että pystyt pääsemään kaikkien etäyhteydessä olevien solmujen tietoihin vain yhdellä solmulla.

johtopäätös:

Tässä viestissä olemme lukeneet tärkeät Oracle RAC -haastattelukysymykset. Haastattelija tutkii mahdollisesti syvällistä asiantuntemustasi ja kuinka paljon käytännön työtä sinulla on kyseisessä työkalussa. Ennen kuin saavut päivällesi, on aina parempi puhdistaa taitojasi vähän. Kerro meille kuinka paljon pidit siitä ja seuraa blogiamme.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas luetteloon Oracle RAC -haastattelukysymyksistä ja -vastauksista, jotta ehdokas voi helposti hakea nämä Oracle RAC -haastattelukysymykset. Täällä tässä viestissä olemme tutkineet Oracle RAC -haastattelun tärkeimpiä kysymyksiä, joita usein kysytään haastatteluissa. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Hyödyllisiä PowerShell-haastattelukysymyksiä
 2. 10 olennaista PLSQL-haastattelua koskevaa kysymystä
 3. JIRA-haastattelukysymykset
 4. JMeter -haastattelun kysymykset ja vastaukset