Mohit trudged takaisin kotiin ja heitti kannettavan tietokonelaukunsa sohvalle. Hän kaatui itse sohvalle ja tuijotti tyhjää seinää masentuneena. Jälleen kerran hänet ohitettiin ylennyksestä ja hänen kollegansa oli pussinnut halutun ylemmän virkaan. Hän oli jumissa samaan asemaan kolmen viimeisen vuoden ajan. Hän oli mennyt pomolleen kysyäkseen, miksi häntä huomioidaan uudestaan ​​ja uudestaan, mutta hänen pomonsa oli vain kehitellyt olkiaan ja tarjonnut erilaisia ​​selityksiä siitä, että yrityksen talous on huono, että heidän on palkittava suorituksesta, että se oli ylimmän johtajan päätös jne.

Joten nyt, hän oli hyvin ja todella jumissa rutista. Oli kulunut jonkin aikaa, jotta Mohit huomasi, ettei uransa ole loistavasti loistava ja että hän pysähtyy nykyisessä työssään.

Nyt kun hän ajatteli sitä, merkit olivat kaikki olemassa kuluneesta vuodesta.

Onko urasi pysähtynyt?

Merkki 1: Yksitoikkoinen työ

Hän teki samoja asioita päivä päivältä. Työstä oli tullut hänelle drudgery, ja hän oli käynyt läpi liikkeet mekaanisesti. Kun et nautti työstään, en kasva tai oppi, olet ammatillisessa umpikujassa. Monotonia ja rutiini ovat osa yrityksen työ-elämää, mutta työrakenteen ja työprofiilin sisällä sinun on nautittava siitä, mitä teet. Sinulla on oltava joitain mahdollisuuksia arvonlisäykseen tietojesi ja taitoidesi suhteen. Yksinkertaisesti sanottuna, urasi on mentävä jonnekin. Jos olet saavuttanut tien lopun, ole varovaisempi!

Kuvalähde: pixabay.com

Merkki 2: Johdon uskon puute

Hänelle ilmoittavat ihmiset olivat nyt joko hänen kollegoitaan tai ilmoittaneet muille ihmisille . Varma merkki siitä, että olet pysähtymässä työssäsi, on, kun juniorit päivitetään riveihisi tai saavat heidän raportointirakenteensa muuttumaan. Se osoittaa, ettei sinulla ole uskoa hallintoon. Joten et kasva, kaikki muut ovat.

Merkki 3: Haastavan työn puute

Muita kollegoita valittiin suorittamaan avaintehtäviä ja -projekteja. Aina kun ilmeni jännittävää tai haastavaa hanketta, Mohit huomasi, että harkitaan muita kollegoita, jotka yleensä päätyivät avainasemassa näissä projekteissa.

Kun mahdollisuuksia todistaa kelvollisuutesi organisaatiossa syntyy ja muut nimet kasvavat omasi sijaan, se on varmasti ammuttu vaaramerkki. Pelkkä osallistuminen työvastuuseesi ei riitä; Sinulla on oltava mahdollisuuksia esiintyä monipuolisissa, toiminnallisissa tehtävissä.

Kyltti 4: osastojen rakenneuudistus

Organisaatiossa keskusteltiin rakenneuudistuksesta ja ”rasvan karsimisesta”, ja Mohit oli kuullut nimensä kasvaa. Selviytyäkseen vaikeassa taloudessa useimmat organisaatiot arvioivat ja järjestävät rutiininomaisesti osastoja. Useimmiten tukitoiminnot ovat ensimmäisiä, jotka luovutetaan tai ulkoistetaan kolmannelle osapuolelle. Jos olet tukitoiminnassa, kuten hallinto, puhelut, markkinatutkimus, henkilöstöhallinto tai IT-tuki, varaudu kohtaamaan kirves, jos osasto nähdään vieraana tai tehottomana. Päätös ulkoistaa toiminto tai osasto vaihtelee tietenkin yrityksittäin, mutta ydinjaostot pysyvät yleensä.

Kyltti 5: Suorittamatta jättäminen

Hän ei ollut antanut merkittävää panosta yrityksen tulokseen tai yksikön tai prosessin toiminnan tehostamiseen. Jos sinut nähdään esittäjänä, ole valmistautumaan kohtaamaan kirves pian. Mikään organisaatio ei ole valmis suvaitsemaan suorituksen laiminlyöntiä tai löysyyttä, ja esiintyviä ihmisiä pidetään kuolleena puuna.

Kuvalähde: pixabay.com

Merkki 6: Ei uusien taitojen kehittämistä

Oli kulunut vuosia, kun hän oli oppinut uudet taidot. Hän on suorittanut MBA-tutkinnon vuonna 2005 ja suorittanut yrityksen sponsoroiman kurssin yrityksen resurssisuunnittelusta jo vuonna 2008. Sen jälkeen hän ei ollut lisännyt jatkokoulutukseen taitoja tai pätevyyttä. Nykypäivän dynaamisessa yritysskenaariossa ei ole paitsi parempi, että myös tärkeä, että päivität taitojasi ja tietämystäsi. Monitehtävä on nyt todellisuus, ja sitä varten sinun täytyy oppia jatkuvasti. Jos istut edelleen tyydyttävästi vanhentuneilla taitoilla, se varoittaa kelloja sinulle.

Kyltti 7: Updaation puute

Hän oli vaivattomasti teknologisten päivitysten ja ensisijaisten käsityöprosessien kanssa. (Liittyy aikaisempaan kohtaan). Jos et päivitä tietojasi tai taitojasi, sinun on vaikea mukautua uusiin järjestelmiin ja ohjelmistoihin, jotka on ehdottomasti asennettava toimistoosi tehokkuuden lisäämiseksi. Kuinka edistyt urallasi, jos et ole tyytyväinen tekniikan kehitykseen?

Kyltti 8: Poissaolo keskeisissä kokouksissa

Häntä ei sisällytetty suljettujen ovien kokouksiin tekosyyllä, että ne eivät olleet yhteydessä hänen työalueeseensa. Läsnäolo avainkokouksissa ja aivoriihi-istunnoissa merkitsee tärkeyttäsi organisaatiossa. Tämä ei tarkoita, että sinun tulisi osallistua kokouksiin työaikaa vastaavilla hinnoilla; Se tarkoittaa vain sitä, että kutsu kutsutaan osoittamaan, että mielipiteesi on tärkeä. Huomiotta jättäminen tarkoittaa, että sinulla ei ole mitään merkittävää lisätä päätöksentekoon tai suunnitteluun.

Kuvalähde: pixabay.com

Kyltti 9: työskentele kello

Hän oli tyytyväinen ilmoittamalla toimistolle ajoissa, suorittamalla hänelle osoitetut työt ja poistuessaan toimistolta klo 18.00. Tällainen työkäyttäytyminen oli hyväksyttävää jopa pari vuosikymmentä sitten, mutta nykypäivän 24/7-työkulttuurissa sinun on oltava täysin mukana työssäsi. Kun määräajat ovat lähellä ja projektit on saatava päätökseen ajoissa, et voi työskennellä kello.

Kuvalähde: pixabay.com

Jos et työskentele epämukavasti pitkiä työpäiviä, voit valita työskennellä kotoa. Työskentely määrätyllä aukioloaikalla on kuitenkin menneisyyttä.

Lisäksi, jos olet passiivinen töissä tekemällä vain sitä, mitä sinulta odotetaan, saatat hylätä myös kaikki uran etenemistoiveet. Fortune suosii rohkeita, ja yritysmaailma suosii aloitteellista ja ajavaa henkilöä.

Kyltti 10: Tietämättömyys

Hänen pomo ei välittänyt hänestä toimistotilaisuuksissa ja kokoontuessaan . Toimistojen kokoontuminen on loistava paikka nähdä oikeiden ihmisten kanssa. Kun pomosi etsii tietoisesti sinua läpi, se tarkoittaa vaaraa. Sinut täytyy nähdä oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Pelkkä verkostoituminen korkea-arvoisten yritysten kanssa ei kuitenkaan auta edistämään uraasi kovin pitkälle nykypäivän suorituskykyyn perustuvassa ympäristössä. Sinun on näytettävä tulokset, ja sinut on pidettävä hankkijana, ongelmanratkaisijana ja tiimityöntekijänä.

Joten nyt kun tiedät missä olet, mitä vaihtoehtoja sinulla on, jos urasi ei ole tarkkaan etsimässä ja kohtaamassa välittömässä taantumassa?

Kuten he sanovat, " kun meneminen tulee kovaa, kova menee ". Ja sinun on todistettava, mikä kova pähkinä olet.

Joten käydään läpi joitain vaiheita, jotka sinun on suoritettava laskusuunnan kääntämiseksi. (Varoitus: Jotkut ovat kovia toimenpiteitä, jotka vaativat sinun poistumista mukavuusvyöhykkeeltään. Jotkut vievät aikaa tulosten näyttämiseen, mutta sinun on kuitenkin päästävä eteenpäin.)

 • Ota ote itsestäsi analysoimalla vahvuutesi ja työskentelemällä kehittääksesi niitä. Kirjoita ylös vahvuutesi ja ainutlaatuiset kykysi ja piirrä toimintasuunnitelma, joka sisältää seuraavat:
  • Mitkä ovat pitkän aikavälin suunnitelmasi?
  • Työskenteletkö heitä kohti? Jos ei, mitä sinun on tehtävä tilanteen korjaamiseksi?
  • Tarjoaako nykyinen työsi sinulle tyytyväisyyttä? Jos kyllä, mitä sinun on tehtävä pitääksesi työsi ja parantaaksesi asemaasi? Jos ei, mitä muita mahdollisuuksia on muualla?
  • Voiko urasi pelastaa nykyisessä organisaatiossasi? Jos kyllä, miten vakuutat yläkorkeesi antamaan sinulle uuden mahdollisuuden? Jos ei, laadi luettelo vastaavista organisaatioista, joissa voit aloittaa hakemisen.
  • Voiko nykyinen työsi antaa sinulle mahdollisuuden kasvaa ammatillisesti? (Et voi saada ylennyksiä tai lisäyksiä joka vuosi, mutta sinun on kasvattava ammattimaisesti. Tämä voi tapahtua joko hoitamalla uusia tehtäviä tai oppimalla uusia taitoja työssä tai johtamalla tai valmentamalla alaisia. Kaikki, mikä auttaa lisäämään henkilökohtaista osaamistasi ja tulevaisuuden näkymät.)

Jos kyllä, aio antaa sille paras laukaus. Työskentele kovasti, panosta kaikin tavoin tulosten saavuttamiseen, tavoittele tavoitteiden saavuttamiseksi.

Jos ei, pyydä työprofiilin vaihtamista tai siirry osastoon, jossa saat paremman mahdollisuuden lisätä ammatillista pätevyyttäsi.

 • Onko sinulla taitoja ja teknistä taitoa, joita tarvitaan korkeampiin tehtäviin pääsemiseksi? Jos kyllä, voitko käyttää niitä uran edistämiseen organisaatiossa? Vai onko olemassa muita uravaihtoehtoja, joita voit käyttää?

Jos ei, mitä sinun on tehtävä päivittää tietosi ja taitosi? Lisää taidot tai pätevyys ansioluetteloosi. Päivitä, taita uudelleen, opi uudelleen.

Kuvalähde: pixabay.com
 • Kun olet vastannut yllä oleviin kysymyksiin, sinulla on reilu käsitys asemastasi ja tehtävästäsi. Kirjoita nyt puutteet ja toimintasuunnitelma näiden korjaamiseksi. Ajatuksena on puuttua hirviöihin päin ja olla paremmassa tilassa itsessäsi.

Hyvin menee! Sieluhaku yli! Nyt kun olet kohdannut sisäiset epäilyksesi ja konkretisoinut tulevaisuussuunnitelmasi, katsokaamme, kuinka sinun on työskenneltävä käsitysten muuttamiseksi työpaikalla .

Jos aiot jatkaa samassa organisaatiossa, seuraavat vaiheet auttavat:

 • Ole aktiivinen työssä : tarjoa ideoita, ole vuorovaikutuksessa vanhusten ja kollegoiden kanssa, osoita oma-aloitteisuutta. Koska yrityksen pomot näkevät sinut aliohjelijana, sinun on nyt muutettava käsityksiään sinusta osoittamalla ajatusta ja henkeä. Tule toimistoon varhain, liikku, keskustele ihmisten kanssa. Tarjoa ideoita ja ehdotuksia kokouksissa. Pidä korvasi auki uutisia uusista hankkeista tai tehtävistä, ja katso kuinka voit tarjota aikaa ja vaivaa. Keskity lisäämään arvoa organisaatioon. Etsi mahdollisuuksia osallistua yritysaloitteisiin, kuten CSR-asemat, ISO-toiminta, tiedon jakamistapahtumat jne.
 • Verkostoituminen työtovereiden ja asiakkaiden kanssa sekä työkentänne ihmisten kanssa : Elämme langallisessa maailmassa, mutta henkilökohtainen vuorovaikutus lisää suhteille paljon lisäarvoa. Soita, käy ja pidä yhteyttä tärkeiden ihmisten kanssa. Muista tervehtiä ihmisiä erityispäivinä, kuten vuosipäivinä ja syntymäpäivinä. Jopa sellaisten ihmisten kanssa, joilla ei näytä olevan merkitystä (kuten vahtimestarit ja auttajat), ole kohtelias ja kiinnostunut. Kukaan mies tai nainen ei voi selviytyä saarina, riippumatta siitä, kuinka tehokas ja tuottava se voi olla. Sinun täytyy nähdä ammattilaisena, joka tietää verkottumisen ja tavoittamisen arvon.
 • Mentor nuoria ja alaisiasi: Mikään ei rakenna luottamusta enempää kuin tieto siitä, että voit auttaa tai neuvoa henkilöäsi ja antaa ammatillista ohjausta. Alaistasi etsivät sinua, ja sinäkin opit prosessissa. Ideoiden antamisessa ja ottamisessa saatat saada uusia käsityksiä ja lähestymistapoja ongelmiin.
 • Harjaa joukkueesi pelitaitoja: Nähdäänkö sinut yksinpelaajana, yksinäisenä susana? Jos kyllä, niin sinun on todistettava, että pystyt toimimaan hyvin myös joukkueissa. Tarjoa työskennellä yksiköiden sisäisissä tai osastojen välisissä tai toiminnallisissa ryhmissä. (Muista: Hyvä tiimin jäsen pitää aina tiimin edut mielessä ja pyrkii poistamaan konfliktit. Joten pidä egoasi kurissa.)

Kuvalähde: pixabay.com
 • Tee siitä kohta käydä toimistojen kokoontumisissa, juhlissa ja retkeillä: Todellinen verkostoituminen ja suhteiden luominen tapahtuu sosiaalisissa tilanteissa, kun pomot ja henkilökunta ovat vuorovaikutuksessa epävirallisissa olosuhteissa. Ihmisiä, jotka osallistuvat aktiivisesti tällaisten tapahtumien järjestämiseen tai niiden koordinointiin, pidetään yleensä sosiaalisten ja verkostoitumisen taitojen hankkijana. Jos ryhmätapahtuman järjestäminen ei sovi luonteeseesi, muista ainakin osallistua näihin tapahtumiin ja osallistua aktiivisesti. Sen lisäksi, että sitoudut työtovereihisi, ansaitset paljon huomiota ja kiinnostusta kaikilta alueilta, etenkin asiaan liittyviltä ihmisiltä, ​​jotka saattavat nähdä sinut uudessa valossa.
 • Ole positiivinen hinnalla millä hyvänsä: Vältä taipumusta sänkyä, valittaa ja juoruttaa pomojasi ja johtoasi vastaan. Niin kauan kuin sinä tunnet itsesi turhautuneeksi ja huomiotta, cribbing siitä ei ole koskaan tehnyt mitään hyvää. Pikemminkin, se heijastaa sinua viriseväksi, negatiiviseksi henkilöksi. Jos haluat pysyä organisaatiossa, älä kritisoi ja valita. Jos et ole tyytyväinen johonkin, ilmoita huolenaiheesi oikeassa paikassa ja tee ehdotuksia tilanteen muuttamiseksi. Älä koskaan, koskaan lankea negatiivisuuden ansaan.

Jos sinulla ei kuitenkaan ole mahdollisuuksia kasvaa nykyisessä organisaatiossasi tai näet mahdollisuutesi täysin poistuvan, on parasta siirtyä eteenpäin. Seuraavat toimenpiteet on toteutettava vaihtoehtoisen työllisyyden turvaamiseksi:

 1. Verkostoituminen yliopisto-opiskelijoiden tai eräkaverien, entisten kollegoiden, ystävien ja tuttavien kanssa ja etsimään heidän apuaan sopivien työpaikkojen löytämiseksi.
 2. Pyydä ammatillista apua harjoittelu- ja pääkonttoritoimistojen muodossa. Keskity tehokkaan jatkamisen luomiseen, joka esittelee saavutuksiasi ja pätevyyttäsi.
 3. Jos mahdollista, ilmoittautuminen osa-aikaiseen tai verkko-opiskeluun, joka lisää ammatillista pätevyyttäsi. (Menestyneet johtajat suhtautuvat joskus koko vuoden sapattiin pohtimaan, oppia uudelleen ja saada uransa takaisin raiteilleen).
 4. Liity ammattimaisille verkostoitussivustoille, kuten Linked-In, jotka auttavat sinua yhteydenpitoon samanlaisten alojen ammattilaisten kanssa. Liity ammattiryhmiin ja keskustelufoorumiin verkossa ilmaistaksesi mielipiteesi ja saadaksesi läsnäolosi tuntemaan. (Mitä näkyvämpi olet, sitä suuremmat mahdollisuudet saada täpliä sopiviin aukkoihin.)

Mitä tahansa teetkin, muista säilyttää usko itseesi. Urasi ei ole niin mahdotonta palata takaisin raiteilleen, mutta tehtävä ylämäkeen saattaa tuntua tällä hetkellä. Jos pidät siitä, yrityksesi varmasti huomaa ja palkitaan.

Joten bonmatka !!