Ero PHP: n ja .Net: n välillä

PHP on avoimen lähdekoodin ohjelmointikieli web-kehitykseen. Se tukee Unix-kaltaisia ​​ja Windows-käyttöjärjestelmiä. PHP-koodi voidaan upottaa myös HTML-kieleen ja käyttää palvelinpuolen skriptikielenä. Se tekee sovelluksista dynaamisempia ja yksinkertaisempia. Se voidaan suorittaa komentorivityökalujen ja GUI-sovellusten avulla. .Net on ohjelmistokehys, joka toimii pääasiassa Microsoft Platforms- tai Windows-käyttöjärjestelmässä. .Net ei ole käyttöjärjestelmä tai ohjelmointikieli. .Net on kerros käyttöjärjestelmän ja ohjelmointikielten välillä. Kehittäjien on helppo kirjoittaa koodi millä tahansa kielellä, koska kielen ainoa syntaksi on erilainen.

PHP

 • PHP: n ovat kehittäneet ja kehittäneet Rasmus Lerdorf ja Zend-tekniikat ja julkaistu vuonna 1995. Viimeinen vakaa julkaisu on 7.2.5 vuonna 2018. Se oli kirjoitettu C- ja C ++ -kielellä. PHP-tiedostonimellä on laajennuksia, kuten .php, .php3, .php4, .php5, .php7, .phps. PHP, jota kutsutaan myös nimellä PHP: Hypertext Pre-processor.
 • PHP: n syntaksi on samanlainen kuin C-kielen. Se voi olla helposti kytketty tietokantaan, kuten Oracle, MySQL, SQL Server jne. PHP on käyttänyt PHP-tulkkia käsittelemään koodia.
 • PHP on erittäin yksinkertainen, tehokas, turvallinen ja joustava. PHP: tä käytetään laajasti pienissä web-sovelluksissa ja se on suositumpi kuin muut kielet. Sininen norsu, jolla on PHP-logo, edustaa PHP-maskotia. Hups, PHP 3: een ja PHP 4: ään on otettu käyttöön konsepti, jotka helpottavat ohjelmointia.

.Netto

 • .Net julkaistiin vuonna 2002. Se on myös lisensoitu ja avoimen lähdekoodin. .Net-kehyskomponentit, kuten CLI ja CLR, kirjoittivat C-, C ++- ja Assembly-kielellä. Sen on kehittänyt Microsoft. Suurin osa C # -koodiin kirjoitetuista kehysluokista, jotka toteutetaan CLR: ssä.
 • Se tukee monia ohjelmointikieliä, kuten C #, Vb.net, J #, hallittuja C ++, jne. Se tarjoaa yhteisen kirjastojoukon, johon pääsee eri.Net-pohjaisilla ohjelmointikielellä. Jokaisella kielellä on sama sarjakirjastot. Nykyään Microsoft tarjosiNet-kehyksen vapaasti Windowsin kanssa. Se tarkoittaa osana käyttöjärjestelmää automaattisesti mitä tahansa järjestelmään asennettua .net-kehysversiota.
 • Se on kehys, koska se tarjoaa laajan ohjelmoinnin ja yhteisen alustan kaikille tuetuille kielille. Se tarjoaa yhteisen luokan kirjaston, jota voidaan kutsua mistä tahansa tuetusta kielestä.
 • .Net-kehys kääntää koodin ja muuntaa IL: ksi (keskikieli), mikä tarkoittaa, että käännetty suoritettava sisältää IL: n eikä konekielistä suoritettavaa. Se huolehtii suorittamisesta any.Net-sovelluksen ajaessa. Sillä on pääkomponentteja, jotka ovat yleinen kielen suoritustyö (CLR), verkon kehysluokkakirjasto (FCL), yhteinen kielivaatimus (CLS), yhteinen tyyppijärjestelmä (CTS), metatiedot ja kokoonpanot.
 • .Net-kehys tarjoaa monia ominaisuuksia, kuten yhteentoimivuus, kielen riippumattomuus, alustan riippumattomuus. Se varmistaa myös tyyppiturvallisuuden. Se tukee alustanvälistä toimintaa. Sillä on oma turvamekanismi. Se auttaa myös muistin hallinnassa. Jätekeräin (GC) kulkee tietyn ajan kuluttua käyttämättömien esineiden poistamiseksi ja varaa muistin uusiin kohteisiin. Jätekeräimen käyttö .net-puitteissa kutsutaan sukupolveksi. Se parantaa myös sovelluksen suorituskykyä.

Head to Head -vertailu PHP: n ja Net: n välillä

Alla on 8 parasta eroa PHP: n ja Nettin välillä

Keskeiset erot PHP: n ja NET: n välillä

Sekä PHP vs. Net ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin suurimmista eroista PHP: n ja NET: n välillä:

 1. PHP ei vie järjestelmän resursseja runsaasti, mikä helpottaa PHP: n toimintaa nopealla nopeudella eikä hidasta myös muita prosesseja. .Net käyttää enemmän järjestelmäresursseja verrattuna PHP: hen. Järjestelmän sujumiseksi se vaatii korkeaa järjestelmän kokoonpanoa.
 2. PHP tarjoaa enemmän vapautta koodata ja toimia, koska se on avoimen lähdekoodin. In.Net, vapaus on rajoitettua, koska meidän on käytettävä Visual Studio IDE: tä vain kehitykseen.
 3. PHP-kehittäjät voivat käyttää tekstieditoria kehitykseen, kuten Notepad ++, täysimittaisen IDE: n sijaan. In.Netissä meidän on käytettävä pääasiassa vain VS IDE: tä.
 4. PHP on erittäin skaalautuva, koska suurin osa suuren liikenteen verkkosivustoista käyttää tätä kuten Wikipediaa. .Net on myös skaalautuva ja verkkosivustoja käytetään kuten pinon ylivuoto jne.
 5. PHP on ilmainen. .Net on Microsoftin tuote, ja sen on ostettava käyttöoikeus kyseisen tuotteen käyttämiseen. .Netin käyttäminen vaatii myös ikkunoiden ostamisen, ja se on kallis useimmille ihmisille. Vastaavasti VS IDE: tä isännöivät ja käyttävät Windows-ohjelmat tarvitsevat myös lisensoinnin, mikä tekee kehityksestä kalliimpaa.
 6. PHP: llä on suuri suosio ohjelmointikielenä käyttävien kehittäjien keskuudessa. .Net ei ole käytön mukaan yhtä suosittu kuin PHP.
 7. PHP on hyvin yksinkertainen ja helppo oppia. .Net-kielet ovat monimutkaisia ​​ja vaikeasti opittavaa suhteellisesti.
 8. PHP on osoittanut enemmän joustavuutta ja yhteensopivuutta jokaisen käyttöjärjestelmän kanssa. Mutta se on kyseenalainen .net-kehyksen tapauksessa

PHP vs. Net-vertailutaulukko

Alla on ylin vertailu PHP: n ja NET: n välillä

Vertailun perusta PHP: n ja Net: n välillä

PHP

.NETTO

ohjelmoitujaPHP ohjelmoitiin C- ja C ++-ohjelmointikielellä..Net oli ohjelmoitu C, C ++, kokoonpanokieli ja jotkut kehysluokat C #: ksi.
puitteetPHP on ohjelmointikieli..Net on alustaneutraali kehys
hakemusPHP: tä on käytetty laajasti vain verkkosovellusten kehittämiseen..Net-puitteita käytetään laajasti myös työpöytä- ja web-sovellusten kehittämiseen.
kehitysPHP: ssä kehitys ja käyttöönotto on helppoa..Net-kehys intellisense helpottaa kehitystä.
Avoin lähdekoodiPHP on avoimen lähdekoodin..Net-kehys on lisensoitu.
Kieli (kieletPHP ei tue monia kieliä, kuten .net-kehys..Net-kehys tukee monia kieliä, kuten C #, J #, Vb.net
EsitysPHP-sovellukset antavat hyvän suorituskyvyn..Net-sovellukset tarjoavat paremman suorituskyvyn.
VerkkosivustoSecure.php.netMicrosoft.com/net

Johtopäätös - PHP vs. Net

PHP vs. Net-molempia käytetään verkkosovellusten kehittämiseen. PHP on avoimen lähdekoodin ilmainen ja helposti saatavissa alustoille. .Net on kehys, jonka käyttö edellyttää Microsoft-lisenssien ostamista. Tämä molemmat PHP vs. Net ovat erittäin skaalattavia.

PHP tarjoaa vahvemman johdonmukaisuuden, yhtenäisen muuttuvan syntaksin, herkän kontekstin ja abstraktin syntaksin, mikä tekee kielestä johdonmukaisen. PHP on yksinkertainen ja helpompi oppia, ja sitä käytetään eniten markkinoilla. PHP: llä on suuri tuki verkkoresurssien suhteen, hyvä määrä mallimoottoreita ja kehittäjiä, suuri joukko toimittajia ja työkaluja.

Sekä PHP vs. Net-kielellä on omat vahvat alueensa. Sovelluksen rakentamisen aikana on paljon asioita, joista on huolehdittava, ja sovelluksen kehittämiseen sopivan kielen valitseminen on yksi monimutkaisista tehtävistä. Kielen plussat ja miinukset otetaan huomioon valinnassa, ja mikä tärkeintä, suorituskyky, skaalautuvuus, kustannukset, tuki ja ylläpidettävyys ovat ensisijaisia ​​huolenaiheita.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas PHP: n ja Net: n väliseen eroon. Tässä keskustellaan myös PHP vs. Net-avaineroista infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia PHP vs. Net -artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. HTML vs PHP - hämmästyttävä vertailu
 2. Java vs. Net-erot
 3. Ruby vs PHP- Kumpi on parempi
 4. C #: n ja J: n parhaat edut
 5. Opas MongoDB vs PostgreSQL -sovellukseen
 6. MongoDB vs Hadoop: Amazing Guide
 7. MongoDB vs Oracle: Haluatko tietää ominaisuuksista
 8. MongoDB vs Cassandra: Amazing Guide
 9. PHP vs C #: Erot
 10. Haluatko tietää SQL Server -haastattelukysymyksistä
 11. C # vs. JavaScript: Mitkä ovat parhaat erot