Katsaus PHP-versioihin

PHP tarkoittaa hypertekstin esikäsittelykieltä ja on yleisesti käytetty kieli web-kehitykseen tai ohjelmistojen kehittämiseen. Se on perustettu vuonna 1994, ja sen on kirjoittanut Rasmus Lerdorf. Kehittäjät voivat suorittaa PHP-koodin tai olla vuorovaikutuksessa sen kanssa komentoriviliittymän kautta tai upottaa sen HTML-koodiin tai erilaisiin verkkokehyksiin tai sisällönhallintajärjestelmiin. PHP-koodi vaatii Web-palvelimen tai Common Gateway Interface -ohjelman suoritettavan. PHP-tulkitsinta saa Zend Engine, joka on saatavana ilmaisena ohjelmistona PHP-lisenssillä. Tämä tarkoittaa, että PHP-koodi ja verkkosovellukset voidaan ottaa käyttöön kaikissa käyttöjärjestelmissä ilman mitään maksuja tai kuluja. Tässä artikkelissa tarkastellaan yksityiskohtaisesti PHP: n eri versioita.

Suosituimmat PHP-versiot

Tässä on kuusi suosituinta PHP-versiota, jotka selitetään yksityiskohtaisesti alla:

1. PHP-versio 1.0

 • Kuten aiemmin mainittiin, PHP: n kehitys alkoi jo vuonna 1994, ja sen kehitti Rasmus Lerdorf. Hän käytti C: tä skriptikielenä ja kirjoitti useita Common Gateway Interface -ohjelmia.
 • Hän käytti heitä alun perin henkilökohtaisen kotisivun ylläpitämiseen. Myöhemmin hän laajensi näitä kooditietoja työskentelemään verkkolomakkeiden ja tietokantojen kanssa. Tätä päivitettyä toteutusta kutsuttiin henkilökohtaiseksi kotisivuksi tai lomakkeiksi tulkittuina.
 • Tällä PHP: n alkuperäisellä versiolla oli jo useita perustoimintoja. Sillä on muodonkäsittelyominaisuudet, Perl-tyyppiset muuttujat ja kyky työskennellä HTML: n kanssa. Syntaksi oli myös samanlainen; se oli kuitenkin yksinkertaisempaa, mutta epäjohdonmukaista.

2. PHP-versio 2.0

 • PHP: n alkuperäinen versio, vaikka se ei ollut kovinkaan hienostunut, sai kehittäjäyhteisössä paljon suosiota, kun se julkaistiin julkiseen käyttöön vuonna 1995.
 • Koska sen suosio jatkoi kasvuaan, muodostettiin virallinen kehittäjätiimi, joka käsitteli version 1 epäjohdonmukaisuuksia.
 • Kun epäjohdonmukaisuudet on poistettu, päivitetty kieli julkaistiin version 2 muodossa vuonna 1997.

3. PHP-versio 3.0

 • PHP: n suosion kasvaessa se herätti Zeev Suraskin ja Andi Gutmansin huomion.
 • Vuonna 1997 Zeev Suraski ja Andi Gutmans kirjoittivat sisäisen PHP-jäsentäjän uudelleen ja muodostivat PHP 3: n perusrakenteen. PHP 3 käynnistettiin virallisesti kesäkuussa 1998 julkisen testauksen valmistuttua.
 • Myöhemmin Suraski ja Gutmans aloittivat ydin-PHP: n uudelleenkirjoittamisen ja tuottivat Zend-moottorin vuonna 1999. Tämä johti Zend Technologiesin perustamiseen Israeliin.

4. PHP-versio 4.0

 • Lopuksi, vuonna 2000, Zend Engine 1: n käyttämä PHP-versio 4 julkaistiin julkiseen käyttöön.
 • Vuoteen 2008 mennessä PHP-versio 4 oli kehittynyt ja saavuttanut 4.4.9. PHP-versiota 4 ei kuitenkaan tueta enää tietoturvapäivityksissä.

5. PHP-versio 5.0 ja 6.0

 • Vuonna 2004 julkaistiin PHP-versio 5, ja sen käyttövoima oli Zend Engine 2.
 • Se sisälsi useita uusia ominaisuuksia ja paremman tuen oliokeskeiselle ohjelmoinnille (OOP), PDO (PHP Data Objects) -laajennukselle, joka tarjoaa ohjelmoijille kevyen käyttöliittymän pääsyyn tietokantaan ja monia muita suorituskyvyn parannuksia.
 • PHP-version 5 skaalaus versioon 5.6. Joulukuussa 2018 virallinen tuki PHP-tietoturvalle päättyi, mutta Debian jatkoi tietoturvatuen tarjoamista vuoteen 2020 asti.
 • Kun kehittäjät alkoivat käyttää PHP 5: tä sovellusten kehittämiseen, huomasi, että PHP 5.0: lla ei ollut riittävää tukea Unicode-koodaukselle, minkä vuoksi kehittäjäyhteisöllä oli sekalaisia ​​mielipiteitä siitä.
 • Vuonna 2005 Andrei Zmievski vastasi tämän esteen voittamisesta ja käynnisti projektin Unicode-tuen upottamiseksi koko PHP-järjestelmään.
 • Tämän saavuttamiseksi hän sisällytti ICico eli International Components for Unicode -kirjaston koko PHP-järjestelmään. Tämän muutoksen avulla PHP: n tekstimerkkijonot esitettiin sisäisesti 16-bittisenä Unicode Transformation Format -muodona tai yleisesti nimellä UTF-16.
 • Siirtyminen saatiin päätökseen osittain, kun tajutaan, että UTF-16: een siirtyminen ja siitä pois voi myös aiheuttaa useita suorituskykyongelmia, ja lopulta projekti hylättiin puolivälissä. Tässä tehtävässä korostettiin edelleen tehokkaan menetelmän merkitystä upottaa Unicode-tuki PHP: n ytimeen.
 • Maaliskuussa 2010 julkaistiin PHP: n versio 6.0, joka sisälsi ei-Unicode-ominaisuudet, kuten piirteet ja sulkemissidoksen. Tämä päivitys jätti kehittäjäyhteisön toivomaan tehokasta Unicoden integrointia.

6. Nykyinen PHP-versio 7.0

 • Ajanjaksolla 2016 ja 2017 PHP: ssä tehtiin suuria muutoksia, ja päivitys julkaistiin nimellä PHP 7. Tämän julkaisun käyttöönottoon valitun versionumeron on kohdattava useita keskusteluja.
 • Huolimatta siitä, että PHP Unicode -projektia ei julkaistu virallisesti, useisiin kirjoihin oli sisällytetty viittauksia, jotka osoittivat sitä PHP-versioksi 6. Jos varsinainen julkaisu olisi myös otettu käyttöön versiona 6, se olisi aiheuttanut sekaannusta kehittäjäyhteisössä. Tämän vuoksi päivitys päätettiin julkaista versiona 7.0.
 • PHP 7 perustuu phpng: ään, joka tarkoittaa seuraavan sukupolven PHP: tä. Seuraavan sukupolven PHP oli kehittäjien aloite ylittää aiempien PHP-versioiden korkean suorituskyvyn rajoitukset. Phpng-haara toimi pohjahaarana PHP-versiolle 7.0.
 • PHP 7 tarjosi useita optimointeja ja suorituskyvyn parannuksia. Se sisälsi myös sisäänrakennetun välimuistimekanismin parempaan suorituskykyyn. Mutta nämä eivät voisi koskaan vastaa suorituskykyä, jonka JIT-kääntäjä voisi tarjota.
 • Vaikka PHP voi edelleen kehittyä, sillä on myös tiettyjä haittoja, joista se ei välttämättä vedä kaikkia kehittäjiä. PHP on avoimen lähdekoodin kieli, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa voi käyttää ydintietokantaansa ja tunnistaa puutteet hyödyntääkseen.
 • Tämän heikkouden seurauksena PHP-verkkosivustojen hakkeroinnin todennäköisyys on suurempi kuin muilla kielillä sisäänrakennetut. Koska PHP ei ole kovin modulaarinen, se ei ole suotuisa kieli suurten sovellusten kehittämiseen. Myös PHP-tietotyypit voivat yllättää uusia ohjelmoijia. Esimerkiksi merkkijono ”1000” on sama kuin “1e3”, koska ne molemmat valuvat kelluvaksi.

johtopäätös

Kuten edellä on keskusteltu, PHP on ollut ensimmäisestä julkaisustaan ​​lähtien erittäin suosittu kehittäjäyhteisössä, joka epäilee epäjohdonmukaisuuksiaan ja suorituskykyongelmiaan. Se on helppo käyttää kieltä ja sen luojat ovat sitoutuneet jatkamaan PHP: n kehitystä näiden ongelmien ratkaisemiseksi. Jatkuva PHP-parannussykli on edelleen pitänyt monia kehittäjiä kiinnittyneinä PHP: hen web-kehityskielenä huolimatta PHP: n vertaisyritysten, kuten Pythonin ja Javain, huippuluokan kilpailusta.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas PHP-versioihin. Tässä keskustellaan Yleiskatsaus ja kuusi suosituinta PHP-versiota yksityiskohtaisine selityksineen. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. PHP-lomake
 2. Moniulotteinen taulukko PHP: ssä
 3. Perintö PHP: llä
 4. Toiminnot PHP: ssä