Johdatus PHP: n rekursiiviseen toimintaan

Ohjelmointikielet tarjoavat useiden toimintojen käytön, joiden avulla voimme kehittää yksinkertaisia ​​ja monimutkaisia ​​sovelluksia. Toiminnot on toteutettu ohjelmassa avainsanoilla, jotka on kirjoitettu lausuntoon vaatimuksen täyttämiseksi. Toiminnot tukevat sovelluskehitystä, jota logiikka helpottaa. Tässä artikkelissa aiomme oppia PHP: n rekursiivisesta toiminnasta. Rekursiota voidaan pitää lähestymistapana, jonka avulla voimme kutsua funktiota siihen kirjoitetulla lauseella. Rekursio on toiminto, jota tukevat sellaiset kielet kuin C / C ++. Toteutamme rekursion PHP: ssä funktion avulla. Ennen kuin pääsemme rekursion syvyyteen, muista vain, että rekursion todellinen merkitys on mitä se tarkoittaa myös ohjelmointitermeillä. Alla opimme PHP: n rekursiivisista toimintoesimerkkeistä:

Esimerkkejä PHP-rekursiivisesta toiminnosta

Alla on esimerkkejä PHP: n rekursiivisesta toiminnosta:

1. Ohjelmoi numeroiden tulostaminen

Tarkastellaan joitain esimerkkejä rekursion käsitteen ymmärtämiseksi. Tässä esimerkissä käytämme menetelmää numeron tulostamiseen, mutta ainoa tapa, jolla se eroaa muusta ohjelmasta, on rekursion käyttö tässä. Soitamme funktiolle samassa funktiossa määritellystä lauseesta. Rekursion toiminnallisuuden aikaansaamiseksi kirjaudumme sisäänkirjautumiseen siten, että se kutsuu toimintoa uudestaan ​​ja toistaiseksi, kunnes tietty tila täyttyy. Normaaleissa tapauksissa, joissa meidän on toteutettava rekursio, teemme sen yksinkertaisesti käyttämällä silmukkaa, mutta silloin, kun on kyse silmukkakonseptin toteuttamisesta ilman silmukkaa, voimme saavuttaa saman toiminnallisuuden rekursion avulla.

Esimerkki, jota aiomme käyttää numeroiden tulostamiseen, on erittäin hyödyllinen rekursion suorittamiseen käyttämättä silmukkalausetta. Ohjelma määrittelee ensin toiminnon, jota käytetään rekursiomekanismin toteuttamiseen. Ohjelmalla on toiminto siinä samalla nimellä ja toiminto kutsutaan käyttämällä siinä määriteltyä toimintoa. Vaikka alla oleva ohjelma näyttää yksinkertaiselta, on erittäin hyödyllistä vahvistaa ymmärrystäsi rekursiivisista toiminnoista. Alla on ohjelman koodi, jota käytetään numeroiden tulostamiseen.

Koodi:

<_?php
function show_number($digit) (
if($digit<8)(
echo "The number is $digit
";
show_number($digit+1);
)
)
show_number(1);
?>

Tämä ohjelma tulostaa numeron yhdestä seitsemään ja merkkijono ”Numero on” on siellä ennen numeron tulostamista. Tässä ohjelmassa numeron tulostamiseen käytettävä toiminto on nimi show_number ja numero on muuttujan nimi, joka auttaa show_number-toimintoa saamaan arvon, joka johtaa siihen lopulta. IF-käskyä käytetään ehtojen tarkistamiseen. Ohjelma jatkaa suorittamista, kunnes kiinteä arvo on tallennettu numeromuuttujaan alle kahdeksan. Kun siihen tallennettu arvo ylittää arvon seitsemän, ehto, joka on täytettävä ohjelman suorittamiseksi edelleen, menee pieleen ja ohjelma lopetetaan. Alla on tämän ohjelman lähtö.

lähtö:

2. Ohjelma, jolla etsitään tuotenumero rekursiivisen funktion avulla

Viimeisessä ohjelmassa opimme kuinka hyödyntää rekursiota numeron tulostamiseksi. Nyt tässä ohjelmassa opimme muuttamaan sovelluksen logiikkaa tekijän löytämiseksi. Ennen kuin aloitamme koodin kirjoittamista tekijän laskemiseksi, on tärkeää ymmärtää mikä on tekijä. Minkä tahansa luvun tekijä on arvo, joka saadaan vähentämällä luku yhdellä ja kertomalla sitten tulos luvulla, ja se on toistettava yhdeksi. Esimerkiksi, jos meidän on laskettava tekijä 4, se voidaan laskea lausekkeella 4 * 3 * 2 * 1. Joten tulos on 24. Alla olevassa ohjelmassa arvo annetaan ohjelmassa. Ohjelma käsittelee arvon laskeakseen tekijän tuloksen. Arvo viedään funktion läpi ja sitten kaikki kirjoitettu logiikka määrätään sille tuloksen laskemiseksi. Alla on ohjelma, joten siirrytään katsomaan sitä.

Koodi:

<_?php
function calculate_fact($val)
(
if ($val === 0)
(
return 1;
)
else
(
return $val * calculate_fact($val-1);
)
)
echo "The factorial is of the given number is". calculate_fact(4);
?>

lähtö:

Yllä oleva kirjoitettu koodi on faktorin toteutus PHP: llä. Funktion nimi on calc_fact, jota käytetään laskettaessa tekijä. Se on kutsunut samannimistä toimintoa, jota käytetään tekijämekanismin toteuttamiseen ohjelmassa. Val on muuttuja, joka tallentaa arvon, jonka meidän on löydettävä tekijä. Olemme käyttäneet IF-tilan tarkistusta varmistaaksemme, että se täyttää vaatimukset, joita pidetään välttämättöminä minkä tahansa arvon tekijän laskemisessa. Viimeisimmällä rivillä on suoritettu Calc_fact-funktion pääkutsu, joka on vedonnut tässä funktiossa määriteltyihin toimintoihin. Tällä hetkellä olemme ylittäneet neljä, kun halusimme laskea tekijän neljä. Jos haluat kokeilla tätä koodia eri arvoilla ja korvata tämän ohjelman numero 4 arvolla, jonka haluat löytää tekijän.

johtopäätös

Funktion toistoa pidetään erittäin hyödyllisenä, kun ohjelmassa on tarpeen tuoda rekursiotoiminto käyttämättä silmukoita. Vaikka olemme käyttäneet kahta yksinkertaista ohjelmaa, jotka käyttävät rekursiota laskeaksesi kertoimen ja tulostavat numerot, on aivan liian monia ominaisuuksia, jotka voidaan ottaa käyttöön sovelluksessa tämän funktion rekursion avulla.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas PHP: n rekursiiviseen toimintaan. Tässä keskustellaan johdannosta PHP: n rekursiivisista toiminnoista, kuten koodin toteutuksesta ja tuotosta. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

  1. Palindromi PHP: ssä (esimerkit)
  2. Mikä on abstraktiluokka PHP: ssä?
  3. Socket-ohjelmointi PHP: llä menetelmillä
  4. Johdanto PHP: n tekijöihin
  5. Factorial Program in JavaScript
  6. Palindromi C ++: ssa
  7. Palindrome JavaScript-muodossa
  8. Rekursiivinen toiminto C: ssä
  9. Rekursiivinen toiminto JavaScript: ssä
  10. Socket-ohjelmointi Pythonissa