Erot Power BI: n ja SSRS: n välillä

Power bi on tietoanalyysityökalu, jota voidaan käyttää raporttien laatimiseen ja datan analysointiin monista tietolähteistä. Power bi on käytössään yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen, mikä auttaa liike-analyytikoiden taitoja ja energian käyttäjiä työskentelemään helposti sen parissa. Teho bi on erittäin hyödyllinen monimutkaiselle ja valtavalle data-analyysille. Sitä käytetään laajalti muotoamattoman datan mallintamiseen ja jäsentämiseen.

SSRS on SQL Server Reporting Services, se on kattava laajennettava raportointiympäristö. Tähän sisältyy integroitu käsittelykomponenttien sarja ja ohjelmalliset rajapinnat. Sitä käytetään testin suunnitteluun ja raportin käyttöönottoon. Pääasiassa tämä on palvelinpohjainen alusta.

Power bi: ssä on enemmän graafista komponenttia verrattuna SSRS: ään, se tekee power bi: stä tehokkaamman ja helppokäyttöisemmän, kun taas SSRS: llä on enemmän manuaalista työtä analysointiin ja raporttien luomiseen.

Power bi: stä on hyötyä raportin luomiseen pilvitietojen perusteella, vaikka se analysoi ja tuottaa raportin relaatiomuistin perusteella, johon pääsee tietokoneesi kautta, mutta SSRS on hyödyllinen vain silloin, kun tietosi sijaitsevat järjestelmässä.

SSRS on vanha ratkaisu raporttien julkaisemiseen tai tuottamiseen, kun taas power bi on uusin ja käyttäjäystävällinen työkalu.

Head BI: n vertailu Power BI: n ja SSRS: n välillä (infografia)

Alla on 11 parhainta vertailua Power BI: n ja SSRS: n välillä

Keskeinen ero Power BI: n ja SSRS: n välillä

Alla on luettelo pisteistä, kuvaile tärkeimmät erot Power BI: n ja SSRS: n välillä

SQL Server Reporting Services pystyy toimimaan yhdessä Power Bi -raportin kanssa, samoin kuin kaikki nykyinen SSRS-laatu ja -ominaisuudet. Joten on selvää, että PBIRS on seuraava SSRS-versio ja korvaa ehdottomasti SSRS: n lähitulevaisuudessa. Koska power bi: ssä on komponentti, joka on läsnä SSRS: ssä, ja sen mukana, siinä on myös enemmän lisäosia.

Ominaisuuksien kannalta erot Power BI: n ja SSRS: n välillä ovat selvät. PBIRS on SSRS: n yläjoukko. Se sisältää kaiken, mitä SSRS: llä on, ja se lisää kyvyn tehdä sekä interaktiivisia (PBIX) että analyyttisiä (XLSX) raportteja.

Lisensoinnissa asiat saavat hiukan enemmän mukaan. SSRS sisältyy aina SQL Server -asennusvälineeseen, mutta SQL Server 2017 -käyttöjärjestelmässä tämä ei ole enää tilanne, se on erillinen lataus.

Jos sinulla on lisenssi normaalitilaan SQL Serveriin, voit käyttää SSRS: n Standard-tilan ominaisuuksia, Enterprise avaa Enterprise-ominaisuudet jne. Vuodesta 2017 alkaen ei myöskään ole enää integroitua SSRS-mallia, se on vain alkuperäinen tila.

Power BI Report Server on lisensoitu kahdella tavalla. Power BI Premium -kapasiteetin ostaminen antaa sinulle lisenssit käyttää yhtä monta ydintä kuin sinulla on kapasiteettia. Tämä koskee vain Premium P-SKU: ta, ei muita, kuten EM. Toinen tapa, jolla se voidaan lisensoida, on ostaa SQL Server Enterprise Edition + Software Assurance.

Aivan kuten lisensoinnissa, SSRS: n julkaisujen ajoitus on sidottu myös SQL Serverin aikatauluun. Aina kun julkaistaan ​​uusi SQL Server -versio, tulee myös uusi SSRS-versio. Näin ei ole PBIRS: n tapauksessa. Koska PBIRS: ää pidetään itsenäisenä tuotteena, tämä on järkevää, ja itse Power BI -palvelun jatkuva muutosnopeus edellyttää useampaa päivitysjaksoa.

Cortana-integrointi on lisännyt teho bi-ominaisuuteen, joka on erityisen suosittu mobiililaitteissa. Sen avulla käyttäjät voivat kysyä tietoja suullisesti luonnollisella kielellä ja käyttää tuloksia käyttämällä Cortanaa, Microsoftin digitaalista avustajaa. Tätä ominaisuutta ei lisätä SSRS: ään.

Power BI vs SSRS -vertailutaulukko

Alla on vertailutaulukko Power BI: n ja SSRS: n välillä

Vertailun perusteetVirta BISSRS
MääritelmäPower bi tarkoittaa tehoalan yritystietoa, joka on Microsoftin tuote. Käytetään analysointiin ja raporttien luomiseen sekä pilveltä että palvelimeltaSSRS tarkoittaa SQL-palvelinraportointipalveluita, se on myös Microsoftin tuote. Käytetään datan analysointiin ja palvelinpohjaisen datan raporttien luomiseen.
HistoriaPower bi-raporttipalvelin esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2017.SSRS otettiin ensimmäisen kerran käyttöön vuonna 2004.
Toimeenpanokäytetään pilvipohjaisten ja palvelinpohjaisten raporttien luomiseenKäytetään vain palvelinpohjaisten raporttien luomiseen.
hyötyjäHelppo käyttää rikastetun graafisen komponentin ansiostaPorauskyky on enemmän.
saavutettavuusVoidaan käyttää verkon, mobiilisovelluksen ja työpöydän kauttaVain pääsy verkkoon ja työpöydälle
lisenssiSe on ilmainen käytettäväksi.Se on maksettu työkalu.
komponenttiSe on HTML 5: n avoimen lähdekoodin sovellus- ja pilvipalveluiden SAAS.SSRS on vanhaan tekniikkaan perustuva yrityksen visualisointityökalu.
oppimiskäyräPower bi on graafinen työkalu, joten vetämällä ja pudottamalla voit suorittaa loppuun, mutta sen sisäinen prosessoitu piiloutuu, jotta et ymmärrä miten se käsittelee sisäisesti.SSRS: ssä kehittäjän on tehtävä kaikki raportin koodaukset ja suunnittelut, jotta kehittäjällä on parempi kuva prosessista.
KäyttöSe on helpompi käyttää, koska rikas graafinen komponenttiVähemmän käyttäjäystävällisiä
Tietojen riippuvuusPystyy käsittelemään datan rakennetta ja jäsentämätöntäPystyy käsittelemään datan rakennetta ja puolirakennetta.
esiintyminenIT-markkinoilla syntyy bi-asemaa, joka korvaa SSRS: nToistaiseksi SSRS: llä on paljon läsnäoloa, mutta nyt power bi: llä on enemmän läsnäoloa.

Johtopäätös - Power BI vs. SSRS

Valinta Power BI: n ja SSRS: n välillä on todennäköisesti suoraviivainen ja todennäköisesti vaatimusten mukainen. Jos organisaatiosi käyttää vain sivullisia raportteja tiloissa, päätät, että SSRS on kustannustehokkaampi vaihtoehto. Toisaalta, jos joudut toimittamaan vuorovaikutteisia tai analyyttisiä raportteja tiloissa tai sinulla on jo SQL Server Enterprise Edition -sovellus, jossa on ohjelmistovakuus, PBIRS on todennäköisesti paras vaihtoehto. Ei ole olosuhteita, joita voin ajatella, missä sekä Power BI että SSRS ovat suositeltavia. Jos sinulla on PBIRS, sinulla on kaikki mitä SSRS tarjoaa ja paljon muuta. Mutta kyllä, ehdottomasti sillä on jonkin verran kustannustehokkuutta.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas Power BI: n ja SSRS: n eroista, niiden merkityksestä, vertailusta pään ja pään välillä, avainerot, vertailutaulukko ja johtopäätökset. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

  1. Power BI vs. QlikView - kumpi on hyödyllinen
  2. Power BI -hallintapaneeli vs. raportti
  3. Hadoop vs. Cassandra - Ota selville 17 mahtavaa eroa
  4. Tableau vs Domo - 9 Hyödyllinen ero oppimiseen
  5. 11 Hyödyllisiä vertailuja Google Analyticsin ja Piwikin välillä
  6. Power BI -kuvake
  7. Ero Tableau vs Power BI vs. QlikView välillä
  8. Kuinka suodattaa DAX-toimintoa Power BI: ssä?

Luokka: