Johdanto pilvipalveluun

Cloud hosting (taitavasti nimetty tekniikka!) On kaikkialla, kelluu ympärillämme. Lähes jokainen ratkaisu perustuu pilvipalveluihin, ettemme pääse pakenemaan sen läsnäoloa. Sen mekaniikasta voi oppia missä tahansa, joten tänään puhumme mielenkiintoisista sovelluksista, jotka perustuvat pilvipalveluun täällä ja miten ne muuttavat vastaavaa teknologista maisemaansa.

Pilviratkaisujen tyypit

  • IaaS: Infrastruktuuri palveluna
  • PaaS: Alusta palveluna
  • SaaS: Ohjelmisto palveluna

Seuraavat ovat pilviratkaisujen tyyppejä.

Infrastruktuuri palveluna

IaaS tarjoaa pääsyn IT-infrastruktuuriin, kuten tietokoneisiin, verkkoratkaisuihin, tietopisteisiin jne. Se tarjoaa sinulle enemmän joustavuutta kuin perinteiset vanhat IT-järjestelmät tuleviin päivityksiin, kuormitukseen perustuvaan hallintaan jne.

Alusta palveluna

PaaS tarjoaa valmiuden rakentaa ja ottaa käyttöön ympäristö, jossa pilvipalveluntarjoajat hallitsevat alla olevaa palvelinta, käyttöjärjestelmää ja kehitystyökaluja. Se poistaa ohjelmiston ylläpidon ja korjaustiedostojen hallinnan sekaannuksen ja yksinkertaistaa vaatimuksillesi räätälöityä resurssien hallintaa. Yleensä pilvipalveluiden tarjoajat tarjoavat erilaisia ​​palveluja, jotka ovat valmiita räätälöityjä kehittäjän vaatimuksiin.

Ohjelmisto palveluna

SaaS tarjoaa kuluttajalle pilvipohjaisia ​​loppukäyttäjäsovelluksia. Kaksi viimeistä pilvipalvelutyyppiä olivat yrityslähtöisiä, kun taas SaaS on kuluttajalähtöinen, jota käyttävät miljoonat ihmiset yrityksiin, kehittäjiin ja tavallisiin miehiin ympäri maailmaa.

Cloud Hosting -sovellukset

Seuraavassa on joitain Cloud Hosting -sovelluksia

1. Google-tilit

Google on yksi niistä yrityksistä, joka on menestyksekkäästi käyttänyt pilviratkaisuja keskivertokuluttajalta yritysasiakkaille. Google Accounts (SaaS) on eniten käytetty pilviratkaisu, joka sisältää sovelluksia, kuten Gmail, GSuite, Photos jne. Se on integroitu jokaiseen android-älypuhelimeen, mikä on päivittäinen ohjain miljardeille ihmisille. Yksinkertainen, tehokas ja ilmainen Google-tilien sovellusten käyttö antaa käyttäjille mahdollisuuden käyttää laitetta ja hyödyntää niitä vaivattomasti. Samanlainen Apple-vaihtoehtoinen iCloud tunnetaan yksinkertaisista, mutta tyylikkäistä ominaisuuksistaan.

2. Myyntivoima

Salesforce on pelinvaihtaja Enterprise-tilassa, jossa yritykset voivat hallita CRM-ominaisuuksiaan koko organisaatiossa useiden laitteiden avulla. Se on erittäin joustava ja skaalautuva yrityksen tarpeisiin. Perustamisensa jälkeen tuhannet organisaatiot ympäri maailmaa ovat mukauttaneet Salesforcea hyödyntämään kykyjään. Se auttaa yrityksiä seuraamaan tuotteitaan kaikilla arvovirroilla alusta alkaen myyntiin turvallisella tavalla. Salesforce esittelee uusia tuotteita aggressiivisesti joka vuosi vastaamaan yritysten erilaisiin vaatimuksiin taloudellisella maisemalla. Samankaltaiset sovellukset, kuten Freshsales, Zoho CRM jne. Tarjoavat samanlaisen ratkaisun kuin Salesforce.

3. Tensorin prosessointiyksiköt

AI on nykyisten ohjelmistoratkaisujen liikkeellepaneva voima, pilvipalveluntarjoajien tarjoamat TPU: t (PaaS) auttavat yksilöitä ja yrityksiä kokeilemaan ja kehittämään AI-pohjaisia ​​sovelluksia, joilla on olemassa olevia pilvipalveluja, kuten skaalautuvuus, luotettavuus jne. Pilvipalveluntarjoajat ovat jopa suunnitelleet laatikkotyökalut erityiskäyttöön, kuten Sagemaker (AWS), Rekognition (AWS), Databricks (Azure), ML Engine (GCP) jne. Nämä pilvijärjestelmän ratkaisut AI: lle estävät henkilökohtaisen huippuluokan laitteiston tarpeen ja siten vastaavan tuskan päivittää saman.

4. Pilvipelaaminen

Pilvipelaaminen oli myytti tai pitäisikö minun sanoa, että markkinoinnin temppu. Mutta vasta viime aikoihin saakka, kun tekniikan jättiläiset alkoivat hypätä sisään, jotta se olisi uskottava valtavirran pelaajille. Peliala on yksi nopeasti kasvavasta viihdeteollisuudesta, joka on nopeasti kiinni pilvessä lisätäkseen joustavuutta sekä luojille että pelaajille. Luojat voivat toimittaa enemmän pelejä joukkoille, kun taas pelaajat voivat unohtaa huolehtiman laitteistonsa yhteensopivuudesta uusimpien nimikkeiden kanssa. Stadia (Google), xCloud (Microsoft), PlayStation Now (Sony) ovat johtavia pilvipelitoimittajia, joilla on uraauurtavia ominaisuuksia.

5. Digitaalisen sisällön luominen

Kuten pelaaminen, uuden aikakauden digitaalisen sisällön luominen, kuten 3D-renderointi, mediakoodaus jne. Vaatii huipputeknistä laitteistoa, jotta työkuormaa voidaan hallita tehokkaasti. Pilvipohjaiset ratkaisut ovat saapuneet ratkaisuksi erilaisiin vaatimuksiin, kuten hahmonnukseen (GCP Zync), pelien kehittämiseen (Amazon Lumberyard), pelien isännöintiin (Amazon GameLift) jne. Nämä sovellukset tarjoavat tilauksen mukaan SaaS-sovellukselle skaalautuvan laskennan vaativalle työmäärälle. Nvidia on markkinajohtaja pilvi-GPU-laitteistojen hankkimisessa. Heillä on jopa oma pilviratkaisu yrityskäyttäjille. Luojat voivat unohtaa konehuollon ja ohjelmistojen lisensoinnin keskittyäkseen enemmän luovaan työhönsä.

6. Sisällön jakelu

Teollis- ja tekijänoikeuksien alainen materiaalien turvallinen jakelu on välttämätöntä sisällönhallintayrityksille. Sen on oltava nopea, turvallinen ja skaalautuva vastaamaan markkinoiden vaatimuksia ja päästäkseen etuna muille kilpailijoilleen. Qube on yksi sellainen yritys, joka hyödyntää tehokkaasti pilvipalveluja toimittamalla mediaa suoraan teattereihin turvallisella tavalla ilman, että median laatu vaarantuu. Se eliminoi välittäjän ja estää siten kustannukset ja viivästymisen jakelussa. Se auttaa myös mediataloja hallitsemaan sisältöä etäkäytössä niin kauan kuin heidän tekijänoikeusvaatimuksiensa mukaan vaaditaan.

Johtopäätös - Mikä on Cloud Hosting?

Olemme tulleet kohtaan, jossa voimme kaikki olla yhtä mieltä siitä, että pilvipalvelu on varmasti uuden ajan digitaalisten ratkaisujen selkäranka. Ne ovat sekä kehittäjää että kuluttajaystävällisiä. Silti jopa mahtavilla pilviratkaisuilla on sudenkuopat. Tietoturva on suuri huolenaihe pilvipohjaisissa sovelluksissa. Yritykset suojaavat pääsyään sellaisiin sovelluksiin huipputurvatoimenpiteillä, mutta tavallinen käyttäjä ei välttämättä ole tietoinen perusturvallisuustoimenpiteistä, kuten kaksikerroksisesta valtuutuksesta jne. Kuitenkin IRL: ssä näemme molemmat salaa suuria tietoturvaloukkauksia, jotka vaikuttavat miljooniin käyttäjiin joka ikinen vuosi. Siksi, kun nautimme pilvipalvelun eduista, meidän on myös ryhdyttävä toimenpiteisiin tietosuojamme kaikilla käytettävissä olevilla tavoilla. On olemassa useita tapoja tehdä sama, mutta se on toinen essee toista kertaa.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Mikä on Cloud Hosting. Tässä keskustellaan pilvipalvelun perusteista ja mielenkiintoisista pilvipalvelun sovelluksista. Voit myös tarkastella seuraavaa artikkelia saadaksesi lisätietoja -

  1. Mikä on Spring Cloud?
  2. Pilvipalveluyritykset
  3. Mikä on hybridi pilvi?
  4. Cloud Networking
  5. Kevään pilvikomponentit

Luokka: