Kahdessa ensimmäisessä Photoshop- tyyppityöhön liittyvässä oppaassamme opimme lisäämään pistetyyppiä asiakirjaan, parasta pienille tekstimäärille yhdellä rivillä ja kuinka lisätä aluetyyppiä, mikä on parempi valinta suurempia tekstilohkoja useilla riveillä. Näimme molemmissa opetusohjelmissa, että aina kun olemme valinneet Tyyppityökalun, näytön yläreunassa oleva Asetukset-palkki antaa meille nopea pääsy kouralliselle yleisesti käytettyihin tekstivaihtoehtoihin, kuten fontin valinta, tekstin väri ja niin edelleen. .

Photoshop sisältää myös edistyneempiä tekstivaihtoehtoja, mutta emme löydä niitä Asetukset-palkista. Sen sijaan ne löytyvät Merkki- ja Kappale- paneeleista. Tässä opetusohjelmassa käsittelemme Merkki-paneelin vaihtoehtoja, seuraavassa opetusohjelmassa tarkastelemme kappaleiden paneelin lisävaihtoehtoja!

Merkkipaneelin avaaminen

Yksi tapa päästä Photoshopin Merkistö-paneeliin on siirtymällä näytön yläreunassa olevassa valikkopalkin Ikkuna- valikkoon, joka avaa luettelon kaikista käytettävissä olevista paneeleista ja valitsemalla luettelosta Merkki . Valintamerkki paneelin nimen vasemmalla puolella tarkoittaa, että paneeli on jo auki jossain näytöllä:

Siirry ikkunaan> Merkki.

Toinen tapa, kun Tyyppi-työkalu on valittu, on napsauttaa pienen Merkki- ja Kappale-paneelien vaihto- kuvaketta Asetukset-palkissa:

Napsauttamalla Merkki- ja Kappale-paneelia, vaihda kuvaketta.

Kummallakin tavalla avataan Merkkipaneeli sekä Kappale-paneeli, koska ne on ryhmitelty yhteen paneeliryhmään . Voimme vaihtaa kahden paneelin välillä napsauttamalla niiden nimivälilehtiä ryhmän yläosassa. Merkkipaneeli on se, joka on valittu ja avoinna oletuksena:

Merkkipaneeli.

Fontin valinta ja tekstin väri

Merkkipaneeli on tavallaan kuin laajennettu versio Asetukset-palkista, kun kyse on tyypin käsittelystä, koska suurin osa samoista vaihtoehdoista, jotka olimme Valinnat-palkissa, löytyy myös Merkki-paneelista (sanoin "eniten", koska yksi Asetukset-palkin vaihtoehdoista ei löydy Merkki-paneelista, vaan Kappale-paneelista, kuten näemme seuraavassa opetusohjelmassa). Esimerkiksi Asetukset-palkki antaa meille mahdollisuuden valita fonttimme, fonttityylimme ja kirjasinkoko :

Valintapalkin fontti-, tyyli- ja kokoasetukset.

Nämä samat fontti-, tyyli- ja kokoasetukset ovat myös Merkki-paneelin yläosassa. Ei ole väliä, asetatko ne Asetukset-palkkiin tai Merkki-paneeliin:

Samat fontti-, tyyli- ja kokoasetukset Merkki-paneelissa.

Samoin voimme valita tekstin värin napsauttamalla värivalikoimaa Asetukset-palkissa:

Asetukset-palkin tekstin värivaihtoehto.

Tai voimme napsauttaa Värimallia Merkki-paneelissa. Jälleen kerran ei ole merkitystä, minkä valitset. Kumpi tahansa avaa Photoshopin värivalitsimen, josta voimme valita tarvitsemasi tekstivärin:

Sama tekstin värivaihtoehto Merkki-paneelissa.

Reunan pehmennys

Yksi vaihtoehto, jota emme ole vielä tarkastelleet ja jota on saatavana sekä Asetukset-palkissa että Merkki-paneelissa, on Alias-vastainen . Valintapalkissa se sijaitsee suoraan kirjasinkokovaihtoehdon oikealla puolella:

Asetusten palkin Aliasing-vaihtoehto.

Merkki-paneelissa Alias-ominaisuus löytyy oikeasta alakulmasta:

Sama Anti-Aliasing-vaihtoehto Merkki-paneelin oikeassa alakulmassa.

Anti-aliasointia käytetään pitämään kirjaimien reunat sileinä. Ilman minkäänlaista anti-aliasointia useimmat kirjaimet näyttäisivät tukkoisilta ja reunojen ympärillä rakoilla. Tässä on suurennettu näkymä S-kirjaimen yläpuoliskosta, jota ei käytetä aliassoituksella. Huomaa, kuinka tukkeiset ja karkeat reunat ovat:

Kirjoittimien reunat saattavat näyttää tukkeutumattomilta, ellei aliassoittoa ole käytetty.

Käytettäessä antilasointia reunat näyttävät kuitenkin paljon sileämmiltä. Photoshop lisää itse asiassa joitain ylimääräisiä pikseleitä reunojen ympärille helpottamaan siirtymistä sujuvammin tekstin värin ja sen takana olevan taustan värin välillä:

Sama kirje, jossa on käytetty anti-aliasointia.

Photoshop antaa meille muutamia erilaisia ​​anti-aliasing -menetelmiä, joista valita ( terävä, terävä, vahva ja sileä ), ja jokaisella niistä on hiukan erilainen vaikutus tyyppisi yleiseen ulkonäköön. Oletusmenetelmä on Sharp, ja vaihdan sen harvoin mihin tahansa muuhun, mutta voit vapaasti kokeilla kutakin ja valita mieluiten parhaan vaihtoehdon:

Erilaiset anti-aliasing-menetelmät. Oletusarvo Sharp pyrkii toimimaan hyvin.

Johtava

Yksi Merkki-paneelin tyyppivaihtoehdoista, jota ei ole käytettävissä Asetukset-palkissa, on Leading, joka ohjaa tyyppirivien välisen tilan määrää. Oletuksena Leading on asetettu Auto:

Johtava vaihtoehto on käytettävissä vain Merkki-paneelissa.

Pitämällä Leading-asetuksen asetukseksi Auto voi joskus antaa kunnollisia tuloksia, mutta voit säätää riviväliä ensin varmistamalla, että Tyyppi-taso on valittu Tasot-paneelissa, ja kirjoittamalla sitten uusi arvo manuaalisesti Leading-syöttöruutuun tai napsauttamalla syöttöruudun oikealla puolella olevalla pienellä kolmiolla ja valitsemalla luettelosta esiasetettuja johtavia määriä, jotka vaihtelevat välillä 6 pt - 72 pt. Tässä on esimerkki tekstistä, jossa käytetään automaattista johtamista:

Muutama tyyppinen rivi käyttämällä automaattista johtamista.

Automaattisen johtamisen avulla Photoshop asettaa johtavaksi määräksi 120% fonttikokoasi. Lasen arvon 36 pt: iin, mikä on sama kuin kirjasinkoko:

Yritän Leading-arvoa, joka on yhtä suuri kuin kirjasinkoko.

Johtava arvo laskettaessa tekstirivit näyttävät nyt lähempänä toisiaan:

Tyyppirivit näyttävät nyt tiivistyneemmiltä.

Yleinen johtava johtamissääntö on yksinkertaisesti valita arvo, joka tekee tekstistä luonnollisen ja helposti luettavan. Se riippuu paljon valitsemastasi kirjasimesta. Jos tekstirivien välillä näyttää olevan liian paljon tai liian vähän tilaa, säädä johtava arvo vastaavasti.

Scrubby-liukusäätimien käyttäminen

Ennen kuin jatkamme merkkipaneelin muiden tyyppivaihtoehtojen tarkastelua, haluaisin huomauttaa, että jos käytät Photoshop CS: tä tai uudempaa, helppo tapa säätää monia Merkki-paneelin vaihtoehtoja (samoin kuten kappalepaneelissa ja Asetukset-palkissa) käytetään scrubby-liukusäätimiä, joiden avulla voimme muuttaa vaihtoehdon arvoa vetämällä hiirtä!

Päästäksesi vaihtoehdon hankausliukusäätimeen, siirrä hiiren kohdistin vaihtoehdon kuvakkeen päälle suoraan syöttöruudun vasemmalle puolelle. Kaikissa Photoshopin vaihtoehdoissa ei voida käyttää liukukansia, mutta jos se on käytettävissä, kohdistimesi vaihtuu liukukansikuvakkeeksi, joka näyttää kädeltä, jonka etusormi on osoitettu ylöspäin ja pienet vasemmat ja oikeat nuolet sen molemmilla puolilla. Pidä hiiren painike alhaalla ja pidä hiiren painiketta alhaalla ja vedä sitten liukukansi-kuvaketta näkyviin ja vedä sitten vasemmalle tai oikealle. Vedäessäsi arvo syöttöruudussa muuttuu. Se on paljon nopeampaa ja helpompaa kuin kirjoittaa arvoja manuaalisesti, varsinkin kun et tiedä tarkkaa arvoa, jota tarvitset:

Monia Photoshopin vaihtoehtoja voidaan säätää käyttämällä liukukansia.

Seuranta

Seuranta, toinen tyyppivaihtoehto, joka löytyy vain Merkki-paneelista, hallitsee kirjainten tai merkkien välisen tilan määrää. Se sijaitsee suoraan Johtava-vaihtoehdon alapuolella ja on oletuksena asetettu arvoon 0:

Seuranta asettaa tilan usean merkin tai kirjaimen välillä.

Säädä seurannan arvo napsauttamalla syöttöruudun oikealla puolella olevaa kolmiota ja valitsemalla esiasetettujen arvojen luettelosta, voit syöttää arvon manuaalisesti tai napsauttaa ja pitää hiiren painikkeella painettuna vaihtoehdon kuvaketta ja Vedä vasemmalle tai oikealle käyttämällä hetki sitten kuvailemasi liukukansia. Negatiivisen seuranta-arvon käyttäminen siirtää kirjaimia tai merkkejä lähemmäksi toisiaan, kun taas positiivinen arvo levittää ne kauempana toisistaan.

Jos haluat säätää kaiken tyyppikerroksen tekstin seurantaa kerralla, valitse vain Tyylikerros Tasot-paneelista ja säädä sitten Seuranta-arvo Merkki-paneelissa. Tai voit ensin valita osan tekstistä ja säätää sen jälkeen seurantaa erityisesti valitulle kirjainalueelle. Valitsin tässä lauseessa sanan "välilyönti" kaksoisnapsauttamalla sitä Tyyppityökalulla, sitten nosin seurannan arvoa lisätäkseni lisää tilaa sanan kirjainten väliin vaikuttamatta lauseen muuhun osaan:

Seurantaa voidaan käyttää koko tekstilohkon tai valitun kirjainryhmän kirjainvälin säätämiseen.

välistys

Kerning, toinen merkki yksinoikeudella Hahmo-paneeli, löytyy jäljitysasetuksen vasemmalla puolella ja on oletusarvoisesti asetettu metriikkaan (selitän termiä "Metrics" hetkessä). Kerning ohjaa kahden kirjaimen tai merkin välistä tilaa:

Kerning hallitsee tilaa kahden erityisen merkin välillä.

Kerning ja seuranta sekoitetaan usein toisiinsa, koska ne vaikuttavat samanlaisilta, mutta tosiasiassa ovat aivan erilaisia. Seuranta asettaa merkkien välisen tilan, mutta kerning säätelee kahden nimen merkkiä . Se voi auttaa ajattelemaan seurantaa "välilyönninä" kirjainväleinä, kun taas kerning on "paikallinen".

Koska kerning koskee vain kahden erityisen merkin välistä tilaa, vaihtoehto on todella harmaantunut eikä ole käytettävissä, kunnes napsautamme Type-työkalulla asettaaksesi merkinnän kahden merkin väliin tekstiin (jolloin seurantavaihtoehto ei ole käytettävissä, koska se käsittelee vain joukko merkkejä):

Kerning tulee saataville vasta, kun asetamme lisäysmerkin kahden merkin väliin.

Kuten mainitsin, Kerning-vaihtoehtona on oletuksena Metrics, mikä tarkoittaa, että Photoshop käyttää kirjaimen välitietoja, jotka fontin suunnittelija oli sisällyttänyt kirjasimeen. Tämä on usein vaihtoehto, joka antaa sinulle parhaat tulokset, vaikka se riippuu käyttämäsi fontin laadusta. Jos napsautat Kerning-syöttöruudun oikealla puolella olevaa kolmiota avataksesi esiasetettujen arvojen luettelon, näet, että toinen vaihtoehto, jonka voimme valita suoraan metrien alapuolella, on optinen . Sen sijaan, että vedota fontin sisäänrakennettuihin kerning-tietoihin, Optical yrittää säätää välimatkaa kahden merkin muodon perusteella. Jälleen kerran, se riippuu suurelta osin kirjasimesta, mikä näistä vaihtoehdoista, metrinen tai optinen, antaa sinulle paremman tuloksen.

Voit myös valita jonkin muista esiasetettuista arvoista luettelossa tai syöttää arvon manuaalisesti tai säätää kernousarvoa käyttämällä hankausliukusäädintä.

Pysty- ja vaaka-asteikko

Merkki-paneelin Kerning- ja Tracking-asetusten alapuolella ovat pystysuuntainen asteikko (vasen) ja vaaka-asteikko (oikea):

Pystysuuntainen asteikko (vasen) ja vaakataso (oikea).

Näitä vaihtoehtoja voidaan käyttää tyypin skaalaamiseen joko pystysuoraan tai vaakasuoraan. Kun vain Tasot-kerros on valittu Tasot-paneelista, koko Tyyppi-tason teksti skaalataan yhdessä, tai voit ensin valita yksittäiset merkit tai sanat niiden skaalaamiseksi vaikuttamatta jäljellä olevaan tekstiin.

Molemmat vaihtoehdot on asetettu oletuksena 100%: iin, eikä yleensä ole hyvä idea käyttää niitä tyypin skaalaamiseen, koska ne vääristävät fontin alkuperäisiä kirjainmuotoja:

Pysty- ja vaaka-asteikko-asetukset vääristävät fontin alkuperäistä ulkonäköä.

Jos joudut skaalaamaan tekstiä, harkitse Photoshopin Free Transform -komennon käyttämistä sen sijaan.

Perustilan vaihto

Perustasoon siirtyminen -vaihtoehto sijaitsee suoraan Merkki-paneelin Pystyasteikko-vaihtoehdon alapuolella:

Perusviivan vaihto on toinen vaihtoehto, joka on käytettävissä vain Merkki-paneelissa.

Baseline Shift antaa meille mahdollisuuden siirtää valittuja merkkejä tai sanoja fontin perusviivan ylä- tai alapuolelle. Oletuksena se on 0 pt. Positiiviset arvot siirtävät valitun tekstin perusviivan yläpuolelle, kun taas negatiiviset arvot siirtävät sen perustason alapuolelle. Tällä hetkellä ei ole ennalta määritettyjä arvoja, joten meidän on joko syötettävä arvo manuaalisesti syöttöruutuun tai vedä vasemmalle tai oikealle vieritysliukusäätimellä:

Valitse merkit tai sanat ja säädä sitten Baseline Shift -arvoa siirtääksesi niitä perusviivan ylä- tai alapuolelle.

Lisätyyppivaihtoehdot

Merkkipaneelin alaosassa on rivi kuvakkeita, jotka antavat meille pääsyn lisätyyppiin. Vasemmalta oikealle on Faux Bold ja Faux Italic, joita voidaan käyttää väärennettyjen lihavoitujen tai kursivoitujen tyylien luomiseen, kun käyttämäsi fontti ei sisällä niitä (vaikka sinun olisi parempi valita toinen fontti, joka tulee todellisilla lihavoiduilla ja kursivoiduilla tyyleillä):

Faux Bold (vasen) ja Faux Italic (oikea) voivat antaa vääriä lihavoituja ja kursivoituja tyylejä fonteille, jotka eivät sisällä niitä.

Seuraavaksi meillä on kaikki kirjaimet ja pienet kirjaimet, joilla voidaan muuntaa pienet kirjaimet joko täysikokoisiksi tai pienemmiksi isoiksi kirjaimiksi:

Korvaa pienet kirjaimet isoilla kirjaimilla All Caps (vasen) tai Small Caps (oikea).

Seuraavaksi ovat Ylä- ja Tila- asetukset:

Yläindeksi (vasen) ja Alaindeksi (oikea).

Ja pyöristämällä luettelo meillä on vakiona alleviivaus- ja yliviivausvaihtoehdot :

Alleviivaus (vasen) ja yliviivaus (oikea).

Kielen valinta

Lopuksi Merkki-paneelin vasemmassa alakulmassa on Kielen valinta -ruutu. Vaikka olisi hienoa, jos Photoshop pystyisi kääntämään tekstimme kielistä toiseen, valitettavasti tämä ei ole tämä vaihtoehto. Se on vain varmistaaksesi, että käytät oikeita oikeinkirjoituksia ja tavutuksia kummallekin kielelle, johon kohdistat Photoshop-dokumentissasi. Normaalisti voit jättää tämän vaihtoehdon oletusarvoonsa:

Varmista, että Photoshop tietää, millä kielellä työskentelet oikean oikeinkirjoituksen ja tavutuksen varmistamiseksi.

Merkkipaneelin nollaaminen

Jos olet tehnyt muutoksia moniin Merkki-paneelin vaihtoehtoihin, voit palauttaa kaiken takaisin oletusasetuksiin napsauttamalla Merkkipaneelin oikeassa yläkulmassa olevaa valikkokuvaketta:

Napsauta valikkokuvaketta oikeassa yläkulmassa.

Valitse sitten näkyviin tulevasta valikosta Palauta merkki :

Valitse luettelosta "Palauta merkki".

Minne mennä seuraavaksi …

Ja siellä meillä se on! Tässä opetusohjelmassa käsitelimme Photoshopin Merkki- paneelista löytyviä tyyppivaihtoehtoja, joista osa on myös saatavana Asetukset-palkissa (kun Tyyppityökalu on valittu), kun taas toiset, kuten Leading, Tracking, Kerning ja Baseline Shift, löytyvät yksinomaan Merkki-paneeli. Seuraavassa opetusohjelmassa tarkastelemme Photoshopin jäljellä olevia tyyppivaihtoehtoja, kuten kohdistamista, perusteluja, sisennyksiä ja enemmän, jotka kaikki löytyvät Kappale-paneelista!