Parhaat luovuustyökalut -

Luovuus on kaikkien uusien ideoiden ja innovaatioiden äiti. Se on se kirkas kipinä, joka johtaa vallankumouksellisten tekniikoiden ja polkua murtavien keksintöjen kehittämiseen. Tieteen ja tekniikan läpimurtot johtuvat juurtumisesta joidenkin ihmisten luovaan neroon. Ajattele vain, mitä olisi tapahtunut, jos Microsoftin perustaja Bill Gates ei olisi luonut suosittua Windows-ohjelmistoa? Tai mitä olisimme tehneet ilman älypuhelimen tai Bluetooth-laitteiden keksintöä? Ilmeisesti nämä laitteet ovat alkaneet joidenkin ihmisten luovaa neroa.

Luovuusvälineet eivät kuitenkaan ole vain valittujen ihmisten yksinomainen omistusoikeus. Monilla meistä on luovia ideoita, jotka haudataan rutiinityön työn ja vetovoiman alle. Luovat kehotuksemme kuolevat hitaasti siitä, ettei niitä käytetä. Kuten kuuluisa lainaus kuuluu: ”… Emme kasvaa luovuuden työkaluiksi, me kasvamme siitä. Tai pikemminkin saamme koulutuksen siitä . ”

Luovuuden työkalujen kuoleman syitä on monia:

Yleisesti:

 • Muodolliset koulutusjärjestelmät, jotka keskittyvät rote-oppimiseen ja ohjattuun ohjelmaan
 • Yhteiskunnallinen paine noudattaa sääntöjä ja asettaa odotuksia
 • Paine ansaita elantonsa pikemminkin kuin kokeilla luovasti

Työpaikalla:

 • Tylsä, rutiinityö, jolla ei ole mahdollisuuksia kokeilla mitään uutta
 • Paine noudattaa määräaikoja ja tavoitteita
 • Halu noudattaa normeja ja asettaa menettelyjä
 • Ei-tukeva työympäristö, johon sisältyy yhteistyöhön osallistumattomia työtovereita ja sääntöjen liiallinen noudattaminen
 • Organisaation esimiesten vastustus alkuperäiseen ajatteluun
 • Alkuperäisten ideoiden arvostuksen tai kannustimen puute

Organisaatiot keskittyvät yleensä juokseviin järjestelmiin tiettyjen kiinteiden menettelytapojen ja menetelmien suhteen, eivätkä ne kannusta yksilöllisiä luovuusvälineitä tai radikaalia ajattelua. Painopiste on voittojen ansaitsemisessa ja palvelun tai tuotteiden toimittamisessa, joten toiminnot, kuten innovointi ja luominen, asetetaan yleensä takapolttimelle. Vain tutkimus- ja kehitysosasto ajattelee omaperäisesti.

Nykyisin kuitenkin uhkaavien markkinoiden paineiden ja taloudellisen epävarmuuden edessä useat organisaatiot pakotetaan muuttamaan toimintaprosessejaan ja rakenteitaan. Innovaatioista ja muutoksista on tullut vaikean talouden selviytymisen mantra. Jopa muutoksiin tähän mennessä vastustuskykyiset organisaatiot, kuten Intian julkisen sektorin organisaatioiden (pankit, vakuutusyhtiöt, tekniikkayritykset) on pitänyt vastata markkinoiden vaatimuksiin ja tuoda prosesseihinsa uutta ja omaperäisyyttä.

Tunnin tarve on siis kannustaa luovuuden työkaluja ja innovaatioita sekä luoda uusia ideoita, jotka muuttavat tulevaisuutta. ” Laadukkaasta ajattelusta ” on tullut nykypäivän välttämättömyys, strategia selviytymiseksi näinä vaikeina aikoina.

Nyt kysymys on, jos olet tottunut seuraamaan tilauksia ja noudattamaan asetettuja ajattelutapoja, miten ajattelet luovasti? Ja mikä tärkeintä, miten aiot ideoita? Ja tarjoaako työpaikkasi suotuisan ilmapiirin suurien ideoiden inspiroimiseksi?

Suositellut kurssit

 • Internetmarkkinoinnin perusteet - koulutuskurssit
 • Vihanhallinnan verkkosertifiointikurssi
 • Verkkomarkkinoinnin psykologian kurssi

Alla on lueteltu joitain menetelmiä luovuuden työkalujen inspiroimiseksi:

 • Luovuuslohkojen rikkominen: Usein saatat tuntua osuvan seinään yrittäessään keksiä ideoita. Muista, että luovuutta ei voida pakottaa. On luotava ympäristö, jotta luovuusvinkit voivat kukoistaa.

Voit turvautua seuraaviin saadaksesi luovat mehut virtaamaan:

 • Valmista maa, kysy kysymyksiä ja liota syötteitä: Mielesi on kuin sieni. Sinun on pidettävä maata hedelmällisenä ja kosteana olemalla utelias, esittämällä kysymyksiä ja kokeilemalla ja tutkimalla.
 • Ravitse aivosi lukemalla hyviä kirjoja, kuuntelemalla musiikkia, katsomalla teatteria. Altistamalla itsesi yleville taiteellisille kokemuksille avaat mielesi luovalle ajattelulle. Mieli voi luoda yhteyksiä ja tehdä käsityksiä säännöllisestä ravinnosta taiteellisten panosten muodossa.
 • Pidä ideoiden ja oivalluiden muistikirjaa : Inspiraatio voi löytää sinut kaikkein valmistelemattomimmista hetkeistä. Kirjoita muistiin satunnaisia ​​ajatuksia ja oivalluksia, kun niitä ilmenee sinulle. Niistä tulee raaka-aine, jolle voidaan rakentaa uusia ideoita.
 • Anna itsesi tehdä virheitä : “Luovuus antaa sinun tehdä virheitä.” Ellet opi kokeilemaan ja yrittämään myöhemmin epäonnistumaan, et koskaan oppi ajattelemaan luovasti. Luovuus noudattaa kokeilu- ja virhemenetelmää. Sinun on oltava valmis kohtaamaan esteitä ja epäonnistumisia.
 • Hanki fyysistä liikuntaa : Vilkas juoksu tai tennis- tai uimakierros on loistava tapa lisätä luovuutta. Liikunnan kautta vapautuvat endorfiinit tuottavat kehoon hyvän olon tunteen ja auttavat aivoja ideoinnissa. Joten ota itsesi pois sohvalta ja tee vähän juoksemista.
 • Harkitse hiljaa miettimistä luonnon sylissä : Luonto on paras opettajamme. Hän inspiroi meitä ajattelemaan uusia tapoja. Kävele ja löydä itsellesi rauhallinen paikka tehdä jonkin verran heijastusta vehreyden ympäröimänä. Mielikuvitussi polttaa ja löydät luovuutesi uudistuneeksi. Ideat tulevat helpommin, kun olemme rento ja rauhoittava ympäristö.
 • Ota lyhytaikainen torkut: Alitajunnan mielesi herättää suuria assosiaatioita ja kuvia puoliksi heräävässä tilassa. Hemmottele istunnon suljettua silmää istuen pöydällesi ja auta nenäsi korkeintaan viiteentoista minuuttiin. Kun siirryt nukkumisen ja heräämisen välillä, alitajunnan mieli on aktiivinen ja ideat syntyvät luonnostaan.

Aloittaminen: " Luovuus on tapa, ja paras luovuus on seurausta hyvistä työtavoista."

 • Löydä inspiraatiota : Kävele työpaikallasi, keskustele tilanteeseen osallistuvien tai ongelmaa käsittelevien ihmisten kanssa tunnistaaksesi ongelmalle tarpeet ja ratkaisut. Tämä haastaa oletuksesi, antaa sinulle selkeän kuvan ja vie sinut oikealle tielle.
 • Kirjoita tietyn ongelman hajautuvat tiedot ja oivallukset . Myöhemmin voit järjestää ja luokitella nämä muodostamaan karkea idea. "Ongelmat ovat piilotettuja mahdollisuuksia, ja rajoitukset voivat todella lisätä luovuutta."
 • Aivoriihi, tutkia tilanteen rajoituksia, kysy temppukysymyksiä, pelaa paholaisen puolustajaa ja luo uusia ideoita
 • Arvioi nämä ideat tarkistuslistojen ja ideoiden jakamisen avulla. Sinun on analysoitava ja testattava ideasi toteutettavuuden kannalta. Hanki mielipiteitä ja ehdotuksia joiltakin tukevilta työtovereiltasi, jotta ideasi voidaan valmistaa toteutettavaksi.

10 Luovuustyökalut

Jotkut ideanmuodostusmenetelmät on lueteltu alla:

 • # 1. Ominaisuuksien luettelo

Täällä voit jakaa ongelman pienemmiksi biteiksi ja nähdä mitä löydät. Ensimmäinen vaihe on luetella tietyn objektin, esimerkiksi hammasharjan, määritteet, niin monta kuin mahdollista. Toinen vaihe on harkita sekä kohteen kunkin ominaisuuden positiivisia että negatiivisia arvoja, esimerkiksi kulmat, harjakset, hammasharjan muoto. Lopuksi yrität muokata ominaisuuksia jollakin tavalla, kuten muuttaa negatiivisia ominaisuuksia. Tämä luovuustyökalujen tekniikka on hyödyllinen uusien mallien suunnittelussa.

 • # 2. Oletus haastava

Tämä luovuusvinkki ja tekniikka yrittävät luoda uusia näkökulmia asioiden tarkasteluun. Se noudattaa kolmivaiheista prosessia: Ota kriittinen osa ongelmasi, kirjoita oletukset oletukseen ja haasta ne sanomalla ”Entä jos…… siellä ei olisi”, vastaa sitten tähän kysymykseen uudesta näkökulmasta.

 • # 3. Biomimicry

Tämä on luovuustyökalujen tekniikka, jossa kopioit luonnon ideoita ja malleja ihmisen ongelmien ratkaisemiseksi. Tässä luontoa käsitellään ratkaisun tarjoajana. Tätä luovuusvinkkejä ja -tekniikkaa voidaan käyttää teknisten ongelmien ratkaisemisessa, logiikan mukaan biologiset organismit ja niiden elimet ovat kehittyneet vuosien varrella ja ovat siksi luotettavia.

 • # 4. Klassinen aivoriihi

Tämä on ryhmäluomistyökalujen tekniikka. Sinä ja jotkut neljä muuta työtoveria istutte miettimään asiaa. Kirjoita ongelma lehtiötauluun tai taululle ja varmista, että kaikki ymmärtävät ongelman. Pyydä kutakin jäsentä esittämään ideansa, mitä enemmän, sitä parempi. Avustaja kirjoittaa ideat. Ei ole epäluottamuslauseita tai ideoiden arviointia, vain sukupolvi. Kun ideat on kirjoitettu, etsi konsensus siitä, mitä ideoita voidaan harkita edelleen.

 • # 5. Osborn-tarkistuslista

Sitä käytetään kehittämään uusia ratkaisuja olemassa olevista ideoista. Sinun on sovellettava seuraavia kysymyksiä ratkaisuun:

 • Hyväksyä?
 • Muuttaa?
 • Korvata?
 • Suurenna / pienennä?
 • Uudelleenjärjestä?
 • Yhdistää?
 • Muu käyttö?
 • # 6. Henkilökohtainen analogia

Tämä luovuustyökalujen tekniikka sisältää elävien tai elottomien esineiden yksilöimisen tai tunnistamisen käsitteiden tai esineiden kanssa. Otat konseptin ja personifioit sen antamalla sille inhimillisiä tunteita ja tunteita. Sitten kommunikoit henkilöitymisen, tunteet ja suhteet roolipeleiden tai kuvien avulla. Seuraava vaihe on muodostaa yhteydet analogisen ja kohteen välillä. Ja lopuksi, kirjoita saamasi käsitykset muistiin.

 • # 7. Wishing

Toive on menetelmä radikaalien ideoiden tuottamiseksi, ajattelun laatikon ulkopuolelle. Laajennat ajattelusi loogisen ja toteutettavissa olevan alueen ulkopuolelle. Voit olla luovinne paras haluamallasi asioita. Ensimmäinen askel on tarjota ideoita nimellä "haluan" ja sitten tarjota ideoita nimellä "Eikö olisi kiva jos".

Kun olet kerännyt ideoita, nyt on aika analysoida ja lähentää niitä. Seuraavassa on joitain luovuusvinkkejä:

 • # 8. Parannusten tarkistuslista

Tämän tarkistusluettelon tarkoituksena on analysoida idea ja saada se valmiiksi toteutettavaksi. Vaiheet sisältävät muotoilun, räätälöinnin, muokkaamisen, vahvistamisen, mahdollisten vikojen analysoinnin, vertailun nykytilanteeseen ja lopulta prototyypin valmistamisen.

 • # 9. Negatiivinen valinta

Tämä on luovuustyökalujen tekniikka ideoiden lajitteluun. Tarkastelet ongelmaa nähdäksesi, mitä yrität saavuttaa. Sitten voit lajitella ideat luokkaan "Ei" ja "Ehkä". Harkitset idean toteuttamisen kaikkia näkökohtia, kuten kustannuksia, logistiikkaa jne. Tarkoitus on valita paras idea, jolla on suuremmat mahdollisuudet hyväksyä.

 • # 10. Kuusi ajattelevaa hattua

Se on luovuustyökalujen tekniikka, jota voit käyttää, kun tarvitset erityyppistä ajattelua. Sitä voidaan käyttää ideoiden tutkimiseen päättääksesi kumman eteenpäin. Kuusi kuvitteellista hattua, musta, valkoinen, vihreä, punainen, keltainen ja sininen, merkitsee useita ominaisuuksia. Tätä harjoitusta tekevälle ryhmälle selitetään ensin kunkin värin merkitys. Sitten he jatkavat analysointia ideoita mainitsemalla hatun, jonka kanssa he analysoivat. Joten tekijät, kuten kustannukset, hallinta, hyödyt, esteet, logiikka, toteutettavuus jne., Otetaan huomioon arvioinnissa.

Organisaatiollasi on myös rooli luovuusvinkkien kannustamisessa. Organisaatioiden tulisi ryhtyä toimiin innovaatio- ja luovuusvinkkien edistämiseksi:

 • Minimoi ohjaus ja valvonta sekä taipumus mikronhallintaan
 • Tarjota suullista kannustusta ja motivaatiota alkuperäisille ajattelijoille
 • Luo tukevia ympäristöjä ja luovuuden mahdollisuuksia kukistaa
 • Toteuta työntekijöiden antamat ideat ja ehdotukset säännöllisesti
 • Palkitse luova pyrkimys ja arvosta alkuperäisiä ajattelijoita

Luovuusvinkit sisältävät saman ongelman tarkastelun uudella näkökulmalla, mielikuvituksen avulla ajatella alkuperäisiä menetelmiä vanhojen ongelmien ratkaisemiseksi sekä olemassa olevien tuotteiden ja palveluiden innovointia ja lisäarvoa. Organisaatioille on hyötyä kannustamalla työntekijöitä ajattelemaan luovasti ja kouluttamaan ihmisiä luovuuteen. Myös luovuusvinkit ovat kuin tapa, ja aivan kuten menestys merkitsee menestystä, luovuus lisää luovuutta.

Viimein kuitenkin seuraava iso idea on oman luovan ajattelusi tulos. Sinun on haastava itsesi ajattelemaan uusia ja erilaisia ​​tapoja. Voit käyttää mitä tahansa tässä artikkelissa lueteltua luovuuden työkalua luovan ajattelun kanavoimiseksi. Sinun on vapautettava oman kekseliäisyytesi ja innovaatiosi voima. Ajattele, ota huomioon, sisäistä, analysoi ja keksii ideoita ja ratkaisuja.

Helpoin tehtävä elämässä on noudattaa sääntöjä ja ajaa lyöty polku. Oletko varma, että et halua erilaista polkua itsellesi? Haluatko juuttua uraan ja valittaa sitä vuotta myöhemmin? Haluatko ajatella takaisin valitettavasti ja palauttaa elämäsi menetetyt vuodet seuraamaan samoja vanhoja prosesseja ja malleja?

Se vie hiukan älykkyyden ravistamista ja siivoamista hämähäkinlaskuista mielessäsi. Mutta luovalla ajattelulla on etunsa ja henkilökohtainen tyytyväisyys on yksi niistä. Päivän päätteeksi haluat rentoutua ja miettiä, kuinka autit ratkaisemaan kriittistä ongelmaa, kuinka onnistuit käynnistämään prosessin tai kuinka onnistuit innovoimaan olemassa olevaa tuotetta. Luottakaa minuun, on loistava tunne saada luova tyytyväisyys pyrkimysten palkkiona.

Mene eteenpäin, laita ajatussukat! Anna luovuusvinkkien virrata!

Suositellut artikkelit

Tämä on opas oppia ideanmuodostusmenetelmistä, jotka ovat myös luovuuden työkaluja, joita voit etsiä saadaksesi inspiraation. Nämä ovat seuraavat luovuuden työkaluihin liittyvät ulkoiset linkit.

 1. 10 parasta ja tehokasta tapaa olla luovampia työssä
 2. 10 luovaa vaihetta täydelliseen verkkosivustojen suunnitteluun
 3. 10 parasta luovaa sosiaalisen markkinoinnin kampanjaa (täytyy tietää)