Kuinka asentaa Debian?

Debian on GNU- tai Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä. Debian-käyttöjärjestelmä on ilmainen ja avoin lähdekoodi, joka on kuin kaikki muut Linux-levitykset. Debian on melko suosittu kaikissa käyttöjärjestelmissä ja Linux-jakeluissa. Sitä käytetään sekä työasemiin että palvelimiin. Se kilpailee useiden merkittävien käyttöjärjestelmien, kuten Ubuntu ja Red Hat, kanssa. Debianin kehitystä ja jakelua johtaa voittoa tavoittelematon organisaatio, jota myös Debian-yhteisö ohjaa ympäri maailmaa. Nämä käyttöjärjestelmät voidaan ladata ilmaiseksi sen verkkosivuilta. Tässä osassa on yksityiskohtainen opas Debian-järjestelmän askel askeleelta. Debianin asentamiseen tarvitaan vain Internet-yhteys, DVD / CD-levy tai USB-tikku ja tietokoneen tuntemus.

Asennuksen vaiheet

Keskustelemme Debianin asentamiseen tarvittavista vaiheista. Selitämme kaksi asennustapaa. Ensimmäisessä menetelmässä kuvataan kuinka Debian asennetaan CD-levyllä ja toisessa menetelmässä selitetään kuinka Debian asennetaan Flash-aseman kautta. Jokainen menetelmä selitetään alla.

1. Asenna Debian CD / DVD-levyllä

Vaihe 1: Varmuuskopioi kaikki tietokoneesi tärkeät tiedostot

Kun asennamme minkä tahansa käyttöjärjestelmän, kuten Debianin, se tyhjentää kaikki ennalta saatavilla olevat tiedot, ja siksi on tärkeää tehdä varmuuskopio. Meidän on tallennettava kaikki tärkeät tiedot tietokoneelta siirrettävälle tallennusvälineelle, kuten DVD, flash-asema, muistisiru, ulkoinen kiintolevy jne. Ennen Debianin asennusprosessin aloittamista.

Vaihe 2: Siirry selaimesi Debian-verkkosivustoon.

Seuraavaksi meidän on muodostettava yhteys Internetiin ja selattava Debian-verkkosivustoa ladataksesi tarvittavat tiedostot asennusta varten. Jotta tämä vaihe tapahtuisi, meillä on oltava Internet-yhteys. Internet-nopeudesta riippuen tiedostojen lataaminen voi viedä useita minuutteja, koska niiden koko on melko suuri. Jos sinulla on jo DVD-levy, jolla on Debian-kuva, voit ohittaa tämän vaiheen.

Vaihe 3: Lataa Debianin asennuskuva.

Sivustolta meidän on asennettava käyttöön sopiva Debianin asennuskuva. Tämä voidaan tehdä muutamalla yksinkertaisella napsautuksella ja sitten näemme ponnahdusikkunan, jossa lataus alkaa. Kuten edellä mainittiin, asennuksen loppuun saattaminen voi viedä jonkin aikaa Internet-nopeudesta riippuen. Löydämme kaksi erilaista Debian-kuvan versiota - yksi 32-bittiselle arkkitehtuurille ja toinen 64 bitille. Sinun tietokoneesta riippuen sinun tulisi valita joko 32-bittinen tai 64-bittinen.

Meidän pitäisi myös ladata uusin versio paremman toiminnallisuuden takaamiseksi.

Vaihe 4: Polta asennuskuva CD- tai DVD-levylle.

Nyt kun olemme ladanneet vaaditun ohjelmiston, meidän on poltettava se DVD-tai CD-levylle. Käytämme tätä ohjelmistoa seuraavassa vaiheessa aloittaessamme varsinaisesta asennuksesta. DVD-levyn polttamisen tulisi olla suoraviivaista. Napsauta hiiren kakkospainikkeella ladattua ohjelmistoa ja valitse vaihtoehto polttaa levylle. Muutaman napsautuksen jälkeen se pitäisi tehdä.

Varmista, että asetat tyhjän levyn levyohjaimeen ennen polttoprosessin aloittamista.

Vaihe 5: Käynnistä tietokone äskettäin poltetulta levyltä.

Kun polttaminen on valmis, käynnistä tietokone uudelleen pitämällä DVD-levy DVD-asemassa. Kun se käynnistyy uudelleen, voit saada viestin, jossa kysytään, haluatko käynnistää aseman. Valitse kyllä. Ohjattu Debian-asennustoiminto aukeaa ja se selittää eri vaiheet, joita on noudatettava.

Vaihe 6: Testaa Debian Live levyltä haluttaessa.

Debian sisältää myös lisävaihtoehdon, jonka avulla voit käyttää käyttöjärjestelmää CD- tai DVD-levyltä kirjoittamatta mitään tietoja. Tämä vaihtoehto on nimeltään Debian Live. Jos valitset tämän vaihtoehdon, sen avulla voit testata Debianin ennen asennusta. Mutta se vaikuttaa suorituskykyyn ja järjestelmästä tulee melko hidas.

Vaihe 7: Asenna Debian asennustoiminnon ohjeiden mukaan.

Nyt sinun on vain noudatettava asennustoiminnon ohjeita ja napsautettava muutama painike. Sen jälkeen asennusprosessi suoritetaan loppuun. Huomaa, että asennuksen aikana järjestelmä käynnistyy uudelleen useita kertoja ja kun kaikki vaiheet on suoritettu, saat tervetulosanoman. Varmista keskeytymätön virransyöttö koko asennusprosessin ajan. Jos asennat kannettavaa tietokonetta, pidä se latautuneena tai kytke virtalähteeseen.

2. Asenna Debian Flash-aseman kautta

Suurin osa tämän menetelmän vaiheista on myös sama kuin yllä oleva menetelmä, joten vastaavaa vaihetta varten emme tarjoa yksityiskohtaista kuvausta, vaan vain luettelopisteitä, jotta käyttäjä voi seurata prosessia oikein.

Vaihe 1: Varmuuskopioi kaikki tärkeät tiedostot.

Kuten yllä, varmuuskopioi kaikki tietosi ennen asennuksen aloittamista.

Vaihe 2: Etsi USB-tikku ja varmuuskopioi koko sen sisältö.

Voit varmuuskopioida tietosi USB-tikulla, mutta kätevyyden vuoksi valitse toinen muistitikku kuin se, johon voit mennä pitämään Debian-ohjelmistotiedoston.

Vaihe 3: Lataa levykuvatiedosto.

Lataa Debian-kuva yllä selitetyllä tavalla verkkosivustoltaan ja laita se sitten USB-tikkuun.

Vaihe 4: Lataa asennusohjelma USB-tikulle.

Kun ladattu tiedosto on kopioitu USB-tikulle, järjestelmä voidaan sammuttaa tai käynnistää uudelleen aloittaaksesi asennusprosessin, kuten yllä.

Vaihe 5: Käynnistä tietokone uudelleen ja siirry käynnistysvalikkoon

Käynnistä uudelleenkäynnistyksen jälkeen BIOS-valikko ja noudata siinä selitettyjä vaiheita. Tyypillisesti käytetyt näppäimet ovat F2, F11, F12 ja Del. Kun näet USB-vaihtoehdon, valitse ja jatka asennusta.

Vaihe 6: Seuraa asennustoiminnon ohjeita

Jatka ohjeiden noudattamista ajoittain. Asennusprosessin valmistuminen voi kestää useita minuutteja. Sinun on annettava vaadittavat tiedot jokaisessa vaiheessa, kun se kehottaa. Jos halutaan sekä Debian että Windows tai jos tarvitaan kahta muuta käyttöjärjestelmää, on valittava kiintolevyn osiointivaihtoehto, joka tulee melkein asennuksen lopussa.

Tällä tavoin käyttäjä voi noudattaa yhtä yllä mainituista menetelmistä sen mukaan, mikä on hänelle helppoa ja kätevää asentaa Debian-järjestelmä tietokoneeseen.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Debianin asentamiseen. Tässä olemme keskustelleet kahdesta erilaisesta menetelmästä Debianin asentamiseen - 1) Asenna CD / DVD-levyllä 2) Asenna Flash-aseman kautta. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

  1. Djangon asennuksen vaiheet
  2. Kuinka asentaa MATLAB?
  3. Täydellinen opas Splunk-asennuksesta
  4. Kuinka asentaa Apache?