Ero ETL: n ja ELT: n välillä

Tässä Aiheessa aiomme oppia ETL: stä ja ELT: stä, mutta ensin keskustellaan siitä, mitä E, T, L tarkoittaa,

 • Uuttaminen: Lähdedata vedetään uuttovaiheessa olevasta tietokannasta, pooli voi olla rakenteellinen. seuraava on prosessi, jonka avulla tiedot työnnetään vaiheittaiseen tietovarastoon.
 • Transformaatio: Tämä on menetelmä tietojen muokkaamiseksi tai korottamiseksi siten, että niiden on tarkoitus olla sopivia kohdelähteelle.
 • Lataaminen: Tämä on polkumyyntitietojen reitti tietovarastoon, jotta tämän päälle voidaan käyttää tarvittavia yritystietovälineitä.

ETL: ETL-prosessiin sisältyy datan erottaminen luokitelluista tietolähteistä ja sitten datan muuntaminen ja kytkeminen sopivalla tavalla, lopuksi tiedot ladataan tietovarastojärjestelmiin. Tämä tekniikka on järkevä, kunnes monet erilaiset tietokannat otetaan mukaan tietovarasto-maisemaan. Täällä tietojen siirtämisen paikasta toiseen on tapahduttava joka tapauksessa, joten ETL toimii näissä tilanteissa parhaana käytännössä muunnoksien tekemisessä, koska tiedonsiirto tapahtuu joka tapauksessa tässä

ELT: Se on hiukan erilainen prosessi, tässä käytetään samaa uutteen tekniikkaa, seuraavaksi tiedot ladataan suoraan kohdejärjestelmiin. Edellisessä päässä objektiivijärjestelmät ovat vastuussa muunnosten soveltamisesta ladattuun dataan. Suurin haittapuoli tässä on, että tietojen hankkiminen tietovarastoon kestää yleensä kauemmin, ja siten porrastustaulukoilla prosessiin lisätään ylimääräinen vaihe, joka vaatii lisää levytilaa.

ELT: llä on rooli seuraavissa tapauksissa,

 • Kun tärkein prioriteetti on nauttimisen nopeus. Koska ulkopuolista lastausta ei tapahdu täällä, tätä pidetään erittäin nopeana prosessina, joten tarvittavat tiedot välitetään täällä erittäin nopeasti kuin ETL. ELT: n etuna on myös se, että se vähentää lähteellä tapahtuvaa annostelua, kun otetaan huomioon, että muuntamista ei suoriteta
 • Liiketoimintatietoihin kiinnostuneen tietojen sammuttamisen etu merkitsee kykyä kohdata näkymättömät mallit toimivaksi tiedoksi. Tarkkailemalla jokaista historiallista tarjoustietoa organisaatiot voivat kaivaa aikatauluja, kausitrendejä, myyntitapoja tai mitä tahansa lupaavaa tietoa, joka osoittautuu organisaation kannalta tärkeäksi. Koska datassa ei ole muutoksia ennen niiden lataamista, kaikille käytettävissä oleville raakatiedoille on pääsy.
 • Kun tarvitaan skaalautuvuutta. Kun huippuluokan tietojenkäsittelymoottorit tulevat peliin, ELT on parempi vaihtoehto mukana, ELT pystyy parantamaan asukkaiden annostelutehoa suuremman skaalautuvuuden saavuttamiseksi.

ELT: llä on se etu, että se vähentää lähteellä tapahtuvaa annostelua, kun otetaan huomioon, että muuntamista ei suoriteta. Tämä on erittäin tärkeää ottaa huomioon, jos lähde on PROD-järjestelmä. Suurin haittapuoli tässä on, että tietojen hankkiminen tietovarastoon kestää yleensä kauemmin, ja siten porrastustaulukoilla prosessiin lisätään ylimääräinen vaihe, joka vaatii lisää levytilaa.

Head to Head -vertailu ETL: n ja ELT: n välillä (infografia)

Alla on 7 parasta eroa ETL: n ja ELT: n välillä

Keskeiset erot ETL: n ja ELT: n välillä

Seuraavassa esitetään suuret avainerot ETL: n ja ELT: n välillä:

 • ETL on vanhempi konsepti, ja se on ollut markkinoilla yli kaksi vuosikymmentä, ELT on suhteellisen uusi konsepti ja suhteellisen monimutkainen toteuttaakseen.
 • ETL-tapauksessa useilla työkaluilla on vain yksi laatuaan olevista laitteistovaatimuksista, jotka ovat posh. ELT: n tapauksessa Koska tämä kuuluu Saasin piiriin, laitteiston kustannukset eivät ole huolenaihe.
 • Etsinnän suorittamiseksi ETL käyttää rivi riviltä mallia tosiasia-arvon kartoittamiseksi sen mitta-avainelementillä toisesta taulukosta. ELT: ssä voimme kartoittaa tosiasia-arvon suoraan ulottuvuuden avainelementeillä.
 • ETL: ssä relaatiotiedot asetetaan etusijalle, kun taas ELT tukee helposti jäsentämätöntä tietoa.

Vertailutaulukko ETL: n ja ELT: n välillä

Keskustelemme 7 parasta eroa ETL: n ja ELT: n välillä

Vertailun perusteet ETL: n ja ELT: n välilläETLELT
KäyttöMonimutkaisten muutosten tekeminen sisältää ETL: nELT tulee mukaan, kun mukana on valtavia määriä tietoja
muutosMuutokset suoritetaan lavastusalueellaKaikki muutokset kohdejärjestelmissä
AikaKoska tähän prosessiin sisältyy datan lataaminen ensin ETL-järjestelmiin ja sitten vastaavaan kohdejärjestelmään, tämä vie suhteellisen suuremman ajan.Täällä, koska data ladataan suoraan kohdejärjestelmiin aluksi ja kaikki muunnokset suoritetaan kohdejärjestelmissä.
Datalaken osallistuminenEi datajärvi-tukeaStrukturoimatonta tietoa voidaan käsitellä tietojärvien avulla täällä.
ylläpitoKunnossapito on täällä korkeaa, koska tämä prosessi sisältää kaksi eri vaihettaKunnossapito on suhteellisen heikkoa
KustannusKorkeampi kustannustekijäVerrattain alhaisemmat kustannukset
laskelmatJoko meidän on ohitettava olemassa oleva sarake tai on tarpeen siirtää tietoja kohdennetulle alustalleLaskettu sarake voidaan helposti lisätä

johtopäätös

Jokainen tietovaraston mukainen yritys käyttää ETL (Extract, Transform, Load) tai ELT (Extract, Load, Transform) työntämään tietoja eri lähteistä nousevaan tietovarastoon. Teollisuuden ja teknisten tarpeiden perusteella yksi edellä mainituista menettelyistä on laajasti käytössä.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas ETL vs ELT: lle. Täällä olemme keskustelleet ETL vs ELT -näppäineroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Mikä on ETL?
 2. Data Lake vs. Data Warehouse
 3. ETL-testaustyökalut
 4. Big Data vs. Data Warehouse

Luokka: