Johdanto Python Break -lausekkeeseen

Python Break -lausunto on yksi silmukan ohjauslausekkeista, jota käytetään muuttamaan normaalia suoritusprosessia. Kun virtaus ohjataan uudelleen, luodut objektit tuhoutuvat. Python tukee silmukkaohjauksen alla olevia lauseita:

 1. Tauko: Lopettaa silmukkalausekkeen virran ja suorittaa seuraavan lausekkeen silmukan ulkopuolella.
 2. Jatka: Sitä käytetään, kun joudumme ohittamaan silmukan jäljellä olevien lauseiden suorittamisen ja jatkamaan alusta alkaen.
 3. Pass : Sitä käytetään, kun tarvitsemme joitain lauseita syntaktisesti, mutta emme halua laatia lauseita.

Tätä käskyä käytetään lopettamaan silmukoiden suorittamisen kulku ohjelmassa. Virtaus voidaan myös ohjata erilausekkeisiin tai erilaisiin silmukoihin. Taukolausetta voidaan käyttää tilanteessa, jossa meidän on poistuttava silmukasta (samalla kuin silmukasta) silloin, kun jokin tapahtumista laukeaa. Kun BREAK-käsky laukaistaan ​​sisäisellä silmukalla, suoritusvuo ohjataan seuraavaan ulkosilmukan lauseeseen.

Python Break -lausunnon ymmärtäminen

Työskentely

Siirtyessään silmukkaan tietty tila tarkistetaan. Jos se tyydyttää, silmukkalauseet suoritetaan. Mutta jos se ei täyty, silmukka rikkoutuu ja virta ohjataan seuraavaan lauseeseen silmukan ulkopuolella. Tässä taukolausetta käytetään katkaisemaan silmukan virtaus, mikäli tapahtuu jokin muu liipaisin kuin pysäytystila.

Kuinka kirjoitat tauon?

Taukoraportti on yksinkertainen lause, jolla on valta lopettaa lauseiden ryhmän normaali virta. Ajattelekaamme yksinkertaista skenaariota pelistä, metro surffaaja. Sen työskentely ei ole kovin vaikeaa. Kun yksi henkilö aloittaa pelin, se menee pitkään ja loputtomaan äärettömään silmukkaan. Silmukassa liikkuessa näytössä olevat objektit muuttuvat jatkuvasti. Jokaisessa vaiheessa se vie syötesi näytössä olevien esineiden mukaan, esimerkiksi - jos silloin tulee silta, joka sinun on ylitettävä. Nyt jokainen tekemäsi siirto tarkistetaan erilaisten ehtojen tai tarkistusten suhteen, joita on sovellettu peliin.

Kaikissa näissä tarkastuksissa on myös yksi tärkeä tarkistus, joka päättää, onko ur edelleen pelissä vai ei.eg - minun täytyy hypätä ja u ei. Sitten lopetusehto epäonnistuu ja silmukka katkeaa ja ur poistuu pelistä. Tämä lopetustyö tehdään 'break' -lausunnolla. Se aktivoituu, kun mainittu tarkistus tai ehto toteutuu.

Taukoilmoituksen kirjoittamiseksi. Tarvitaan seuraavat asiat:

1. Lopeta tai lopeta: Sitä kutsutaan myös kokonaisuusehdoksi, jonka on täytyttävä taukoilmoituksen toteuttamiseksi.

Koodi:

a=('a', 'b', '1') for I in a;
if (i.is_numeric()):
break
print a
print 'Found a number in the list'

lähtö:

Selitys : Yllä oleva koodi tulostaa kaikki luettelossa olevat aakkoset. Jos se löytää luettelon ensimmäisen numeron, break-käsky suoritetaan ja katkaistaan ​​silmukka ja tulostetaan 'Löysin numero luettelosta' '

2. Silmukka: Taukolausetta käytetään aina silmukassa. Sillä ei ole merkitystä, jos emme käytä mitään silmukkaa, koska sen tarkoitus on rikkoa lauseen toistuva sekvenssi, joka on vain silmukassa.

Python Break-lauseen syntaksi

Tauko voidaan kirjoittaa alla olevaan muotoon.

break;

Meidän on kirjoitettava vain ”break” sen ehdon jälkeen, jonka pitäisi olla totta, jotta voitaisiin lopettaa täytäntöönpano.

Python Break -laskelman vuokaavio

Alla on kuvaus siitä, kuinka tauonlausetta käytetään ohjelmassa.

Ohjelma jatkuu ohjelman normaalilla suorituksella. Jos se kohtaa ehdollisen koodin silmukkaa suorittaessaan ja ehdon lähtö on totta, niin virta ohjataan normaalista virtauksestaan ​​seuraavaan seuraavaan lauseeseen silmukan jälkeen. Jos ehto sattuu olemaan väärä, silmukka suorittaa samalla tavalla.

Esimerkkejä Python Break -lausunnosta

Python sallii alla olevien silmukoiden suorittaa toistuvia lauseita ohjelmassa

1. KUIN LOOP

Samanaikaisesti silmukka suorittaa lauseiden ryhmän peräkkäin, kunnes pysäytysedellytys ei täyty.

Syntaksi

While expression(s):
statements

Esimerkiksi: Alla olevassa ohjelmassa on ääretön silmukka, joka laukaistaan ​​aina, kun taas (1) on aina totta. Mutta olemme ilmoittaneet taukoilmoituksen, joka toteutetaan, kun ”IF” -lausunnossa annettu ehto on totta. Ja sen jälkeen vain seuraava lause silmukan jälkeen suoritetaan.

Koodi

I=1
While(1):
Print “We are in the loop”
If(i>10):
print ”Here break statement works”
break
I=i+1
print I
print “I am out of the loop”

lähtö:

2. LOOP: lle

FOR-silmukkaa käytetään iteroimaan sekvenssillä, kuten alue, lista, tuple, sanakirja tai merkkijono.

Syntaksi

For I in (sequence):
Statements.

Koodi:

a=( 'A', 'B', 'C', 'D', 'E', 'F', 'G', 'H') for I in a:
print “We are in loop with”
print i
if i=='G':
print ”Here Break statement is triggered”
break
print ”We are outside the loop”

lähtö:

johtopäätös

Taukolausunto on silmukanhallintalauseke, joka lopettaa silmukkalausekkeen normaalin suorituksen ja siirtää sen seuraavaan lauseeseen senhetkisen silmukan poistumisen jälkeen. Tätä voidaan käyttää monissa silmukoissa -,, kun taas ja kaikenlaisissa sisäkkäisissä silmukoissa.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Python Break -lausuntoon. Täällä olemme keskustelleet ymmärtämisestä, kuinka kirjoitat tauon, 2 esimerkkiä koodeilla ja tuotoksilla. Voit myös käydä läpi annettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Vaihda lausunto C: ssä
 2. Jos muu lausunto Pythonissa
 3. C # Vaikka silmukka
 4. Silmukoita Pythonissa
 5. Python-sarjat
 6. Taukoraportti C: ssä
 7. Sanakirja Pythonissa \
 8. Erilainen valvontalauseke C ++: ssa