Ero ReactJS: n ja Angular2: n välillä

Tässä ReactJS vs. Angular2 -artikkelissa vertaamme kahta tekniikkaa, joita voidaan paremmin kutsua kirjastoiksi ja käyttöliittymäkehityksen puitteiksi. Kaksi erittäin suosittua ja hyvin käytettyä tällaista alustaa on Angular2 vs ReactJS, molemmat ReactJS vs Angular2, joka perustuu JavaScriptiin ja TypeScript.

Tärkein ero Angular2 vs. ReactJS: n välillä on, että React on kirjasto, kun taas Angular on kehys.

 • ReactJS

React on JavaScript-kirjaston rakenne käyttöliittymän kehittämiseen. Sitä ylläpitää Facebook ja tukee yksittäisten kehittäjien yhteisö. Se on avoimen lähdekoodin. Reaktia käytetään alustana myös yhden sivun sovellusten tai mobiilisovellusten kehittämiseen. ReactJS: ää kutsutaan myös reagoimaan.

 • Angular2

Angular perustuu TypeScriptiin ja on avoimen lähdekoodin web-kehityskehys. Sen on kehittänyt Googlen kulmatiimi, ja sitä tukevat myös yksittäiset avustajat. Ensimmäistä Angular-versiota kutsuttiin AngularJS: ksi ja sen peräkkäiset versiot, kuten Angular 2, 3 jne., Nimettiin uudelleen Angular: ksi, joka on sama tiimi kokonaan kirjoittanut AngularJS: n.

Tässä ReactJS vs. Angular2 -artikkelissa tarkoitamme samalla tarkoittaen, käytämmekö termiä React tai ReactJS ja myös sitä, sanommeko kulma vai kulma 2. Ne ovat yksi ja sama.

Head to Head -vertailu ReactJS: n ja Angular2: n välillä

Belos on 15 parhaan eron välillä ReactJS vs. Angular2

Keskeinen ero ReactJS: n ja Angular2: n välillä

Alla on luettelo pisteistä, jotka kuvaavat avaineroa ReactJS vs. Angular2 välillä

Yllä olevassa taulukossa on yhteenveto keskeisistä eroista ReactJS: n ja Angular2: n välillä. Tässä tarkastellaan kunkin ominaisuuksia joihinkin muihin ominaisuuksiin ja ymmärretään sitten kunkin kunnioituksen käyttötapa.

React muuttaa lähestymistapaa web-sovelluksen rakentamiseen. Sen komponentit ovat vastuussa tästä. Yhden vastuun ohjelmistosuunnitteluperiaate sanoo, että komponentin tulisi tehdä ihannetapauksessa vain yksi asia, ja jos se kasvaa ja ottaa ylimääräisiä vastuita, se tulisi jakaa pienemmiksi alakomponenteiksi ja reagoida seuraa samaa.

Muut periaatteet, jotka Reaktissa toteutettiin sen luomiseksi, olivat koodin luettavuus ja koodin ylläpidettävyys , mikä tarkoittaa, että koodin on oltava ymmärrettävää ja ylläpidettävää paitsi sen luojalle, myös muille kehittäjille. Nämä ominaisuudet ovat tärkeässä asemassa suurten projektien rakentamisessa, ja niistä tulee erittäin hyödyllisiä, kun järjestelmän monimutkaisuus kasvaa.

Myös kulmassa on joitain hienoja ominaisuuksia, kuten parannettu suorituskyky, parempi riippuvuusinjektio, web-komponenttien ystävällinen suunnittelu, palvelinpuolen renderöintituki ja parempi mobiiliyhteensopivuus. Se on rakennettu komponenttipuuksi, siihen lisätään muuttumattomia ja havaittavissa olevia esineitä tehon lisäämiseksi edelleen.

Sekä Angular2 vs ReactJS -tukikoodi, jota voidaan käyttää uudelleen.

ReactJS vs. Angular2 -vertailutaulukko

Alla on ylin vertailu ReactJS: n ja Angular2: n välillä

ReactJS

kulmikas

React on kirjastoKulma on kehys
Reaktissa on vain Näytä-taso.Kulmassa on täydet MVC-toiminnot.
Reagoi kahvan renderointi palvelimen puolella.Kulmainen JS-renderöinti asiakaspuolella, mutta Kulma 2 ja uudempi renderöinti palvelinpuolella.
Reaktella on monia tapoja tehdä sama asia, mikä tekee siitä hämmentävän eikä parhaita käytäntöjä ole määritelty.Kulma on helposti skaalautuva ja sillä on määritellyt rajat, minkä ansiosta paras tapa päättää tietyn asian tekeminen on helppoa.
React on erittäin joustava.Angularilla on suuri tuki kolmannen osapuolen kirjastoille.
Reaktia on helpompi käyttää ja se on suosituin kehys verkossa. Uudelleenkäytettävä koodi on helppo löytää Reaktille.Kulma on kiinni.
React-natiivi, joka on React-tyyppi mobiilisovellusten rakentamiseksi, ovat nopeampia ja vakaampia.Ionic, Angularin mobiili natiivisovellus on suhteellisen vähemmän vakaa ja hitaampi.
Reaktorissa HTML kirjoitetaan JS: llä, mikä voi olla hämmentävä.Kulma noudattaa HTML-mallin lähestymistapaa, mikä tekee koodista lyhyemmän ja helpon ymmärtää.
Reaktio on toisinaan tylsää.Kehitysaika Kulmassa on nopea.
Reaktin ytimen koko on pienempi kuin kulma. Koodin optimointi on joustavampaa Reaktissa.Kulmainen kehys sisältää paljon koodia laatikosta, josta ei ole paljon hyötyä.
Vianmäärityskoodi on helpompaa Reaktissa. Se näyttää virhekoodin rivinumerolla,Kulma katkeaa vain, kun se toimii selaimessa, mikä vaikeuttaa virheenkorjausta.
Reaktorissa tiedot kulkevat vain yhdellä tavalla, joten virheenkorjaus on helppoa.Kulmasuunnassa, data kulkee molemmin puolin, ts. Sillä on kaksisuuntainen tiedonsiirto lasten ja vanhempien välillä, joten virheenkorjaus on usein vaikeaa.
Paljon enemmän ihmisiä käyttää reagoimaan kuin kulma. Reaktorin yhteisökoko on suurempi kuin kulma sekä Githubissa että StackOverflowssa.Angular on suhteellisen uusi ja monet ihmiset, jotka ovat aiemmin käyttäneet Reaktia ja yrittäneet Angularia, pitivät Reaktia helpompana.
React tarjoaa erittäin hyvän opetusohjelman, joka ei kuitenkaan ole niin hyvin jäsennelty kuin kulmikas, mutta lisäksi on linkkejä muihin lähteisiin, kuten konferensseihin, videoihin, työkaluihin ja blogeihin, jotka tarjoavat riittävän tiedon kehittäjille ja uusille aloittelijoille.Angularilla on hyvin jäsennelty dokumentaatio, joka näyttää sen arkkitehtuurin ja mukana olevat eri osat, kuten moduulit, mallit, komponentit, datasidonta, riippuvuus, direktiivit, injektiot jne. Ja miten ne ovat vuorovaikutuksessa keskenään
Kypsyytensä ja pitkäaikaisen läsnäolonsa ansiosta React hallitsee markkinoita.Kulma on myös monien suurten yritysten käytössä.

Johtopäätös - ReactJS vs. Angular2

Tämä ReactJS vs. Angular2 -artikkeli valaisee sekä Reaktin että kulman tärkeitä ominaisuuksia. Molemmilla Angular2 vs ReactJS -kehyksillä on suuri toimivuus ja tuki. On vaikea päätellä kumpi on parempi. Sekä ReactJS vs. Angular2 on makuinen ja on olemassa paljon ihmisiä, jotka voivat esittää hienoja perusteluja näiden kaikkien tekniikoiden tueksi. Silti voisi olla vähän perussääntöjä, jotka voidaan asettaa päättämään, mitä Angular2 vs ReactJS: stä tulisi käyttää missä ja milloin. Suurin osa ihmisistä vannoo Reaktista, koska sitä on markkinoilla pitkään, melkein kaikki Angular-kehittäjät ovat käyttäneet Reaktia joskus tai toisella, ja melkein kaikki suosittelevat, että yhden tulisi aloittaa ainakin Reaktista. Tarkoittaa aloittelijoille, React on sopivampi. Kulmasta tulee monimutkainen, joten se tulisi jättää kokeneemmille käyttäjille tai kun joku tuntuu melko hyvin Reaktista. Sekä ReactJS vs. Angular2 on vaikea asentaa ja asentaa ensimmäistä kertaa, koska se vaatii paljon korjauksia ja temppuja, mutta muuten kehittäjän matka on enimmäkseen sama, käyttääkö hän Reaktia tai kulmikasa. Myös organisaatio jättää pääosin kehittäjien päättää, kumman hän haluaa valita, joten vertailu perustuu toisinaan myös yksilöllisiin mieltymyksiin.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas ReactJS: n ja Angular2: n tärkeimpiin eroihin. Tässä keskustellaan myös ReactJS vs. Angular2-avaineroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia Angular2 vs ReactJS -artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Upea opas kulmasta JS vs. kulmikkaasta
 2. ReactJs vs AngularJs Erot
 3. Kulma JS vs. kulma 2
 4. ReactJs vs AngularJs - kumpi on hyödyllinen
 5. Kulmikas JS vs Solmu JS
 6. ReactJS vs. kulma-erot
 7. MongoDB vs PostgreSQL: Mikä on paras
 8. Opas tuotteista MongoDB vs Hadoop
 9. Kulma 2 vs. Vue JS: Erot
 10. MongoDB vs Cassandra: Upea opas, jonka täytyy tietää