Opi parantamaan Photoshopin suorituskykyä, mukauttamaan käyttöliittymää, tallentamaan työsi varmuuskopioita ja paljon muuta tärkeiden asetusten kanssa, jotka sinun on tiedettävä Photoshop-asetuksissa! Kattaa sekä Photoshop CC: n että CS6: n.

Tässä opetusohjelmassa tarkastellaan joitain Photoshopin tärkeitä asetuksia, joista jokaisen aloittelijan tulisi tietää. Preferences-kohdasta löytyy kaikenlaisia ​​vaihtoehtoja, jotka kontrolloivat Photoshopin ulkoasua, käyttäytymistä ja suorituskykyä. Photoshop-asetuksissa on enemmän vaihtoehtoja kuin voimme mahdollisesti käsitellä yhdessä opetusohjelmassa, mutta se on hyvä, koska suurin osa oletusasetuksista on hienot. Täällä etsimme vain huomion arvoisia vaihtoehtoja heti, kun aloitat Photoshopin oppimisen. Joidenkin asetusten avulla voit mukauttaa Photoshopin käyttöliittymää. Toiset nopeuttavat työnkulkua. Ja jotkut auttavat pitämään Photoshopin ja tietokoneesi sujuvana. On myös muita tärkeitä asetuksia, mutta tallennamme ne tulevia oppitunteja varten, kun on järkevämpää puhua niistä.

Aion käyttää Photoshop CC: tä, mutta tämä opetusohjelma on myös yhteensopiva Photoshop CS6: n kanssa. Kaikki muuta kuin tarkastelemamme oletusasetukset ovat saatavana molemmissa versioissa. Kuten opimme, Photoshopin asetukset on jaettu luokkiin. Joissain tapauksissa vaihtoehto sijaitsee eri kategoriassa käytetyn Photoshop-version mukaan. Huomautan nämä erot mennessämme eteenpäin.

Tämä on oppitunti 7/8 luvusta 1 - Photoshopin käytön aloittaminen.

Kuinka käyttää Photoshop-asetuksia

Kuten mainitsin, Photoshopin asetukset on jaettu eri luokkiin. Aloitetaan yleisestä kategoriasta. Päästäksesi Preferences-asetuksiin Windows-tietokoneessa siirry valikkopalkin Muokkaa- valikkoon näytön yläreunassa. Valitse sieltä luettelon alaosan alapuolella olevat Asetukset ja sitten Yleiset . Siirry Mac-tietokoneessa (jota käytän täällä) valikkopalkin Photoshop- valikkoon. Valitse Asetukset ja sitten Yleiset :

Siirry kohtaan Muokkaa (Win) / Photoshop (Mac)> Asetukset> Yleiset.

Asetukset-valintaikkuna

Tämä avaa Photoshop Preferences -valintaikkunan. Kategoriat, joista voimme valita, on lueteltu vasemmanpuoleisessa sarakkeessa. Tällä hetkellä valitun luokan vaihtoehdot näkyvät keskellä pääaluetta. Tällä hetkellä Yleinen luokka on valittu. Huomaa, että Adobe lisäsi Photoshop CC -sovellukseen useita uusia luokkia, kuten Työtila, Työkalut ja Historialoki. Vaikka itse kategoriat ovat saatavilla vain Photoshop CC: ssä, suurin osa näiden uusien luokkien vaihtoehdoista löytyy muista luokista CS6: ssa:

Photoshop CC: n Asetukset-valintaikkuna.

Yleiset asetukset

Vie leikepöytä

Ensimmäinen tarkastelemamme vaihtoehto, joka löytyy Yleisistä asetuksista, on Vie leikepöytä . Tämä vaihtoehto voi vaikuttaa tietokoneesi yleiseen suorituskykyyn. Kun kopioimme ja liitämme kuvia tai tasoja Photoshopiin, kopioidut kohteet asetetaan Photoshopin leikepöydälle. Leikepöytä on tietokoneesi muistin (RAM) osa, joka on varattu Photoshopin käytettäväksi. Tietokoneesi käyttöjärjestelmässä on myös oma leikepöytä (oma muistiosa).

Kun "Vie leikepöytä" on käytössä, kaikki Photoshopin leikepöydälle tallennetut kohteet viedään myös käyttöjärjestelmän leikekirjaan. Tämän avulla voit sitten liittää kopioidut kohteet toiseen sovellukseen, kuten Adobe Illustrator tai InDesign. Photoshopin tiedostokoko voi olla valtava . Valtavien tiedostojen vieminen käyttöjärjestelmän muistiin voi aiheuttaa virheitä ja suorituskykyongelmia.

Oletuksena "Vie leikepöytä" on käytössä (valittu). Poista tämä vaihtoehto käytöstä (poista valinta), jotta tietokoneesi toimii sujuvasti. Jos joudut siirtämään tiedostoja Photoshopista toiseen sovellukseen, on parempi tallentaa tiedosto Photoshopiin. Avaa sitten tallennettu tiedosto toisessa ohjelmassa:

Poista "Vie leikepöytä" käytöstä parantaaksesi suorituskykyä.

Liitäntäasetukset

Katsotaan seuraavaksi muutama vaihtoehto, joiden avulla voimme mukauttaa Photoshopin käyttöliittymää. Napsauta vasemmalla Liitäntä- luokkaa:

Siirtyminen yleisestä Interface-luokkaan.

Väriteema

Ensimmäinen vaihtoehto, jota tarkastelemme, on Väriteema . Tämä asetus ohjaa Photoshopin käyttöliittymän yleistä väriä. Tässä tapauksessa "väri" tarkoittaa vain harmaasävyjä. Adobe antaa meille valita neljästä eri väriteemasta. Jokaista teemaa edustaa värimalli. Oletusväriteema on toinen vasemmalla oleva värimalli:

Väriteema värivaihtoehtoja.

Adobe aloitti tämän tummemman teeman käyttämisen Photoshop CS6: ssa. Photoshop CC käyttää myös tätä tummempaa teemaa oletuksena. Ennen CS6: ta käyttöliittymä oli paljon kevyempi (valokuva Adobe Stock: lta):

Oletusväriteema Photoshop CC: ssä (ja CS6). Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Jos haluat valita toisen väriteeman, napsauta sen mallia. Yksi teema on tummempi kuin oletus ja kaksi kevyempi. Valitsen kevyimmän neljästä teemasta. Huomaa, että teema ohjaa myös Photoshopin valintaikkunoiden väriä:

Kevyimmän väriteeman valitseminen.

Ja tässä näemme, että Photoshopin käyttöliittymä on nyt paljon kevyempi. Adoben ideana tummemman teeman taustalla oli, että se on vähemmän tunkeileva, jolloin voimme keskittyä helpommin kuviin. Henkilökohtaisesti olen samaa mieltä, minkä vuoksi pysyn oletusteemassa. Mutta jotkut ihmiset pitävät kevyemmästä käyttöliittymästä. Valitse teema, josta pidät parhaiten. Voit muuttaa Photoshopin väriteeman Asetukset-valikossa milloin tahansa:

Kevyin neljästä käyttöliittymän väriteemasta.

Korosta väri (Photoshop CC)

Photoshop CC: ssä Adobe lisäsi uuden korostetun värivaihtoehdon käyttöliittymäasetuksiin. Tämä vaihtoehto ei ole käytettävissä CS6: ssa. "Korosta väri" tarkoittaa väriä, jota Photoshop käyttää korostamaan tällä hetkellä valittua tasoa Tasot-paneelissa:

Korosta väri -vaihtoehto Liitäntä-asetuksissa.

Oletusarvon mukaan korostettava väri on harmaasävy, joka vastaa yleistä väritemaa. Täällä näemme Photoshopin Tasot-paneelin, jonka taustakerros on korostettu oletusharmaalla. Opimme kaiken tasoista Photoshop Layers -osiossa:

Tasot-paneeli, jossa näkyy harmaa korostettu väri.

Toinen kohoväri, jonka voimme valita, on sininen:

Kohokohdan värin muuttaminen siniseksi.

Ja nyt näemme, että taustakerrosni on korostettu sinisellä. Pidän parempana oletusharmaata, koska se on taas vähemmän häiritsevää. Kuten väriteema, voit muuttaa korostettua väriä minkä tahansa Photoshopin asetusten kanssa milloin tahansa:

Tasot-paneeli sen jälkeen, kun korostusväri on muutettu siniseksi.

Käyttöliittymän fonttikoko

Toinen vaihtoehto, jota kannattaa tarkastella käyttöliittymän asetuksissa, on UI-fonttikoko . Tämä vaihtoehto on saatavana sekä CC: ssä että CS6: ssa. "UI-fonttikoko" ohjaa Photoshopin käyttöliittymän tekstin kokoa ("UI" tarkoittaa "käyttöliittymää"). Adobe asettaa oletusfonttikokoksi Pieni :

Käyttöliittymän fonttikoko.

Jos sinulla on vaikeuksia pienten kirjojen lukemisessa, voit suurentaa kokoa. Jos haluat suurentaa tekstiä, valitse joko Keskitaso tai Suuri . Siellä on myös pieni vaihtoehto, jos vihaat silmiäsi ja haluat heidän kärsivän. Henkilökohtaisesti olen asettanut "UI-fonttikoko" -asetukseksi Suuret, jotta minimoidaan silmien rasitus pitkien työpäivien ajan tietokoneella:

Käyttöliittymän fontin koon muuttaminen pienestä suureksi.

Sinun on suljettava ja käynnistettävä Photoshop uudelleen, jotta muutos tulee voimaan. Vertailun vuoksi tarkastellaan uudelleen Kerrokset-paneelini. Vasemmalla puolella Tasot-paneeli käyttää oletustekstin kokoa (Pieni). Oikealla puolella on sama paneeli, kun koko on muutettu suureksi (ja Photoshop on käynnistetty uudelleen):

Oletuskäyttöliittymän fonttikoko (vasen) ja suuri koko (oikea).

Työkaluasetukset (Photoshop CC)

Seuraavaksi, jos käytät Photoshop CC: tä, napsauta vasemmalla olevaa Työkalut- luokkaa avataksesi Photoshopin työkaluihin liittyvät asetukset. Työkalut-luokka on uusi Photoshop CC: ssä. CS6-käyttäjien tulisi pysyä Interface-luokassa toistaiseksi:

Vaihtaminen käyttöliittymästä työkaluluokkaan (Photoshop CC: ssä).

Näytä työkaluvihjeet

Ensimmäinen vaihtoehto, jota tarkastellaan Työkalut-asetuksissa, on Näytä työkaluvihjeet (CS6: ssa "Näytä työkaluvihjeet" löytyvät käyttöliittymäluokasta). "Työkaluvihje" on hyödyllinen viesti, joka avautuu, kun viet hiiren osoittimen työkalun tai vaihtoehdon päälle Photoshopissa. Työkaluvihjeet tarjoavat lyhyen kuvauksen siitä, mihin työkalua tai vaihtoehtoa käytetään:

"Näytä työkaluvinkit" -vaihtoehto.

Jos esimerkiksi siirrät hiiren osoittimen Näytä työkaluvihjeet -vaihtoehdon päälle, työkaluvihje tulee keltaisena ja selittää, että tämä vaihtoehto määrittää, näytetäänkö työkaluvihjeitä vai ei:

Työkaluvihjeet ovat hienoja oppia erilaisista vaihtoehdoista Photoshopissa.

Ja täällä näemme, että kun siirrän kohdistimen Photoshopin työkalurivin työkalukuvakkeen päälle, työkaluvihje ilmoittaa, minkä työkalun valitsen:

Työkaluvihjeet helpottavat työkalurivin työkalujen oppimista.

Työkaluvihjeet ovat oletuksena käytössä. Jos olet uusi Photoshop, se on loistava tapa auttaa sinua oppimaan. Mutta kun tiedät tiesi Photoshopista, työkaluvihjeet voivat alkaa tulla tielle. Kun sinusta tuntuu, että et enää tarvitse niitä, poista valinta "Näytä työkaluvinkit" Asetukset-kohdasta.

Käytä vaihto-näppäintä työkalukytkimessä

Toinen vaihtoehto Photoshop CC: n Työkalut-luokassa on Käytä Vaihto-näppäintä työkalukytkimelle . Photoshop CS6: n löydät sen Yleiset-asetuksista. Tämä vaihtoehto vaikuttaa siihen, kuinka valitaan Photoshopin työkalut näppäinkomentoja käytettäessä. Oletuksena "Käytä vaihto-näppäintä työkalukytkimessä" on käytössä (valittu):

"Käytä vaihto-näppäintä työkalukytkimelle" -vaihtoehto.

Photoshopin työkalut ovat kaikki työkalurivillä käyttöliittymän vasemmalla puolella. Adobe ryhmittelee liittyvät työkalut yhteen säästääksesi tilaa. Jos napsautin ja pidän esimerkiksi Lasso-työkalua, ilmestyy valikkovalikko, joka osoittaa minulle, että Polygonal Lasso -työkalu ja Magnetic Lasso -työkalu ovat myös saatavana samassa paikassa. Huomaa, että kaikilla kolmella työkalulla on sama pikanäppäin (L-kirjain):

Joillakin työkaluilla, kuten lassotyökaluilla, on sama pikanäppäin.

Kun "Käytä vaihtopainiketta työkalukytkimelle" käytössä, näppäimistön "L" painaminen valitsee Lasso-työkalun. Mutta riippumatta siitä, kuinka monta kertaa painat "L", valitset vain Lasso-työkalun. Jatkaksesi läpi monikulmaista tai magneettista Lasso-työkalua, pidä Shift-näppäintä alhaalla ja paina "L". Tämä pätee työkalupalkin työkaluihin, joilla on sama pikanäppäin. Voit säästää aikaa ja välttää sitä, että sinun on pidettävä painettuna vaihtopainiketta, poista "Käytä vaihtopainiketta työkalukytkimessä" -vaihtoehto. Kun asetus on pois päältä, voit selata kaikkia työkaluja, joilla on sama pikanäppäin, vain painamalla itse kirjainta.

Tiedostojen käsittely-asetukset

Siirrytään seuraavaksi Tiedoston käsittely -asetuksiin. Valitse vasemmalta Tiedostojen käsittely- luokka:

Tiedostojen käsittely-asetusten avaaminen.

Automaattinen tallennus

Ensimmäinen vaihtoehto, jota tarkastelemme tässä, on automaattinen tallennus . Automaattinen tallennus esiteltiin Photoshopissa ensin CS6: ssa. Tämän vaihtoehdon avulla Photoshop tallentaa automaattisesti varmuuskopion työstäsi säännöllisin väliajoin. Voin kokemusten perusteella sanoa, että Automaattinen tallennus on tallentanut tietämättömäni useaan otteeseen, erityisesti ikääntyvälle kannettavalle tietokoneelleni.

Oletusarvon mukaan automaattinen tallennus on asetettu varmuuskopioimaan työsi 10 minuutin välein. Se on yleensä hieno. Mutta riippuen kuinka nopeasti työskentelet ja tietokoneesi luotettavuus, saatat haluta lyhentää aikaväliä 10 minuutista 5 minuuttiin sen sijaan. Voit myös valita pidemmän aikavälin, jos varmuuskopiot aiheuttavat suorituskykyongelmia, mutta sen tekeminen lisää työhön menetyksen riskiä:

Oletusarvon mukaan automaattinen tallennus tallentaa varmuuskopion 10 minuutin välein.

Viimeisimmät tiedostoluettelot sisältävät

Toinen tärkeä vaihtoehto Tiedostojen käsittely-asetuksissa on Viimeisimmät tiedostoluettelot . Tämä asetus määrittää, kuinka monta aiemmin avattua tiedostoasi Photoshop seuraa. Photoshop CC: ssä viimeisimmät tiedostosi näkyvät pikkukuvina aloitusnäytössä aina, kun käynnistät Photoshopin. CS6: ssa voit käyttää viimeisimpiä tiedostojasi siirtymällä valikkorivin Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Avaa viimeisimmät (tämä toimii myös Photoshop CC: ssä).

Oletusarvon mukaan Photoshop seuraa 20 viimeistä tiedostoa, joissa olet työskennellyt. Voit nostaa arvon kokonaan arvoon 100. Tai jos et halua kenenkään tietävän mitä olet työskennellyt, aseta arvoksi 0 poistaaksesi tämän vaihtoehdon käytöstä:

"Viimeisimmät tiedostoluettelot sisältävät" -vaihtoehto.

Suoritusominaisuudet

Seuraavaksi tarkastellaan joitain asetuksia, jotka liittyvät Photoshopin suorituskykyyn. Valitse vasemmalla Performance- luokka:

Suorituskyky-asetusten avaaminen.

Muistin käyttö

Suorituskykyluokan Muistinkäyttö- asetus määrittää, kuinka suuri osa tietokoneesi muistista on varattu Photoshopille. Photoshop rakastaa muistia ja toimii yleensä paremmin, sitä enemmän muistia se saa. Oletuksena Adobe varaa 70% tietokoneesi muistista Photoshopille. Jos Photoshop on vaikeuksissa, kun käsittelet suuria tiedostoja, yritä nostaa muistin käyttöarvoa.

Voit lisätä muistin käyttöä 100%: iin. Muista kuitenkin, että jos sinulla on auki myös muita sovelluksia, ne kaikki vaativat muistia. Sulje mahdollisuuksien mukaan kaikki muut sovellukset, kun työskentelet Photoshopissa. Jos tarvitset muiden sovellusten olla avoinna, yritä olla korottamatta muistin käyttöarvoa paljon yli 90%. Laske sitä, jos joudut ongelmiin. Sinun on käynnistettävä Photoshop uudelleen, jotta muutos tulee voimaan:

"Muistin käyttö" -vaihtoehto.

Historia valtiot

Toinen vaihtoehto, joka voi suoraan vaikuttaa Photoshopin suorituskykyyn, on History States . "Historiatilat" tarkoittaa monta vaihetta, joita Photoshop seuraa työmme aikana. Mitä enemmän asioita se muistaa, sitä enemmän voimme kumota palataksesi aikaisempaan tilaan. Historiatilat tallennetaan muistiin, joten liian monet tilat voivat hidastaa Photoshopia.

Photoshop CS6: ssa historiatilojen oletusmäärä oli 20. Tuolloin suosittelin arvon nostamista 30: een. Photoshop CC: ssä Adobe on korottanut oletusarvon kokonaan 50: een. En suosittelisi nostamaan sitä paljon yli 50: een. paitsi jos todella tarvitset niin monta kumoamista. Jos joudut suorituskykyongelmiin, yritä alentaa arvoa. Uudelleen, sinun on käynnistettävä Photoshop uudelleen, jotta muutos tulee voimaan:

"Historiatilat" -vaihtoehto.

Raaputuslevyasetukset (Photoshop CC)

Tarjolla on vielä yksi suorituskykyvaihtoehto. Valitse Photoshop CC: ssä vasemmalla puolella Scratch Disks -luokka. Pysy Photoshop CS6: ssa Performance-luokassa:

"Raaputuslevyt" -luokan valitseminen Photoshop CC: ssä.

Raaputuslevyt

Raaputuslevy on osa tietokoneen kiintolevyä, jota Photoshop käyttää lisämuistina, jos sen muistimäärä loppuu. Niin kauan kuin tietokoneellasi on tarpeeksi muistia, Photoshopin ei tarvitse käyttää raaputuslevyä. Jos se tarvitsee raaputuslevyn, se käyttää mitä tahansa kiintolevyä, jonka olet valinnut Raaputuslevyt-vaihtoehdossa.

Tietokoneesi tärkein kiintolevy tunnetaan käynnistyslevynä . Tämä voi olla ainoa kiintolevy, joka sinulla on. Jos näin on, se valitaan oletuksena, eikä sinun tarvitse tehdä mitään muuta. Mutta jos sinulla on kaksi tai useampia kiintolevyjä, valitse asema, joka ei ole käynnistyslevysi. Käyttöjärjestelmäsi käyttää paljon käynnistyslevyä, joten saat Photoshopista paremman suorituskyvyn valitsemalla toisen aseman. Lisäksi, jos tiedät kovalevysi nopeuden, saat jälleen paremman suorituskyvyn valitsemalla nopeimman aseman.

Käytä SSD: tä parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi

Viimeiseksi, jos yksi tietokoneesi kiintolevyistä on SSD (Solid State Drive), valitse SSD levynauhaksi. SSD-levyt ovat paljon nopeampia kuin perinteiset kiintolevyt ja voivat parantaa suorituskykyä huomattavasti. Vaikka SSD on myös käynnistyslevysi, se on silti paras valinta. Minun tapauksessani käynnistyslevyni on SSD-asema, joten olen valinnut sen ensisijaiseksi tyhjäksi. Minulla on myös nopea toissijainen asema varmuuskopiona. Kuitenkin, kuten mainitsin, Photoshop käyttää raaputuslevyäsi vain, jos sen järjestelmämuisti loppuu. Jos Photoshopilla loppuu rutiininomaisesti järjestelmän muisti, lisää muistia (RAM) tietokoneellesi antaa sinulle parhaat tulokset:

Valitse asema (t), jota haluat Photoshopin käyttävän, jos sen muistia loppuu.

Preferences-valintaikkunan sulkeminen

Hyväksy muutokset napsauttamalla OK sulkeaksesi Asetukset-valintaikkunan. Muista, että jotkut tekemistäsi muutoksista tulevat voimaan vasta, kun Photoshop käynnistetään uudelleen:

Sulje Asetukset-valintaikkuna napsauttamalla OK.

Minne mennä seuraavaksi …

Ja siellä meillä se on! Asetusten mukauttamisen tunteminen on tärkeää, joten tiedät kuinka palauttaa ne oletusasetuksiin. Yleisin syy äkillisiin suorituskykyongelmiin Photoshopissa on vioittunut Preferences-tiedosto. Tämän luvun seuraavassa oppitunnissa opitaan vianmääritystä Photoshopissa palauttamalla Asetukset.

Tai tutustu muihin tämän luvun oppitunteihin:

  • 01. Kuinka pitää Photoshop CC ajan tasalla
  • 02. Adobe Bridge CC: n asentaminen
  • 03. Kuvien lataaminen kamerasta Adobe Bridgen avulla
  • 04. Kuvien hallinta ja järjestäminen Adobe Bridgen avulla
  • 05. Tärkeät Photoshop-väriasetukset
  • 06. Synkronoi Photoshopin väriasetukset kaikkien Creative Cloud -sovellusten kanssa
  • 07. Essential Photoshop -asetukset aloittelijoille
  • 08. Photoshop-asetusten nollaaminen

Lisää lukuja ja viimeisimpiä oppaita löydät käymällä Photoshopin perusteet -osiossa!