Rekrytoijat työpaikkoihin

Rakasta heitä tai vihaa heitä, et useimmiten voi sivuuttaa heitä. Itse asiassa sisäisten työnhakijoiden lisäksi työpaikan rekrytoijat ovat sinun paras veto laskeaksesi tämä unelmatyö!

Kuten kaikilla ammattilaisilla, myös työnhakijoilla on oma etiikkaohjeensa. Ja heidän etiikan ymmärtäminen on avain molemminpuolisesti palkitsevan kumppanuuden rakentamiseen. Tässä viestissä annamme sinulle 10 kultaista sääntöä, joita on sovellettava työskennellessään rekrytoijien kanssa. Tämän ansiosta nämä tehokkaat ihmiset eivät vain autta sinua, vaan palautat ystävällisesti armon ja annat myös heille valtuuksia!

Seuraavat ovat 10 parasta vaihetta, jotka sinun on tiedettävä rekrytoijien kanssa tekemistä varten:

1. Tee tutkimuksesi

Jos etsit työpaikan vaihtoa, vetoamme, että olet vilpitön työntekijä, joka etsii ammatillista etenemistä. Otat uraasi vakavasti ja olet viettänyt riittävästi aikaa tutkia yrityksiä, ja olet luettelossa parhaat yritykset, jotka vastaavat ammatillisia unelmaasi. Oikea?

Ehdotuksemme on ulottaa tämä tutkimus koskemaan myös työnhakijoita.

Näet, että on (keskinkertaisia) rekrytoijia töihin. Ja on työpaikan rekrytoijia, ne, jotka laskevat sinulle unelmatyösi. Nämä ovat ihmisiä, joita haluat napauttaa ammattimaisten unelmaasi saavuttamiseksi. Joten viettää aikaa ja vaivaa etsiessäsi rekrytoijia töihin, joihin aiot ilmoittautua, kun esität heille seuraavia kysymyksiä.

 • Mikä on heidän maineensa markkinoilla työnantajien kanssa? Näetkö unelmayhtiösi palkkaamassa heidät palkatakseen sinut?
 • Mikä on heidän maineensa markkinoilla ammattilaisten kanssa? Jos sinulla on työtoveria tai työtoveria, jota etsit, näetkö hänen lähestyvän tätä rekrytoijaa?
 • Mikä on heidän maineensa työvoimassa? Onko jollain työtovereistasi ollut (positiivista tai kielteistä) kokemusta heidän kanssaan? (Täällä se auttaa myös tutkimusta verkossa löytääkseen puolueettoman palautteen).
 • Kuinka perusteellisesti he haluavat tuntea sinut? Pyrkivätkö he ymmärtämään kiinnostuksesi ja uratavoitteesi? Ovatko nämä rekrytoijat, jotka kiinnostavat sinua ammattimaisena jäsenenä, vai pelkästään toisena numerona?
 • Onko heillä hyvin kytketty verkko? Tämä selvittää, johtavatko heidän jalojensa aikomukset todellakin sinulle unelmauraan.
 • Lopuksi, aikovatko he laskuttaa sinua palveluistaan? Jos kyllä, niin sinun pitäisi suhtautua tähän ei, äänekäs, punainen lippu EI!

Haluat rekrytoijan, joka rakentaa täyttävää uraa, ei pelkkää kantaa. Yllä olevat kysymykset auttavat sinua pääsemään irti parhaasta.

2. Valitse huolellisesti

Tämä on looginen johtopäätös ensimmäiseen sääntöyn. Tutkimustasi on paljastanut joitain hyvin integroituneita ihmisiä, jotka ovat sitoutuneet löytämään huippuyritysten parhaat kyvyt. Tässä vaiheessa varmistat, että olet haluamasi kyky.

Älä vain ilmoittautu parhaiden rekrytoijien kanssa työpaikkoihin pelkästään siksi, että markkinat näyttävät tasapainonevan heidän edukseen. Aina on mahdollista, että ainutlaatuiset unelmasi eivät ole linjassa suosittujen markkinoiden tarpeiden kanssa.

 • Ehkä olet erittäin taitava niche-markkinoilla?
 • Tai haluatko siirtää tiettyyn maantieteelliseen sijaintiin ja haluat rekrytoijan kyseiseltä alueelta?
 • Tai haluatko työpaikan, joka tukee sinua onnistuneen uran rakentamisessa, kun työskentelet kotoa?

Tässä vaiheessa valitset huolellisesti ”Headhunter” (toinen nimi suositulle rekrytoijalle), joka on sitoutunut yhtä lailla molemmille osapuolille: sinulle ja potentiaaliselle työnantajallesi. Vasta sitten löydät kyseisen unelmatyön, jonka avulla työnantajasi voi löytää sinusta valtavan arvon.

Se on myös tämä rekrytoija, joka menee raajoille saadakseen molemmat päät toimimaan.

Sallikaa meidän toistua sinulle täällä uudelleen: pysy kaukana rekrytoijista työpaikoille, jotka kalastavat vain tyhjiä sijoituksia todellisesta sopivuudesta riippumatta. Olet enemmän kuin tämä.

3. Lue hieno painatus

Kun olet valinnut parhaiden rekrytoijien valinnan työhön, viimeinen askel arvokkaan kumppanuuden varmistamiseksi on tarkkojen hienojen skannausten tarkistaminen.

Työntekijöiden keskinkertaiset rekrytoijat voivat kaapata sinua monin tavoin. Vaikka suoraviivainen lähestymistapa voi olla pyytää leikkausta ensimmäisestä palkastasi (joka sinun tulisi heti kieltää), niiden suorittaminen on usein petollisempaa. He saattavat:

 • Vaatii heidän yksinoikeuttaan palveluihin, jotka eivät ole niin yksinoikeudella.
 • Vaadi “esitellä” heitä vähintään yhdelle toiselle osakkuusyritykselle (lisätä heidän liiketoimintaa).
 • Sidota sinut vuokrausyritykseen sopimuskaudeksi. Jos lopetat ennen julkaisua, maksat sakkoa.

Ainoa tapa välttää heidän ansaan on skannata heidän sopimuksensa ja tarkistaa, piiloutuuko rangaistuslauseke.

4. Aseta paras jalka eteenpäin

Kun ensimmäiset 3 vaihetta ovat paikoillaan, ponnistelut ovat varmasti maksaneet. Olet löytänyt rekrytoijat työhön, jota kunnioitat ja jonka kanssa haluat työskennellä, ja olet valmis aloittamaan vastavuoroisesti palkitsevan kumppanuuden heidän kanssaan.

Ota seuraava askel oikealle asettamalla paras jalka eteenpäin.

Yksi ammattilaisten tekemä virhe on se, että heidän oletetaan rekrytoijan tehtävän löytää heille työpaikka. No, se on, mutta tämä on laiska, keskinkertainen ammattilainen - todellakaan et sinä!

Yritä esitellä, että jotain "ylimääräistä" ansioluettelosi. Mikä tekee sinulle palkkaamisen kannattavan tarjouksen huippuyrityksille? Tässä ei ole kyse pelkästään teknisistä taidoista, koulutustasosta tai nykyisestä palkasta, sillä työpaikan rekrytoijat löytävät ne helposti lapioilla. Sen sijaan korosta heille tarjoamiasi erityisiä kokemuksia ja tietoja. Paljasta itsesi, ei vain arvokkaana työntekijänä, mutta arvokkaana, ei-tulematta jäädä-missään olosuhteissa -tähtänä. Tämä puolestaan ​​ajaa rekrytoijat tehokkaasti hakemaan työpaikkoja ylimmän tason yrityksiin.

5. Ole täysin rehellinen. Aina

Työskentely rekrytoijien avun kanssa on paljon kuin asianajajien tai lääkäreiden kanssa työskentely. Ole rehellinen suhdessasi heihin aina.

Se ei auta ketään, kun piilotat mahdolliset punaiset liput rekrytoijiltasi. Nykyään yritykset investoivat perusteellisiin taustatarkastuksiin ennen potentiaalisten työntekijöiden palkkaamista. Joten jos sinulla on tyydyttämättömiä elementtejä menneisyydessäsi, on parasta varoittaa rekrytoijasi etukäteen.

Et ehkä halua kaapata niitä ansioluettelosi, mutta sinun on ilmoitettava rekrytoijallesi, jos:

 • Teillä on ollut taukoja työsuhteessa. (Tämä on helppo peittää, mutta älä.)
 • Sinulle annettiin vaaleanpunainen lipsahdus menneeltä yrityksestä. (Tämä voi johtua monista syistä: huonosta suorituksesta taloudelliseen romahdukseen. Varmista, että pysyt armottomasti rehellinen rekrytoijasi kanssa.)
 • Sinulla on muuta aiempaa kokemusta, joka voi negatiivisesti hiipiä sinuun.

Parhaat rekrytoijat lähtevät usein raajalta etsimään unelmatyötäsi luottaen sinuun valtavalla tavalla. Täällä palaat palvelus. He jatkavat vastavuoroisesti ymmärryksen kanssa ja ehkä jopa auttavat sinua selviytymään aiemmista poikkeamista.

6. Osallistu vuokraamiseen

Tässäkin olet aktiivinen.

Olet jo ottanut merkittäviä askelia houkutellaksesi unelmatyötäsi. Olet osoittanut itsesi fantastisena pakettina kykyjä ja olet ollut rehellinen ja etukäteen rekrytoijasi kanssa. Mitä seuraavaksi?

Edistä avointa kommunikaatiota rekrytoijasi kanssa ja toimii molemmin puolin. Täällä et ole vain rehellinen, vaan myös selkeä ja kohtuullinen.

 • Selvitä odotukset roolista, yrityksestä, palkasta, etuuksista ja muista kaupan rikkomisista rekrytoijan kanssa.
 • Jaa pitkän aikavälin tavoitteesi ja kuinka ne sopivat siihen, mitä tällä hetkellä etsit. Jos rekrytoijasi on vakuuttunut siitä, että olet parhaiten sopiva virkaan, he todennäköisemmin vaikuttavat positiivisesti vuokrauspäällikön päätökseen.
 • Ota yhteyttä rekrytoijaasi yrityksissäsi, jotka vastaanottavat profiilisi. Varmista, että he ovat mitä haluat. Älkää olkoon tämä sokea rynnäkkö saadaksesi työtä, joka tulee haluamallasi tavalla.

Pidä lopuksi rekrytoijasi apua jatkuvasti ajan tasalla saatavuustilasi. Jos olet jo ottanut yhteyttä muihin metsästäjiin tai yrityksiin, pidä heidät ajan tasalla myös tästä. Kukaan ei arvosta päällekkäisiä tai tuhlata ponnisteluja.

7. Ole raivo rahasi suhteen ja antelias ajallesi

Älä koskaan aseta itsesi "maksamaan" rekrytoijalle; se on vuokrausyrityksen rooli.

Älä epäröi viettää aikaa rekrytoijien kanssa töihin. Mitä enemmän he saavat sinut tuntemaan sinut, sitä paremmin he sopivat sinut unelmatyöhön.

Yrityksen laajentuessa on usein kiire täyttää uusia tehtäviä. Tässä on keskinkertaisten rekrytoijien apua epärealististen lupausten kanssa. Uskomme, että ensimmäiset 5 sääntöä antavat sinulle mahdollisuuden välttää tällaista rekrytoijaa. Mutta vain siltä varalta, että joudut heidän ansaan, varmista, että teet selväksi etukäteen, että olet erittäin antelias ajan suhteen (keskustella mahdollisuuksista edistää uraasi, valmistautua, osallistua haastatteluihin jne.) Ja pysyä häikäilemättä niukasti rahasi. Tämän pitäisi asettaa keskinkertaiset pakenemaan sinusta.

8. Pyydä palautetta

Kyllä, olet vihdoin voittanut nuo rekrytoijat työpaikoista ja päättänyt haastattelun unelmayrityksen kanssa. Ja luulet, että nyt on aika tarkistaa ja tehdä se itse.

Luulet väärin!

Rekrytointiyrityksillä on usein paljon tietoa siitä, mikä toimii markkinoilla ja tietylle vuokrausyrityksellesi. Rekrytoijallasi voi olla jopa ammatillinen suhde vuokrauspäällikköön ja voi vaikuttaa hänen päätökseensä. Älä alenna sen arvoa.

Pyydä rekrytoijilta ”palautetta” töistä, jo ennen kuin astud haastatteluhuoneeseen.

 • Ehkä rekrytoijasi voi ehdottaa, että vahvistat teknisiä taitojasi lisäsertifioinnilla, ja voit jakaa sitoutumisen samaan haastattelun aikana.
 • Tai rekrytoijallasi voi olla tietoja yrityksen nykyisestä intohimoprojektista, jotta voit tutkia sitä ja tehdä haastattelijalle tietosi.
 • Tai rekrytoijasi ehdottaa korostamaan tätä osa-aikaista opiskelua johtamistutkinnon saamiseksi. Joten sinä olisi unohdettu haastattelustasi teknisen roolin takia.

Kaikki tämä voi auttaa sinua haastattelemaan paremmin ja voittamaan halutun työn.

9. Anna palautetta

Kyllä kyllä ​​kyllä! Olet laskeutunut unelmatyöhösi pienellä sitoutuneen rekrytoijan avulla. Onnittelut, sinun on aika juhlia!

Älä unohda sisällyttää rekrytoijaasi juhlisi aikana.

Paras tapa tehdä tämä antaa heille arvokasta palautetta, sellaista, joka vahvistaa ja laajentaa heidän liiketoimintaa.

Näet, että sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus, jota rekrytoijasi ei koskaan saa: osallistua ja äänittää live-haastatteluun. Työn rekrytoijat menettävät osan kaikesta panoksestaan ​​elävästä kokemuksesta. Täältä voit antaa heille enemmän kuin hiipimisen oppimisestasi. Itse asiassa sinun pitäisi tehdä tämä, vaikka haastattelu ei olisi onnistunut.

Tässä on muutama huomautus siitä, mitä voit jakaa:

 • Sinun ottaa yritys. Vastaako se rekrytoijan asettamia odotuksia? Vai oliko sinut yllätyksenä?
 • Käsiteltiinkö sinua kunnioituksella? Jos ei, tämä on jotain, jonka rekrytoijasi pitäisi tietää ja osata korjata.
 • Tuntuiko olostasi riittävän ”valmistautunut” haastatteluun? Jos ei, mitkä hyödylliset panokset olisivat auttaneet?

Tämä on erinomainen tapa auttaa rekrytoijiasi parantamaan palveluaan. MUTTA, varmista, että jaat panoksesi taktisesti, jotta se ei tule syyllisyyspeleksi. Rekrytoijasi tulisi tuntea, että olet ulkona auttamaan heitä, etkä etsimässä heitä.

10. Sijoita suhteeseen

Haluat todennäköisesti millaista lisäsääntöä voimme antaa sinulle soveltaa nyt. Jos olet jo voittanut unelmatyösi, kokeilusi rekrytoijan kanssa on valmis. Oikea?

Väärä!

Älykkäät ehdokkaat ymmärtävät, että heidän uransa on maratoni, ja tulevaisuuteen sisältyy enemmän tällaisia ​​haastatteluja. Siksi he rakentavat jo luodun suhteen rekrytoijiinsa, joten he pysyvät ajan tasalla markkinoiden kehityksestä ja tarpeista.

Voit tehdä tämän myös vain muutamalla positiivisella eleellä:

 • Pidä yhteyttä avainyhteytesi rekrytointitoimistossa. Se auttaa pitämään aina ajan tasalla markkinoiden kehityssuuntia, vaikka et aktiivisesti yritäkään vaihtaa työpaikkaa.
 • Jos rekrytoijasi toimi hienosti puolestasi, anna heille positiivista julkisuutta ystävien keskuudessa. Tämä toimii myös sinulle, koska ystäväsi tunnistavat sinut hyvin verkottuneesta henkilöstä, joka olet.
 • Suosittele niitä yrityksessäsi sisäisiä vuokraustarpeita varten. Jos et pysty ajamaan tätä suoraan, anna suosikkisi rekrytoijillesi heads-up yrityksessäsi olevissa tehtävissä, jotta he voivat ottaa yhteyttä oikeisiin ihmisiin, jotka voivat viedä tämän eteenpäin (kuten yrityksesi HR-henkilöstö).

Kuten fiksut ammattilaiset ymmärtävät, he ovat avain jatkaa pitkäaikaista etenemistä ihmisillä: kukoistavat suhteet oikeisiin ihmisiin. Suosikki rekrytoijisi työpaikkoihin kuuluvat ehdottomasti tähän luokkaan.

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut opas sisäiseen työnhakuun, työpaikan rekrytoijat ovat sinun paras veto laskeaksesi tämä unelmatyö! Nämä ovat seuraavat työpaikan rekrytoijiin liittyvät ulkoiset linkit.

 1. Kuinka salkutekniikka voi tarjota menestyksen haastattelussa
 2. 11 hienoa tapaa pysyä merkityksellisinä muuttuvilla työmarkkinoilla
 3. 10 syytä, miksi työnvaihto on hyödyllinen rekrytointimenetelmä
 4. 3 tärkeää vaihetta parhaan työnhakijan määrittämiseksi