Johdatus JSON-haastatteluun liittyviin kysymyksiin ja vastauksiin

JSON: ään viitataan JavaScriptiobjektimerkinnällä. Se on syntaksi tietojen vaihtamiseen ja tallentamiseen. Se on kielestä riippumaton tietomuoto ja avoin vakiotiedostomuoto. Se perustuu pääosin Javascriptiin. JSON käyttää ohjelmointimenetelmiä, joita käytetään toisessa ohjelmoinnissa, kuten C, C ++, C #, Perl, Python jne. Ei jäsentelyssä ja käännöksissä ole komplikaatioita. Douglas Crockford määritteli JSON-muodon alun perin 2000-luvun alkupuolella. JSON: ää käytetään laajalti ohjelmoinnin, komentosarjojen kielten tai työkalujen ohella.

Nyt, jos etsit työtä, joka liittyy JSON: iin, sinun on varauduttava 2019: n JSON-haastattelukysymyksiin. On totta, että jokainen haastattelu on erilainen työprofiilien mukaan. Täällä olemme laatineet tärkeät JSON-haastattelua koskevat kysymykset ja vastaukset, jotka auttavat sinua menestymään haastattelussa.

Tässä 2019 JSON -haastattelukysymyksiä käsittelevässä artikkelissa esitetään 10 tärkeintä ja usein käytettyä JSON-haastattelukysymystä. Nämä top haastattelukysymykset on jaettu kahteen osaan seuraavasti:

Osa 1 - JSON-haastattelukysymykset (perus)

Tämä ensimmäinen osa kattaa JSON-haastattelun peruskysymykset ja vastaukset.

Q1. Tukeeko JSON kaikkia alustoja?

Vastaus:
JSON tukee melkein kaikkia alustoja ja ohjelmointikieliä sen tekstimuodon takia, ja suurin osa tekniikoista toimii pääasiassa tiedonsiirtolla JSON-muotoa tukevien järjestelmien välillä. On olemassa monia kieliä, kuten PHP, Java, javascript jne.

Q2. Kuinka JSON on rakennettu?

Vastaus:
Tämä on JSON-haastattelun peruskysymykset, joita haastattelussa esitetään. JSON on rakennettu kahteen rakenteeseen, jotka ovat nimi- / arvoparien kokoelma ja tilattu arvojen luettelo. Nämä ovat yleisiä tietorakenteita, kuten esine, taulukko, merkkijono, numero ja arvo.

Q3. Mitkä kehittäjät mieluummin käyttivät JSON: ta XML: n yli?

Vastaus:
Edut ovat seuraavat:

  • JSON on nopeampi ja kevyempi kuin XML.
  • JSON on kirjoittanut objekteja, kun taas XML-objekteissa on tyypillisesti vähemmän.
  • JSON: ssa on erilaisia ​​objektityyppejä, kuten kokonaisluku, merkkijono, taulukko jne., Kun taas XML: ssä on vain yksi objektityyppi, joka on vain merkkijono.
  • JSON-tiedot voivat olla helposti saatavissa tai saatavissa JSON-objektina JavaScriptin avulla, mutta XML-tiedot on jäsentävä ja allokoitava muuttujille API: n avulla.
  • JSON: ssa arvojen nouto on yhtä helppoa kuin sen lukeminen objektin ominaisuudesta javascript-koodista.

Siirrymme seuraavaan JSON-haastattelukysymykseen.

Q4. Selitä JSON: n ominaisuudet?

Vastaus:
JSON: llä on paljon käytettäviä ominaisuuksia ja etuja tiedonsiirtomuotoihin nähden. Se on helppo käyttää ja nopea luonteeltaan. JSON-rakenteen keveys tekee siitä nopean vastauksen. Se on pääosin yhteensopiva kaikkien kielten kanssa, jotka ovat myös ohjelmointikieliä, selaimia ja alustoja. Se ei vaadi ylimääräisiä ponnisteluja sen yhteensopivuuden varmistamiseksi muiden alustojen kanssa. Se tukee myös monenlaisia ​​tietotyyppejä ja tiedot voidaan noutaa helposti.

Q5. Selitä JSON-RPC ja sen ominaisuudet?

Vastaus:
JSON-RPC: hen viitataan yksinkertaisena etäproseduuripuheluna. Se käyttää kevyttä JSON-muotoa. Se on samanlainen kuin XML-RPC, mutta se ei käytä XML-muotoa. Se käyttää Java-toteutus JSON-RPC-protokollaa. Siellä on joitain ominaisuuksia, kuten asynkroninen tiedonsiirto, joka karttaa Java-objektit avoimesti javascript-objekteiksi. Se on kevyt protokolla. Se kutsuu dynaamisesti palvelinpuolen Java-menetelmiä JavaScript DHTML -verkkosovelluksista. Sivun uudelleenlatausta ei tapahdu samalle. Se tukee kaikkia selaimia, kuten Internet Explorer, Mozilla firefox, safari, ooppera, ja se käyttää J2EE-tietoturvamallia istuntokohtaisen objektien viennin kanssa.

Osa 2 - JSON-haastattelukysymykset (Advanced)

Katsokaamme nyt edistyneitä JSON-haastattelukysymyksiä.

Q6. Mitkä ovat JSON: n rajoitukset ja käyttötavat?

Vastaus:
Sillä on omat rajoituksensa:
Se ei sovellu erittäin suurten ja monimutkaisten tietojen käsittelemiseen. Kun tiedot monimutkaistuvat useiden sisäkkäisten ja hierarkkisten rakenteiden kanssa, niistä tulee monimutkaisia ​​ihmisen luettavuuden kannalta. JSON ei tue kommentteja. Se ei tue multimediamuotojen, kuten kuva- tai Rich Text -muotojen, käsittelyä.

JSON: lla on monia käyttötapoja, kuten sitä käytetään pääasiassa sovellusliittymiin ja verkkopalveluihin datan siirtoon. Sitä voidaan käyttää yhdessä useimpien nykyaikaisten ohjelmointikielten kanssa. Sitä voidaan käyttää javascript-sovellusten, kuten verkkosivustojen tai selainlaajennusten, kanssa. Tärkein JSON-käyttö sarjoitetun tiedon siirtämiseen järjestelmien välisen verkkoyhteyden kautta. Sitä voidaan käyttää tietojen lukemiseen verkkopalvelimelta ja tietojen näyttämiseen verkkosivuilla.

Q7. Selitä Newtonsoft JSON: ssa?

Vastaus:
Newtonsoftiin viitataan viitekehyksenä, jota käytetään pääasiassa .net-kehyksessä toimintojen suorittamiseen JSON: n avulla. Sitä kutsutaan myös nimellä Json.net. Newtonsoftilla on paljon ominaisuuksia, kuten sen avulla käyttäjä voi jäsentää, luoda, muokata ja kysellä JSON: ää sen sisäisissä puitteissa. Se on yksinkertainen ja helppo käyttää. Sen avulla käyttäjä voi järjestää ja poistaa sarjansa minkä tahansa objektin JSON-sarjoittimella. Se on nopeampi kuin muut sarjansoittimet. Se tukee muuntamista XML: stä JSON: ksi ja päinvastoin. Sen syntaksi on yksinkertainen ja tarjoaa helpomman tavan JSON-kyselyyn. Se on ilmainen ja avoin lähdekoodi. Tietojen muuntamiseksi JSON-rakenteeksi objektin luominen vaaditaan tietojen tallentamiseksi. Kun objekti on luotu, voimme tallentaa muuttujat ja avaimet objektiin. Kun tiedot on tallennettu esineeseen, voimme sarjoittaa kyseiset tiedot siten, kuin sarjoittaminen tapahtuu, ja sarjoittamisen purkaminen on päinvastaista.

Siirrymme seuraavaan JSON-haastattelukysymykseen.

Q8. Mikä on JSONP?

Vastaus:
JSONP: tä kutsutaan JSON-pehmusteeksi. Se voidaan määritellä prosessiksi, jota javascript-ohjelmat käyttävät kutsuakseen tietoja palvelimelta, joka on käytettävissä verkkotunnuksessa ja joka on erilainen kuin asiakas. Se on menetelmä, jota käytetään ohittamaan verkkotunnusten väliset käytännöt selaimessa. Voidaan sanoa, että se käsittelee selaimen rajoituksia lähettäessään JSON-vastauksia asiakkaan eri verkkotunnuksista. Se mahdollistaa tietojen jakamisen samalla järjestelmän ja ympäristön alkuperäpolitiikalla.

Q9. Selitä JSON: n syntaksisäännöt?

Vastaus:
Tämä on suosituin JSON-haastattelukysymys, jota haastattelussa esitetään. JSON: ssa tiedot järjestetään avainarvopariin. Tämä vasen puoli edustaa avainta ja oikea puoli kuvaa arvoa ja nämä molemmat asiat erotetaan kaksoispisteellä. Tiedot erotetaan pääasiassa pilkun avulla. JSON: ssa kiharat akselit määrittelevät objektit ja taulukot määritetään JSON-objektin sisällä hakasulkeilla.

Q10. Selitä JSON-tiedostot?

Vastaus:
JSON-tiedostotunniste on '.json' ja JSON-tekstin MIME-tyyppi on 'application / Json'. JSON-tiedostoja voidaan muokata tai katsella millä tahansa tekstieditorilla, jolla on notepad ++ tai notepad.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas JSON-haastattelua koskevien kysymysten ja vastausten luetteloon, jotta ehdokas voi helposti hajottaa nämä JSON-haastattelukysymykset. Täällä tässä viestissä olemme tutkineet tärkeimpiä JSON-haastattelukysymyksiä, joita usein haastatteluissa kysytään. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

  1. Java EE -haastattelukysymys
  2. JSF: n haastattelukysymykset
  3. Javascriptin haastattelukysymykset
  4. JavaScript-web-kehitystyökalut