Ero Power BI: n ja Excel: n välillä

Microsoft Excel on Microsoftin toimisto 365-tuote. Se julkaistiin alun perin vuonna 1985 Microsoft Corporation -yhtiöllä, ja nykyinen versio on Excel 2018. Excel on eräänlainen laskentataulukkosovellus, joka kaappaa tietoja rivien ja sarakkeiden muodossa. Äskettäinen Excel-versio on rikastettu monilla ominaisuuksilla ja sovelluksilla. Voit muuttaa tietoja oivalluksiksi. Power BI on Microsoftin yritysanalyysityökalu. Power BI on kokoelma ohjelmistopalveluita, sovelluksia ja liittimiä, jotka toimivat yhdessä kääntääksesi toisistaan ​​riippumattomat tietolähteet interaktiivisiksi oivalluksiksi, johdonmukaisiksi ja visuaalisesti ympäröiviksi. Power BI yhdistetään helposti kaiken kokoisiin eri tietolähteisiin.

kunnostautua

Aktivoimalla ja täydentämällä älykkyyttä, Excel ymmärtää kuviosi, järjestää tietosi ja auttaa säästää aikaa. Excel tarjoaa erilaisia ​​malleja, joiden avulla voit luoda laskentataulukoita ja suorittaa laskelmia ja nykyaikaisia ​​kaavoja. Excel auttaa sinua saamaan paremman kuvan tiedoista. On olemassa laaja valikoima kaavioita, kuvaajia, kuvia, joiden avulla voit esitellä tietosi houkuttelevalla tavalla kipinöiden, muotoilun ja taulukoiden avulla ymmärtääksesi tietojasi paremmin.

Virta BI

Power BI voi muodostaa yhteyden excel-laskentataulukoihin, pilviin, relaatiotietokantoihin, NoSQL-tietokantoihin, tietovarastoihin, litteisiin tiedostoihin, Big Data -työkaluihin ja paljon muuhun. Power BI on erittäin vankka, yksinkertainen, nopea ja yritysluokkainen, valmis laajaan mallintamiseen, räätälöityyn kehittämiseen ja reaaliaikaiseen analytiikkaan. Power BI on kolmessa muodossa, Windows-sovelluksille, se on Power BI Desktop, ohjelmistopalveluna (SaaS) se on Power BI -palvelu, kolmanneksi Power BI -sovellukset puhelimille, tablet-laitteille ja Android-laitteille.

Head BI: n vertailu Power BI: n ja Excel: n välillä (Infographics)

Alla on 19 tärkeintä eroa Power BI: n ja Excel: n välillä:

Keskeiset erot Power BI: n ja Excel: n välillä

Sekä Power BI vs. Excel ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin merkittävistä eroista Power BI: n ja Excel: n välillä:

 • Power BI on Business Intelligence (BI) ja Data Visualization -työkalu, jolla luodaan mukautettuja ja vuorovaikutteisia kojetauluja eri tietolähteistä, kun taas Microsoft Excel on Microsoftin ohjelmistosovellus, jota käytetään tietojen analysointiin, matemaattisiin toimintoihin, tietojen järjestämiseen ja moniin muihin ominaisuuksiin käyttämällä taulukkolaskentajärjestelmä.
 • Power BI on prosessoinnissa huomattavasti nopeampi, kun vertaa Microsoft Exceliä.
 • Power BI pystyy sujuvasti käsittelemään suurta määrää dataa, kun taas Microsoft Excel on rajoitettu tietyssä määrin dataa.
 • Power BI käsittelee suuria tietoja, kun taas Microsoft Excel ei pysty käsittelemään suuria tietoja.
 • Power BI voi muodostaa yhteyden erilaisiin lähteisiin, kun taas Microsoft Excel voi muodostaa yhteyden rajoitettuihin lähteisiin.
 • Power BI-kojetaulut ovat vuorovaikutteisempia ja mukautetumpia, kun taas Microsoft Excel-kojetaulut eivät ole paljon vuorovaikutteisia.
 • Power BI on helppo käyttää ja erittäin joustava, kun taas Microsoft Excel ei ole niin kätevä käyttää.
 • Power BI: tä käytetään enimmäkseen datan visualisointiin ja kojelaudan jakamiseen monille käyttäjille, kun taas Microsoft Excel: tä käytetään enimmäkseen syvälliseen ohjainanalyysiin.
 • Power BI on tehokkaampi työkalu, joka vertaa Microsoft Excel -sovellusta.
 • Power BI on ystävällisempi mobiililaitteiden kanssa iOS-, Android- ja Windows-sovellusten takia, kun taas Microsoft excel ei ole mobiililaitteille sopiva.

Power BI vs Excel -vertailutaulukko

Alla on ylin vertailu Power BI: n ja Excel: n välillä:

Power BI: n ja Excel: n vertailun perusta

kunnostautua

Virta BI

Kopioiden taulukkoExcel-taulukot voivat näyttää kopioiden taulukot.Power BI -taulut eivät voi näyttää kopioitavia taulukkoja.
SovelluksetExcelillä on nyt joitain uudemmista kaavioista, ne eivät voi muodostaa yhteyttä datamalliin.Power BI on ihanteellinen hallintapaneeleille, hälytyksille, KPI: ille ja visualisoinneille, mukaan lukien tietojen analysointi visuaalisesti.
TaulukkotyyliExcel pystyy käsittelemään paremmin taulukoita tyyliraportteja.Power BI ei ole kovin kätevä taulukkotyyliraporttien laatimisessa.
raportitExcel-raportit ovat normaalia ja tavallista vertaamalla Power BI: tä.Power BI tarjoaa kauniita merkkituotteita, joissa vertaillaan Exceliä.
RistisuodatusExcel ei edistynyt ristiin suodattamista kaavioiden välillä.Power BI mahdollistaa edistykselliset ominaisuudet ristisuodatuksessa kaavioiden välillä.
Kojelaudan virvokkeitaExcel ei salli kojelaudan päivittämistä.Voit päivittää tietoja Power BI: ssä.
AnalyticsExcel tarjoaa yksinkertaisen analysoinnin verrattuna Power BI: hen.Power BI tarjoaa korkean tason analytiikkaa.
Raporttien saatavuusSaatavilla olevat raportit on rajoitettu tietyille käyttäjille.Raportit ovat laajan lukijakunnan käytettävissä vaihtelevalla tekniikan tasolla.
TyökaluExcel on perinteinen laskentataulukko-ohjelma, jolla on erittäin pitkä historia, joka johtaa laajaan valikoimaan ominaisuuksia.Power BI on analytiikkatyökalun edistyksellinen versio, jossa on paljon ominaisuuksia datan kanssa pelaamiseen.
DatamalliExcel on täysin keskittynyt jäsenneltyihin ja yksinkertaisiin datamalleihin, joilla on laaja valikoima ominaisuuksia.Power BI on todella keskittynyt tiedon syöttämiseen ja mahdollisesti monimutkaisten tietomallien rakentamiseen helposti.
Erillinen taulukkoExcelissä on vaikeaa liittää erillistä taulukkoa toisiinsa.Power BI: ssä voit helposti liittää erilliset taulukot toisiinsa.
aineistoPystyy käsittelemään rajoitettua tietojoukkoa.Pystyy käsittelemään suurempaa aineistoa.
JoustavaTietojoukko ja raportti eivät ole niin joustavia.Tietojen ja raporttien jakaminen on erittäin joustavaa.
kojelautaKäyttäjällä on rajoitetut ominaisuudet raporttien laatimiseen.Käyttäjä voi luoda mukautetun kojelaudan.
KäsittelynopeusNopeus käsittelyyn taulukon, kuvaajan ja suodatuksen kanssa on hidasta.Nopeampi käsittely taulukon, kaavion ja suodatuksen avulla.
vaatimuksetExceliä käytetään enimmäkseen syvälle ajurianalyysiin.Power BI: tä käytetään enimmäkseen visualisointiin ja kojetaulun jakamiseen.
KieliriippuvuusMDX-kieli tietomallin kyselyä varten.DAX-kieli tietomallin kyselyä varten.
TarkoitusExcel on historiallinen analyysityökalu analyytikolle.Powerquery on erittäin hyvä idea yksinkertaistaa minkä tahansa tietolähteen puhdistamista ja murskaamista.
SuosioExcel-sovelluksia on vähän vaikea käyttää vertaamalla Power BI: tä.Tehokas työkalu ja helppokäyttöinen verrattuna exceliin.

Johtopäätös - Power BI vs. Excel

Molemmat Power BI vs. Excel ovat Microsoftin tuote. Excel on hyvin vanha Microsoftin tuote, kun taas Power BI julkaistiin muutama vuosi ennen. Uskon, että 95% Windows-käyttäjistä on käyttänyt excel-ohjelmaa jossain vaiheessa. Excel on laajalti tunnettu tuote. Power BI on täysin Microsoftin analytiikka- ja tietojen visualisointituote. Suuri joukko yrityksiä, jotka kaikki työskentelevät analytiikan puolella, käyttävät Power BI: tä. Excel ja Power BI ovat lähes 80% identtisiä kahden työkalun välillä kehitysajan suhteen. Power BI antaa sinun siirtää täydellisen tietomallin Excel-raportista Power BI -työpöydälle yhdellä napsautuksella. Power BI: llä ja excelillä on edut ja haitat tietojen visualisoinnissa. Power BI -profiilit ovat osa online-ominaisuuksia ja visualisointeja, kun taas Microsoft Excel on erinomainen tietoanalyysi-, tiedonkeruu- ja Pivot-taulukoissa.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Power BI: n ja Excel: n suurimpaan eroon. Tässä keskustellaan myös Power BI vs. Excel -näppäinten eroista infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Power BI vs. QlikView - 22 tärkeintä eroa
 2. Paras vertailu SPSS: n ja EXCELin välillä
 3. Ero Tableau: n ja Power BI: n välillä
 4. Avainero Excel-taulukon ja Tableau välillä
 5. Power BI -opetus aloittelijoille
 6. Power BI -kuvake
 7. Ero Tableau vs Power BI vs. QlikView välillä

Luokka: