Ero lainauksen ja lainanannon välillä

Kaksi suosituimmista ehdoista, jotka liittyvät lainoihin ja ennakkoihin, ovat luotonanto ja lainanotto. Antolainaus on termi, jota käytetään antaessaan rahaa jollekin rahalle takaisin, ts. Annettu alkuperäinen pääoman määrä ja samalla korko, jos se on kaupallinen laina tietyn ajan kuluttua. Antolainaus vs. lainanotto on itse asiassa 2 toimintaa, jotka eroavat toisistaan ​​mielessä ja tarkoituksessa. Lainanotto puolestaan ​​koostuu rahan ottamisesta toiselta henkilöltä tai muulta finanssilaitokselta, kuten pankeilta, NBFC, tarkoituksenaan samalla palauttaa tietyn ajan kuluttua lainattu rahasumma (pääoma ja korot).

Head to Head -vertailu lainanannon ja lainanoton välillä (infografia)

Alla on 8 parasta eroa lainanannon ja lainanoton välillä:

Keskeiset erot lainanannon ja lainanoton välillä

Sekä luotonanto että lainanotto ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin merkittävistä eroista lainanannon ja lainanoton välillä:

  • Suurin ero lainauksen ja lainanoton ehdoissa on se, että lainan termiä käytettäessä se tarkoittaa, että luopuu jostain ja sitten lainan käyttäminen tarkoittaisi jonkin ottamista, vaikka molemmat kuvaavat väliaikaista järjestelyä.
  • Lainanannon tarkoituksena on ansaita jotain palkkioita, kun taas lainanoton tarkoituksena on saada esine, josta lainanottaja on kiinnostunut ja jolla ei ole varaa siihen.
  • Lainanantajalla on yleensä lainanottajan omaisuus.
  • Lainata voidaan rahaa, joka voidaan vakuuttaa tai vakuudetonta, kun taas lainanoton yhteydessä ei voi käyttää vakuutettujen tai vakuudettomien lainojen ehtoja.
  • Laina on verbi, kun taas laina on substantiivi.
  • Lainan tarkoitus voi olla asuntolaina, ajoneuvolaina, opiskelijakoulutuslaina, luottolimiitti jne., Kun taas lainanotossa ei ole tällaisia ​​ehtoja.

Lainanottajan tarkoituksena on saada kyseinen esine tai rahat käyttötarkoitukseensa ja velvollisuutensa palauttaa se takaisin ilman laiminlyöntiä, kun taas lainanantajan tavoitteena on ansaita palkkio esineestä tai rahasta, jolla hänellä on käytettävissään, ja hänen velvollisuutensa on olla oikeudenmukainen lainanottajan kanssa, äläkä tee mitään perusteettomia etuja.

Antolainausten ja lainanottojen vertailutaulukko

Tarkastellaan 8 parhaan vertailua lainanannon ja lainanoton välillä

Perusvertailu lainanannon ja lainanoton välillä luotonanto Lainaaminen
PerusmääritelmäVaroja, jotka rahoituslaitos, pankki tai NBFC tarjoaa organisaatiolle tiettyä tarkoitusta tai tarkoitusta varten, joka on maksettava takaisin lyhyen ajan kuluttua, kutsutaan varojen lainaamiseksi.Varoja kutsutaan lainatuiksi, kun organisaatio tai yhteisö saa toiselta yhteisöltä varoja, jotka maksetaan takaisin tietyn ajan kuluttua ja joilla on korko.
TarkoitusRahan lainauksen tarkoitus ja päätavoite on kerätä korkotuloja rahasummasta tai sanoa periaate, jota lainataan jollekin henkilölle tietyn ajan.Lainanoton tarkoituksena tai päämääränä olisi käyttää rahaa tiettyihin tarkoituksiin, kuten lääketieteellisiin menoihin, kodin rakentamiseen, sairaalamenoihin, yksityisiin toimintoihin, kouluopetukseen, korkeakoulutukseen ja vastaaviin.
Keskeiset esineetAntolainaus ei ole vain rahaa, vaan se voi tapahtua myös muille kohteille.Lainaus sisältää myös muita esineitä kuin rahaa.
KielioppiAntolainaus on oikeastaan ​​verbiLainaaminen on substantiivi
Keskeinen merkitysLainaus tarkoittaa sitä, että luopuu jostain jostakin toisesta.Lainanotto tarkoittaa sitä, että otetaan vastaan ​​ja vaihdetaan jotain muuta ja maksetaan siten jotain palkkiota .
MottoAntolainauksen tarkoituksena on ansaita jotain, ja sillä on mahdollisuus päästä itseensä.Lainanotolla tarkoitus on saada jotain sellaista, jolla ei ole hallussaan ja joka on valmis maksamaan palkkion samasta.
Lainanantaja vs. lainanottajaLainanantaja on se, joka pitää itseään avaimena kaupassa, koska hän uskoo omaavansa hallussaan, koska lainanottajan puolella on enemmän kiinnostusta.Lainanottajalla näyttää olevan omaisuus, koska hänellä on keskeinen intressi lainaamansa esineeseen.
Muut muistuttavat sanojaLainanantoa varten on olemassa erilaisia ​​sanoja, jotka muistuttavat finanssimaailmaa, kuten pitkittyminen omaisuuserässä (varojen antaminen yritykselle ja yhtiön varaston selvittäminen). Muita olisi esimerkiksi Käänteinen Repo, jossa suuret laitokset lainaavat rahaa päiväksi vakuuden vaihdosta.Käytettävien ehtojen lainaaminen olisi lyhyt myynti (kun lainataan arvopaperi, jota sijoittaja ei ole ostanut, ja palauttaa myöhemmin saman, mutta hän tekee tämän tavoitteena saada rahaa ja käyttää sitä pari päivää). Samoin repon tapauksessa laitokset lainaavat rahaa (myy arvopapereita) jälleen päiväksi vakuuden vaihdosta.

Päätelmä - Antolainaus vs. Lainanotto

On hyvin ymmärrettävää, että molemmat termit Luotonanto ja Lainanotto ovat 2 erityyppistä toimintaa, jotka palvelevat myös erilaisia ​​tarkoituksia.

Antolainauksella annetaan rahalle joku tarkoituksenaan saada se takaisin alkuperäisenä summana, joka on annettu pääoma, ja pääoman korkoina, jos kyseessä on kaupallinen laina tietyn ajan kuluttua. Jos finanssilaitos lainaa rahaa kaupallisen lainan muodossa, finanssilaitoksella on oikeus periä tietty määrä korkoa lainan periaatteella.

Lainanotto puolestaan ​​koostuu rahan ottamisesta rahoituslaitokselta tai muilta ihmisiltä tarkoituksena palauttaa tietyn ajan kuluttua lainattu määrä rahat.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas lainanannon ja lainanannon tärkeimmistä eroista. Täällä keskustellaan myös lainanannon ja lainanannon tärkeimmistä eroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja.

  1. Rahoituksen ja talouden väliset erot
  2. Repokurssi vs. Repokorko
  3. Osake ja osakkeet - merkittävimmät erot
  4. Julkinen vs. yksityinen kirjanpito