Erot HTML5: n ja JavaScriptin välillä

HTML5 on viimeisin (eli viides ja nykyinen pääversio) ja parannettu HTML-versio, jota käytetään sisällön jäsentämiseen ja esittämiseen WWW: ssä (World Wide Web).

W3C (World Wide Web Consortium) julkaisi HTML5: n lokakuussa 2014. Se julkaistaan ​​parantamaan kieltä multimediaominaisuuksien tukemiseksi korvaamalla HTML-versiot - HTML 4.01, XHTML 1.0 ja XHTML 1.1. HTML5: ssä on väärinkäsitys, koska se on ohjelmointikieli, mutta se on pikemminkin merkintäkieli web-sisällön rakentamiseksi ja esittämiseksi WWW: llä.

Uusi standardi sisältää HTML5-ominaisuudet. Jotkut tärkeistä ominaisuuksista ovat videotallennus ja toisto sekä vedä ja pudota -asetukset, jotka olivat riippuvaisia ​​kolmansien osapuolien selaimen laajennuksista, kuten Microsoft Silverlight, Adobe Flash ja Google Gears.

Lähes kaikki selainten versiot tukevat HTML5-ominaisuuksia / -ominaisuuksia, kuten Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari ja Opera.

Alla on HTML5: n edut:

 • HTML5 on hyvin yksinkertainen ja selkeä syntaksi,
 • Se tukee multimediaelementtejä,
 • Siinä on ominaisuus - pääsy käyttäjän maantieteelliseen sijaintiin,
 • Se sallii Client Side -tallennuksen ja Client Server -viestinnän jne.

Javascript on dynaaminen skriptaus ja tulkittu ohjelmointikieli verkkosivujen käyttäytymisen rakentamiseksi. Javascript on kevyt, luonteeltaan tyyppinen ja monitoimikieli.

Javascript ilmestyi maailmalle ensimmäisen kerran joulukuussa 1995, ja sitä kutsuttiin nimellä LiveScript. Koska Java oli tuolloin valtava kukoistus ja suosio, myöhemmin LiveScript nimetään uudeksi nimellä Javascript, kun se otettiin käyttöön Netscape Navigatorissa.

Javascript on tulkittu ja korkean tason ohjelmointikieli, jolla on olosuhteet.

Javascript-kielellä käytettävät ohjelmat tunnetaan skripteinä. Ne voidaan kirjoittaa HTML-sivulle ja myös nämä suoritetaan automaattisesti sivun kuormittuessa. Internet Exploreriin, Netscapeen ja moniin muihin selaimeen upotetun kielen tarkoitus.

Javascript toimitetaan ja suoritetaan selkeänä tekstinä. Se ei vaadi erityistä valmistelua ajamiseen. Javascript on yksi Web-sovellusten olennainen osa. Se on yksi kolmesta WWW: n (World Wide Web) ydinteknologiasta.

Alla on joitain Javascriptin etuja:

 • Siinä on hyvin vähemmän palvelinten vuorovaikutusta
 • Se antaa välitöntä palautetta käyttäjälle / vierailijalle, jos käyttäjä jättää tietonsa syöttämättä.
 • Sen avulla luodaan rajapintoja käyttäjän vuorovaikutteisuuden lisäämiseksi
 • Tarjoa monia ominaisuuksia, kuten rikkaammat käyttöliittymät, kuten liukusäätimet, vedä ja pudota -asetukset jne.
 • Selaintunnistus, evästeet, hallintaselaimet ja validoidut lomakkeet jne.

Head to Head -vertailu HTML5: n ja JavaScriptin välillä

Alla on seitsemän parhainta vertailua HTML5: n ja JavaScriptin välillä

Keskeiset erot HTML5: n ja JavaScriptin välillä

Alla on pisteluettelot, kuvaile HTML5: n ja JavaScriptin tärkeimmät erot

 1. HTML on verkon merkintäkieli, kun taas Javascript on edistynein, dynaamisin komentosarjojen ja tulkittu ohjelmointikieli.
 2. HTML5: tä käytetään luomaan perusrakenne ja esittämään sisältöä WWW: ssä, mutta Javascript on olennainen osa HTML5: tä.
 3. HTML: llä luodut verkkosivut määrittelevät verkkosivun eri elementit, kun taas Javascriptiä käytetään verkkosivun interaktiivisten elementtien määrittelyyn, jotka auttavat käyttäjiä kiinnostamaan.
 4. Palvelin tulkitsee verkkosivut graafisena käyttöliittymänä, joka kirjoitetaan HTML5: ssä. Mutta Javascript on oikeastaan ​​verkkoversio todellisesta ohjelmointikoodista, jonka tarkoituksena on kirjoittaa sovelmia käytettäväksi näillä verkkosivustoilla.
 5. HTML5: tä käytetään tekstin valmisteluun, joten se voidaan näyttää web-selaimella. Kielirakenteita ei ole. Mutta Javascript toimii käyttäjän käyttämän selaimen yhteydessä. Sitä voidaan käyttää palvelinpuolen JavaScriptillä.
 6. Javascript on nopeampi kuin HTML5, koska sen ei tarvitse kommunikoida palvelimen kanssa ja odottaa vastauksia siitä, missä HTML5: n on kommunikoitava ja odotettava vastaustaan.
 7. HTML5 on turvallisempi ja skaalautuvampi kuin Javascript, koska sovelluskoodi kirjoitetaan palvelimen puolelle, kun taas Javascript-koodissa kirjoitetaan tietokantaan, jota kutsutaan Ajax-sovelluksiksi.

Suositellut kurssit

 • R Studio Anova Techniques -harjoittelu
 • Ammattilainen AngularJS-kurssi
 • ISTQB Level 1 -harjoittelupaketti
 • Ohjelmistotestauksen perusteet Online-kurssi

HTML5 vs. JavaScript-vertailutaulukko

Alla on vertailutaulukko HTML5: n ja JavaScriptin välillä

Perusta
Vertailu
HTML5 JavaScript
MääritelmäHTML5 on verkon merkintäkieli.Javascript on edistynein, dynaamisin komentosarja ja tulkittu ohjelmointikieli.
KäyttöHTML5: ää käytetään perusrakenteen luomiseen ja sisällön esittämiseen WWW: ssä.

HTML: llä luodut verkkosivut määrittelevät verkkosivun eri elementit.

Javascriptiä käytetään määrittelemään verkkosivun interaktiiviset elementit, jotka auttavat käyttäjiä kiinnostamaan.

Javascript on olennainen osa HTML5: tä.

Käytetyt elementit

HTML5-merkintäkieli sisältää otsikon, otsikot, otsikot, alatunnisteen ja videon, ankkuritunnisteet, img-tunnisteiden äänitunnisteet jne. Ohjelmassa.Javascript on OOP-skriptikieli ja käyttää C-ohjelmointia kuten toimintoja ja käyttää vain var-datatyyppiä.
toiminnallisuusPalvelin tulkitsee verkkosivut HTML5: ään kirjoitettuna graafisena käyttöliittymänä.

HTML- ja CSS-tiedostoja käytetään verkkosivujen esittelyyn.

Javascript on oikeasti web-versio todellisesta ohjelmointikoodista, jonka tarkoituksena on kirjoittaa sovelmia käytettäväksi näillä verkkosivustoilla.

JavaScriptiä käytetään verkkosivuston käyttäytymisen ja dynaamisen sisällön muuttamiseen.

TarkoitusHTML5: tä käytetään tekstin valmisteluun, joten se voidaan näyttää web-selaimella. Kielirakenteita ei ole.Javascript toimii käyttäjän käyttämän selaimen yhteydessä. Sitä voidaan käyttää palvelinpuolen JavaScriptillä.
nopeampiKoska HTML5: n on kommunikoitava palvelimen kanssa ja odotettava vastausta, se on nopeampi ja on siksi sopivampi työpöytäsovelluksiin.Koska Javascript toimii selaimella, joka ei vaadi yhteydenpitoa palvelimen kanssa, se on nopeampi ja tuntuu käyttäjäystävällisemmältä.
Turvallisuus ja skaalautuvuusHTML-koodi on kirjoitettu palvelimen puolelle, ja se tarjoaa enemmän turvallisuutta ja skaalautuvuuttaAjax-sovellukset ovat tietokantoja, joiden kanssa Javascript kommunikoi

Javascriptin käyttämässä sovelluksessa kommunikoidaan suoraan tietokantaan - Ajax-sovelluksia, jotka tarjoavat vähemmän turvallisuutta ja skaalautuvuutta.

johtopäätös

Jos Javascriptiin kirjoitettu koodi tekee sovelluksesta nopeamman, sillä välin se on vähemmän turvattu ja skaalautuva. Jos HTML-kirjoitettu koodi on turvallisempi ja skaalautuvampi. Koska Javascriptillä kirjoitetun koodin ei tarvitse kommunikoida palvelimen kanssa (olla suoraan yhteydessä tietokantaan), se tekee nopeamman ja yhtä suojattoman. Siksi on aina suositeltavaa, että sinulla on tietoa sekä HTML5: stä että Javascriptista kauniin, suojatun ja skaalautuvan verkkosivuston luomiseksi.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas HTML5: n ja JavaScriptin eroista, niiden merkityksestä, vertailusta pään ja pään välillä, avainerot, vertailutaulukko ja johtopäätökset. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Python vs JavaScript - Opi 11 hyödyllinen ero
 2. Paras opas HTML- ja XML-tiedostoissa
 3. HTML5 tai Flash -Top 9 tärkeää vertailua, jotka sinun on opittava
 4. 10 parasta eroa HTML vs HTML5 (infografia)
 5. Python vs JavaScript - Opi hyödyllisimmät erot
 6. HTML vs CSS - 6 tärkeä vertailu, joka sinun on opittava
 7. Java vs. JavaScript - selvitä niiden 8 hyödyllistä eroa
 8. Bootstrap vs Jquery: Hyödyllisimmät edut
 9. Bootstrapin ja WordPressin parhaat ja hyödylliset toiminnot
 10. Bootstrap vs jQuery UI: Mitkä ovat hyödyt