Erot HTML5: n ja Flashin välillä

HTML5 on merkintäkieli, jota käytetään Internetin sisällön esittämiseen ja jäsentämiseen. HTML5 on HTML-standardin viides ja nykyinen versio. HTML5 parantaa kieltä tukemalla uusinta multimediaa. Ihmiset lukevat HTML5: tä, ja selataan hyvin selaimilla, jäsentäjillä jne. Flash on Adobe-tuote. Se on multimediaohjelmistoalusta, jota käytetään voimakkaasti animaatioiden, työpöytäsovellusten, mobiilisovellusten, mobiilipelien ja sulautettujen web-selaimen videosoittimien, Rich Internet -sovellusten tuottamiseen. Flashia käytetään yleisesti video- tai audiosoittimissa, mainostamisessa ja interaktiivisessa mediasisällössä verkkosivuilla.

HTML5

 • W3C (World Wide Web Consortium) julkaisi HTML5: n lokakuussa 2014. HTML5 on kirjoitettu käyttämällä HTML-elementtejä, jotka koostuvat tunnisteista. Näiden tunnisteiden väliset tiedot edustavat sisältöä. HTML5: n ensisijainen motiivi on antaa selaimille mahdollisuus tulkita sisältöä ja lopulta näyttää ne. HTML5 tulee ennalta määritettyjen tunnisteiden mukana.
 • Käyttöliittymäkehittäjät voivat lisätä kuvia, videoita, lomakkeita ja erilaista sisältöä yhtenäiselle verkkosivulle. HTML5 käyttää puhdasta koodia interaktiivisen sisällön luomiseen. Elementtejä ei valmisteta tarkkaan muotoon ja tallennetaan sitten, mutta niiden piirteet koodataan ja selain näyttää todellisen sisällön sivun lataamisen jälkeen. Siten HTML5: llä suunniteltu verkkosivu voi toimia ja näyttää erilaisilta eri selaimilla.
 • Se voi olla siunaus niille verkkosivujen suunnittelijoille, jotka haluavat luoda verkkosivustolleen eri versioita eri alustoille.HTML5-syntaksi ei enää perustu SGML: ään (Standard Generalized Markup Language), se on suunniteltu taaksepäin yhteensopivaksi vanhempien versioiden yleisen jäsentämisen kanssa. HTML. HTML5 määrittelee myös komentosarjojen sovellusliittymät, joita voidaan käyttää JavaScriptin kanssa.
 • Itsenäinen HTML5 ei voi tarjota animaatioita verkkosivulla. HTML-elementtien animointi vaatii JavaScriptin tai CSS3: n. Selainten, kuten Apple Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox ja Opera, uusin versio tukee monia HTML5-ominaisuuksia. Mobiililaitteissa, jotka on esiasennettu iPhoneihin, tyynyihin ja Android-puhelimiin, on kaikki HTML5: n tuki.

salama

 • Flash, voidaan luoda animaatio grafiikan käyttämistä teksteistä, piirustuksista ja yksittäiskuvista. Flash tukee myös äänen ja videon kaksisuuntaista suoratoistoa. Se voi kaapata käyttäjän syötteet hiiren, näppäimistön, kameran ja mikrofonin avulla. Adobe AIR on Adobe Systemsin suorittama runtime-järjestelmien ristialusta rakentamaan Flash-sovellusta vaativat työpöytä- ja mobiilisovellukset.
 • Flash asennettiin laajasti pöytätietokoneeseen 2000-luvun alkupuolella. Sitä käytettiin yleisesti interaktiivisten verkkosivujen, online-pelien näyttämiseen ja ääni- ja videosisällön toistamiseen. Sen jälkeen kun Adobe esitteli Stage3D: n, Flash-verkkosivustot havaitsivat 3D-sisällön kasvun esittelyihin ja matkoihin.
 • Flash käyttää säilöihin interaktiivista sisältöä, joka lopulta renderoidaan selaimessa plug-inin avulla - Flash Player. Flash-sisältö on alustasta riippumaton, koska säilö ei muutu käyttöympäristöstä toiseen. Joten jos joku katselee Flash-pohjaista verkkosivustoa tietokoneella tai matkapuhelimella, se näyttää samalta.

Head to Head -vertailu HTML5: n ja Flash: n välillä

Alla on 8 parasta vertailua HTML5: n ja Flash: n välillä

Keskeiset erot HTML5: n ja Flashin välillä

Sekä HTML5 vs. Flash ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin HTML5: n ja Flashin välisistä eroista:

 1. HTML5: llä on laaja potentiaalinen markkinoiden ulottuvuus mille tahansa alustalle, kun taas Flashin kanssa selaimen tuki on rajoitettua ja se tarvitsee laajennuksen.
 2. HTML5 on avoimen lähdekoodin ja vapaasti saatavissa, kun taas Flash on Adoben omistama ja se on ostettava.
 3. HTML5 on kevyt, nopea ja vie vähemmän CPU-aikaa verkkosivujen tuottamiseen, kun taas Flash on CPU-intensiivinen eikä ole niin kevyt verrattuna HTML5: ään.
 4. HTML5: n ääni- ja videotuki ei ole sisäänrakennettu, kun taas Flashilla on mukava tuki ääni- ja videomuotoille.
 5. HTML5 toimii natiivisti selaimissa, kun taas Flash vaatii laajennuksen asentamisen erikseen selaimeen sisällön näyttämiseksi ja ajamiseksi.
 6. HTML5-sisällön suorittamiseen vaadittava prosessointiteho on huomattavasti pienempi kuin Flash-sisällön vaatima teho.
 7. HTML5 on melko uusi tekniikka ja kehittyy edelleen uusien elementtien ja tunnistetuen kanssa, kun taas Flash on vanha hevonen, ja useat sen kypsät työkalut ovat saatavilla markkinoilla, vaikkakin kalliina.
 8. HTML5 käyttää koodia interaktiivisen sisällön tuottamiseen, selain tuottaa sisällön sivun lataamisen aikana, kun taas Flash käyttää säilöjä interaktiivisen sisällön tallentamiseen, joka tehdään selaimissa käyttämällä Flash-laajennusta.
 9. HTML5: n tarkoituksena on rakentaa verkko, jolla on natiivitukea median suoratoistoon, kun taas Flash on tekniikka, jonka avulla kehittäjät voivat suoratoistaa mediaa Internetissä.
 10. HTML5-virrankulutus hyödyttää käyttäjiä huomattavasti, koska se kuluttaa vähemmän virtaa, kun taas Flash on prosessoritehoisempi ja lisää virtaa laajennuksillaan ja työkaluillaan, kuten Flash Player.

HTML5 vs. Flash-vertailutaulukko

Alla on luettelo pisteistä, kuvaile vertailua HTML5: n ja Flash: n välillä

HTML5: n ja Flashin vertailun perusteet HTML5 salama
saapuminenUusin HTML-versio markkinoillaVanhempi tekniikka verrattuna HTML5: ään
TukiKaikkien selainten tukema natiiviLisälaajennus on asennettava
EsitysPienempi käsittelyteho tarvitaanVaadi suurempi käsittelyteho HTML5: ään verrattuna
voimavaratResurssin vaaleampi ei tarvitse mitään laajennustaResurssisuuntautuneempi plug-in on asennettava
KustannusVapaasti saatavissa, avoin lähdekoodiOmistettu kehitysympäristö, täytyy ostaa
TukiVaihtelevasta audio- ja videotukista puuttuu sisäänrakennettu tukiHyvä ääni- ja videotuki
TyökalutConstruct 2 on HTML5-editoriFlash-rakennustyökalun kaltaiset työkalut ovat vaikka kypsiä, mutta kalliita
YstävällinenYstävällinen SEO: n kanssa (hakukoneoptimointi)Flash ei ole ystävällinen SEO: n kanssa

Viimeiset ajatukset - HTML5 vs. Flash

HTML5 on avoimen lähdekoodin sisältö, ja kuka tahansa voi parantaa sitä osallistumalla, kun taas Adobe omistaa Flashin. HTML5 on turvallinen tekniikka, josta on hyötyä yrityksille, kotikäyttäjille jne. Flash, joka on oma ratkaisu, johtaa tietoturvaongelmaan ja hitaampaan kehitykseen. Web on kasvanut hyväksymään vain avoimet standardit, kuten HTML5

Flash on ollut käytössä yli 20 vuotta. Aikanaan se oli hallitseva alusta videoille ja muulle multimedialle. Se on ollut online-videojakeluteollisuuden standardi, mutta Flash-tekniikalla on joitain ongelmia, jotka pyörittävät turvallisuutta ja nopeutta. Ensimmäinen Applen iPhone-julkaisu vuonna 2007 ei tukenut Flashia; joten Flash-tuki ajaa markkinoilla. Ja tämä suuntaus näkyy markkinoilla, mukaan lukien jotkut selaimet, jotka pudottavat Flash-tuen. Kuten heinäkuussa 2016, Firefox lopettaa Flash-tuen käytön. Ja siksi kaikki suuret selaimet ovat hyppineet HTML5-junalle.

HTML5 täyttää hitaasti ja tasaisesti aukkoja, joita Flash on hallinnut huippunsa aikana. JW-soitin, joka on HTML5-videosoitin, tuottaa videoita miljoonille suosituille verkkosivustoille. Ajat muuttuvat, ja siirtyminen kohti nykyaikaisempaa, nopeampaa standardia tapahtuu. Salama ei ole enää hallitseva voima kuin se oli. HTML5 ylittää kaikki Flashin tarjoamat puutteet, kuten turvallisuus ja nopeus. HTML5-tuki “https” -sovellukselle ja videosoittimen tuki auttavat toimittamaan sisältöä turvallisesti ja saumattomasti, toisin kuin Flashissä, joka oli CPU-intensiivinen eikä täysin suojattu. Toivon nyt, että sinulla on oltava oikeudenmukaisempi käsitys sekä HTML5: stä että Flashista. Pysy ajan tasalla blogiimme saadaksesi lisää tällaisia ​​artikkeleita.

Suositeltava artikkeli

Tämä on ollut hyödyllinen opas HTML5: n ja Flash: n erotteluun. Tässä olemme keskustelleet niiden merkityksestä, vertailusta päästä toiseen, avainerot ja johtopäätökset. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja

 1. HTML vs. XML ja mitkä ovat niiden ominaisuudet?
 2. HTML vs HTML5 - 10 parasta eroa
 3. HTML vs CSS hyödylliset erot
 4. SPSS vs. EXCEL -erot, jotka sinun pitäisi tietää
 5. HTML vs. HTML5