Kuinka asentaa C

C on korkean tason yleiskäyttöinen kieli, jonka amerikkalainen tietotekniikan tutkija Dennis M. Ritchie on kehittänyt vuosina 1969 - 1973 Yhdysvalloissa sijaitsevan AT&T: n (American Telephone & Telegraph) Bell Labs -yrityksessä. Se keksittiin UNIX-käyttöjärjestelmän kirjoittamiseen. Se on kirjoitettu kokoonpanokielellä. Dennis Ritchie ja Brian Kernighan julkaisivat ensimmäisen painoksen K & RC eli ”C-ohjelmointikieli” vuonna 1978. Linux OS, Perl, Matzin Ruby, NumPy, Java-ohjelman ensimmäinen kääntäjä, verkkopalvelimet, kuten Apache, Nginx ja RDBMS MySQL, ovat kaikki kirjoitettu C-kielellä. Se on seuraavien kolmen jäsennellyn kielen eli BCPL (Basic Combined Programming Language), ALGOL (algoritminen kieli) ja B. Monet C: n ominaisuudet ovat perineet näistä kielistä, samalla kun käyttöön otettiin myös monia uusia ominaisuuksia, kuten osoittimet, rakenne, tietotyypit. jne.

Vuonna 1983 American National Standards Institute (ANSI) perusti komitean standardisoimaan kieltä, koska sitä käytettiin kaupallisissa ja valtion hankkeissa.

Se on rakennekeskeinen ohjelmointikieli. Se mahdollistaa suoran pääsyn muistiin ja suoran hallinnan tietokoneen alhaisen tason näkökohdista. Sitä käytetään pääasiassa järjestelmien kehittämiseen, kuten tietokantojen, käyttöjärjestelmien, kielitulkkien, kielten kääntäjien, kokoonpanijoiden, tekstieditorien ja muiden tehtäviin. Monet vanhat ohjelmat on kirjoitettu myös C.

Se on yksinkertainen, tehokas ja helppo oppia. Se on perusta oppia monia muita ohjelmointikieliä, joten sitä kutsutaan joskus myös kaikkien ohjelmointikielten äidiksi .

Yksi tärkeä etu on, että se voidaan kääntää eri alustoille ja tuottaa tehokkaita ohjelmia. Se on kannettava tai koneesta riippumaton, ts. C-kielellä kirjoitettu ohjelma voidaan suorittaa myös muille koneille. Se on luonteeltaan vankka ja siinä on monia sisäänrakennettuja toimintoja, jotka auttavat ohjelmoijia kehittämään ohjelmia helposti ja tehokkaasti. Voimme myös luoda omia toimintoja ja lisätä niitä C-kirjastoon. Sillä on modulaarinen rakenne, joka toimii katalysaattorina koodin virheenkorjaukseen, kooditestaukseen ja koodin ylläpitoon. Sillä on myös kyky laajentaa itseään, koska se voi ottaa uusia ominaisuuksia käyttöön helposti ja tehokkaasti. Monipuolisuus tekee siitä tehokkaan valinnan korkeaan tietojenkäsittelyohjelmaan, kuten 3D-animaatioon.

Kyseessä on kirjainkoolla kieli, ts. Jatka ja JATKAA kohdellaan eri tavalla. C noudattaa sääntöjä tiukasti, joten on erittäin tiukka syntaksipohjainen ohjelmointikieli. Se tarjoaa myös osoittimien toiminnallisuuden, joiden avulla käyttäjä voi suoraan viitata muistiin tai olla vuorovaikutuksessa sen kanssa. Voimme käyttää rekursiota, ts. Funktion kutsuminen itse määritelmässään mahdollistaa siten jälkiseurannan käytön.

Se on menettelykieli, ts. Ohjeet suoritetaan askel askeleelta. Se on myös staattisesti tyypillinen kieli (Staattisesti tyypitetyt kielet ovat niitä, joissa muuttujan tyyppi tarkistetaan kokoamisaikana, ei ajon aikana. Ne ovat nopeampia verrattuna dynaamisesti kirjoitettuun kieleen), joten virheet havaitaan ohjelmistokehitysjakson aikana.

Sillä on yhteensä 32 avainsanaa ja 45 operaattoria, joten se on helppo muistaa ja helppo oppia. Se noudattaa ylhäältä alas suuntautuvaa ohjelmointimenetelmää. Sisäänrakennettuja tietotyyppejä on 5 eli kokonaisluku (int), kelluva, merkki (char), kaksinkertainen ja tyhjä.

C-ohjelmia on vaikea korjata ja ymmärtää (ellei kommentteja ole kirjoitettu oikein). C ei tarjoa tietosuojaa, ja C-kääntäjät voivat havaita vain virheet, eivätkä pysty käsittelemään poikkeuksia.

C-versiosta on monia versioita, uusin on vuonna 2011 esitelty C11, jota kaikki standardi C-kielen kääntäjät tukevat.

Voit asentaa C-kääntäjän, joka muuntaa C-kieliohjelman konekieleksi järjestelmiin, ajamaan mitä tahansa C-ohjelmaa, koska ilman kompilaatiota mitään C: hen kirjoitettua ohjelmaa ei voida suorittaa. C: lle on monia kääntäjiä, kuten Turbo C, GCC, Microsoft Visual Studio Express, Xcode, Pelles C ja monet muut.

Monet IDE: t ovat myös töissä C: ssä, kuten NetBeans, DevC ++, Eclipse, Code :: Blocks, MinGW ja monet muut.

Katsotaanpa nyt Turbo C ++: n asennusprosessia Windowsissa.

Vaiheen asennus C

Keskustelemme vaiheisiin, joita tarvitaan C: n asentamiseen.

Vaihe 1: Lataa Turbo C ++ -ohjelmisto

Ensinnäkin, sinun on ladattava Turbo C ++ linkistä: Turbo.C.3.2

Kun avaat tämän linkin, seuraava sivu tulee näkyviin. Lataa ensimmäinen linkki ladataksesi sen.

Vaihe 2: Lataa Turbo C ++

Kun avaat avoimen linkin, vaihtoehto turbo C ++: n lataamiseen tulee näkyviin. Napsauta ja lataa se.

Vaihe 3: Luo turbo c-hakemisto c-asemaan ja purka tc3.zip

Nyt sinun on luotava turbo c-hakemisto c: ajaa ja purkaa zip-tiedosto tähän hakemistoon.

Vaihe 4: Lupa asentaa C

Nyt ilmestyy ikkuna, joka kysyy lupaa asentaa tai ei, paina enter asentaaksesi C.

Vaihe 5: Vaihda asema asentoon C

Enter-painikkeen painamisen jälkeen ilmestyy ikkuna. Vaihda asema asentoon C

Vaihe 6: Paina Enter

Se etsii tarvittavien tiedostojen hakemiston.

Vaihe 7: Aloita asennus

Valitse aloitusvaihtoehto alanuolinäppäimellä ja paina sitten enter-painiketta.

Vaihe 8: C on asennettu

C on asennettu oikein järjestelmään. Joten paina enter lukeaksesi asiakirja tai sulkea ikkuna.

Vaihe 9: Napsauta TC-sovellus BIN-kansiossa

Aloita ohjelmointi valitsemalla tai kaksoisnapsauttamalla TC-sovellusta.

Vaihe 10: Sininen ikkuna tulee näkyviin

Aloita koodaus C: ssä ja suorita ohjelmasi.

Aloittelijoiden mukavuuden vuoksi mainitaan yksinkertainen ohjelma print hello -maailmaan.

#include
int main() (
printf("Hello World\n");
return 0;
)

LÄHTÖ:

Hei maailma

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut opas C: n asentamiseen. Tässä olemme keskustelleet eri askeleista C: n asentamiseen Windows-ikkunoihimme. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

  1. Kuinka käyttää C ++ -komentoja?
  2. C ++ -haastattelukysymys ja vastaukset
  3. Monisäikeiset haastattelukysymykset C ++
  4. Kuinka asentaa WordPress?