Johdatus Python-ohjelmointiin absoluuttiselle aloittelijalle

Joten äskettäin puhuin yhdelle työtoverilleni Python-ohjelmoinnista Absoluuttiselle aloittelijalle ja tavaroita. Hän on C- ja Java-kehittäjä. Hän kertoi minulle, kuinka Java on vallannut maailman ja sitä käytetään kaikkialla. Koska rakastan Python-ohjelmointia ytimeen, vaikka en ole python friikki, sanoin juuri hänelle, että Python-ohjelmoinnin sertifiointi ei ole kaukana. Mutta minut ohitettiin täysin siitä tosiasiasta, että Java on nykyään yleisempi. Joten en ollut tyytyväinen käymäni keskusteluun. Olen kehittänyt Python-ohjelmia jo pitkään ja tiedän varmasti yhden, että Python-ohjelmoinnin perusteet ovat 'n' kertaa helpompia kuin Java. Vaikka Java-ohjelmistoja koodaavat ihmiset tietysti alkaisivat väittää siirrettävyydestä ja muusta. Mutta haluaisin kuitenkin sivuuttaa ne. Joten kohta, josta puhun tänään, on se, kuinka Python-ohjelmointikieli on hyödyllisempää ja kätevämpää, etenkin kuinka on hyödyllistä aloittaa aloittelija. Joten tervetuloa Python-ohjelmoinnin oppaaseen absoluuttiselle aloittelijalle.

Miksi sinun pitäisi aloittaa Python-ohjelmointi absoluuttiselle aloittelijalle

Joten ensin ensin, miksi aloittaa Python-ohjelmoinnilla absoluuttiselle aloittelijalle? Onko Python-ohjelmointikieli hyvä aloitus aloittelijoille? Olet ehkä kuullut ihmisten, jotka alkavat kirjaimella C asteikolla. C on hyvä. Itse asiassa se on parempi kuin Python, mutta vain jos sinulla on hyvä tausta ohjelmoinnissa tai ainakin jos tiedät Python-ohjelmointikielen perusteet. Mutta absoluuttisena python-ohjelmoinnin aloittelijana? En usko. Aloitin itse C: llä, mutta 15 päivän oppimisen jälkeen ja kun sanon 15 päivää, tarkoitan 1 päivää = 16 tuntia harjoittelua.

Joten kun aloin opiskelemaan C: tä, osa jumiin oli osoittimet. Se oli liian vaikea ymmärtää (tuolloin). Tulin laitteisto-taustalta ja luota minuun, se ei ollut helppoa. Joten koska minulla ei ollut ketään opastamaan, aloin oppia Javaa, joka oli jälleen väärässä päässäni. Ja taas tajusin, että Java on tiukempi kuin C. Joten hämmentyneenä ja raivoissaan aloin etsiä verkkoyhteisöiltä apua, kuten stackoverflow.com, GitHub, ja ymmärsin yhden asiana, että minulla ei ollut asianmukaista opasta. Syy, jonka aloitin C: llä ja sitten myöhemmin Java: lla, koska harvat satunnaiset ihmiset oppivat Java: n ja C antoi minulle ajatuksen, että Java ja C ovat laajemmin käytettyjä ja että se on yksi helpoimmista ohjelmointikieleistä. Toivon, että voisin tavata tuon henkilön osoittamaan hänelle tarkalleen, mitä se tarkoitti aloittelijalle python-ohjelmoinnissa. Mutta siitä huolimatta sain valtavaa apua näiltä verkko-ohjelmointiyhteisöiltä ja Ubuntu-foorumeilta ja tajusin, että oli olemassa Python Programming -niminen kieli, josta en ole koskaan kuullut. Vedin paljon 6-7 päivän ajan ja sitten tajusin, että tätä olen etsinyt koko ajan. Python-ohjelmointikielellä on monipuolinen ja suuri yhteisö. Sen täysin avoin lähdekoodi, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa voi tehdä sillä haluamansa. Sen lisäksi, mitä olen oppinut C: ssä noissa 15 päivässä, katkaisin kaikki nämä asiat Python-ohjelmoinnin perusteissa vain 3-4 päivässä. Lisäksi Python-ohjelmoinnin perusteet olivat niin kiinnostavia aloittelijana, että en tajunnut, että olen käsitellyt niin paljon aihetta 10. oppimispäivään saakka. Hmmm … riittää numeroiden puhumiseen, annan teille käytännön esimerkin siitä.

Python-ohjelmoinnin aloittelijoiden koodi - “Hei maailma” esimerkki

Seuraava on esimerkki “Hello World” tulostamisesta C-, C ++- ja Java-versioina:

C-ohjelmointi:

#include
main()
(
printf(“Hello World”);
)

C ++ -ohjelmointi:

#include
main()
(
cout << “Hello World”;
return 0;
)

Java-ohjelmointi:

public class HelloWorld (
public static void main(String() args) (
System.out.println("Hello World!");
)
)

Python-ohjelmointikieli:

print(“Hello World”)


Joo. Olen kirjoittanut täällä komentoja tulostaaksesi saman asian tulostaaksesi "Hei maailma" näytölle, mutta kuten näet C: n, C ++: n ja Java: n syntaksit (tai aloittelijalle tarkemmat komennot), ne tarvitsevat selitystä, kun taas yksi Python-ohjelmoinnissa ei. Jopa henkilö, jolla ei ole perustietoja tietokoneesta, voi ymmärtää, että se tulostaa Hello Worldin. Kyllä, ja niin helppo python-ohjelmointikoulutus on. Jos et ymmärrä mitään yllä olevista komennoista, älä huoli, selitän sen myöhemmin blogissa.

Python-ohjelmoinnin perusteet

Joten ennen kuin siirrymme korkeampiin asioihin, käydään läpi Python-ohjelmoinnin perusteet Absoluuttiselle aloittelijalle. Ensimmäinen asia, joka sinun on ymmärrettävä aloittelijana ja ajattelutapana, joka sinun on aloitettava python-ohjelmointikoulutukseen, on se, että sinulla ei ole koskaan oikeaa vastausta mihin tahansa koodiin. Kun sinulla on tarvittava tieto, saatat tuntea tarvetta kirjoittaa joitain omia automatisoituja ohjelmia, ja saatat myös menestyä. Mutta useimmiten saatat tuntea, että kirjoitetut ohjelmat eivät ole niin nopeita tai ainakaan hitaampia kuin mitä muilla kielillä kirjoitat. Esimerkiksi C-kirjoitettu ohjelma on 10 kertaa nopeampi kuin python-ohjelmointi. Mutta se ei tarkoita, että python-ohjelmointikieli on hidas. Se tarkoittaa vain, että sinun on löydettävä tapa nopeuttaa sitä. Se ei selvästikään koskaan ole niin nopeaa kuin C, mutta se vie tietysti vähemmän aikaa kuin ohjelman kirjoittaminen ja kääntäminen C: ssä tai Java: ssa. Lisäksi on helpompi debugoida jonkun toisen ohjelmaa Pythonissa, koska syntaksit ovat helpompi ymmärtää kuin lukea ohjelmaa ilman kommentteja C: ssä tai Java: ssa.

Muista myöskään koskaan verrata kahta erillistä kieltä oppiessaan. Saatat sanoa, että puhun ironiaa, koska vertailin itse C-ohjelmointia Python-ohjelmointiin, mutta että todistan Python-ohjelmoinnissa, että se on hyvä poistettavalle aloittelijalle. C: llä on omat edunsa ja takaisinvirtauksensa sekä vastaavia Python-ohjelmointeja. Mutta ehdoton aloittelija, python-ohjelmointikoulutus on valinta. Joten se on se aloittelijoille, tarkistetaan joitain Pythonin tosielämän sovelluksia

Missä käytetään Python-ohjelmointikieltä?

Kuvalähde: pixabay.com

Mitä tahansa virallista vastausta varten ehdotan, että tutustut viralliselle python-verkkosivustolle:

Python-ohjelmointikieltä käytetään melkein kaikkialla selittämään se yksinkertaisilla sanoilla. Itse Google käytti python-ohjelmointikieltä tietokannan hallinnassa pitkään, ennen kuin se siirtyi C.: een. Python-ohjelmointia käytetään paljon verkkoon liittyvien sovellusten automatisointiin, etenkin matematiikan, tieteen ja robotiikan alalla. Jos sinulla on yksinomainen kiinnostus python-ohjelmointikoulutukseen, niin kun olet oppinut sen, suosittelen, että tutustuit Raspberry Pi: hen ja Arduino-siruun. Se on erittäin kykevä mikroprosessori työskentelemään käsi kädessä Python-ohjelmoinnin kanssa.

Puhumattakaan siitä, että Pythonin Django-kehys ei voi lyödä verkkokehitystä. Todistaaksesi Python-ohjelmoinnin absoluuttisille aloittelijoille, kun olet saanut Python Programming -harjoituksen perusteet, voit jopa katsoa Djangoa, joka on pythoniin rakennettu kehys sovelluksiin liittyvän webin kehittämiseen. Jotkut Djangolle rakennetut kuuluisat sivustot olisivat sosiaalisen verkottumisen sivustoja, kuten Instagram ja Pinterest, tai yhteisösivustoja, kuten Mozilla-tuki, Reddit-lahjat ja pelisivustot, kuten Chess.com, jolla on perintö shakkipelissä. Verkkokehityksen ohella python-ohjelmointikielen perusteita käytetään myös sulautetuissa komentosarjoissa, 3D-ohjelmistoissa, kuten Maya, Quantum GIS ja paljon muuta. Joten nämä asiat todistavat, että vaikka Python-ohjelmointikoulutusta ei tunneta käytettävän huippuluokan suorituskykysovelluksissa, koska se ei ole, se on silti ihmisten valinta tehdä paljon muuta työtä. Nyt tiedämme, mihin Python Programming -koulutus kykenee, katsotaanpa miten päästä alkuun.

Python-ohjelmointi absoluuttiselle aloittelijalle - Edellytykset

Suoraan sanottuna ei ole mitään erityisiä edellytyksiä Python-ohjelmoinnin esittelylle. Python on niin helppo kieli, että sen oppiminen on lähinnä ihmisten ensisijaista tai aloittelijavalintaa, mikä tekee itsestään edellytyksen muun oppimiseen.

Mutta tämä tekee Python-ohjelmoinnin peruskoulutuksesta hieman liian ylivoimaista. Jos sinulla on taipumus pitää mielesi suorana oppiessaan, mikä ei yleensä tapahdu, pythonin oppimisella pääkielenä ei ole ongelmaa. Tarkoitan pitämällä mielessä suorana on, että yleensä kun ihmiset oppivat pythonin, he tottuvat liian paljon pythonin yksinkertaisuuteen, koska he ovat vasta alkamassa oppia python-ohjelmointikieltä. Python-kehittäjät voivat koodata valtavia määriä koodia kohtuudella yksinkertaistetulla tavalla. Mutta jos haluat mennä python-ohjelmoinnin ulkopuolelle sertifiointia ja oppia muita kieliä, kuten Java, C, Scala tai Haskell, siitä voi tulla este. Ensisijainen syy siihen, että kun ihmisistä tulee tapana python, C- ja Java-tyyppien koodaus ja monimutkaisuus ovat yleensä melko ärsyttäviä. Varsinkin osoittimet ja valtavat kirjastot menevät yli pään päälle aloittelijalle.

Joten minun huomautukseni on, että jos aiot jatkaa uraasi vain kielillä, kuten Python, Ruby tai Perl, silloin ei ole mitään ongelmaa jatkaa sertifiointia Python-ohjelmoinnissa ehdottomana aloittelijana. Mutta jos haluat olla monitieteinen ninja ohjelmoinnissa, suosittelen, että opit ensin C: n tai Java: n ja sitten sitten pythonin, koska tällä tavalla opisit C: n ja Java: n kovalla tavalla, ja koska tiedät kuinka koodi, Python-ohjelmointikielen oppiminen on vain pala kakkua.

Suositellut kurssit

  • Maven- ja ANT-työkalukurssi
  • Sertifiointikoulutus C Sharpissa
  • Java-sertifiointikoulutus
  • Digitaalielektroniikan koulutus

Python vs. maailma

Joten, nyt olemme viisaita ja tiedämme kuinka python ja C toimivat. Olemme jo nähneet kuinka pythonia voidaan käyttää ulkoisessa todellisessa maailmassa. Mutta katsotaanpa miten se voi vaikuttaa myös päivittäiseen elämäämme. Python on erittäin hyödyllinen automatisoinnissa. Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on paljon sosiaalitilejä ja salasanoja. Koska ohjelmoijat olemme vainoharhaisia, meillä on tapana säilyttää eri salasanat jokaiselle muulle verkkosivutilillemme. Mutta kenellä on aika muistaa kaikki nämä jutut? Tosiasiassa, vaikka yrittäisimme tutkia sitä, vaihdetessamme salasanan, meidän on silti muistettava, mitkä muutimme ja vastaavat. Joten tavallisesti ihmiset kirjoittavat sen muistiin paperille tai ainakin tekniset ihmiset, kuten minä, käyttävät notepad-sovellusta soluissa ja kannettavissa tietokoneissa. Mutta silti, jos joku saa kätensä heidän päällensä, se on silti vaarallista. Nyt on muita tapoja, joilla voit ostaa salasanasäästäjän, mutta onko se todella sen arvoista? Kyllä, ja täällä python tulee väliin. Minulla oli tämä samankaltainen asia, ja itse asiassa kompastuin jotain oppiessani sanakirjaa ja olosuhteita pythonissa.

Koska sinun olisi vaikea ymmärtää, oletko aloittanut python-ohjelmoinnin sertifioinnin, kirjoitan täällä pseudokoodeja, jotta se olisi sinulle ymmärrettävää. Nyt pythonilla on sanakirjoja ja ehtoja. Ehtoja käytetään if, if ja else lauseen täyttämiseen. Se menee jotain tällaista:

jos en mene töihin;
tee minulle kahvia.
muu
ei ole;

Nyt saat minun huomautukseni? Joo, se oli pseudokoodi, mikä tarkoittaa, että voin myös tehdä jotain tällaista:

jos salasana = iamsmart
siirry vaiheeseen 2
muu
tulosta “virheellinen salasana”

Nyt, kun aloitan pythonissa tehdyn muistion-tiedostoni, se pyytää minua antamaan salasanan. Jos annan sen, se sallii pääsyn, muuten ei. Ja yhdistin tämän sanakirjoihin. Sanakirjat ovat jotain, jota voidaan käyttää muiden sisälle tallennettujen esineiden kutsumiseen. Hyvä esimerkki olisi virtuaalinen puhelinluettelo. Esimerkiksi pseudomaailmassa se menisi näin:

Kirja = (Adam: (puhelin: 1234, osoite: RoomNo.1),
Eve: (puhelin: 5678, osoite: RoomNo.2),
Smith: (puhelin: 9012, osoite: RoomNo.3))

Tätä ystävääni kutsutaan nyt pseudosanakirjaksi. Kirja on täällä oleva sanakirja, ja sillä on sisältöä Aadamin, Eevan ja Smithin muodossa. Nyt kun pyydän sanakirjaa, se pyytää minua antamaan nimen. Kun kirjoitan nimen, se antaa minulle sen sisällön eli puhelinnumeron. ja osoite. Näin sanakirja toimii Python Programming -koulutuksessa. Joten muutin nimen verkkosivustolle ja puhelinnumerot salasanoiksi. Ja ei vain, tein sen, mutta lisäsin myös if -in-ehdon, jonka jälkeen se näytti tältä:

jos salasana = iamsmart
siirry vaiheeseen 2
muu
tulosta “virheellinen salasana”

LockBox = (Gmail: ( (sähköposti suojattu) ),
Facebook: ( (sähköposti suojattu) ),
Instagram: ( (sähköposti suojattu) ))

Tein myös vähän enemmän muokkauksia, mutta python-ohjelmoinnin ehdottomana aloittelijana tämä on erittäin hyvää. Nyt, kun halusin kirjautua sisään jonkun toisen tietokoneelta, matkapuhelimelta tai työpaikaltani, tallentaisin tämän pienen python-tiedoston, joka on muunnettu suoritettavaksi py2exen avulla kynälläni. Joten se kysyy ensin salasanaa, jos se on oikein, kysyy sitten, minkä salasanan haluat tarkistaa, muuten se potkaisee minut.

Myöhemmin lisäsin PGP-salauksen näihin juttuihin sen turvallisuuden lisäämiseksi. Mutta nyt tiedät mitä tarkoittaa pythonin oppiminen. Se ei ole pelkkä kielen oppiminen, vaan myös hyödyllinen. Jos haluat tulla äärimmäiseksi ohjelmoijaksi, suosittelen C- tai Java- ja sitten Python-ohjelmointikielen oppimista. Muussa tapauksessa, jos olet vasta aloittelija kuten minä ja haluat tehdä hienoa automaatiota harrastuksena, niin ei ole mitään muuta kuin tekemistä Python-ohjelmointi absoluuttiselle aloittelijalle.

Ensimmäinen kuvan lähde: pixabay.com

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut perusopas Python-ohjelmoinnille absoluuttiselle aloittelijalle. Tässä keskustellaan siitä, miksi sinun pitäisi oppia python-ohjelmointi, sen aloittelijan koodit yhdessä “hello world” -esimerkin kanssa. Voit myös katsoa seuraavia kursseja oppiaksesi Python-ohjelmointia -

  1. 25 upeinta Python-haastattelua koskevat kysymykset ja vastaukset
  2. Aloita verkkoratkaisujen Python ja Django
  3. 10 yksinkertaista hyödyllistä vinkkiä Python-ohjelmoinnista
  4. 8 parasta hyödyllistä vertailua, sinun täytyy oppia Python vs. Ruby Performance