Vaihtoehtoinen riviväri Excel (sisällysluettelo)

  • Johdanto Excelin vaihtoehtoiseen riviväriin
  • Kuinka lisätä vaihtoehtoisia rivivärejä Exceliin?

Johdanto Excelin vaihtoehtoiseen riviväriin

Microsoft excel -sivustossa ”Vaihtoehtoista riviväriä” käytetään enimmäkseen taulukossa, jotta niiden tiedot voidaan näyttää tarkemmin. Suurimman osan organisaatiosta on esitettävä tietonsa ammattimaisella tavalla. Vaihtelevan värin ja ainutlaatuisen värin käyttäminen tietoihin on tehtävä arkeista täydellisempiä, mikä tekee tiedoista katsottaviksi värikkäässä muodossa. Microsoft excel -sovelluksessa voimme joko käyttää väriä riveille manuaalisesti tai yksinkertaisesti alustamalla rivin niin, että voimme käyttää värin varjostusta tietyille riveille ja sarakkeille.

Kuinka lisätä vaihtoehtoisia rivivärejä Exceliin?

Vaihtoehtoisen rivivärin lisääminen Exceliin on erittäin yksinkertaista ja helppoa. Ymmärretään kuinka lisätä vaihtoehtoinen riviväri joihinkin esimerkkeihin.

Voit ladata tämän vaihtoehtoisen rivin värillisen Excel-mallin täältä - vaihtoehtoisen rivin värin Excel-mallin

Erinomaisesti voimme käyttää väriä riveihin manuaalisesti valitsemalla riville yksilöllisen värin. Vaihtoehtoisen värin valitseminen on käyttäjille vaikea tehtävä. Näiden asioiden voittamiseksi excel on antanut meille muotoilutaulukkovaihtoehdon, jossa voimme valita laajan valikoiman vaihtoehtoisia rivivärejä taulukkoon. Katsotaanpa muutamia esimerkkejä.

Esimerkki 1 - rivitaulukon alustaminen

Löydämme muotoilutaulukot Microsoft Excel -sovelluksesta HOME- valikosta alla olevassa TYYLIT-ryhmässä.

Kun napsautamme muototaulua, löydämme erilaisia ​​taulukkotyylejä vaihtoehtoisilla rivivärillä, jotka esitetään alla.

Yllä olevassa kuvakaappauksessa voimme nähdä, että on olemassa useita taulukkotyylejä, jotka toimitetaan vaihtoehdolla, kuten Vaalea, Keskitaso ja Tumma.

Esimerkiksi, jos haluamme käyttää rivillä eri väriä, voimme napsauttaa vain muotoilutaulua ja valita jonkin käytettävistä väreistä.

Esimerkki 2 - Vaihtoehtoisen värin käyttäminen riveissä

Tässä esimerkissä opimme käyttämään vaihtoehtoisia värejä riville käyttämällä alla olevia tietoja. Mieti alla olevaa esimerkkiä, jossa meillä on joitain myyntitaulukoita ilman täyttöväriä.

Oletetaan, että meidän on käytettävä vaihtoehtoista väriä riville, mikä tekee tiedoista värikkäämpiä.

Voimme käyttää riviin vaihtoehtoisia värejä noudattamalla seuraavia vaiheita seuraavasti:

Siirry ensin muotoilutaulukkovaihtoehtoun Tyylit-ryhmässä. Napsauta muotoa taulukon alanuolinä, jotta saamme erilaisia ​​taulukkotyylejä alla esitetyllä tavalla.

Valitse rivipöydän väri täyttääksesi sen.

Tässä esimerkissä valitaan ”TABEL STYLE MEDIUM 25”, joka näyttää tumman ja vaalean vihreän yhdistelmän, joka näkyy alla olevassa kuvakaappauksessa.

Kun napsautamme kyseistä MEDIUM-taulukkotyyliä, tulemme alla olevan taulukon muodossa olevan taulukon valintaikkunan.

Nyt tarkista valinta ”My table HAS HEADERS”, koska myyntitiedoissamme on jo ollut otsikot nimeltään SKU, Tuotenimi jne. Seuraavaksi meidän on valittava taulukon aluevalinta. Napsauta punaista nuolimerkkiä alla olevan kuvan mukaisesti

Kun napsautamme punaista nuolta, saamme valintaalueen, joka on esitetty alla.

Tulos

Alla olevassa tuloksessa voimme nähdä, että jokainen rivi on täytetty erilaisella vaihtoehtoisella rivivärillä, mikä tekee tiedoista täydellisen näkymän.

Esimerkki 3 - Vaihtoehtoisten rivivärien käyttäminen reunustamalla

Microsoft Excelissä vaihtoehtoisen värin käyttämistä kutsutaan myös Banding-sovellukseksi, jossa meillä on mahdollisuus tehdä taulukon muotoilua. Tässä esimerkissä näemme kuinka soveltaa vaihtoehtoisia värejä riveihin käyttämällä maadoitusta seuraamalla seuraavia vaiheita seuraavasti. Mieti seuraavaa esimerkkiä, jossa on myyntitietoja ilman muotoilua.

Nyt voimme käyttää kaistausvaihtoehtoa käyttämällä muototaulua noudattamalla seuraavia vaiheita. Siirry ensin muotoilutaulukkovaihtoehtoun Tyylit-ryhmässä. Napsauta muotoa taulukon alanuolinä, jotta saamme alla olevat taulukkotyylit.

Valitse rivipöydän väri täyttääksesi sen.

Tässä esimerkissä valitsemme ”TABEL STYLE - MEDIUM 24”, joka näyttää tumman ja vaaleanvihreän yhdistelmän, joka näkyy alla olevassa kuvakaappauksessa.

Kun napsautamme kyseistä MEDIUM-taulukkotyyliä, tulemme alla olevan taulukon muodossa olevan taulukon valintaikkunan.

Nyt tarkista ”Oma taulukko sisältää otsikot” -merkki, koska myyntitiedoissamme on jo otsikot nimeltään SKU, Tuotenimi jne.

Seuraavaksi meidän on valittava taulukon aluevalinta. Napsauta punaista nuolimerkkiä alla olevan kuvan mukaisesti

Kun napsautamme punaista nuolta, saamme valintaalueen, joka on esitetty alla. Valitse taulukkoalue A1 - I6, joka näkyy alla olevassa kuvakaappauksessa.

Kun olet valinnut taulukon alueen, varmista, että ”My table has header” on käytössä. Napsauta Ok, niin saat seuraavan tuloksen.

Nyt voimme nähdä, että jokainen rivi on täytetty vaihtoehtoisella värillä. Voimme tehdä rivien varjostusta ottamalla käyttöön vaihtoehdon nimeltä Banding Rows seuraamalla alla olevia vaiheita. Valitse yllä muotoiltu taulukko niin, että saamme suunnitteluvalikon, joka näkyy alla olevassa kuvakaappauksessa.

Suunnitteluvalikossa voimme huomata, että ”Banded Row” on jo käytössä, ja tästä syystä saamme varjostetun rivivärin. Voimme poistaa Banded-rivin poistamalla valintamerkin. Mikä näkyy alla olevassa kuvakaappauksessa. Kun poistamme Banded-rivien valintamerkin, tumma vaaleanpunainen väri poistuu, mikä näkyy alla.

tulokset

Alla olevassa tuloksessa voimme huomata, että rivin väri on muutettu vaaleanpunaiseksi, koska Banded Rows on poistettu.

Esimerkki 4 - Vaihtoehtoisen rivivärin käyttäminen ehdollisella muotoilulla

Tässä esimerkissä nähdään, kuinka vaihtoehtoisia rivivärit otetaan käyttöön ehdollisella muotoilulla. Mieti seuraavaa esimerkkiä, jolla on myynnin raakadataa ilman rivinväriä, joka on esitetty alla.

Voimme käyttää ehdollista muotoilua vaihtoehtoisen rivivärin näyttämiseksi noudattamalla alla olevaa vaihetta. Valitse ensin Brändirivi, jos haluat käyttää vaihtoehtoista väriä riveille, joka näkyy alla olevassa kuvakaappauksessa.

Siirry seuraavaksi ehdollista muotoilua varten ja valitse ”Korosta solujen säännöt”, josta saat vaihtoehdon nimeltä ”Sisältää tekstiä”, joka näkyy alla.

Napsauta ”TEKSTI, JOS SISÄLLÄ” -vaihtoehtoa, niin saat alla olevan valintaikkunan.

Anna nyt valintaikkunassa tekstin nimi oikealla puolella ja näemme vasemmalla puolella olevan avattavan ruudun, jossa voimme valita tekstivärin korostettavaksi. Anna tässä esimerkissä tekstin nimi Avent ja valitse alla oleva ”Vihreä täyttö tummanvihreällä tekstillä”.

Kun olemme valinneet Korosta tekstin väri, napsauta Ok

Kun napsautamme ok, saat alla olevan tuloksen seuraavasti.

Levitä sama muille tuotenimille, jotta saamme lopullisen tuloksen alla esitetyllä tavalla.

Tulos

Alla olevassa tuloksessa voimme nähdä, että vaihtoehtoista riviväriä on käytetty ehdollisella muotoilulla.

Muistettavat vaihtoehdot Row Color Excel

  • Voimme soveltaa vaihtoehtoista riviväriä vain esiasetustaulukoihin joko alustamalla taulukko tai käyttämällä ehdollista muotoilua.
  • Kun muotoilet taulukkoa, varmista, että otsikko on käytössä tai muuten excel kirjoittaa yllä mainitut otsikot.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Alternate Row Color Excel -sovellukseen. Täällä olemme keskustelleet siitä, kuinka lisätä vaihtoehtoinen riviväri Excel käytännöllisten esimerkien ja ladattavan Excel-mallin kanssa. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

  1. Projektin aikajana Excelissä
  2. JOS VLOOKUP-kaava Excelissä
  3. MIRR-kaava Excel-muodossa
  4. Kuinka käyttää NPER: ää Excelissä?

Luokka: