Palvelu vs. tuotemarkkinointi

Saatat olla tietoinen siitä, että markkinointia on erityyppisiä. Tiesitkö, että palvelu- ja tuotemarkkinointi eroavat toisistaan? Kyllä, näiden kahden välillä on suuri ero. Voit helposti ymmärtää eroavuudet alla olevissa selityksissä ja eroissa.

Ennen kuin siirryt eroihin, sinun on ymmärrettävä palvelumarkkinoinnin ja tuotemarkkinoinnin termit

Tuotemarkkinointi

Aluksi tuotemarkkinoinnilla on kyse aineellisten hyödykkeiden markkinoinnista. Aineellisiin hyödykkeisiin tai tuotteisiin sisältyy asioita, joita voidaan koskettaa, tuntea ja nähdä. Yksinkertaisin sanoin yleisöille, joille haluat myydä tuotteitasi, nähdään ja ymmärretään aineellisten hyödykkeiden suorituskyky.

Tuotemarkkinointi voidaan yksinkertaisilla sanoilla määritellä markkinoinnin 4P: llä. Ne ovat tuote, tuotteen hinnoittelu, paikka ja lopuksi kampanjat. Tämäntyyppinen markkinointi käsittelee lähtevän markkinoinnin tehtäviä markkinoimalla tuotteita olemassa oleville asiakkaille ja mahdollisille asiakkaille ja jopa muille, koska he eivät koskaan tiedä, kuka voi osoittautua potentiaaliseksi asiakkaikseen.

Tuotemarkkinointi eroaa myös organisaation muista ja kaikista muista toiminnoista, kuten viestinnän markkinoinnista, strategioista, markkinoinnista, verkkomarkkinoinnista, mainonnasta jne. Se on jatkuva prosessi maksimoida voitto edistämällä tuotetta ja myymällä se yleisölle, lähinnä ihmisille jotka tarvitsevat tuotetta, se luo myös vaatimuksen tuotteelle yleisölle.

Palvelumarkkinointi on kuitenkin aivan erilaista, miten nähdään?

Palvelumarkkinointi

Ensinnäkin palvelumarkkinointi on aineettomien hyödykkeiden markkinointia. Se on valtava ja monipuolinen, ja se toimii kahdella tavalla

1. vaihe : (B2C), joka tarkoittaa yritystä asiakkaalle. Liiketoiminta asiakkaille sisältää toimialojen yritykset, jotka tarjoavat tai tarjoavat palveluita suoraan asiakkaille korvauksena.

Toinen : (B2B), joka tarkoittaa yritystoiminta. Yritystoimintaan sisältyy palvelualan yrityksiä, jotka tarjoavat palveluita muille liiketoimintasegmenteille.

Markkinointi on kiinteä sekoitus 4 P: n palveluihin. Palvelumarkkinointi on kuitenkin paljon enemmän kuin yksinkertainen markkinointi, joka sisältää jakamattoman sekoituksen 7P: tä. 7P: t on jaettu kahteen osaan, joista 1. on tuote, paikka, myynninedistäminen ja hinnoittelu, kun taas palvelumarkkinoinnin toinen laajennettu osa sisältää ihmiset, prosessit ja fyysiset todisteet.

Palvelotalous on täysin erilainen osa kasvavaa maailmantaloutta. Kun kuvaa palvelua, et voi määritellä sitä tavalla, jolla määrittelet tuotteen. Toisin kuin tuotetta, jota et voi koskettaa, tuntea, haistaa ja maistaa palvelua, palvelu on siis aineeton. Tämä on suurin ero palvelun ja tuotteen välillä. Markkinointipalvelu on ainutlaatuinen, koska siihen liittyy haasteita, kuten aineellisten ominaisuuksien kiinnittäminen johonkin aineettomaan.

Joitakin palvelujen ominaisuuksia ovat

 1. Vaihdettavuus tai vaihtelevuus: Palvelut eroavat henkilöittäin ja yrityskohtaisesti. Siksi sama palveluntarjoaja tai koko toimiala ei välttämättä tarjoa sinulle samaa palvelua, se muuttuu jatkuvasti.
 2. Voimassaoloaika: Kun palvelua on käytetty tai suoritettu, sitä ei voi myydä, tallentaa, palauttaa tai varastoida. Lyhyesti sanottuna palvelua ei voida käyttää uudelleen.
 3. Aikataulu: Palvelut tehdään siten, että ne voidaan kuluttaa tietyn ajan kuluessa. Palvelua ei voida erottaa palveluntarjoajasta toisin kuin tuotetta.

Tuotteet ja palvelut ovat molemmat erilaisia ​​omilla tavoillaan ja keinoillaan, joten ne ovatkin heidän markkinointistrategiaansa. Tuotemarkkinointi ei voi olla kuin palveluita ja palveluita ei voida markkinoida kuin tuotteita.

Palvelumarkkinointi vs. tuotemarkkinoinnin infografiat

Seuraavassa palvelumarkkinoinnin ja tuotemarkkinoinnin infografiat kuvaavat näiden kahden välisten erojen tärkeimpiä kohtia.

Ero palvelumarkkinoinnissa ja tuotemarkkinoinnissa

 1. Aineelliset ja aineettomat

Tuotemarkkinointi ja palvelumarkkinointitavat tai -tekniikat ovat erilaisia. Koska tuotteet ovat konkreettisia, niitä voidaan koskettaa, nähdä, tuntea, maistaa, haistaa jne., Joten tuotteiden myynnin markkinointitekniikat ovat erilaisia. Palvelujen markkinointitekniikat ovat kuitenkin tapa eriytyä aineettomien palveluiden osalta, koska asiakas ei voi nähdä, tuntea, aistia, maistaa tai haistaa palveluita.

Tuotemarkkinointi voidaan tehdä näyttämällä ja näyttämällä niitä; palvelut voivat kuitenkin olla vain kokenut. Siksi sekä tuotteiden että palveluiden markkinointityyli ovat erilaisia. Annetaan ymmärtää esimerkin avulla valmisruokituote voidaan näyttää ja myydä, mutta puhelinpalvelua ei voida näyttää, se on vain koettavissa.

 1. omistaminen

Tuotteen omistusoikeus voidaan siirtää tai sitä voidaan muuttaa. Voit myös sanoa, että voit myydä tuotteen tai tavaran jollekin toiselle. Samaa ei voida tehdä palvelun kanssa, koska et voi jälleenmyydä jonkun toisen käyttämää palvelua. Yksinkertaisin sanoin tuote voidaan myydä edelleen, mutta palvelu ei voi.

Esimerkiksi tuotteiden, kuten autojen, asuin- tai kaupallisten kiinteistöjen, kaikenlaisten koneiden jne. Omistusoikeus voidaan myydä edelleen tai siirtää toisella nimellä tai omistusoikeudella. Kun omistat tutkinnon tai olet saattanut hiukset leikkaamaan hiustensuunnittelijalta tai kun olet tehnyt leikkauksen, et voi myydä samaa tai siirtää sen omistajuutta jollekin toiselle, koska se on jo käytetty.

 1. Tuotteet tulevat asiakkaalle, kun asiakas tulee palvelemaan

Asiakas voi ottaa myytyjä tuotteita takaisin, tai asiakas voi ottaa tuotteet mukanaan ostaessaan niitä; palvelun suhteen on kuitenkin päinvastoin nautittavaa tai koettava palvelua, jonka asiakkaan tarvitsee tulla palveluntarjoajan luo. Siksi sanotaan, että "tuote menee asiakkaalle missä asiakas menee palveluun".

Syy on yksinkertainen ja selkeää palvelua ei voida erottaa palveluntarjoajasta. Esimerkki on parempi tapa ymmärtää "kun ostat auton, tulet auton kotiin mukanasi, niin että tuotteet tulevat asiakkaalle" missä hiusten leikkauksen tai leikkauksen yhteydessä sinun on mentävä palveluntarjoajalle, joka on joko parturi tai kirurgi, tässä asiakkaan on mentävä palveluntarjoajan puoleen, koska palvelua ei voida erottaa palveluntarjoajasta ".

 1. Tuotteet ovat standardisoituja ja palvelut räätälöityjä

Tuotteet valmistetaan ja tuotetaan kyseisen tuotteen, markkinoiden ja kohderyhmän standardien mukaisesti. Valmistajien on ylläpidettävä tuotteittensa tasoa, koska sääntelyviranomaiset tarkastavat tuotteet ennen niiden markkinoille saattamista.

Jotta voidaan varmistaa, että sääntelijä, kuluttaja ja markkinat eivät kiellä tuotetta, standardi on pidettävä yllä. Palvelut toimivat kuitenkin päinvastoin. Jokainen asiakas on erilainen palvelujen nautinnon suhteen. Siksi palvelu tarjoaa palveluita kunkin asiakkaan tarpeiden ja mieltymysten mukaisesti. Tätä kutsutaan palvelun räätälöimiseksi asiakkaan vaatimusten mukaisesti.

Esimerkiksi keksien valmistajan, joka valmistaa herkullisia yummy-suklaakreemikeksejä, on varmistettava, että ne noudattavat hygieniastandardeja, ulkonäkö, ulkoasu, maku ja tuotteiden laatu tuotteen myynnin jatkamiseksi tarkistetaan ennen sitä otetaan käyttöön markkinoilla. Lääkäri antaa kuitenkin jokaiselle potilaalle erilaisen hoidon potilaan ongelmasta riippuen, joten hänen on mukautettava palveluaan potilaan tarpeiden mukaan.

Suositellut kurssit

 • Online Google Adwords -kurssi
 • Projektin tuottavuutta käsittelevä kurssi
 • Täydellinen liiketoiminnan analysointikurssi
 1. Laadukas toimitus on erilainen molemmille

Nyt miten laatukerroin eroaa molemmilta, molemmilla on varmasti oltava hyvä laatu. Valmistajien on ylläpidettävä tuotteensa laatua. Tuotteen laatu riippuu käytetystä raaka-aineesta ja mekanismista. Sekä materiaalia että konetta voidaan muuttaa ja improvisoida, koska ne ovat elämättömiä esineitä ja vain yrityksen resursseja. Palvelussa se on kuitenkin erilainen.

Jokainen palveluntarjoaja on palvelun suhteen erilainen, koska he ovat ihmisiä ja kukin ihminen eroaa toisistaan. Palvelu riippuu puhtaasti asiakkaan räätälöinnistä, palveluntarjoajan taidoista ja kokemuksesta sekä palveluntarjoajan asiakkaille antamasta motivaatiosta. Siksi asiantuntijat sanovat, että palvelun vaihtelua arvostetaan asiakkaasta ja hänen tarpeistaan ​​riippuen.

 1. Skaalautuvuuden vaihtelut

Tuotantoyrityksen laajentaminen on helppoa lisäämällä vain tuotteen tuotantoa vastaamaan asiakkaiden vaatimuksia, lisäämällä sen jakelua, myynnin tavoitetta ja tavoittamalla yhä useampia asiakkaita. Palveluliiketoiminnan laajentaminen ei ole niin helppoa kuin tuotteiden liiketoiminnan laajentaminen.

Tätä varten palveluntarjoajien on lisättävä koulutettujen tai kokeneiden palveluntarjoajien ryhmää. Tähän sisältyy rekrytointi rekrytoimalla työntekijöitä kilpailukykyisistä yrityksistä tai rekrytoimalla tuoreempia yrityksiä. Tähän sisältyy paljon aikaa ja rahaa sijoittamiseen rekrytointiin, perehdyttämiseen, koulutukseen ja motivaatioon Työntekijöiden menettäminen ja nykyisten koulutettujen ja kokeneiden työntekijöiden menettäminen on suurin menetys palveluntarjoajalle.

 1. Lisäarvo asiakkaille

Oikein sanoen, kun asiakas ostaa tuotteen, hän etsii tuotteesta maksamansa arvon laatikon sisällä, josta hän löytää tuotteen. Sillä hän tietää, että sen laatu määräytyy sen mukaan, miten raaka-aineet on valittu ja sitten muunnettu antamaan hänelle saamansa tuotteen. Esimerkiksi saippua tai televisio, asiakas maksaa hinnan ostaakseen ja käyttääkseen sitä.

Kuitenkin, jos asiakas ostaa palvelun, hän etsii palautuksia palvelun ostamiseen maksetusta arvosta tiskin kautta tai tapaamisen kautta asianomaisen palveluntarjoajan kanssa. Nämä palveluntarjoajat voivat olla kuka tahansa erikoistunut lääkäri, tarjoilija ravintolassa, finanssikonsultti jne. Jokaisen palveluntarjoajan laatu on erilainen, riippuu täysin siitä, kuinka kukin palveluntarjoaja valitaan, sitten koulutetaan ja motivoidaan jatkamaan tarjoamistaan. vaadittu palvelu.

 1. Oikeat sankarit

Tuotteen suhteen, olipa kyse sitten tuotteen valmistuksesta, tuotteen hallinnasta tai tuotemarkkinoinnista, todelliset sankarit ovat yrityksen johto, koska he suunnittelevat tuotetta, hallitsevat sen valmistusta ja muita näkökohtia ja myös markkinoida sitä tuotteen myymiseksi ja voittojen maksimoimiseksi. Palvelun tapauksessa se on täysin erilainen.

Palvelun yhteydessä todelliset sankarit ovat työntekijöitä edessä, joka on etulinjan työntekijä. Kuitenkin täällä markkinoinnin suunnittelee ja strategioi myös yrityksen markkinointiryhmä, mutta saman toteuttavat yrityksen etulinjan työntekijät, jotka ovat sankarit, jotka maksimoivat liiketoiminnan ja ansaitsevat yritykselle tuloja.

 1. Asiakkaiden sijoittaminen

Tuotteet vievät asiakkaan liiketoiminnan ulkopuolelle, ei siihen, että asiakas ei ole tärkeä tuotekaupalle; Tuotteiden valmistus ei kuitenkaan ole suoraan yhteydessä toisiinsa tai asiakkaisiin. Jo tässäkin asiakas on erittäin tärkeä ja markkinoiden kuningas, joten asiakasprioriteetit ja asiakkaan vaatimus tuotteesta kootaan asiakkaan tietoon tuotteen valmistuksesta ja suunnittelusta.

Palveluiden suhteen se on päinvastoin, koska asiakas on suoraan mukana liiketoiminnassa, koska palveluntarjoajilla on suora yhteys vuorovaikutukseen asiakkaan kanssa päivittäin, eikä tätä voida sivuuttaa.

Jokainen osa ja jokainen ero näiden kahden välillä; eli tuote ja palvelu erottavat ne toisistaan. Nämä erot vaikuttavat minkä tahansa yrityksen myyntiin ja markkinointiin, sen valmistus-, myynti-, markkinointikustannuksiin jne., Yrityksen omaisuuteen, yrityksen hallintotehtäviin, sen suorituskykymatriiseihin jne.

'Täydellistä tuotetta' tai 'täydellistä palvelua' ei kuitenkaan voida määritellä täydelliseksi viihtyisäksi. Se eroaa yksilöiden välillä, koska jokaisella on erilainen valinta, erilaiset tarpeet ja tarpeet jne. Markkinointi luo ja kehittää kohderyhmien toiveita lisätä tietoisuutta sama. Tietoisuuden lisääminen lisää heidän liiketoimintaa ja maksimoi voitot oikein.

Sekä tuotteiden että palveluiden markkinointistrategiat ovat kuitenkin erilaisia, koska niillä on erilaiset ominaisuudet. Voit maksimoida voitot yrityksen johto tai markkinointiryhmä varmistaa, että he markkinoivat älykkäästi ja tehokkaasti.

Suositellut artikkelit

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja palvelusta ja tuotemarkkinoinnista, joten käy vain linkin läpi.

 1. Arvokkaan aineettoman hyödykkeen tärkeät ominaisuudet?
 2. 8 Tärkeä hyödyllinen myyntitiimin strategia
 3. 10 parasta potentiaalia maaseutumarkkinatuotteille
 4. 20 Paranna myyntitiimisi strategiaa ja tuottavuutta
 5. 10 tehokasta palvelumarkkinointistrategiaa (arvokasta)