Johdanto - Ura Oracle DBA: ssa

Tässä aiheessa aiomme oppia urasta oracle DBA: lla. Jos olet joku, jolla on kokemusta, tai joku, joka on juuri ottanut DBA: n vastuun, tämä blogi on tarkoitettu vain sinulle. Koska olet DBA, on vaikeaa ja ratkaisevaa tietää tarkat osaamisalueet, työpaikan näkymät ja palkkastandardit teollisuudessa. Työn vastuusta puhuttaessa, DBA kattaa laajan ja monimutkaisen ja koskettaa usein muita IT-alueita tai segmenttejä.

Älä paniikoi, koska me tässä blogissa hahmottelemme DBA-matkasi aloittamisen tärkeyttä, yritämme kattaa kaikki näkökohdat, lajitella asiat helposti ymmärrettäviksi - lukijana sinun on vain hioa itsesi. Vaikka oppiminen on jatkuvaa ja loputonta tehtävää, on olemassa tapoja, joilla voidaan luoda markkina-arvo ja auttaa saamaan lisätietoja ja olla apua pitkäaikaisessa urallasi.

Yleisen ehdotuksemme perustana on se, että meillä on 360 asteen näkymä tietokantoista ja niihin liittyvistä alajärjestelmistä, kuten käyttöjärjestelmä, verkot, palomuurit, palvelimet, laitteistot ja tallennustilat muutamia mainitakseni.

Sanomalla tämän, siirrytään tutkimaan ORACLE DBA: ta yksityiskohtaisesti, mutta katsotaanpa ensin joitain hauskoja faktoja siitä.

Hauskoja faktoja -

 1. Kehittäjä - Oracle Corp.
 2. Vakaa julkaisu - 18.1 (kuten 16. helmikuuta 2018)
 3. Kirjoitettu - kokoontumiskieli, C, C ++
 4. Tyyppi - Usean mallin tietokantatyyppi

Katsotaanpa yleinen lähestymistapa selittämään, mikä ORACLE DBA tarkalleen on, se on monimallinen tietokannan hallintajärjestelmä, jonka suurin osa meistä tietää. Ottamalla tämä selitys askeleen eteenpäin helpon ymmärtämisen ja lukijoidemme saamiseksi tietoiseksi asioista, jotka tapahtuvat, kun he alkavat toimia ORACLE DBA: na.

" DBA on hallintotehtävä, jossa DBA: n henkilöstön on huolehdittava tietokannan toiminnasta, jotta muut sitä käyttävät voivat käyttää sitä nopeasti ilman esteitä."

Tosielämän skenaario: Oletetaan, että sinulla on auto ja sinusta tuli tietokannan käyttäjä. Nyt haluat, että sinulla on autosi palvelu, jota varten olet ottanut sen huoltokeskukseen. Täältä mekaanikkona tuli DBA: n henkilöstö (muista kuka huolehtii tietokantajärjestelmästä). Otat yhteyttä autonvalmistajiin, jos tarvitset takuukysymyksiä. Tällöin ORACLEsta tulee yritys (joka antaa vakuuden), jos ongelmaa ei ratkaista DBA: lla.

Katsotaanpa joitain muita asiaankuuluvia yksityiskohtia.

Uraan vaadittava koulutus Oracle DBA: lla

Jälleen 4-vuotinen kandidaatin tutkinto tietojenkäsittelytiedestä (C. Sc) tai tietotekniikasta (IT) ovat tärkeimmät DBA-uralle. Tämän lisäksi tietokoneopinnoissa on myös kandidaatin ja maisterin tutkintoja (BCA ja MCA), jotka ovat hyödyllisiä. Koulutusajan opiskelijan perusalan alleviivauslausunto on oltava vähintään kandidaatin tutkinto.

Katsotaanpa joitain koulutusresursseja DBA-koulutukselle -

 • Waldenin yliopisto
 • Liberty University
 • Coloradon tekninen yliopisto

Intiassa tarjotaan verkossa useita koulutusohjelmia, eikä säännöllistä tutkinto-ohjelmaa tarjota.

Katsotaan joitain hyödyllisiä tapoja olla turvallisemmassa asemassa aloittaessasi urasi DBA-kentällä.

 • Asennuksen ja kokoonpanon ymmärtäminen on ensin saatava
 • Perusvalvonta- ja viritystoiminnot
 • Tietokantojen palauttaminen ja varmuuskopioiden luominen
 • Perustiedot tietokannan suojauksesta
 • Tietokannan suunnittelu
 • Hyvä tieto DBMS: stä
 • Hyvä SQL- ja PL / SQL-hallinta on oltava
 • Ohjatun toiminnon ja graafisen käyttöliittymän komentorivin ymmärtäminen

Kun käytät sertifiointia profiilisi parantamiseksi, nämä (yllä mainitut) aiheet kuuluvat kokemustasoon. Sertifiointitiedot käsitellään seuraavassa osassa (eli ura). Siirrytään eteenpäin.

Urapolku Oracle DBA: lla

Aiomme kattaa varmennuspolun ja hierarkian yhdessä sen kanssa.

Oracle-tietokannan urapolulle on 6 osiota, nämä luokitellaan kokemuksen tason mukaan.

 • Junior Associate (OJA) - Oracle-sertifioitu nuorempi osakkuusyritys
 • Associate (OCA) - Oracle-sertifioitu osakas
 • Professional (OCP) - Oracle-sertifioitu Professional
 • Master (OCM) - Oracle-sertifioitu Master
 • Asiantuntija (OCE) - Oracle-sertifioitu asiantuntija
 • Asiantuntija (OCS) - Oracle-sertifioitu asiantuntija

Nämä sertifikaatit on jaettu yhdeksälle tieteenalalle tai teknologia-alueelle, jotka jakautuvat edelleen tuoteperheen ja tuoteryhmän luokkiin. Nämä sertifikaatit vahvistavat ehdokkaan taidot ja asiantuntemuksen. Oracle-sertifikaattien halutaan olevan yksi markkinoiden kunnioittavimmista jo pitkään.

Työpaikat tai urahakualueet Oracle DBA: lla

Sovellusalueet ovat vain niitä, joilla osaamisalueiden taitoja voidaan soveltaa. Toivottavasti ymmärrät tämän lausunnon, katsotaanpa siitä käytännöllinen esimerkki. Jos olet Internet-asiantuntija, sovellusalueet olisivat kaikki, joissa tämä tekniikka jo toimii tai jolla voi olla ratkaiseva rooli, jos sitä sovelletaan. Samassa viitteessä on laaja sovellettavuus Oracle-tietokantoihin. Katsotaanpa heidät -

Voidaan helposti selvittää, että tietokannat ovat jotain, joka tallentaa tietoja (missä tahansa muodossa). Joten, niitä voidaan soveltaa lukuisiin asioihin, katsotaanpa niitä.

 • Online-television suoratoisto
 • Peliteollisuus
 • Pilvitallennus
 • Rahoittaa
 • Hallitusjärjestöt
 • verkkokauppa
 • Terveydenhuolto
 • Sää

Periaatteessa asia on, jos tarvitset tallennustilaa kuin tarvitset suoraan tai epäsuorasti tietokantajärjestelmää ja vastineeksi DBA: n, jotta se voi toimia kunnolla. ORACLE on tämän segmentin markkinajohtaja. Katsotaanpa joitain tosiasioita, miksi Oracle on markkinajohtaja ja miksi Ura Oracle DBA -palvelussa palkitaan parhaiten teollisuudessa.

palkkaus

Yksi parhaiten palkattuista toimialoista IT-alalla tai muilla aloilla. Tiedot ovat tärkeitä ja sen parissa työskentelevät saavat hyötyä korkeasta palkasta. Katsotaanpa joitain tilastoja -

Oracle DBA: n keskipalkka on Intiassa noin 493 kt vuodessa.

Kanadassa on erilainen PayScale DBA-tehtävissä, keskipalkka on 100 000 dollaria vuodessa tai 51, 28 dollaria tunnissa. Lähtötaso alkaa 61 100 dollarilla vuodessa, kun taas kokeneet ihmiset saavat jopa 170 000 dollaria vuodessa.

Yhdysvaltain mukaan DBA-ammattilaisen palkka on kansallisesti keskimäärin 94 536 dollaria.

Uranäkymät Oracle DBA: lla

Oracle DBA on aina kysyntä missä tahansa yrityksessä. Joko se on keskikokoinen pääoma tai mikä tahansa MNC (laajamittainen), he kaikki tarvitsevat DBA: n hallitakseen ja hallitakseen tietokantaansa. Suuremmilla yrityksillä on erilliset verkkotunnukset tai osiot tietokannan ja siihen liittyvien kysymysten käsittelemiseen. Oracle on edelläkävijä tietokanta-segmentissä ja luottaa monien yritysten keskuudessa. Ura Oracle DBA: ssä saa tämän hyödyn koko ajan, koska höyryllä on valtava kysyntä.

Johtopäätös - Ura Oracle DBA: lla

ORACLE-DBA: na et ole koskaan poissa markkinoilta. Kaikkien ammattilaisten ja ihmisten, jotka suunnittelevat uraa Oracle DBA: ssa, on etsittävä parannuksia koko uransa ajan. Nämä parannukset voivat olla mitä tahansa suuremmasta ja monimutkaisesta projektista sertifikaattien ansaitsemiseen eri tasoilla. Tärkeintä on ORALE DBA -teos, joka oli ja tulee olemaan kysyttyä. Oppimisasenne ei saa loppua kaikille ihmisille (joko kokeneille tai tuoreille).

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas uralta Oracle DBA: lla. Tässä olemme keskustelleet johdannosta, koulutuksesta, urapolusta Oracle DBA: ssa, työpaikasta, palkasta ja uranäkymistä Oracle DBA: ssa. Voit myös tarkastella seuraavaa artikkelia saadaksesi lisätietoja -

 1. Ura Sparkissa
 2. Ura Blockchainissa
 3. Ura Hadoopissa
 4. Ura Linuxissa
 5. Mikä on kysely ja tyypit Oracle-kyselyitä