Johdanto turvallisuuden testaustyökaluihin

Turvallisuudesta on tullut tärkeä huolenaihe nykyään. IT-sektorin kasvun myötä päivittäin julkaistaan ​​runsaasti uusia sivustoja, samoin kuin uudet hakkerointimenetelmät lisääntyvät. On tullut erittäin tärkeätä suojata verkkosivusto ja sen tiedot, joissa on yksityisiä tietoja käyttäjistä ja organisaatioista, jotta ne pääsevät vuotoon tai luvattomien käyttäjien pääsyyn. Suurin osa organisaatioista palkkaa ihmisiä verkkosivustonsa turvallisuustestien tekemiseen, koska se auttaa löytämään puutteita ja porsaanreikiä verkkosivustollaan ennen kuin ne julkaistaan ​​tuotantoympäristössä. Markkinoilla on nyt saatavana lukuisia maksettuja, ilmaisia, avoimen lähdekoodin työkaluja verkkosovellusten turvallisuustestaukseen.

Turvallisuustestauksen työkalut

Ymmärretään joitain turvallisuuden testaustyökaluja yksi kerrallaan.

1. Netsparker

Netsparker on yksi parhaimmista ja tarkimmista työkaluista, joita markkinoilla käytetään webissä
sovellusten turvallisuus. Se käytti luodinkestävää skannausta virheellisten positiivisten tarkistamiseksi automaattisesti. Sitä käytetään haavoittuvuuksien, kuten SQL-injektioiden ja sivustojen välisten komentosarjojen löytämiseen verkkosovelluksissa. Se kattaa yli 1000 haavoittuvuutta ja integroituu helposti mihin tahansa CI / CD-sovellukseen, jossa haavoittuvuuksien löytämisprosessi on täysin automatisoitu ja lähetetty virheenseurantajärjestelmään. Työkalu on erittäin helppo asentaa ja käyttää, ja se näyttää haavoittuvuuksia kojetaulussa, joka on erittäin helppo lukea ja ymmärtää.

2. SonarQube

  • SonarQube on avoimen lähdekoodin ohjelmistotestaustyökalu, jota käytetään mittaamaan koodin laatua ja etsimään haavoittuvuuksia. Se korostaa myös koodin vakavia muistiongelmia. SonarQube on kirjoitettu Java-kielellä, mutta se pystyy analysoimaan yli 20 kieltä.
  • SonarQube pystyy löytämään haavoittuvuuksia, kuten sivustojen väliset komentosarjat, SQL-injektiot, muistiongelmat, HTTP-vastauksen jakamisen jne. Se pystyy löytämään hankalia virheitä, kuten nollaosoittimen poikkeus, loogiset virheet jne. SonarQube voi helposti integroida mihin tahansa CI / CD-levyyn. sovellus. Se tarjoaa erityisen laatuportin, joka kertoo koko sovelluksen laadun siitä, voidaanko se vapauttaa tuotannossa vai ei.

3. W3af

W3af on yksi markkinoilla olevista suosituimmista ja avoimen lähdekoodin tietoturvasovellustyökaluista. Se on kirjoitettu Python-muodossa ja kattaa yli 200 tietoturvaongelmaa. Se kattaa mm. Blind SQL -injektion, puskurin ylivuodon, sivustojen välisen komentosarjan, CSRF: n jne.

W3af tarjoaa graafisen käyttöliittymän uusille ihmisille, kun taas asiantuntijoille sillä on myös konsolirajapinta. Se tarjoaa käyttäjille upeaa todennustukea ja tarjoaa mahdollisuuden kirjata tulosteet tiedostoon, sähköpostiin tai konsoliin erityisvaatimusten mukaisesti.

4. ZED Attack Proxy (ZAP)

ZAP on avoimen lähdekoodin tietoturvatestaustyökalu, joka voi toimia useilla alustoilla. Se on kirjoitettu Java-kielellä ja kattaa niin monet tietoturva-aukot. Se tarjoaa sekä graafisen käyttöliittymän että komentorivin, joka helpottaa työskentelyä sekä uusille ihmisille että asiantuntijoille. ZAP paljastaa XSS-injektiot, SQL-injektiot, sovellusvirheiden paljastamisen, yksityisen IP: n paljastamisen jne. Se tarjoaa sovellusskannerin, todennustuen, Web-pistorasian tuen, AJAX-hämähäkit jne. Sitä voidaan käyttää myös sovelluksen skannerina / suodattimena.

5. Burp Suite

Burp Suite on Java-kirjoitettu Web-läpäisyn testausjärjestelmä. Sillä on useita painoksia, kuten Community Edition, Professional ja Enterprise Edition. Vaikka yhteisöpainos on ilmainen, Professional- ja Enterprise-versio veloitetaan kokeilujakson jälkeen. Maksullisessa versiossa on monia edistyneitä työkaluja, kuten hämähäkki, toistin, dekooderi jne., Kun taas ilmainen versio tarjoaa vain peruspalveluita.

Burp Suite kattaa yli 100 haavoittuvuutta ja tarjoaa tulokset hyvin analysoidulla ja vuorovaikutteisella tavalla. Burp Suite -sovelluksen tulokset näytetään puutavalla, ts. Haavoittuvuudesta voi olla yksityiskohta poraamalla tiettyyn haaraan. Se tarjoaa myös Javascript-analyysin käyttämällä staattisia ja dynaamisia tekniikoita.

6. Wapiti

Wapiti on tehokas avoimen lähdekoodin työkalu, joka on käytettävissä testaamaan
sovellus. Se tarjoaa vain komentoriviliittymän eikä mitään graafista käyttöliittymää, mikä vaikeuttaa aloittelijoiden työskentelyä sen kanssa. Komennoilla tulisi olla täydet tiedot ennen kuin työskentelevät Wapitilla. Se eroaa muista markkinoilla olevista työkaluista, koska se auttaa sovelluksen testaamisessa.

Wapiti ruiskuttaa hyötykuorman eri paikkoihin tarkistaaksesi sovelluksen turvallisuuden. Se sallii myös GET- ja POST-menetelmät suojaustestaukseen. Wapiti tunnistaa tietokannan injektoinnin, tiedostojen julkistamisen, XSS-injektion, XXE-injektion, mahdollisesti vaaralliset tiedostot jne. Se voi luoda haavoittuvuusraportin eri muodoissa (kuten HTML, XML, .txt jne.).

7. SQLMap

SQLMap on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jota käytetään löytämään SQL-injektioheikkous. Se
automatisoi koko tietokannan SQL - injektion havaitsemisen ja hyödyntämisen prosessin
mikä tahansa sovellus. Se tukee monenlaisia ​​tietokantoja, kuten Microsoft SQL Server, Microsoft Access, SQLite, MySQL, Oracle jne. Se tukee minkä tahansa tiedoston lataamista ja lähettämistä tietokantapalvelimelta.

SQLMap voi muodostaa yhteyden suoraan tietokantaan ohittamalla SQL-injektiot. Se tukee erilaisia ​​SQL-injektiotekniikoita, kuten aikapohjaiset sokeat, virhepohjaiset, pinotut kyselyt, booleanpohjaiset sokeat ja kaistan ulkopuolella. Sillä on vahva hakumekanismi ja se pystyy etsimään tiettyjä tietokannan nimiä ja sen sarakkeita tietokantataulukoista.

8. Vega

Vega on avoimen lähdekoodin verkkoturvatyökalu sovelluksen turvallisuuden testaamiseen. Se on kirjoitettu Java-kielellä ja tukee graafista käyttöliittymää, joka helpottaa käyttöä sekä uusille että kokeneille. Se voi auttaa löytämään sivustojen väliset komentosarjat, löytämään ja validoimaan SQL-injektiot, kuori-injektiot, etätiedostojen sisältämät jne. Se sisältää automaattisen skannerin, joka auttaa nopeissa testeissä. Vega voi toimia useilla alustoilla, kuten Windows, Unix, Linux ja Mac OS. Vega on kirjoitettu Javascriptinä ja se on laajennettavissa, ts. Käyttäjä voi luoda useita hyökkäysmoduuleja erityisten vaatimusten mukaisesti käyttämällä Rich API -sovellusta. Se voi myös suorittaa SSL-sieppauksen Http-verkkosivustoille.

johtopäätös:

Markkinoilla on saatavilla paljon turvallisuuden testaustyökaluja ja se on liian avoin lähdekoodi. Toivon, että yllä mainitut työkalut antavat sinulle kuvan siitä, kuinka erilaiset testaustyökalut tarjoavat omat erityiset testauspalvelunsa. Ennen minkään työkalun käyttöä sovelluksesi tietoturvatestaukseen on erittäin tärkeää ymmärtää työkalu yksityiskohtaisesti ja tietää, palveleeko se tiettyä tarkoitusta. Erittäin siisti ja puhdas, rikas dokumentoitu verkkosivusto on saatavana Internetistä jokaiselle työkalulle, joka osoittaa täydellisen oppaan käyttäjille. Nyt melkein kaikki työkalut julkaistaan ​​mukavilla käyttöliittymillä helpottaakseen uusien ihmisten työskentelemistä.

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut opas turvallisuuden testaustyökaluille. Tässä keskustellaan johdannosta turvallisuuden testaustyökaluihin ja erityyppisiin suojauksen testaustyökaluihin. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

  1. Verkkosovellusten suojaus
  2. Seleeni-automaation testaus
  3. Tietoturvahaastattelua koskevat kysymykset
  4. Järjestelmän testaus
  5. Musta laatikon testaustekniikat