Ylijäämä - Minkä tahansa liiketoiminnan tai suhteen keskeisin osa on hallita odotuksia, ja se voi olla täysin ongelmallista. Termi ”luvattu ja yli toimitus” ei ole tuntematon termi nykypäivän sukupolvessa, eikä ole yllättävää tietää, että sitä käyttävät kaikki yritykset, olivatpa ne pieniä vai suuria asiakkaiden häpeämiseksi. Identtiset kehotukset määräävät toiveiden asettamisen alhaisemmaksi kuin mitä todellisuudessa voidaan toteuttaa. Vaikka on olemassa monia skenaarioita, joissa tämä ammatti stratagemi antaa erinomaisen haasteen, ei pidä unohtaa, että jos se tehdään väärin tai sitä käytetään liikaa, se varmasti paluu.

Ymmärtäkäämme, miksi tämä on huono idea ja miksi sitä on käytettävä huolellisesti ja varovaisesti.

”Suuri uhka meille ylittämisessä ei ole tavoitteemme asettaminen liian korkealle ja sen lyhentäminen liian lyhyeksi, vaan tavoitteemme asettaminen liian matalaksi ja paikan saavuttaminen.” Tämä on intuitiivinen arvio henkilöltä, joka ei koskaan yrityssektorilla, mutta varmasti sillä oli hieno käsitys, joka jokaisen sertifioidun henkilöstön on ymmärrettävä.

”Antakaa lupaus, mutta toimittamisen aikana tee se laatikosta!” Tämä ensi näkemältä näyttää olevan rationaalinen asenne, tajuta jopa älykäs. Kerro kaikille asiakaskunnille, että projekti kestää yli kaksi viikkoa, vaikka todellisuudessakin kestää korkeintaan yksi viikko ja hämmästytä sitten toimittamalla projekti ennen arvioitua määräaikaa.

Tässä on kiinnitys, se on todella kauhistuttava usko, kun sitä tarkastellaan suuremmasta näkökulmasta. Lopulta asiakkaat alkavat olettaa, että olet varmasti huono arvaamaan projektin toteuttamiseen vaadittavan vähimmäisajan, ja tämä oletus tekee sinusta ja yrityksestäsi kyvyttömän. Tai huonoin tapaus voi olla, asiakkaat ymmärtävät taktiikkasi ja siten pitkällä tähtäimellä; se ei toimi.

Edellytys, jossa yritykset antavat yli lupaukset, mutta toimituksen aikana ne toimittavat, on samanlainen, mutta päinvastainen tilanne kuin edellä mainitussa skenaariossa. Jopa nimeltä tämä tilanne näyttää tuottavan erittäin huonoja tuloksia. Tämä on liian ilmeinen kokeillaan, ja siksi sitä tulisi välttää kaikin mahdollisin kustannuksin. Ja silti aika ajoin ihmiset tulevat epämukavaksi aikana, jolloin heidän on tunnustettava, että he ovat ylikuormittuneet, eikä heillä nyt ole asianmukaisia ​​resursseja tai että hanketta ei voida saattaa loppuun arvioidussa aikataulussa. Alijäämäisesti toimittamalla yritykset osoittavat, että niihin ei voida luottaa ja että sinulla ei varmasti ole aavistustakaan siitä, miten budjettia, resursseja tai aikaa on hallittava.

Tässä on luettelo, joka selittää, kuinka ylitarjonta työssä paluu:

# 1. Ylijäämä - epäkäytännöllisten uskomusten asettaminen

Kuvittele tilanne, jossa työnantajasi on antanut sinulle jonkin verran työtä, ja olet sitoutunut tekemään sen kolmessa viikossa. Yrityksesi varaa toimeksiannon, ja sitoudut sen suorittamaan kahden viikon kuluessa. Yleisessä ylijäämätilanteessa lopetat sen vain viikon kuluessa. Se todennäköisesti tuntuu jumalalliselta, ja työnantajasi saattaa jopa taputtaa selkääsi saavutuksesta, mutta tällä arvioinnilla olet luonut vallitsevan ajatuksen työnantajan aivoihin. Odotuksena on sanoa, että voit suorittaa tehtävän ennen määräaikaa ja että sanojasi ei pidä ottaa liian vakavasti. Jos et ole varovainen ajoissa, on todennäköistä, että työnantajasi voi alkaa odottaa yli toimitusaikaa kaikissa mahdollisissa mahdollisuuksissa riippumatta sovitusta määräajasta. Siksi pitkällä tähtäimellä he alkavat pitää sitä itsestään selvänä, eikä se enää ole heidän yllätys. Muista, että päivä ei ole kaukana, kun et pysty toimittamaan yli ja päivä saattaa osoittautua tuhoisa päivä sinulle.

# 2. Ylijäämä - älä anna heille ideoita, joita ei voida toteuttaa

Kun asiakkaasi sanoo, että he suhtautuvat myönteisesti "out of the box" -tyyppiseen ajatteluun, aloitat heti kehittämään haastavia ja häiritseviä ideoita. Mutta esittelyhetkellä asiakkaasi pahenee ja osoittautuu häiriöttömäksi. Ainoa mieleen tuleva ajatus on: "Kaikki mitä teimme, oli tarjota joitain lisäetuja, mikä meni pieleen, mikä pahensi asiakkaan luonnetta ja miksi asiakas muuttui niin hulluksi, että he uhkasivat leikata solmua yrityksen kanssa?" Jos uutta, ”overdriven” -suunnitelmaa tarkastellaan yksityiskohtaisesti, niin voidaan nähdä, että uusi suunnitelma ei toimi nykyisen alkuperäisen suunnitelman kanssa ja että sillä ei ole merkitystä asiakkaan liiketoiminnan kannalta. Tämä luo hankala tilanne ja sillä on suurin mahdollisuus vahvistaa uudestaan. Kun asiakas alkaa uskoa, että ajattelullasi ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, niin kiinnitä sydämeesi, että tätä käsitystä asiakkaasta on vaikea hylätä ja että pitkällä aikavälillä se voi vaikuttaa haitallisesti suhteeseesi asiakkaaseesi. Siksi on parempi miettiä kaikki mahdolliset epäilyt ja esteet ja esitellä miten suunnitelmat liittyvät asiakkaasi tarkkaan liiketoimintamalliin ennen idean esittämistä.

# 3. Ylijäämä - ajan ja varojen haaskaaminen

On tapauksia, joissa yli toimittavat yritykset toimittavat vain siksi, että ovat sydämessään vakuuttaneet, että yli toimitettu tuote on paljon parempi kuin mitä alunperin suunniteltiin asiakkaan kanssa edes tietämättä, kuinka asiakas voi käyttää tuotetta, ja tämä johtaa resurssien täydelliseen tuhlaamiseen. ja aika. Esimerkiksi, jos työnantajasi antoi sinulle tiedoston ja käski tarkistaa tiedostossa olevien tietojen oikeellisuuden, mutta käytit aikaa tietojen tarkistamisen ohella etenemällä sen näkymiin. Myöhemmin arvioinnin sijasta tiedät, että tarvitaan vain tietoja ja että se muutetaan laskentataulukkoksi, ajattele kuinka pahasti saatat tuntea, että kaikki vaivasi menivät turhaan. Toistaiseksi se saattaa tuntua loistavalta idealta, mutta ilman vankkaa etenemispolkua siitä tulee yksinkertaisesti ajan ja rahan tuhlausta, alikäyttöä.

# 4. Ylijäämä - lopeta turhien tavaroiden heittäminen asiakkaaseesi

Pysyäksesi kärjessä uusimman tietotaidon, muodien, tuotemodernismien ja teknisten päivitysten aloilla, ja on olemassa useita lähteitä, joista voit hankkia näitä uusimpia tarinoita, kuten eri teollisuusalueet, LinkedIn, Twitter ja Facebook. Viraston työntekijänä voi olla mahdollista jakaa näitä jännittäviä tietoja asiakkaidesi kanssa. Mutta todellisuus on, että se, mikä saattaa näyttää sinulle kiinnostavalta, voi olla hyödytöntä asiakkaallesi. Siksi linkin jakaminen aina, kun löydät jotain mielenkiintoista asiakkaallesi, voi palata. Jos haluat asiakkaalta täydellisen arvioinnin lisätyistä ponnisteluista, valitse sitten ylittämäsi. Ja mikä tärkeintä, tarkista ja varmista, ovatko asiakkaasi kanssa jakamasi tiedot merkityksellisiä heidän liiketoiminnassaan vai eivät, ja jos kyllä, niin millä tavoin.

# 5. Ylijäämä - väärän reitin ottaminen

Voisi ajatella, että mikään ei voisi olla pahempaa kuin ajan ja resurssien tuhlaus tarpeettomaan, turhaan työhön. Mutta totuus on, että toimitamme jotain, joka vahingoittaa tai häiritsee muita projekteja voimakkaasti. Todellisuus on, että emme voi koskaan tietää kokonaiskuvaa yrityksestä. Itse asiassa isoissa yrityksissä kukaan ei voi tietää koko suunnitelmaa, ja jokaiselle esitellään vain osa ohjelmasta, vain sellainen tieto, joka on olennaista heidän asianmukaiselle työskentelylle projektissa. Siksi on mahdollista, että et ehkä tiedä mitä muut ihmiset työskentelevät tai mikä on muiden projektien edistymisaste. Jos sinulla on sattumaa, käy väärin, vaikka tahattomasti, vaikutkin muihin esineisiin, mikä tekee muiden työntekijöiden elämästä hankalaa ja monimutkaista.

# 6. Älä tee yrityksestäsi näyttämään väärin puolivalmistettujen suunnitelmien kanssa

Joskus yritykset innostuvat löytämään mielenkiintoisia mahdollisuuksia ja mahdollisia tapoja muuttaa asiakasmarkkinoita. Tässä jännityksessä he kiirehtiivät nopeasti järjestävän esittelytapaamisen asiakkaiden kanssa saadakseen palautteensa vain tarkistaakseen tapahtuman ansioiden. Tällaiset kokoukset takaavat yrityksen tulosta, koska vaikka virasto piti epävirallista kokousta, asiakkaat osallistuvat siihen toivoessaan, että se olisi asianmukainen. Tätä ei pidä unohtaa, että tapauksen jälkimahdollisuudet eivät ole lempeitä tai rauhanomaisia. Nämä skenaariot antavat virastolle viivästymisen asiakkaan näkökulmasta. Näiden tilanteiden välttämiseksi yritysten tulisi varmistaa, että esityksen rajoitukset selitetään asiakkaalle etukäteen.

# 7. Älä odota arviointia koko ylimääräisestä ajasta, joka sijoitetaan tehtävän suorittamiseen

Projektin laajuus hiipii tai tunnetaan yleisesti nimellä asiakassuunnan muutos, on termi, jonka aikana melkein kaikki yritykset ovat joutuneet tavalla tai toisella uhriksi. Useimmissa tapauksissa yritykset vain suorittavat tehtävänsä tai menevät pidemmälle. Ei ole väärin, että he pitävät itseään sankarina, mutta tämä paluu. Väärin sijoitettua tai käsiteltyä tätä yliohjelmoitua työtä voidaan pitää yrityksen heikkoutena ja tämä käsitys jatkuu pitkällä tähtäimellä. Näiden tilanteiden välttämiseksi älä koskaan ole aivan äläkä odota suosionosoituksia ylimääräisestä työvoimasta. Mutta kumpikaan ei jätä ansaitsemasi luottoa, ja tämä voidaan saavuttaa ylläpitämällä jatkuvaa viestintää koko projektin ajan. Ja antamalla asiakkaalle tietää miksi ja miten projektitiimi on tuottanut paljon vaivaa.

# 8. Ei halunnut viedä silmääsi pokaalista

Hyvin filantrooppisimpana työssä ylikuormittuneiden tilojen toimittamiseksi asiakkaille voi tapahtua palo milloin tahansa. Asiakkaat ovat vastuussa yliviivattuista tuotteista virheistä, virheellisestä viestinnästä tai keskeytyksistä, vaikka korrelaatioita ei olekaan. Jos olet asiakkaasi käsityksen mukaan ollut keskittymätön ja hajamielinen rutiiniasioissa, varo, saatat menettää asiakkaasi luottamuksen. Koska ei väliä mitä, vaikka asiakas on väärässä, niin myös asiakkaan käsitys on aina oikea. Joten varmista, että ajoissa varmistaa, että yrityksesi huolehtii asiakkaan vakiovaatimuksista ennen lisäarvopalvelun hoitamista. Muuten tämä saattaa vaarantaa suhteesi.

# 9. Ylijäämä - leikkaa nopeasti

Toisinaan ihmiset saavat melko hallussaan työstään. Yhtiön lisäämiä ponnisteluja voidaan pitää tunkeutumisena heidän mukavuusalueeseensa ja saattaa asettaa yrityksesi asiakkaan huonoon silmään ja saattaa saada sinulle pahoja palautteita.

Tätä ei pidä suhtautua kielteisesti, koska ylimääräisen työn tekeminen työhön on hienoa ja tekee usein tempun. Tässä kilpailukykyisessä maailmassa kaikki haluavat olla toista edellä ja siinä ei ole mitään vikaa, mutta siinä ei ole mitään vikaa, että olemme tarkkaavaisia ​​ja milloin ja miten toimitat yli, koska et koskaan tiedä milloin se saattaa mennä takaisin ja kaikki ponnistelut voivat mennä sisään rauniot. Koska kaksi ihmistä eivät ole samoja, niin kuinka sama taktiikka voi toimia kaikille? Samoin ylivuoto ei ole kaikille, eikä se ole sopiva kaikille olosuhteille. Kaikilla on raja, samoin kuin ylitykset, ja on opittava etsimään näitä rajoja.

Joten miten neuvottelet - ja asetatalustan pitkäaikaiselle uskollisuudelle ja luotettavuudelle?

On kolme tapaa tehdä niin, mukaan lukien:

  1. tietää ajan, resurssien ja rahan käytön rajat;
  2. olla etukäteen aikomusten suhteen; ja
  3. Ainakin kahden viikon käsittelyaika projektin loppuunsaattamiseen.

Edellä annetut säännöt eivät aseta polkua lupauksille ja yli toimittamiselle. Itse asiassa lupauksen alaista ja yli toimitusta tulisi välttää, jotta päästäisiin eroon ei-toivotusta riskistä, joka voi haitata yrityksen mainetta vaarallisimmalla tavalla. Se ei vain aseta yritystä kompromissitilanteisiin, mutta voi jopa rikkoa asiakkaiden luottamuksen. Jos yritykset haluavat toimittaa tuotteen yli, niin heidän tulee harkita ahkerasti ja suunnitella se huolellisesti niin, että se toimii heidän edukseen eikä päinvastoin.