Edellisessä opetusohjelmassa tarkastelimme valokuvien siirtämistä Photoshop-asiakirjojen välillä, mikä on ehdottoman välttämätöntä taito valokuvien sekoittamiselle, koska tarvitsemme molemmat kuvat olla samassa asiakirjassa ennen kuin voimme tehdä mitään mielenkiintoista niiden kanssa. Tässä opetusohjelmassa käsiteltiin kolmea yksinkertaista tapaa siirtää valokuvia - "vedä ja pudota", Kopioi kerros -komento ja "kopioi ja liitä" -, jotka toimivat kaikkien Photoshop-versioiden kanssa.

Photoshop CS4: ssä Adobe kuitenkin teki joitain melko suuria muutoksia Photoshopin käyttöliittymään ottamalla käyttöön välilehtiä sisältävät asiakirjaikkunat . Klassiset kelluvat asiakirjaikkunat, jotka ovat olleet ikuisesti osa Photoshopia, ovat edelleen olemassa, mutta Adobe on viime aikoina tehnyt suurta työtä luodakseen johdonmukaisen näköisen käyttöliittymän kaikille tuotteilleen, jotta kuka tahansa, jolla on Photoshopin, Illustratorin, InDesignin tai mikä tahansa Creative Suite -ohjelma voi hypätä suoraan mihin tahansa muuhun ohjelmaan ja tuntea sen ainakin jonkin verran tutuksi.

Se on hieno Adobe: lle, mutta mahdollisesti ei niin upea kaikille, jotka ovat päivittäneet aiemman version Photoshopista ja yhtäkkiä havaitsevat, että valokuvien vetäminen ja pudottaminen asiakirjojen välillä ei enää toimi. Tai ainakin, ei enää toimi tavanomaisella tavalla. Kuten opimme tässä opetusohjelmassa, voit silti vetää kuvan yhdestä välilehdestä toiseen. Se ei vain ole niin intuitiivinen kuin kelluvien asiakirjaikkunoiden kanssa.

Photoshop-asetukset

Mainitsin hetki sitten, että kelluvat asiakirjaikkunat ovat edelleen vaihtoehto Photoshop CS4: ssä ja CS5: ssä, ja voimme kertoa Photoshopille, minkä tyyppisiä käyttöliittymiä suosimme käyttämään Asetuksissa. Mene tietokoneessa näytön yläreunan valikkopalkin Muokkaa- valikkoon ja valitse Asetukset . Siirry Mac-tietokoneessa Photoshop- valikkoon ja valitse Asetukset . Voit päästä Asetuksiin myös kätevällä pikanäppäimellä Ctrl + K (Win) / Command + K (Mac). Kummassakin tapauksessa avaa Asetukset-valintaikkuna.

Näet valintaikkunan vasemmalla puolella luettelon erilaisista asetusluokista. Napsauta Interface- luokkaa, toinen ylhäältä:

Valitse vasemmalla Interface-luokka.

Sieltä Paneelit ja asiakirjat -osiossa on vaihtoehto, joka sanoo Avaa asiakirjat välilehdinä :

"Avaa asiakirjat välilehdinä" -vaihtoehto Photoshopin käyttöliittymäasetuksissa.

Kun hänen valintansa on valittu (valittu), Photoshop avaa kaikki kuvat välilehden asiakirjaikkunoissa. Jos haluat mieluummin kelluvat asiakirjaikkunat, poista tämä valinta. Tällöin sinun kannattaa myös poistaa valinta sen alapuolella olevasta vaihtoehdosta, Ota käyttöön kelluvan asiakirjan ikkunan telakointi . Tämä opetusohjelma olettaa, että käytät välilehti-asiakirjaikkunan käyttöliittymää. Ja nyt, katsotaan kuinka siirtää valokuvia niiden välillä!

Minulla on Photoshopissa avoinna kaksi kuvaa, mutta toisin kuin kelluvat asiakirjaikkunat, joiden avulla voimme nähdä molemmat kuvat kerralla, välilehti-asiakirjaikkuna näyttää meille vain yhden kuvan kerrallaan, ainakin oletuksena. Näemme kuinka muuttaa sitä vähän myöhemmin opetusohjelmassa:

Yksi kahdesta valokuvasta aukeaa Photoshopissa välilehtiä sisältävien asiakirjaikkunoiden avulla.

Valokuvien välillä on vaihdettava napsauttamalla niiden nimivälilehtiä asiakirjaikkunoiden yläosassa. Nykyisen aktiivisen asiakirjan välilehti näkyy korostettuna. Napsauta toisen kuvan nimi -välilehteä valitaksesi sen.

Napsauta yläreunassa olevia välilehtiä vaihtaaksesi kuvien välillä.

Ja nyt näemme toisen kuvani:

Toinen kuva tulee näkyviin.

Kelluvissa asiakirjaikkunoissa, joissa voimme nähdä molemmat kuvat ruudulla kerralla, yhden kuvan vetäminen toiseen valokuvan asiakirjaan oli helppoa. Mutta miten teet sen, kun näet vain yhden kuvan kerrallaan? No, se ei ole maailman intuitiivisin asia, mutta se on todella helppoa.

Vaihda ensin valokuva, jonka haluat siirtää toiseen asiakirjaan, napsauttamalla sen nimi-välilehteä. Haluan siirtää hääparin sydämen ja ruusun kuvaan, joten napsautan hääparin nimi -välilehteä valitakseni sen:

Valitse siirrettävä valokuva napsauttamalla sen välilehteä.

Tarvitsemme Photoshopin Siirrä-työkalua kuvan siirtämiseen, joka löytyy Työkalut-paneelin yläosasta. Napsauta sen kuvaketta valitaksesi sen:

Valitse Siirrä-työkalu.

Kun Siirrä-työkalu on valittuna, napsauta siirrettävän kuvan sisällä olevaa kohtaa ja vedä valokuva ylös toisen asiakirjan nimi-välilehdelle hiiren painikkeellasi edelleen painettuna:

Napsauta kuvaa ja vedä se toisen asiakirjan nimi-välilehteen.

Pidä hiiren painike painettuna, kun viet hiiren osoittimen nimi-välilehden päälle, ja Photoshop siirtyy toiseen valokuvaan. Älä vielä vapauta hiiren painiketta. Pidä sitä painettuna ja vedä osoitin alas toiseen kuvaan:

Pidä hiiren painike painettuna ja vedä nimi-välilehdestä toiseen asiakirjaan.

Vapauta hiiren painike paikassa, jossa haluat kuvan näkyvän, ja Photoshop pudottaa sen paikoilleen. Voit myös pitää Shift- näppäintä painettuna juuri ennen hiiren painikkeen vapauttamista. Photoshop keskittää valokuvan asiakirjan sisälle. Täällä olen yksinkertaisesti pudottanut sen toisen kuvan oikealle puolelle:

Vapauta hiiren painike pudottaaksesi kuvan toiseen asiakirjaan.

Jos tarkastelemme Tasot-paneelia, näemme, että sydämen ja ruusun kuva, joka oli tämän asiakirjan alkuperäinen kuva, istuu taustakerroksessa ja hääparin valokuva on lisätty omalle kerrokselleen taustakerroksen yläpuolelle:

Tasot-paneeli, joka näyttää molemmat valokuvat, kukin omalla kerroksella samassa asiakirjassa.

Välilehdessä välilehdessä olevat asiakirjat näyttävät vain yhden kuvan kerrallaan, mutta on tapa muuttaa sitä ja tehdä asiakirjojen välisestä vetämisestä ja pudottamisesta helpompaa, mitä tarkastelemme seuraavaksi!

Järjestä asiakirjat -vaihtoehto

Toinen tapa vetää valokuva yhdestä asiakirjasta toiseen käyttämällä välilehtiä sisältäviä dokumentti-ikkunoita on Järjestä asiakirjat -vaihtoehto, joka on osa sovelluspalkkia, joka otettiin käyttöön myös Photoshop CS4: ssä. Windows-järjestelmässä sovelluspalkki yhdistetään näytön yläreunassa olevaan valikkopalkkiin. Mac-tietokoneessa (jota käytän täällä) sovelluspalkki on erillinen ja sijaitsee suoraan valikkorivin alapuolella:

Järjestä asiakirjat -kuvake sovelluspalkissa.

Aikaisemmin sanoin, että välilehdillä varustetut dokumentti-ikkunat sallivat oletuksena, että meillä on vain yksi kuva kerrallaan, mutta tässä voimme muuttaa sen. Napsauttamalla Järjestä dokumentit -kuvaketta avataan valikko, jolla on erilaisia ​​asetteluvaihtoehtoja useiden kuvien katselemiseksi näytössä kerralla. Koska minulla on tällä hetkellä vain kaksi kuvaa avoinna, vain kaksi ensimmäistä asettelua - 2 pystysuunnassa ja 2 vaakatasossa - ovat käytettävissä. Muut, jotka on tarkoitettu 3, 4, 5 tai 6 kuvan katselemiseen kerralla, ovat harmaita, mutta olisivat käytettävissä, jos minulla olisi enemmän kuvia avoinna. Valitsen pystysuunnassa 2 ylöspäin napsauttamalla sen kuvaketta:

Kahden pystysuuntaisen asettelun valitseminen.

Tämä näyttää molemmat valokuvat näytön vierekkäin:

Kahden pystysuuntaisen asettelun avulla voimme nähdä molemmat valokuvat kerralla.

Tässä vaiheessa yhden valokuvan vetäminen toisen valokuvan asiakirjaan on yhtä helppoa kuin ikään kuin käyttäisimme kelluvia asiakirjaikkunoita. Jälleen on, että siirtotyökalu on valittava Työkalut-paneelista. Napsauta siirrettävän kuvan sisällä, jotta siitä tulee aktiivinen asiakirja. Napsautin hääparin kuvaa valitakseni sen. Napsauta sitten uudelleen valokuvan sisällä ja vedä valokuva toiseen asiakirjaan hiiren painikkeella edelleen pitämällä painettuna:

Napsauta ja vedä valokuva toiseen asiakirjaan, aivan kuten kelluvien asiakirjaikkunoiden tapaan.

Vapauta hiiren painike paikassa, jossa haluat kuvan näkyvän, tai pidä Shift-näppäintä painettuna, vapauta sitten hiiren painike ja vapauta sitten Shift-näppäin, jotta Photoshop keskittää kuvan asiakirjan sisälle, kuten olen tehnyt täällä:

Pidä Vaihto-näppäintä painettuna ennen hiiren painikkeen vapauttamista valokuvan keskelle asiakirjassa.

Ja jos katsomme uudelleen Tasot-paneelista, näemme, että molemmat valokuvat ovat nyt saman asiakirjan sisällä:

Tasot-paneeli näyttää taas molemmat valokuvat, kukin omalla kerroksellaan.

Kun haluat palata takaisin normaaliin välilehtidokumentti-ikkunoiden asetteluun, kun olet valmis, napsauta uudelleen Järjestä asiakirjat -kuvaketta sovelluspalkissa ja napsauta sitten Yhdistä kaikki -vaihtoehtoa asetteluvaihtoehtojen vasemmassa yläkulmassa:

Clcik uudelleen Järjestä dokumentit -kuvaketta ja napsauta sitten Yhdistä kaikki -vaihtoehto.

Koska molemmat valokuvat ovat nyt saman asiakirjan sisällä, voin sekoittaa ne yhteen uuden kuvan luomiseksi. Siirrän hääparin hiukan oikealle, siirryn sitten Tasot-paneelin yläosaan ja vaihdan niiden kerrossekoitustilan Normal- tilasta Overlay- tilaan . Lopuksi käytän kerrosnaamaria luodaksesi sujuvan siirtymisen ruusujen ja hääparin valokuvan vasemman reunan välillä. Tässä on kerrosten paneelin nyt näyttää:

Tasot-paneeli, jossa näkyy Peittokuva-sekoitustila ja kerrosmaskin pikkukuva.

Ja tässä on uusi kuvani sekoittamisen jälkeen kaksi kuvaa yhteen:

Lopullinen tulos.

Minne mennä seuraavaksi …

Ja siellä meillä se on! Näin voit siirtää valokuvia asiakirjojen välillä Photoshop CS4: n ja CS5: n uuden välilehden asiakirjaikkunan käyttöliittymän avulla! Vaikka valokuvien vetäminen ja pudottaminen asiakirjojen välillä on hiukan erilainen sarkaimilla asiakirjaikkunoilla, kahta muuta tapaa, joita tarkastelimme edellisessä opetusohjelmassa - Kopioi taso -komento ja kopioi ja liitä -, voidaan käyttää riippumatta siitä, minkä tyyppisiä käyttöliittymiä valitset. Muista tarkistaa ne edellisessä opetusohjelmassa, jos et vielä ole. Käy Photoshopin perusteet -osiossa saadaksesi lisätietoja Photoshopin perusteista!