Excel VBA -sarakkeiden omaisuus

Me kaikki olemme hyvin tietoisia siitä, että Excel-laskentataulukko on järjestetty sarakkeiksi ja riveiksi ja jokaista rivien ja sarakkeiden leikkauskohtaa pidetään soluna. Aina kun haluamme viitata soluun Excelissä VBA: n kautta, voimme käyttää Range- tai Cells-ominaisuuksia. Entä jos haluamme viitata Excel-taulukon sarakkeisiin? Onko mitään funktiota, jota voimme käyttää viittaamaan samaan? Vastaus on iso KYLLÄ!

Kyllä, VBA: ssa on ominaisuus nimeltään “Sarakkeet”, joka auttaa sinua viittaamisessa ja palauttamisessa sarakkeesta annetusta Excel-taulukosta. Voimme viitata mihin tahansa taulukon sarakkeeseen tätä ominaisuutta käyttämällä ja pystymme käsittelemään sitä.

VBA-sarakkeiden syntaksi:

VBA-sarakkeiden ominaisuuden syntaksi on seuraava:

Missä,

  • RowIndex - edustaa rivinumeroa, josta solut on haettava.
  • ColumnIndex - edustaa sarakkeen numeroa, joka on leikkauksessa vastaavien rivien ja solujen kanssa.

Näitä kahta argumenttia käytetään tietysti se, mitä saraketta on sisällytettävä / käytettävä jatkotoimenpiteisiin. Molemmat ovat valinnaisia, ja jos niitä ei ole oletettu, niitä pidetään ensimmäisellä rivillä ja ensimmäisellä sarakkeella.

Kuinka käyttää sarakeomaisuutta Excel VBA: ssa?

Alla on erilaisia ​​esimerkkejä sarakkeen ominaisuuden käyttämiseksi Excelissä VBA-koodilla.

Voit ladata tämän VBA-sarakkeiden Excel-mallin täältä - VBA-sarakkeiden Excel-mallin

Esimerkki 1 - Valitse sarake käyttämällä VBA-sarakkeita

Näemme kuinka sarake voidaan valita taulukosta VBA-sarakkeet -ominaisuuden avulla. Tätä varten noudata seuraavia vaiheita:

Vaihe 1: Aseta uusi moduuli Visual Basic Editoriin (VBE), johon voit kirjoittaa koodilohkon. Napsauta Lisää- välilehteä ja valitse moduuli VBA-ruudusta.

Vaihe 2: Määritä uusi alamenettely, joka voi pitää makron, jota aiot kirjoittaa.

Koodi:

 Alaesimerkki_1 () Loppu alaosaan 

Vaihe 3: Käytä sarakkeita.Valitse omaisuus VBA: sta valitaksesi ensimmäisen sarakkeen taulukosta. Tällä on todella erilaisia ​​tapoja, voit käyttää Sarakkeita (1) .Valitse aluksi. Katso alla oleva kuvakaappaus:

Koodi:

 Alaesimerkki_1 () sarakkeet (1) .Valitse loppuosa 

Pienen koodin Sarakkeet-ominaisuus määrittelee sarakkeen numeron ja Valitse-ominaisuuden avulla VBA voi valita sarakkeen. Siksi tässä koodissa sarake 1 valitaan annettujen tulojen perusteella.

Vaihe 4: Paina F5 tai napsauta Suorita-painiketta suorittaaksesi tämän koodin ja nähdä tulosteen. Voit nähdä, että sarake 1 valitaan excel-taulukostasi.

Tämä on yksi tapa käyttää sarakkeita ominaisuuden avulla valita sarake laskentataulukosta. Voimme myös käyttää sarakkeiden nimiä koodin sarakkeiden numeroiden sijasta. Koodin alapuolella on myös sama tulos.

Koodi:

 Alaesimerkki_1 () sarakkeet ("A"). Valitse End Sub 

Esimerkki 2 - VBA-sarakkeet laskentataulukko-funktiona

Jos käytämme Sarakkeet-ominaisuutta ilman minkäänlaista määrittelyä, se toimii vain kaikissa työkirjassa olevissa Aktiivisissa laskentataulukoissa. Jotta koodi olisi kuitenkin turvallisempi, voimme käyttää laskentataulukon määrittelyä sarakkeilla ja tehdä koodistamme turvallisemman. Noudata alla olevia vaiheita:

Vaihe 1: Määritä uusi aliproseduuri, joka voi pitää makron moduulin alla.

Koodi:

 Alaesimerkki_2 () Loppu alaosaan 

Nyt aiomme käyttää Worksheets.Columns -ominaisuutta valitaksesi sarakkeen määritetystä taulukosta.

Vaihe 2: Aloita kirjoittaminen laskentataulukoiden määrittelijä annetulle makroon. Tämä tarkentaja tarvitsee laskentataulukon nimen, määritä taulukon nimi nimellä " Esimerkki 2 " (Älä unohda lisätä sulkuja). Tämän avulla järjestelmä voi käyttää esimerkkiä 2 nimeltä taulukkoa nykyisestä työkirjasta.

Koodi:

 Alaesimerkki_2 () laskentataulukot ("Esimerkki 2") Loppu alaosaan 

Vaihe 3: Käytä nyt Sarakkeet-ominaisuutta, jonka avulla voit suorittaa erilaisia ​​saraketoimintoja valitussa laskentataulukossa. Valitsen 4. sarakkeen. Voin joko valita sen kirjoittamalla hakemiston 4 tai määrittämällä sarakkeen aakkoset, jotka ovat “D”.

Koodi:

 Alaesimerkki_2 () laskentataulukot ("Esimerkki 2"). Sarakkeet ("D") Loppuvat alaosa 

Tästä lähtien olemme valinneet laskentataulukon, jonka nimi on esimerkki 2, ja pääsimme siitä sarakkeeseen D. Nyt meidän on suoritettava joitain toimintoja valitulle sarakkeelle.

Vaihe 4: Valitse Valitse ominaisuus Sarakkeiden jälkeen -painikkeella nykyisessä laskentataulukossa määritetty sarake.

Koodi:

 Alaesimerkki_2 () laskentataulukot ("Esimerkki 2"). Sarakkeet ("D"). Valitse End Sub 

Vaihe 5: Suorita koodi painamalla F5-näppäintä tai napsauttamalla Play-painiketta.

Esimerkki 3 - VBA-sarakkeiden ominaisuus solualueen valitsemiseksi

Oletetaan, että haluamme valita solualueen eri sarakkeista. Voimme yhdistää alueet ja sarakkeet -ominaisuuden tehdäksesi niin. Noudata alla olevia vaiheita:

Oletetaan, että tietomme jakautuvat taulukon B1 - D4 välille seuraavasti:

Vaihe 1: Määritä uusi aliproseduuri makron pitämiseksi.

Koodi:

 Alaesimerkki_3 () Loppu alaosaan 

Vaihe 2: Käytä laskentataulukoiden määrittelyä päästäksesi taulukkoon, jonka nimi on ” Esimerkki 3 ”, jossa meillä on yllä olevassa kuvakaappauksessa esitetyt tiedot.

Koodi:

 Alaesimerkki_3 () laskentataulukot ("Esimerkki 3") Loppu alaosaan 

Vaihe 3: Määritä tämän koodin alue välillä B1 - D4 alueominaisuuden avulla. Käytä samaa koodialuetta (“B1: D4”).

Koodi:

 Alaesimerkki_3 () taulukot ("Esimerkki 3"). Alue ("B1: D4") Loppu alaosa 

Vaihe 4: Käytä Sarakkeet-ominaisuutta päästäksesi toiseen sarakkeeseen valinnasta. Käytä koodia sarakkeina (2) päästäksesi toiseen sarakkeeseen pääsyalueelta.

Koodi:

 Alaesimerkki_3 () taulukot ("Esimerkki 3"). Alue ("B1: D4"). Sarakkeet (2) Loppu Sub 

Vaihe 5: Nyt tärkein osa. Olemme käyttäneet laskentataulukoita, alueita ja sarakkeita. Käytettävän sisällön valitsemiseksi meidän on kuitenkin käytettävä Valitse-ominaisuutta VBA: ssa. Koodin asettelu on alla olevassa kuvakaappauksessa.

Koodi:

 Alaesimerkki_3 () taulukot ("Esimerkki 3"). Alue ("B1: D4"). Sarakkeet (2) .Valitse Loppu 

Vaihe 6: Suorita tämä koodi napsauttamalla F5 tai Suorita-painiketta ja katso lähtö.

Voit nähdä, että koodi on valinnut sarakkeen C Excel-taulukosta, vaikka sarakkeen arvoksi on asetettu 2 (mikä tarkoittaa toista saraketta). Syynä tähän on, että olemme valinneet alueen koodiksi B1: D4. Joka koostuu kolmesta sarakkeesta B, C, D. Suorituksen aikana saraketta B pidetään ensimmäisenä sarakkeena, C toisena ja D kolmantena sarakkeena niiden todellisen sijainnin sijaan. Aluetoiminto on vähentänyt tämän toiminnon laajuutta vain B1: D4: lle.

Muistettavat asiat

  • Emme näe IntelliSense-ominaisuusluetteloa, kun työskentelemme VBA-sarakkeissa.
  • Tämä ominaisuus luokitellaan VBA-taulukon omaisuuteen.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas VBA-sarakkeisiin. Tässä keskustellaan siitä, kuinka sarakkeita voidaan käyttää Excelissä käyttämällä VBA-koodia, käytännön esimerkkejä ja ladattavaa Excel-mallia. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

  1. VBA-lisäyssarake
  2. Ryhmittele sarakkeet Excelissä
  3. VBA Poista sarake
  4. Sarakkeiden vaihtaminen Excelissä

Luokka: