Opas työpaikkapolitiikkaan

Toimisto- tai työpaikkapolitiikka !!! Kuulostaa tutulta, eikö? Sinun on täytynyt joutua ehdottomasti kohtaamaan se jossain työelämäsi osassa tai ehkä kohtaat sitä jo nyt? Äärimmäisen häiritsevä ilmiö työpaikalla, kun tiedät työtovereidesi puhuvan sinua vastaan ​​tai selkäsi takana. No, työpaikkapolitiikka on osa ammatillista elämääsi, jokainen yritystoimintaan osallistuva voi olla joutunut kohtaamaan asioita, joissa he itse eivät ymmärrä kenen luottamiseen, koska heillä ei ole aavistustakaan siitä, kuka kannattaa heitä ja kuka heitä vastaan.

Ok, ymmärrämme ensin työpaikkapolitiikan tai työpaikan politiikan merkitys.

Työpaikkapolitiikka

Tätä termiä voidaan yksinkertaistaa kutsumalla sitä organisaatiopolitiikkaksi tai työpaikkapolitiikaksi, se ei ole muuta kuin sosiaalisen verkostoitumisen käyttöä organisaatiossa nimitysvoiman avulla vaikuttamalla yksilöön tai ihmisryhmään omahyödyllisyyteen ilman epäilyjä tai aikomusta. organisaation eduksi. No, siihen voi sisältyä omaa etua tai henkilökohtaisia ​​etuja, kuten palkkojen korotus tai ylennys tuhoamalla työtovereiden imago työpaikalla, henkilökohtainen kauna, kilpailijan laiminlyönti tai jopa yksinkertaisesti huvin vuoksi.

Tämä tekijä työpaikalla alkaa yksinkertaisesta monimutkaiseen manipulointiin. Manipulointi jakamalla tietomäärä organisaation sisäisten suhteiden välillä ja varmistamalla, että vain vaaditut tiedot ovat vuotaneet ja leviäneet. Aihe voi olla henkilökohtainen tai ammatillinen etu. Organisaatiossa pelataan yksinkertaisia ​​pelejä häiritsemään ja kunnioittaakseen työtovereita tai työtovereita omahyötyksi tai joskus vain hauskanpitoon. Nämä pelit ovat mielipelejä, joilla voitetaan tilanne, kuten hyvä ylennys, suuri palkkakorotus, johtajille jakaa ja hallitse tilanne jne.

Kuinka ymmärtää, että olet loukussa työpaikkapolitiikassa?

Mikään organisaatio, ei yritys, ei ole politiikkaa työpaikalla, mahdotonta ymmärtää sitä. Jos olet kyllästynyt tähän yritysmaailman tosiseikkaan ja aiot perustaa oman organisaatiosi pysyäksesi poissa tästä likaisesta osasta yrityselämää, olet valitettavasti erehtynyt, mutta sinun ei tarvitse kohdata sitä. Vaikka omistat organisaation, sinut kuitenkin halutaan tai halutaan viedä työpaikkapolitiikkaan. Kyllä, syyt voivat olla erilaisia. Paras tapa on ymmärtää, että olet loukussa tai sinua kohdistetaan. Ymmärrä, että ihmiset pelaavat sinua kanssasi varmistaaksesi, että he häiritsevät sinua yksilönä niin, että esitys häiriintyy tai ehkä he vain haluavat häiritä sinua henkisesti. Organisaation sisällä työtoveri pelataan järjestelmää ja sinä olet osa peliä, ehkä johdossa tai tärkeimmässä osassa.

Muista, että työpoliittinen politiikka ei ole koskaan organisaation hyväksi, sillä sitä käytetään henkilökohtaisten tavoitteiden saavuttamiseen, tämä tilanne voi olla organisaatiolle erittäin tuhoisa, koska työntekijöihin kuuluva työntekijä ei pysty toimimaan hyvin, koska se vaikuttaa häneen joko henkilökohtaisesti tai ammatillisesti ja todennäköisemmin henkisesti. Ennen kuin aloitat käsitellä politiikkaa ympärilläsi, varmista, että ymmärrät, että sinut on loukussa, syy siihen, miksi loukkuun ja kuka vangitsee sinut.

 1. Seuraa juorilla

Joten sinun on ensin analysoitava toimistosi poliittista ympäristöä. Pidä seurausta työtoverisi juorussa. Lampossa on yleensä yksi tai enintään kaksi likaista kalaa. Pidä kirjaa siitä, mistä työtoverisi ovat puhuneet ja kenelle se osoittaa. Analysoi ja lue sanojen ja lauseiden välillä älykkäästi. Pidä tarkkaa seurantaa ja varmista, että olet fiksu ja puhu vähemmän, muuten työtoverisi voivat arvioida pitäväsi vahtiasi.

 1. Kiinnitä huomiota huhut

Kaikki, mitä täällä pääset, ei ole totta. Gossips voi muuttua huhiksi, jotka saattavat olla tai eivät ole totta. Ehkä työtoverit yrittävät kehystää joku tai kohdistaa joku. Älä luota työtovereihisi tai juoriin työssäsi, ellet tiedä tosiasioita tai analysoida tosiasioita. Juoru voi olla myös sinua vastaan, joten varmista, että et jaa paljon tietoa työtovereidesi kanssa, koska sitä voidaan käyttää väärin.

 1. Etsi alkuperä

Alkuperä on mistä se tulee, mikä tarkoittaa mistä se alkaa. Sinun on tiedettävä kuka on aloittanut saman ja kuinka pitkälle juoru on mennyt. Kun tiedät alkuperän, on helppo ymmärtää, mihin kappaleeseen se menee ja mihin se kohdistaa.

 1. Motiivi

Jokaisella toiminnalla on tavoite tai motiivi työpaikalla, ja jos se liittyy jonkinlaiseen työpaikkapolitiikkaan, sillä on ehdottomasti jokin piilotettu motiivi. Joskus motiivi on näkyvissä, vaikka sitä ei kerrokaan; motiivi on kuitenkin useimmiten piilotettu. Loukkuun joutuessaan tällaiseen työpaikkatilanteeseen sinun on ymmärrettävä pelin motiivi. Kun sinulla on idea motiivista, voit pelata tai käsitellä tilannetta paremmin.

Suositellut kurssit

 • Lean Six Sigma -kurssi
 • Täydellinen tuotannonhallinnan koulutus
 • Keinotekoisen älykkyyden kurssi
 1. Kohde

Kun tiedät tosiasiat, kuten juorut tai politiikan tyypit toimistossa, huhut, mistä se kaikki alkaa, että sinun on tunnettava kohde tilanteesta. Et koskaan tiedä kuka kohde on, entä jos kohde olet sinä, sinun on parasta olla varovainen paljon tullaksesi tiellesi. Nyt, jos kohde on sinä, sinun on joko käsiteltävä tilannetta älykkäästi kääntämällä peli tai pelaamalla samaa peliä takaisin alkuperälle tai yksinkertaisesti pakenemaan tilanteesta.

Kun tiedät, että kaikki on alkanut, sinun pitäisi nyt tietää, mikä on seuraava askel työtovereiden luomaan hämmästyttävään tilanteeseen. Sinun on nyt kirjattava suunnitelma tilanteen käsittelystä loppupäässäsi, koska pallo on tuomioistuimessa.

Tilanteen käsittely on seuraava

Jokaisella yksilöllä on erilaisia ​​tapoja käsitellä työpaikkapolitiikkaa. Jotkut ihmiset yksinkertaisesti pitävät tai rakastavat heidän tekemäänsä työtä ja antavat padon kaikesta, mitä tapahtuu työtovereiden keskuudessa. Kun taas toiset haluavat päästä sinne ja pelata toisten kanssa, toiset ovat hyvin yksinkertaisia, heillä ei ole aavistustakaan siitä, että heidät vedetään johonkin sellaisesta, josta he eivät ole edes uneksineet. Katsotaan kuinka pystymme käsittelemään tällaisia ​​tilanteita loppupäässämme. Tässä on muutama säilynyt työpaikkapoliittinen vinkki tällaisten tilanteiden välttämiseksi.

Pelaa peliä

Nyt kun olet siellä ja pelaat peliä, varmista, että pelaat sitä oikein, aseta vain muutama sääntö

 1. Varmista, että valitset oikean valinnan pelata peliä

Ennen kuin aloitat pelin, varmista, että olet varma pelaamasta peliä. Jos muutat mieltäsi myöhemmin, sinusta tulee se, jota suutellaan huonosti työtovereidesi keskuudessa. Jos haluat mennä sinne ja pelata sitä, pelaa sitä loppuun saakka motiivilla voittaa tilanne. Ymmärrä myös, että työpaikkapolitiikka johtaa stressiin ja epämukavuuteen, joihin sinun on myös puututtava.

 1. Pelin saavutukset

Tietenkin, jos kyseessä on peli, pelaat sitä voittamisen motiivilla. Kuinka voitat, on kuitenkin tärkeää, sisältyykö politiikkaan motiivi, kuten tämän vuoden ylennyksen voittaminen tai hyvä palkkakorotus, vai haluatko jakaa kaksi parasta työtoveria niin, että saat jako- ja hallitushyvityksen. Et todellakaan halua päästä työpaikkapolitiikkaan katsomaan työtoverisi henkilökohtaista elämää vain nauttiaksesi siitä. Varmista, että saavutusmotiivisi ovat selvät.

 1. Varmista, että vaikutuspiirisi on sopiva

Joko aloitat politiikan tai olet piireissä, joissa peli on käynnissä. Enimmäkseen se on ympyrä. Joten kun työmarkkinaosapuolet motivoivat tai vaikuttavat työpoliittiseen politiikkaan, varmista, että heidän välittämänsä tiedot ovat oikeita tai riittävän viisaita toimimaan tai käyttämään sitä diplomaattisella tavalla. Työtovereiden, tiedon ja motiivien on oltava positiivisia eikä negatiivisia. Muista, että negatiivinen vaikutus vie sinut alas ja saa sinut menettämään kiinnostuksesi työhön ja yritykseesi.

 1. Älä tue kenenkään työtoveria

Työpaikkapolitiikasta voi tulla mielenkiintoista ja stressaavaa molemmat samanaikaisesti. Varovaisuus on tärkeätä tällaisissa tilanteissa, et koskaan saa suosia toista työntekijää tai tukea yhtä henkilöä, koska tilanne voi mennä sinua vastaan. Jos haluat puhua jonkun eduksi, muista käsitellä sanojasi ja käsitellä tilannetta diplomaattisesti.

 1. Persoonallisuus on iso EI

Henkilökohtainen oleminen kaikissa työtovereissa, kuten henkilökohtaisten kommenttien käyttäminen puhumalla henkilökohtaisesta elämästään tai henkilöllisistä tottumuksistaan ​​jopa selän takana, ei ole oikea tapa pelata peliä. Muista, että ei ole hyvä välittää henkilökohtaisia ​​kommentteja, se saattaa myös olla ristiriidassa useiden yritysten eettisten arvojen kanssa, jos sinulle kuullaan henkilökohtaisten kommenttien välittämisestä, sinut voidaan erottaa organisaation palveluista. Joten leikkiä; pelata kuitenkin turvallisesti.

 1. Ole valmis, sillä sillä voi olla käänteinen vaikutus

Olet noidankehässä, pelit, joita pelaat työtovereillesi ja johdolle, voivat tulla takaisin sinulle. Joten varmista, että olet valmis stressiin ja kohtaa musiikki. Jos sinulla on tehokkuutta, käsittelet sitä hyvin käsittelemällä tilannetta diplomaattisesti ja antamalla sen takaisin.

 1. Varmista, että ymmärrät työpaikkapolitiikan, ennen kuin muut ymmärtävät sinua

Voit voittaa pelin varmistamalla, että ymmärrät pelin tehokkaasti. Jotta siirtyäisiin poliittisiin tilanteisiin työpaikalla, sinulla on oltava täydellinen käsitys koko tilanteesta ja siitä, miten sen käsitellä. Sinun ei tarvitse vain ymmärtää tilannetta, vaan sinun on myös ymmärrettävä ihmisiä ennen kuin he ymmärtävät sinut ja seuraavan siirtosi. Kyllä, muista, jos pelissä on pelaajia vanhempia pelaajia, he saattavat vain ennustaa seuraavan siirron. Joten sinun on oltava fiksumpi.

 1. Kohdevoitto

Peliä pelataan vain yhdellä motiivilla Wining. Sinun on varmistettava, että pääset peliin voittamisen motiivilla. Kyllä, se ei ole taaksepäin pelaama peli, koska sinusta tulee seuraava työtovereidesi kohde, jos jätät pelin puutteelliseksi tai puoliväliin. Ole vahva ja yksinkertaisesti voita tavoitteesi.

Yllä olevat säännöt ovat ehdottomasti yritysmaailmassa työskenteleville ihmisille tai työntekijöille, jotka ovat kiinnostuneita käsittelemään työpaikkapolitiikkaa pääsemällä peliin ja pelaamalla sitä joko asettamilla pelisäännöillä tai asettamalla omat pelisäännöt; Yritysten maailmassa työskentelee kuitenkin joukko yksinkertaisia ​​ihmisiä, jotka eivät todellakaan ole kiinnostuneita työpaikkapolitiikasta, eivätkä he ole kiinnostuneita sotkuista ihmisistä. Muutamia alla annettuja vinkkejä ihmisille, jotka haluavat vain välttää tilanteen.

Vältä peliä ja siihen osallistuvia ihmisiä älykkäästi

Kuvalähde: pixabay.com

 1. Älä sivuuta työtovereitasi kokonaan

Se on diplomaattinen maailma; et voi työskennellä yksin, vaikka tarvitset tukea. Varmista, että et sivuuta työtovereitasi. Älä päästä juoriin; Jos sinulla on huolenaiheita, anna kuitenkin mielipiteesi, jos sinulta kysytään sitä. Pidä viestintäsi erittäin selkeänä ja varmista aina, että vakuutat, ettet ole osa juoruja.

 1. Suorita vakuuttavat vaiheet

Organisaation parhaan edun mukaisesti ryhdytään tarvittaviin positiivisiin toimiin varmistaaksesi, että tilanne ei vaikuta työhön ja organisaation ilmapiiriin. Pidä roolit ja esityslistat selkeinä jokaiselle työtoverille konfliktien ja poliittisten tilanteiden välttämiseksi. Varmista, että et pelaa suosikkimallia; Jos joku työtoverisi tuntee saman, jopa sinut vedetään kuvaan, mikä ei ole mitään syytä.

 1. Seuraa mitä saarnaat

Jos olet varma, että et halua päästä työpaikkapolitiikkaan, varmista, että pidät vähintään vuorovaikutuksen vaikuttavien ihmisten kanssa. Älä viihdytä juoruja, älä suosikkeja ja älä kritisoi mitään ylemmän viranomaisen tekemää päätöstä, jotta et viedä tilannetta ja sinä olet seuraava asetettu tavoite gossipereille työpaikallasi.

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut opas kuinka käsitellä työpaikkapolitiikkaa. Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja työpaikkapolitiikasta, joten mene vain linkin läpi.

 1. Hämmästyttävä taito tulla Office-etiketiksi
 2. 9 Hämmästyttäviä kultaisia ​​sääntöjä keskustelulle politiikasta työssä
 3. 10 parasta tapaa ammatilliseen työpaikkaan
 4. Kuinka kehittää tuottava toimistoympäristö
 5. 16 parasta mahtavaa Office-tuottavuuden vinkkiä
 6. 9 parasta tapaa luoda vahva positiivinen omakuva
 7. 5 tärkeätä strategiaa ansaitsemiesi työpaikkojen edistämiseksi