Projektinhallinnan myytit - Projektinhallinta on saavuttanut valtavan etusijan parin viime vuosikymmenen aikana, jolloin projektipäälliköt johtavat organisaatioita vallankumouksellisten muutosten ja kehityksen kautta. Nämä muutokset ovat helpottaneet työtä koko ihmiskunnalle, jonka kädet on kiinnitetty tietokoneisiinsa ja muuhun johtavaan tekniikkaan. Tuotannosta tuotantoon ohjelmistokehityksestä rahoitukseen projektijohtamisella on onnistuttu pyrkimykseen saada aikaan muutosjohtamisen, ihmisten johtamisen, hankintojen hallinnan ja prosessinhallinnan toiminta.

Vuosien mittaan niin laaja-alaisella yrityksellä on ollut paljon spekulointia ja uteliaisuutta ympäröivän projektipäällikön ja koko projektinhallinnan rooliin. Spekulaatioiden ja uteliaisuuden takia kuuluu huhuja, legendoja ja mahtavia projektijohtamisen myyttejä. Projektijohtamisella on ollut oma osuutensa “projektijohtamisen myytteistä” ja asioista, jotka olemme todenneet totta, ja monet projektipäälliköt ovat vuosien varrella käyttämättä monia mahdollisuuksia, jotka ovat tulleet tiensä näiden projektijohtamisen myyttien ja niiden aiheuttamien rajoitusten takia. .

Tässä artikkelissa tarkastellaan 10 tällaista mystistä projektijohtamisen myyttiä, jotka ovat tehneet kierroksia ja hylänneet kaikki projektijohtamisen myytit, koska todellisen kuvan kautta voimme saavuttaa täydellisen tuottavuuden ja korkean suorituskyvyn projektijohtamisprojekteillemme.

Projektinhallinnan myyttien alkuperä

Projektinhallinta on ollut kaukana jo kauan sitten, ennen kuin se on todella saanut tunnustusta valtavirran yrityksissä ja organisaatioissa. Se oli parhaiten varjeltu salaisuus teollisuudenalojen keskuudessa, jotka eivät halunneet käydä kauppaa voittokaavoistaan ​​maailman kanssa sopivuuden ja menestystoimenpiteiden vuoksi. Projektipäällikön työrooli ei ollut se, jolla monet ihmiset parveilevat hallussaan sitä nykyään; kaiken tämän salaperäisyyden takia se ympäröi itsensä. Alkuvuosina vallitsi vakava tietämyksen puute siitä, että yritykset alkoivat hyödyntää projektijohtamisen potentiaalia auttaakseen niitä suurentamaan panostaan.

Koska projektinhallinnan toteuttamiseen huipputason organisaatioissa ja yrityksissä käytettiin rajallisia resursseja, näiden henkilöiden ympärille muodostettiin yhteisöjä, jotka eivät paljastaisi liikesalaisuuksiaan massoille. Kaikki oli hienovaraisesti epäselvää, ja työntekijät keksivat erilaisia ​​projektinhallintaa koskevia teorioita ja periaatteita, joista lopulta tuli projektijohtamisen myyttejä; jotkut totta, jotkut vääriä.

2000-luvun koittua meille saatiin selkeämpi näkemys näiden projektijohtamisen myyttien alkuperästä ja olimme matkalla hylätä ja selvittämään näitä käsityksiä. Laitokset perustettiin ja projektijohtaminen kasvoi sata kertaa. Monet ammattitaitoiset työntekijät aloittivat alojen, organisaatioiden ja menetelmien uuden aikakauden käsittelemisen käsittelemään yrityksiä ja projektinjohtamisen myyttien nopeaa vauhtia.

10 parasta projektijohtamisen myyttiä

Tässä osassa tarkastellaan 10 suosituinta projektijohtamisen myyttiä tai salaisuutta, joista olet luultavasti kuullut aiemmin eikä ole koskaan yrittänyt sitä olemassaolon ympäröivän pilven takia. Joten vapauttaen sinut noista ketjuista, anna minun auttaa sinua löytämään selkeän ymmärryksen näiden projektijohtamisen myyteistä ja saada ne saamaan oikean tai väärän tilan. Sovitaan tämä lopullisesti.

  1. Asiakkaat ovat selkeitä tarpeistaan ​​projektista

Väärä vastaus! Vaikka asiakkailla on selkeä käsitys siitä, mihin he haluavat tavoittaa projektin lopussa, heillä ei varmasti ole selkeitä vastauksia jokaisesta sinne pääsemisen vaiheesta.

Asiakkaat eivät ole projektiammattilaisia ​​eivätkä useimmiten tiedä projektin dynamiikkaa. Jos uskot ja noudatat jokaista sanaasi, jonka asiakkaasi sanovat ja joudut sitten laatimaan projektisuunnitelmasi, saatat varmasti puuttua pienistä asioista, jotka ovat erittäin tärkeitä.

Projektipäällikkönä on elintärkeää paitsi luottaa asiakkaidesi ja asiakkaiden sanoihin ja sävelkorkeuteen, myös suorittaa perusteellinen taustatutkimus ja markkinatutkimus kyseisestä aiheesta, samalla kun ymmärrät aktiivisesti asiakkaiden tarpeita. .

He voivat tarvita enemmän kuin mitä he sanovat, tai projekti voidaan suorittaa muutamassa vaiheessa ja toimeksiannossa kuin asiakkaasi arvioivat. Tiedät aina, että olet projektin liikkeellepaneva voima ja osaat ohjata parhaiten.

  1. Projektinhallintaohjelmisto leikkaa voimakkaasti taskuitasi

Projektinhallintaohjelmiston käyttämättä jättäminen voi purkaa taskun kokonaan! Projektinhallinnan rinnalla tapahtuvien erilaisten edistysaskelten johdosta monet yritykset käyttävät markkinoilla monia projektinhallintaohjelmistoja, jotka voivat maksaa omaisuuden. Mutta taas on projektinhallintaohjelmistoja, jotka ovat myös erittäin taloudellisia ja pilvipohjaisia.

Jos aliarvioi projektinhallintaohjelmiston vaatimukset tai jopa yliarvioi ne, olet nousemassa jyrkkään hintaan, jonka maksat projektihallintaohjelmistosta. Kun sinulla on asianmukaiset arviot ja laskettu tutkimus ohjelmistosta, josta haluat auttaa hyötymään, pidät enemmän rahaa kuin käytät. Joten tämän projektinhallintamyyttien vianetsinnän vahvuus on siinä, että riippuu sinusta ja hakustasi, tuleeko tämä totta vai ei.

  1. Vain kokoukset ovat viestinnän kannalta ratkaisevia

Vaikka tämä ei ole osittain väärää väitettä, projektipäälliköiden on oltava varovaisia ​​sanalle "vain". Kokoukset eivät voi olla ainoa viestintäväline ulkomaailmalle projektistasi. Kun kiinnitetään huomiota viestintäsuunnitelmien laatimiseen, projektijohtamisen virkamiehen vastuulla on ymmärtää välitettävien tietojen tarpeet ja suunnitella vastaavasti eri tiedotusvälineiden välittämään kyseiset viestit.

Vihaamme kokouksia! Kyllä, se on totuus. Jos olet projektipäällikkö, joka käy paljon kokouksia keskustelemaan ja puhumaan jokaisesta pienestä kehityksestä, tuhlaa varmasti ryhmäsi jäsenten tarvitsema aika suorittaa käsillä olevat tehtävät ja projekti sen sisällä kokonaisuudessaan. Sen sijaan voit hyväksyä Scrum-kokousten puitteet, koska ne ovat lyhyitä, täsmällisiä ja ne tapahtuvat enimmäkseen aamulla. Tässä tapauksessa ryhmäsi jäsenten ei tarvitse odottaa kovin kauan toimistossa vuorokauden jälkeen.

Keskity tuottavaan kokoukseen kuin vain kokoukseen. Arvioi jokainen minuutti ja katso, että tämän projektijohtamisen myytit puhkesivat liekkeihin.

  1. Projektinhallinnan sertifiointi on 100% tarpeen

Suosittu myytti luettelossa, väite, että projektijohtamisen sertifiointi on ehdottoman välttämätöntä, on puhdas projektijohtamisen myyttejä eikä mitään muuta. On monia työnantajia ympäri maailmaa, jotka haluaisivat, että aluksella olisi projektihallinnon varmennetut henkilöt. tämä ei ole kuitenkaan koskaan ollut välttämätöntä, ja tarkasteltaessa nykyisiä tutkimuksia ja tutkimuksia ei näytä olevan suuntaus, joka ohittaa projektijohtamismahdollisuuden pian.

Kun yhä useammat ammattilaiset ottavat projektijohtamisen sukelluksen, monet heistä ovat saavuttaneet menestyksen huipun, eivät hankejohtamissertifikaatin perusteella, joka perustuu väärentämättömiin ansioihin ja menestykseen.

Monien projektipäälliköiden noustessa tuhkasta, he ovat työskennelleet ylös kokemuksensa kautta samalla tavalla kuin projektipäällikkö, jolla on kiiltävä todistus kauluksen ympärillä. Tämä ei tarkoita, että projektijohtamisen varmennuskurssin aloittaminen ei ole hyvä idea ja tuhlaa aikaasi; tämän projektijohtamisen myytin luoma myytti - katkesi! Sertifiointi auttaa sinua parantamaan ja joustamaan näitä projektinhallinnan lihaksia ja voi luultavasti tukea sinua edelleen. Mutta projektijohtamisen myytteinä se ei ole totta.

  1. Projektipäälliköillä on oltava tekninen tieto verkkotunnuksestaan

Ei totta! Olen työskennellyt projektipäälliköiden kanssa, joilla on hyvin erilainen tausta kuin työ, jota he hoitivat ja hoitivat, mutta he tekivät hienosti! Projektinhallinnan myytit on poistettava nopeasti ja nyt. Projektipäälliköllä ei tarvitse olla johtamansa työn teknisiä taitoja, mutta hän tarvitsee nokkeluuden ja ymmärryksen saadakseen työnsä päätökseen, ja se tapahtuu olevan sivu onnistuneen projektipäällikön päiväkirjasta.

Kokonaan uuteen verkkotunnukseen tulevien projektipäälliköiden ei tarvitse olla kyseisen alan asiantuntijoita, mutta heidän on oltava perustiedot siitä, kuinka asiat toimivat kyseisellä alueella. Tämän perustiedon yhdistäminen kuormituksella projektinjohtamiskokemusta ja oppimista voi auttaa näitä projektipäälliköitä saavuttamaan menestyksen, kun et myöskään ole kotona.

Projektinhallintafoorumilla on aina merkitystä käsittelytaitoilla, ei käsiteltävän alueen tiedossa.

  1. Tietoja ja laskentataulukoita Trumpin intuitio ja näkökulmat

Tämä piippaus ei voi vain lopettaa piippausta! Jälleen suuri projektinhallinta myytti siitä, että projektipäällikkönä tai projektiryhmän jäsenenä sinun on luotettava pelkästään tosiseikkoihin ja lukuihin, jotka on esitetty yksityiskohtaisissa laskentataulukoissa. Tarvitset niitä itsellesi, kaavioisiisi ja esitykseesi ja projektisi tosiasialliseen saattamiseen pyöräilleen. Samanaikaisesti projektisi tarvitsee sitä inhimillistä kosketusta, jossa esität näkökulmasi ja intuitiosi peliin.

Nämä kaksi hyvin erilaista tekijää ovat tärkeässä roolissa menestyksen ohjaamisessa projektin aikana. Jotta paljastetaan joitain tosiasioita ja lukuja, on tärkeää tarkastella sitä eri näkökulmista; vasta sitten tiedät, että sinulla on monia muita paikkoja tutkiaksesi saadaksesi tarvittavat tiedot projektin onnistumiseksi.

  1. Hei projektipäällikkö! Kasa ne hatut

Edward de Bonon suunnittelema ainutlaatuinen järjestelmä, nimeltään ”Kuusi ajattelevaa hattua”, ravisutti psykologian maailmaa, kun hän keksi toiminnon, jonka avulla eri yksilöt voisivat omaksua rinnakkaista ajattelua ja tehostavat sitä, miten muutosten tulisi tapahtua ajatteluprosessien rakentaminen. Pian projektinhallinta käytti tätä metodologiaa kehittääkseen taktiikoita ja strategioita projektien toimivuudelle organisaatiossa.

Mutta näiden upeiden asioiden myyttinä on, että yksin projektipäällikkö voi käyttää kaikkia näitä hattuja samanaikaisesti ja siitä voi tulla erilaisia ​​henkilöitä, joilla on erilaiset näkökulmat käyttää näitä ajattelevia hattuja ja saavuttaa tavoitteet, jotka niillä on saavutettavissa. Projektipäällikkö ei ole ainoa henkilö, joka aikoo suorittaa erilaisia ​​tehtäviä saadakseen projektin onnistuneesti päätökseen. Joukkueen on tuettava niitä ja tuettava johtamispäätöksiä, joilla heillä on oikeus tehdä, ellei tietenkään ole väärä päätös ja on selvää, että se on.

  1. Asiakkaiden sopimat määräajat ovat tärkeämpiä kuin tuotteen laatu

Tämä projektijohtamisen myyttejä ei voi saada enemmän myyttisiä. Laatu on aina tärkein tekijä tuotteen kehittämisessä tai palvelun tarjoamisessa.

Kun sovitit asiakkaidesi tai asiakkaidesi kanssa tietyistä aikatauluista ja määräajoista, se oli sopimus pitäen mielessä kyseisen vaiheen tuotannon laatu. Mutta kuten tiedämme erittäin hyvin, että jokaisessa projektissa tapahtuu vaihtelu hyvin rajoitetuissa aikaväleissä. Kun nämä muutokset vaikuttavat määräaikoihin, yritykset turvautuvat usein sivuttaislaatuun asiakkaiden pyyntöjen ja määräaikojen huomioon ottamiseksi. Tämä on väärä tapa käydä läpi tiukka määräaika, ja projektipäälliköiden ei tulisi koskaan vaarantaa tuotoksen laatua.

  1. Projektinhallinta on kaikki paperityötä, ei pelata

Projektipäälliköt, joilla on tämä kokemus tietämyksestä, tietävät, että projektijohtaminen ei oikeastaan ​​ole sitä mitä se kuvataan olevan. Projektinhallinta ei kuitenkaan ole vanhaa hyvää toimistotyötäsi tai pelkästään dokumentointityötä tai projekti-nimeä "jatka-projekti-peli", se on dynaaminen tila, joka luodaan ohjaamaan muutosta organisaatiossa.

Suurimman osan ajasta projektipäälliköt käyttävät aikaa ja energiaa kommunikointiin, ongelmien ratkaisemiseen, päätöksentekoon, ihmisten hallintaan, tehtävien hallintaan, toimeksiantoon, hankintojen hallintaan ja moniin muihin toimintoihin. Toinen projektijohtamisen myyttejä hylättiin!

  1. Projektipäälliköiden on pysyttävä yksityiskohtaisuuteen suuntautuneina ja olematta kiinnostuneita strategiasta

Huomio yksityiskohtiin on erittäin tärkeä ja välttämätön piirre projektipäällikössä. Kun kiinnität huomiota kaikkiin projektin yksityiskohtiin ja kokonaisuuksiin, sinulla voi olla keskittynyt käsitys kaikesta, joka tapahtuu ympärilläsi. Mutta sen lisäksi, mitä olemme jatkuvasti ja yleisesti kuulleet, on se, että projektipäälliköiden ei tarvitse kiinnittää huomiota yrityksen strategisiin suunnitelmiin tai toimiin ollessaan suurennuslasillaan, koska niillä ei ole suurta merkitystä projekti.

Projekti sattuu olemaan puolella vaalille, jota kutsumme yritykseksi, ja näitä hankkeita hoitavien projektipäälliköiden ei tarvitse huolehtia organisaation käyttämästä strategiasta. Väärä!

Tämä on täysin väärin, ja tosiasiassa projektipäälliköillä tulisi olla oikeudenmukainen etu ymmärtää yrityksen strategiaa ennen yrityksen aloittamista ja projektin suunnittelua heidän käsissään. Olemalla osa strategiaa, projektipäällikköä kehotetaan osallistumaan ja tuomaan jyrkkä lisäarvo heidän liiketoimintaansa, mikä voi vaikuttaa voimakkaasti liiketoiminnan suuntaan.