Kohtaus 1: Ensimmäinen päivä toimistossa

Olet täynnä innostusta uuden työsi ensimmäisenä päivänä. Suunniteltu ja valmis, saavut toimistolle hyvissä ajoin ennen odottelua osoittamalla sitoutumistasi ja omistautumistasi. Olet innokas oppimaan eläkeläisiltä ja toivomme suurta sisävuoroa yrityksen kanssa. Sitoutuessasi rekrytoijiesi ja muun henkilöstön kanssa keskustelet pian kaikesta auringon alla olevasta heidän kanssaan. "Tämä on loistava paikka", luulet ja "Olen tehnyt loistavia ystäviä". Suunnittelet pyrkimyksesi vaikuttamaan pomoon, voittamaan ihmisiä ja saavuttamaan tuloksia.

Kohtaus 2: Kolme kuukautta myöhemmin

Olet kaukana tavoitteistasi, ja pomo on päänahasi jälkeen. Hän on vihjannut useita kertoja, että koeaikaa voidaan jatkaa. Työtoverisi on puukottanut sinua täyttämällä pomojen korvat joillain asioilla, joista olet virrannut. Muiden osastojen kollegat, jotka näyttivät aluksi niin ystävällisiltä, ​​esittävät nyt ristiriitaisia ​​ja kohtuuttomia vaatimuksia. Ja kukaan ei ole valmis sallimaan mitään hidastumista tai viivästyksiä työnsä saamisessa. Olet pettynyt ja uupunut, ja yhtäkkiä tämä yritys ei enää tunnu hyvältä valinnalta.

Mitä tapahtui?

Yksinkertainen. Sinut on heitetty kovin kilpailevaan yrityssuunnittelun maailmaan, eikä kukaan kertonut sinulle pelisääntöjä. Sinun on opittava yksin selviytymään täällä. Ja olet oppinut kovan tien, että henkilökohtaiset ystävyyssuhteet ja takaisinotto eivät vie sinut kovin kauas siellä olevassa maailmassa.

Joten mitä sääntöjä selviää tässä pelissä?

Kaksi sanaa

Ammattitaito työpaikalla

Merriam Webster Dictionary määrittelee ammattimaisuuden seuraavasti:

Ammattitaito (N) : Taito, hyvä arviointi ja kohtelias käyttäytyminen, jota odotetaan henkilöltä, joka on koulutettu tekemään työtä hyvin. Ammattia tai ammattihenkilöä kuvaava käyttäytyminen, tavoitteet tai ominaisuudet .

Edellä esitetystä määritelmästä voidaan turvallisesti päätellä, että ammattitaito sisältää seuraavat ominaisuudet:

 • Keskity työtaitoihin
 • Työkäyttäytyminen ja asenne
 • Ammattilaiselle ominaiset ominaisuudet

Ammatilliseen asenteeseen ja käyttäytymiseen, jota näytetään yrityksen työpaikalla, viitataan työpaikan ammattitaitoksi.

Se on kultainen mantra kestävälle menestykselle yritysmaailmassa. B-koulussa sinulle opetettiin organisaatiokäyttäytymistä ja etiikkaa, mutta työpaikan ammattitaito yhdistää nämä kaksi oppiainetta järkevyyteen, kypsyyteen ja itsekuriin.

Jos tarkkailet menestyvien johtajien käyttäytymistä ja käyttäytymistä ympäri maailmaa, huomaat, että he ovat hallinneet kaikki työpaikan ammattimaisuuden kultaiset säännöt.

Mitkä ovat kultaiset säännöt?

Tehtävät:

 • Ole täsmällinen ja säännöllinen töissä
 • Yritä noudattaa määräaikoja
 • Keskity työn tekemiseen hyvin
 • Pidä sydämelliset suhteet työtovereihisi
 • Ota vastuu toimistasi

Älä tee näin:

 • Peitä virheet tai anna väärät tiedot raporteille tai esityksille
 • Tee korkeita vaatimuksia tai ylimyydä asiakkaita
 • Kerro tarinoita kollegoistasi esimiehille
 • Vietä aikaa sosiaalisessa mediassa tai Internetin selaamisessa henkilökohtaista työtä varten tai juoruilleen tai chit chattiin kollegoiden kanssa
 • Vietä kaikki herätunnisi toimistossa

Nämä säännöt saattavat vaikuttaa varsin ilmeisiltä nimellisarvoltaan, mutta yritystoiminnan päivittäisessä kamppailussa ne jätetään usein huomiotta. Joten ensimmäisinä päivinä liittyessään organisaatioon, käytät parhaintaan käyttäytymistäsi - ylläpidät täsmällisyyttä ja kurinalaisuutta, osoitat innokkuutta työtehtävien suorittamisessa - ajan myötä tietynlainen satunnaisuus ottaa vallan.

Joten tarkistamme jokainen työpaikan ammattimaisuuden sääntö yksi kerrallaan.

 1. Ole täsmällinen ja säännöllinen töissä:

Kyllä, kyllä, tiesit sen jo. Se oli ensimmäinen oppitunti, jonka kaikki oppimme päiväkodissa. Mutta totta puhuen, eikö sinä löysänyt hiukan nykyään? Ajan pitäminen ei ollut paras tapa tavallaan. Loppujen lopuksi, mitä on muutama minuutti täällä ja siellä, kunhan panostat vaadittuihin ponnisteluihin työssä?

Mutta valitettavasti useimmissa yritysjärjestelyissä nämä asiat ovat tärkeitä. On ihmisiä, jotka elävät kellon mukaan, ja jotka ilmoittavat pomollesi tapanne myöhään tulossa. Tästä tulee ongelma myöhemmin, jos suorituskykysi ei ylitä merkintää. Ja jos et pysty toimittamaan tuloksia ajoissa, kaikki sormet osoittavat myöhään tulollesi. Voit olla varma, että tämä tosiasia sulkee kohtalosi organisaatiossa.

Joten älä anna heille mahdollisuutta. Ohita myöhään illalla, nouse aikaisin, mene aikaisempaan junaan tai bussiin, tee mitä tahansa, mutta saavuta toimisto ajoissa. Kun olet kirjautunut sisään, voit rentoutua, rentoutua ja viettää muutaman minuutin ajatusten järjestämiseen ja päivän suunnitteluun.

Luottakaa minuun, ne muutama minuutti ylimääräistä unta, joka tarttui aamulla, eivät vain ole sen arvoisia. Ne maksavat sinulle myöhemmin.

Säännöllisyys merkitsisi myös sitä, että lehdet eivät olisi hälyttävän tiheitä ja että he eivät pelaisi harjoituksia virka-aikana. Kyllä, koulukaverisi tapaavat pitkän ajan kuluttua, ja haluat niin pahasti saada elokuvan tai jalkapallo-ottelun heidän kanssaan, mutta työajat on tarkoitettu toimistotöihin. Sinut pakotetaan kiinni toisena päivänä, ja sitten sinun on helvetti maksaa.

Jos haluat näyttää työpaikkasi ammattitaitoa, noudata toimistosi aikataulua ja pidä henkilökohtainen hiljaisuus poissa.

 1. Yritä noudattaa määräaikoja:

Käsittele työaikoja, etenkin pomojen tai muiden eläkeläisten myöntämiä, pyhyinä. Asema yrityksessäsi, jossa työskentelet, voi olla jotain seuraavan kaltaista:

Erilaiset vaatimukset ja odotukset vetävät sinua kirjaimellisesti kaikille puolille . Ja kaikki haluavat sinun toimittavan ajallaan aikataulun mukaisesti. B-koulu on opettanut sinulle roolikonflikteista ja roolien epäselvyyksistä, nyt tiedät mitä nämä tarkoittavat.

Pieni tosiasia elämästä: Huomaat, että kun istut lepotilassa, kukaan ei anna sinulle tehtäviä, mutta kun olet jo asioissa, toinen tai pari päällekkäistä määräaikaa pakotetaan sinuun. Yhtäkkiä kaikki työ alkaa valua.

No, se on elämä! Ja työpaikan ammattitaito tarkoittaa kaikkien työvaatimusten houkuttelemista sulavasti.

Juggle nämä kaikki, monitehtävä, vaikkakaan ei kustannuksilla tehdä huono työ, ja jotenkin päästä se maaliin. Ja keskellä sitä, älä sänky tai valita, ainakaan ei kuulemisetäisyydellä esimiehesi.

Ammattitaito työpaikalla tarkoittaa kaikkea tätä ja muuta. Ottaen huomioon, että työ on saatava päätökseen ajoissa, asettamalla kaikki sitoutumisesi täyttämiseen ja laadusta tinkimätön, nämä ominaisuudet vahvistavat tiukasti aseman organisaatiossa.

 1. Keskity työn tekemiseen hyvin:

Pelkkä määräaikojen noudattaminen ei riitä, nykyisessä koiran syö-koira-maailmassa keskitytään tuotannon laatuun erittäin tärkeästi . Joten sinun on tarkkailtava työsi virheiden, porsaanreikien tai huolimattomuuden varalta. Vaikka nämäkin jätetään sattumanvaraisesti huomioimatta kerran tai kahdesti, sinun on varmistettava, että työsi vastaa yleensä odotettuja laatustandardeja.

Ammattimaisuus työpaikoilla edellyttää itsetarkastuksia, seurantaa ja tarkistamista virheiden poistamiseksi ja hyvän työn tekemiseksi.

 1. Pidä sydämelliset suhteet työtovereihisi:

Avainsana tässä on ”sydämellinen”, eikä se ole liian ystävällinen tai takaa. On olemassa vanha sanonta, että toimistotyöntekijät eivät voi koskaan olla todellisia ystäviä.

Valitettavasti se on totta suuressa määrin. Vaikka kollegat ovat ulkoisesti ystävällisiä ja yhteensopivia, heillä on aina kilpailun alavirta heidän tuestaan. Vastusta tarvetta kaada sydämesi pois, tai huono merkki yrityksesi käytännöistä tai pomoista ennen kollegoitasi, riippumatta siitä, kuinka ystävälliset he saattavat näyttää. Työhön liittyvien ongelmien jakaminen kahvin tai kevyen sydämen kanssa on oikein, mutta älä mene yli laidan. Varaa ongelmat ja bitching toimistopolitiikkaan ulkopuolella oleville ystävillesi tai puolisoillesi.

Ole ystävällinen työtovereidesi kanssa, tarjoa tukea, lainaa sympaattista vuotta heidän ongelmilleen, mutta vedä viiva henkilökohtaisiin keskusteluihin työaikana . Muistuta kevyesti kollegallesi, että sinulla on työtä, ja vapauta kiistanalaisista keskusteluista. Ammattitaito työpaikalla voi maksaa sinulle pari toimistoystävyyttä, mutta sitten saat joitain, menetät osan, eikö niin?

 1. Ota vastuu toimistasi:

Ah, kaikkien asioiden äiti! Vastuun ottaminen vääristä päätöksistä, epäonnistuneista ideoista ja organisaatiolle kalliista toimista on erittäin kovaa. Mutta tie työpaikan ammattimaisuuteen on päällystetty vastuullisella käytöksellä. Omistele, kun päätöksesi osoittautuvat huonoiksi. Älä siirrä lahjaa alaisillesi tai tiimin jäsenille . Vaatii rohkeutta myöntää, että olit väärässä, mutta esimiehesi ihailevat sinua siitä. Älä vain tee tapana tehdä pahoja päätöksiä silloin tällöin, ja sano pahoillani sen jälkeen! Yleensä vastuunottoon liittyy päättäminen olla toistamatta virhettä tulevaisuudessa.

Edellä luetelluista olen varma, että ei ole niin vaikeata noudattaa, jos haluat napauttaa työpaikan ammattimaisuutta.

Se mitä nyt seuraa, on vähän tiukempi ja vaatii paljon itsekuria ja kypsyyttä.

 1. Älä peitä virheitä tai anna vääriä tietoja raporteille tai esityksille:

Tämä seuraa edellä olevaa kohtaa vastuun ottamisesta. Vaikka sinulla on pääsy kaikenlaisiin tietoihin ja numeroihin naamioidaksesi juuttuneet toiminnot, vastusta niiden käyttämistä. Viikottaisissa tai kuukausittaisissa tarkistuskokouksissa sinun ei tarvitse röyllä epäonnistumisistasi, mutta älä myöskään bluffaa (olematonta) menestystäsi. Kyllä, tämä bluffaaminen voi vaikuttaa vaarattomalta, mutta on vastoin työpaikan ammattimaisuutta .

 1. Älä tee korkeita vaatimuksia tai ylimyydä asiakkaita:

Kun teet myynti- tai markkinointiesityksiä asiakkaille, varmista, ettet ylenmäärä tuotteitasi tai palveluitasi tekemällä korkeita vaatimuksia tai ylistämällä paisutettuja lukuja. Sanasi palaavat kummittelemaan sinua sinä päivänä, jolloin yritys ei pysty täyttämään lupauksiasi. Yksi työpaikan ammattimaisuuden kardinaalisista säännöistä liittyy eettiseen käyttäytymiseen. Sinun on tehtävä kauppa, totta, mutta ei sekoittamalla tosiasioita ja lukuja.

 1. Älä kerro tarinoita kollegoistasi esimiehille:

Kollegasi on käyttäytynyt kauhistuttavasti, kyllä. Hän on antanut sinulle vääriä tietoja, pidättänyt resursseja ja yleensä kieltäytynyt yhteistyöstä. Mutta et ole lapsi menemään itkemään pomollesi. Aikuisena yksilönä sinun on suoristettava asiat suoraan kollegasi kanssa. Käytä logiikkaa tai painostusta huomautuksen tekemiseen. Jos vain kaikki muu epäonnistuu, esittele tarinasi puolesi pomollesi niin tunnettomasti kuin pystyt. Ole varovainen, älä käynnistä henkilökohtaisia ​​hyökkäyksiä ketään vastaan . Pysy ammattimaisessa käyttäytymisessä.

 1. Älä vie aikaa sosiaaliseen mediaan

Sosiaalisen median, verkkokeskustelu-, kuvanjako- ja verkostoitussivustojen houkutus on nykyään liian vahva välttääkseen niitä kokonaan. Varaa aika, jolloin tarkistat Whatsapp-, Instagram- tai Facebook-tilisi ja henkilökohtaisen sähköpostisi. Pidä ilmoitukset poissa aukioloaikoina. Vastusta tarvetta kirjautua sisään ja katsoa nopeasti . Se ei ole koskaan nopeaa, ja sinut pian imeytyy mielettömiin keskusteluihin ja keskusteluihin, jotka häiritsevät epävarmaa toimistoaikataulutasi.

Oikea. Joten olet päättänyt kirjautua pois sosiaalisesta mediasta ja käydä kävelyllä vesijäähdyttimeen tai kahviautomaattiin. Löydät pari työtoveria keskustelemasta mehusta juoruista, joita on liian vaikea sivuuttaa. Liityt sisään, ja olet pian vaihdossa täydellisessä höyryssä. Pomo tai jokin muu vanhempi on päättänyt valita juuri tämän hetken kahvitauolle. Ja siellä olet, siristellen sydämesi sisältöön, kun vanhempi / pomo ohittaa sinut. Pysyi väärään jalkaan? Panostat! Työpaikan ammattitaitoon sisältyy henkilökohtaisten juorien pitäminen poissa työelämästäsi.

 1. Älä viettää kaikkia herätystuntiasi toimistossa:

Haluat osoittaa sitoutumisesi ja omistautumisen, kyllä. Haluat suorittaa työn ajoissa, kyllä. Pidät toimistoympäristöstäsi, kyllä. Mutta vietätkö kohtuuttoman paljon aikaa toimistossa? EI!

Saatat ajatella, että sinut koetaan innokkaana ammattilaisena, mutta tosiasiallisesti välität sitä, että olet huono aikahallinnossa ja sinulla ei ole sosiaalista elämää. Molemmat eivät ole hyviä kuvia.

Ripustat säännöllisesti myöhässä toimistossa, käyn toimistossa viikonloppuisin, vaikka ei ole kiireellistä tarvetta, jättämättä työhön viittaavia sosiaalisia tapaamisia - kaikki tämä ei ansaitse sinulle brownie-pisteitä. Päinvastoin, törmännyt on joku, jolla ei ole tunnetta työ- ja perhe-elämän tasapainosta, joka on ammattimaisuuden ydin nykymaailmassa.

Ota aikaa seurata sosiaalista elämääsi ja harrastaa harrastuksiasi, neuvoa elämävalmentajia, koska nämä tukevat sinua tasapainoisen elämän johtamisessa. Yrityskulttuuri suosii tasapainoisia yksilöitä, ei ylityöllistettyjä, stressaantuneita työnarkomaaneja.

Toivon, että olen onnistunut välittämään sinulle työpaikan ammattimaisuuden säännöt. Voit aina oppia uusia yrityskohtaisia ​​sääntöjä yrityksen matkalla. Pidä silmäsi ja korvasi auki ja malline työsi käyttäytyminen niiden käyttäjien kanssa, joita arvostetaan organisaatiossasi.

Vakavasti harjoiteltu työpaikan ammattitaito rakentaa sinulle vahvan maineen ja ansaitsee kunnioituksen ja arvostuksen organisaatiossa.

Ja tämänpäiväisessä yritysmaailmassa, jossa verkottuminen on tiivistä ja herkkä maine, juuri tässä on viime kädessä merkitystä.

Suositellut artikkelit

 1. Paras 5 tehokasta organisaatiokäyttäytymismallia
 2. 7 vinkkiä ja vihjeitä työntekijöiden motivoimiseksi työpaikalla
 3. 5 tärkeätä tapaa, joka parantaa työpaikan tehokkuutta
 4. 8 mahtavaa vinkkiä tuottavuudesta kotoa työskennellessä