Johdanto JavaScript-työkaluihin

Nykyään JavaScript on yksi tunnetuimmista ja käytetyimmistä ohjelmointikieleistä. Tämä johtuu siitä, että se etenee ja kasvaa jatkuvasti, käynnistäen enemmän työkaluja kuin koskaan. Nämä javascript-työkalut auttavat kehittäjiä tekemään ohjelmoinnista helpompaa ja yksinkertaisempaa, ja tästä syystä kaikki käyttävät näitä työkaluja laajasti.

JavaScript-työkalut

Sukellaanpa erilaisiin kuuluisiin JavaScript-työkaluihin, joita käyttäjille on tarjolla siellä, jotka on tiedettävä pysyäkseen kentän kärjessä.

1. Reagoi JS

React JS on avoimen lähdekoodin tekniikka, jonka Facebook-insinöörit esittelivät alun perin JS-kirjastoksi. Se esittelee innovatiivisia tapoja kuvata verkkosivuja monine eduineen, mukaan lukien korkea suorituskyky ja dynaaminen käyttöliittymä. Reaktorissa voimme käyttää koodin komponentteja uudelleen, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Tämä ominaisuus on erityisen kätevä, kun meillä on järjestelmäpäivityksiä. Reaktorikomponentit ovat erillisiä, joten ne eivät häiritse toisiaan.

Meillä on useita ominaisuuksia reagoida. Tietojen sitominen tapahtuu alaspäin sujuvan koodin luomiseksi. Meillä on virtuaalinen DOM, jonka avulla voimme lisätä nopeutta. React JS -yhteisön jatkuva kehittäminen ja parannukset auttavat sitä kärjessä.

2.Express JS

Express JS on verkkokehys, joka auttaa suunnittelijoita rakentamaan verkkosivuja ja verkkosivustoja käyttämällä Node JS -teknologiaa. Express JS tarjoaa meille vahvoja työkaluja, joita voidaan käyttää HTTP-palvelimiin, mikä tekee siitä vakaan.

Express JS: tä voidaan käyttää reititykseen. Se sisältää erinomaisen testipeiton ja sisältää ominaisuuksia, kuten välimuisti ja uudelleenohjaus, jotka voivat auttaa HTTP-palvelimia. Se yleensä suorittaa sovelluksia ja verkkosivustoja melko nopeasti ja tukee useita moottoreita.

Käytämme Express JS: tä, koska sovellusliittymien rakentaminen Expressiin on erittäin helppoa, joten verkkosivustojen ja yhden sivun sovellusten luominen on helppoa.

3. Kulmainen JS

Kulmainen JS on JavaScriptin kehys, joka auttaa meitä kirjoittamaan asiakaspuolen sovelluksia. Kulmikas JS tukee HTML: ää ja sallii toisiinsa liittyvien komponenttien oikean jäsentämisen. Meidän ei tarvitse koodata erikseen käyttöliittymiä, tietokantoja ja linkkejä, koska kehys tekee sen meille.

Angular on alustojen välinen ratkaisu, josta on tullut suosittua verkkosovellusten, etenkin yhden sivun sovellusten, luomiseen. Se sisältyy tavalliseen ja suosittuun MEAN-pinoon. Se tarjoaa meille komentorivityökalut ja mahdollistaa koodin jakamisen automaattisesti. Se tarjoaa meille myös kaksisuuntaisen datan sitomisen, mikä tekee tietomme turvallisemmaksi. Kulmaista JS: ää päivitetään jatkuvasti, ja tämä auttaa sitä ajan tasalla tekniikan muutoksista.

4. Elektroni

Nykyään Electron on saanut suurta huomiota taitavana työkaluna työpöytäsovellusten luomiseksi, jotka ovat monialustaisia. Electron on perustettu Node JS- ja Chromium-moottorille, laajentaen tukea koko pakettiin, joka koostuu HTML: stä, CSS: stä ja JS: stä. Sovellukset, kuten Docker ja työpöytä GitHub, luodaan Electronilla.

Elektroni on avoimen lähdekoodin työkalu, joka on vapaasti saatavissa. Se on yhteensopiva Windows-, Linux- ja Mac-järjestelmien kanssa. Electron sisältää demo-sovellusliittymät, jotka on valmiiksi rakennettu sovelluksia varten, ja siinä on Chromium-työkalut, jotka auttavat vianetsinnässä. Elektronilla on myös kyky suorittaa yksikkötestejä ympäristössään. Tämän työkalun haitta on se, että koska se on mukana Chromiumissa, päivitysten koot ovat erittäin valtavat.

5. Gulp

Gulp on esimerkki JavaScript-työkalusta, joka on tehtäväkohtainen. Ohjelmoijat tekevät paljon muutoksia kirjoittaessaan, kääntäessään tai suorittaessaan koodia, samoin kuin kun pakkaavat tiedostoja tai kuvia, ja jokaisella tekemällään muutoksella heidän on suoritettava tehtävä kokonaan. Jotta voimme päästä eroon näistä arkista ja turhauttavista tehtävistä, meillä on työkaluja, jotka ovat erityisiä yhdelle tehtävälle, kuten Gulp.

Gulp auttaa meitä automatisoimaan tiedostojen lataamisen rakennuskansioonsa. Gulp on entistä parannettu verrattuna muihin tehtäväkohtaisiin työkaluihin, koska se on nopea, sillä on hyvä Java-koodin kattavuus ja siinä on yhden tehtävän liitännäiset. Sanotaan, että noin 40% kehittäjistä käyttää Gulp-palvelua.

6. NPM

Kuten Gulp, NPM on tehtäväkohtainen työkalu ja sen lisäksi myös JavaScript-paketinhallinta. Täältä voimme löytää valtavan määrän uudelleenkäytettäviä koodipaketteja. NPM voi olla erittäin joustava ja sitä voidaan käyttää myös rakennustyökaluna.

NPM voi toimia oletustehtävien kanssa, ts. Tehtävien, kuten yksinkertaisten testien ja muiden sellaisten säännöllisten ongelmien kanssa, sekä mielivaltaisten tehtävien eli luomiemme tehtävien kanssa. Tämä työkalu on parempi kuin Gulp tai muut vastaavat tehtäväkohtaiset työkalut, koska se tarjoaa paljon enemmän paketteja ja laajennuksia, ja myös koska sillä on vähemmän yhteensopivuutta ja virheenkorjausongelmia. NPM luo vahvoja skriptejä, jotka soveltuvat monialustaisiin projekteihin.

7. Verkkopakkaus

Webpackista on apua, kun jatkamme useita JavaScript-tiedostoja. Tämä työkalu on moduulipaketti ja se lisää selaimeen oikeassa järjestyksessä. Moduuleissa on hyödyllisiä riippuvuuksia, kuten .css, .js ja .jpg.webp. Siinä on modulaarinen plugin-järjestelmä, joka antaa meille mahdollisuuden suorittaa kaikki mahdolliset tehtävät. Webpack on yksi yleisimmistä välineistä siellä, koska se antaa meille mahdollisuuden pakata JS-asiakirjat käytettäväksi selaimessa sekä toisen tehtävien suorittajalle.

Webpackilla on hienoja ominaisuuksia, kuten kyky jakaa koodi lukuisiksi kappaleiksi, jotta voimme lyhentää latausaikaa. Se myös optimoi koon seuraamalla kappaleiden lataamista jatkuvasti. Se tarjoaa meille niputtamisen näiden kappaleiden lataamiseen joko yksin tai muutaman osan mukana. Voimme myös ratkaista riippuvuudet kääntämisen aikana.

8. ESLint

ESLint on myös tehtäväkohtainen työkalu, jota käytetään erityisesti virheiden havaitsemiseen. Se valvoo koodia havaitsemalla liukumme, kuten puuttuen sulkevalta sulkeelta tai lisäämällä ylimääräisiä sulkuja koodin loppuun. Toiminto, joka tutkii koodin mahdollisten virheiden varalta, tunnetaan nimellä "linting".

ESLint voidaan konfiguroida kehittäjän tarpeiden mukaan. Sillä on useita liitännäisiä seuraaville oletussääntöille. EsLintiä voidaan käyttää NodeJS: n kanssa ja se tukee Windows-, Linux- ja Mac-järjestelmiä. Monet hienot yritykset, kuten Microsoft, Atlassian, Netflix ja Domain, ovat käyttäneet ESLint-sovellusta sovellukseensa, mikä vain osoittaa meille, kuinka suuri puomi ESLint on JavaScript-työkalulle.

9. Vue.js

Vue JS on edistyksellinen JavaScript-kehys, jota käytetään graafisen käyttöliittymän kehittämiseen. Se luotiin Angular JS: stä kevyeksi ja avoimen lähdekoodin kehykseksi. Vue käyttää HTML-syntaksia tietojen sitomiseen ja tarjoaa työkaluja navigointiin, animaatioihin jne. Nykyään Vue on saanut suosiota, koska se on suoraviivainen, toimii hyvin ja varmuuskopioi kaikki tärkeimmät selaimet.

10. jQuery

jQuery on edelleen yksi suosituimmista JavaScriptin työkaluista, jotka ovat käytettävissä toistaiseksi oikean syntaksin ja pienen koon takia. Sitä käytetään asiakaspuolen sovellusten ja verkkosivustojen luomiseen. Sillä on hienoja ominaisuuksia, kuten animaatioita ja tapahtumien käsittelyä, ja sitä voidaan käyttää myös laajennusten luomiseen sen päälle. Yritykset, kuten Google, DailyMotion ja MSN, ovat käyttäneet jQueryä verkkosivustojensa rakentamiseen.

johtopäätös

Olemme nähneet useita JavaScriptin työkaluja tässä artikkelissa. Kehittäjä voi käyttää kutakin työkalua ja kehystä sovelluksen tarpeiden mukaan.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas JavaScript-työkaluihin. Tässä keskustellaan JavaScriptin johdannosta ja tunnetuista työkaluista. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

  1. Kuinka asentaa JavaScript
  2. JavaScriptin käyttö
  3. Ura JavaScript -palvelussa
  4. JavaScript vs. VBScript