Tässä Photoshop-opetusohjelmassa tarkastelemme helppoa tapaa saada nopeat, mutta korkealaatuiset mustavalkoiset muunnelmat värivalokuvistamme. Korkealaatuisten mustavalkoisten tulosten saavuttamiseksi käytämme yleensä jotain laboratorion väritilaa, kanavan sekoitinta tai sävyn / kylläisyyden säätökerrosta, ja jos välitimme vain valokuvan värin poistamisesta nopeasti kuvasta riippumatta Laatu, me vain poistamme värin tyydytyksestä tai muunnamme kuvan harmaasävyväritilaan .

Tässä opetusohjelmassa aiomme yhdistää saman desaturaatiotekniikan, joka antaa meille yleensä vähemmän kuin tähtituloksia, parilla lyhyellä lisävaiheella, jotta saadaan paljon parempia tuloksia mustan ja valkoisen muunnoksilla lisäämällä vain muutama ylimääräinen sekunti siihen aikaan, joka se vie!

Tässä on kuva, jota käytän tässä opetusohjelmassa:

Alkuperäinen kuva.

Muunnetaan se mustavalkoiseksi. Jos haluat vielä enemmän mustavalkoisia muuntamistekniikoita, tutustu täydelliseen värivalokuvien muuntamiseen Photoshop- sarjassa.

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Ensimmäisenä vaiheena Photoshopissa olevien valokuvien ja kuvien kanssa työskennellessäsi on aina kopioida taustakerros, koska taustakerros sisältää kaikki alkuperäiset pikselitiedot etkä halua kadottaa sitä. Kopioidaan siis taustakerros helpoimmalla tavalla, ja käyttämällä pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) tai Command + J (Mac):

Kopioi alkuperäinen kuva painamalla Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac).

Minulla on nyt kopio taustakerroksestani, jonka Photoshop on automaattisesti nimennyt "Taso 1", jonka kanssa voin työskennellä turvallisesti.

Vaihe 2: Kuva> Säädöt> Desaturate

Kun "Taso 1" on valittu Photoshopin Tasot-paletista, siirry näytön yläreunassa olevaan Kuva-valikkoon, valitse Säädöt ja valitse sitten Desaturate tai voit käyttää pikanäppäimiä, Shift + Ctrl + U (Win) tai Shift + Komento + U (Mac) säästää aikaa, koska tämän oppaan tarkoituksena on säästää aikaa. Tämä poistaa kaikki kuvan värit heti, jolloin saadaan nopea ja likainen mustavalkoinen versio:

Kuva värien desaturaation jälkeen.

Normaalisti, jos kaikki halusimme, kun väri poistettiin kuvastamme, voimme pysähtyä tähän, mutta nämä seuraavat pari vaihetta antavat meille parempia tuloksia ottaen vain muutaman ylimääräisen sekunnin ajastamme.

Vaihe 3: Muokkaa> Fade Desaturate

Jotta tämä seuraava vaihe toimisi, et voi tehdä mitään muuta Photoshopissa sen viimeisen vaiheen jälkeen, jossa me desoratoimme kuvan. Aiomme tuoda esiin Fade- komennon, jonka avulla voimme häivyttää kuvan viimeksi tehdyn säädön, mutta vain niin kauan kuin emme ole menneet ja tehneet mitään muuta ensin. Jos meillä on, Fade-komento on harmaana eikä ole käytettävissä meille. Joten nyt, kun olemme poistaneet kuvan, meidän on siirryttävä heti näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valittava Fade Desaturate -vaihtoehto luettelosta tai käytettävä nopeaa pikanäppäintä, Shift + Ctrl + F (Win ) tai Shift + Command + F (Mac):

Siirry kohtaan Muokkaa> Fade Desaturate.

Tätä vaihtoehtoa kutsutaan todella vain "Fade". Se sanoo "Fade Desaturate", koska me vain desaturatoimme kuvan. Jos olisimme juuri käyttäneet esimerkiksi Unsharp Mask -suodatinta, se sanoisi "Fade Unsharp Mask".

Jos Häivytys-komento on harmaana, kun valitset sen, se johtuu siitä, että olet mennyt ja tehnyt jotain muuta kuvan desaturaation jälkeen ennen kuin menit Muokkaa-valikkoon, joten joudut kumottamaan vaiheet painamalla Ctrl + Alt + Z (Win) tai Command + Option + Z (Mac), kunnes siirryt vaiheeseen juuri ennen kuvan desaturaatiota ja sitten desaturaation uudelleen. Mene sitten sen jälkeen tekemättä mitään sen jälkeen Muokkaa-valikkoon ja valitsemalla Häivytys-vaihtoehto.

Vaihe 4: Vaihda sekoitustila tilaan "Väri"

Kun valitset "Fade Desaturate", Fade-valintaikkuna tulee näkyviin. Haalistuminen-valintaikkunassa on kaksi vaihtoehtoa - juuri kuvan mukaisen säädön opasiteetin muuttaminen ja säädön sekoitustilan muuttaminen. Jätämme toistaiseksi opasiteetin 100%: iin ja käsittelemme vain sekoitustilaa (katso tämän oppaan lopussa olevasta Bonus-vaiheesta, miten ja miksi haluat laskea opasiteetin arvoa).

Napsauta alaspäin osoittavaa nuolta sanan Normaali vieressä, jolloin näyttöön tulee luettelo sekoitustiloista. Nämä ovat täsmälleen samat sekoitusmoodit, joita normaalisti löydämme Tasot-paletista, mutta tässä kerrosten sijasta ne vaikuttavat siihen, kuinka viimeksi tekemämme säätö tulee olemaan vuorovaikutuksessa kuvan kanssa. Valitse Väri alaspäin avattavan luettelon alaosan lähellä.

Muuta edellisen kuvan säädön sekoitustilaksi Väri.

Tämä aiheuttaa sen, että desaturaation säätö vaikuttaa vain kuvan väreihin, ei kirkkausarvoihin. Tämä antaa meille korkeammanlaatuisen mustavalkoisen muuntamisen, jossa kuvassa on yksityiskohtaisemmin tietoja kuin jos olisimme vain kuvan desaturaatio ja jättäneet sen siihen.

Tässä on tulos:

Lopullinen mustavalkoinen muuntamistulos.

Nopeiden ja helppojen vaiheiden avulla värivalokuvien nopeaa mustavalkoista muuntamista ei tarvitse tarkoittaa heikkolaatuisena. Jos käytät pikanäppäimiä, on yksinkertaisesti painettava:

Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) kopioi taustakerros

Vaihto + Ctrl + U (Win) / Shift + Komento + U (Mac) kuvan desaturaatioksi

Shift + Ctrl + F (Win) / Shift + Command + F (Mac) tuo esiin Fade-komennon

Vaihda sitten sekoitustila normaalista väriin, napsauta OK, ja olet valmis!

Bonusaskel: Tuo takaisin ripaus väriä

Tämä "bonusvaihe", kuten sitä kutsun, on täysin valinnainen, mutta se vie vain ylimääräisen sekunnin tai kaksi ja on hieno vaikutus. Kun Fade-valintaikkuna on edelleen auki (ennen kuin napsautat OK sulkeaksesi sen, kun sekoitustila on vaihdettu Värilliseksi), aion palauttaa valokuviin vain ripauksen väriä vähentämällä tyydyttymättömyyden säädön opasiteettiarvoa Opacity-asetuksella Fade-valintaikkunassa.

Napsautan vain alla olevaa liukusäädintä, jossa lukee "Peittävyys", ja vedä sitä vasemmalle hiirellä laskeaksesi opasiteetin arvoon noin 80%:

Laske Opacity-asetusta palauttaaksesi pienen määrän värejä.

Tämä on jälleen sama kuin jos alentaisin kerrosten läpinäkymättömyyden arvoa Tasot-paletissa, mutta tässä pienennän Desaturate-säädön opasiteettiä, joka antaa hieman valokuvan alkuperäisistä väreistä näkyä läpi. Ja tässä on tulos:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Katso valokuvien retusointi -osiosta lisää hienoja kuvien retusointi- ja muokkausohjeita tai katso alla olevat oppaat, joista saatat olla kiinnostunut!