Tässä valokuvien retusointi-opetusohjelmassa tarkastellaan yhtä hämmästyttävimmistä ja aikaa säästävimmistä valokuvien retusointityökaluista, Spot Healing Brush, ensimmäinen kolmesta Photoshopin kuvanparannustyökaluista.

Spot Healing Brush esiteltiin ensin Photoshop CS2: ssa ja, kuten muut kaksi parantaustyökalua (tavallinen Healing Brush ja Patch Tool), se on pohjimmiltaan tekstuurien korvaustyökalu, mikä tarkoittaa, että se yrittää luoda saumattoman korjauksen korvaamalla vaurioituneet tai ei-toivotut tekstuuri yhdeltä kuvan alueelta, jolla on hyvä rakenne toiselta alueelta, muuttamatta ongelma-alueen alkuperäisiä väri- tai kirkkausarvoja. Mikä tekee Spot Healing Brush -sovelluksesta niin uskomattoman ja nopean, että se tekee tämän melkein ilman mitään vaivaa!

Sekä vakiohoitoharja että korjaustyökalu tarvitsevat meidän kertomaan heille, millä hyvän tekstuurin alueella haluamme käyttää korvaamaan huonon tekstuurin, mutta Spot Healing Brush tekee päätöksen yksin. Useimmissa tapauksissa meidän tarvitsee vain napsauttaa ongelma-aluetta Spot Healing Brush -harjalla ja Photoshop korjaa sen heti, melkein kuin taikuutta! Se toimii valitsemalla uuden tekstuurin napsauttamme paikan ympäröivältä alueelta, ja se tekee yleensä hienoa työtä, kun muistamme, että työkalun nimi on Spot Healing Brush, ei valtava ongelma-alueen parantava sivellin tai napsautus. Ja Vedä minut koko kuvan päälle ja odota ihmeiden parantavaa siveltää. Spot Healing Brush toimii parhaiten hyvin, pienissä paikoissa. Tässä opetusohjelmassa näemme, kuinka sitä voidaan käyttää nopeasti ja vaivattomasti näppylöiden ja muiden pienten ihopisteiden poistamiseen, mutta se on myös hieno tapa poistaa pölyä, likaa ja hometta sekä korjata pieniä naarmuja.

Nopea, entistä nopeampi pikanäppäimillä

Kuten näemme hetkessä, Spot Healing Brush toimii nopeasti, mutta muutama yksinkertainen pikanäppäin nopeuttaa asioita entisestään. Voit lähentää kuvaa pitämällä Ctrl + välilyönti (Win) / Command + välilyönti (Mac) -painiketta päästäksesi väliaikaisesti käyttämään Zoom-työkalua ja napsauttamalla sitä kohtaa, jota haluat lähentää. Voit loitontaa pitämällä Alt + välilyönti (Win) / Option + välilyönti (Mac) alhaalla ja napsauttamalla. Voit vierittää kuvan sisällä, kun zoomataan, pitämällä välinäppäintä alhaalla siirtyäksesi väliaikaisesti Käsityökaluun, napsauttamalla ja vetämällä kuvaa siirtääksesi kuvaa.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi Spot Healing -harjalla kannattaa käyttää harjan kokoa, joka on vain hiukan suurempi kuin alue, jota yrität korjata, mikä tarkoittaa, että sinun on yleensä vaihdettava harjan kokoa melko usein, kun teet tapa ongelmakohdasta toiseen. Nopein tapa muuttaa harjan kokoa on näppäimistön vasen ja oikea hakasäppäin. Paina vasenta kiinnitysnäppäintä ( ( ) tehdäksesi harjan pienemmäksi tai oikeaa kiinnitysnäppäintä ( ) ) suurentaaksesi sitä. Koska Spot Healing Brush valitsee uuden tekstuurin yksinään, se tekee joskus virheen. Kun se tapahtuu, peruuta vaihe yksinkertaisesti painamalla Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) ja yritä sitten uudelleen.

Tätä opetusohjelmaa varten käytän Spot Healing -harjaa nopeasti poistamaan joitain häiritseviä pimplesä tytön kasvoista alla olevassa kuvassa, mutta tekniikka on sama riippumatta siitä, mitä yrität poistaa tai korjata niin kauan kuin alue on tarpeeksi pieni, jotta Spot Healing Brush on tehokas. Käytän täällä Photoshop CS5: tä, mutta kaikki versiot CS2: sta eteenpäin toimivat. Tässä on valokuva, jonka kanssa työskentelen (akne kasvokuvassa Shutterstockista):

Teini-ikäinen, jolla on tyypillisiä teini-ihon ongelmia.

Tämä opetusohjelma on osa muotokuvamuokkauskokoelmaan. Aloitetaan!

Lyhytkoodit, toiminnot ja suodattimet-laajennus: Virhe lyhytkoodissa (ads-photoretouch-middle_2)

Vaihe 1: Lisää uusi tyhjä kerros

Photoshopissa hiljattain avatun valokuvan avulla voimme Tasot-paneelissa nähdä, että meillä on tällä hetkellä yksi kerros, Taustakerros, joka pitää kuvanmme:

Taustakerros sisältää alkuperäisen kuvan.

Vaikka tavoitteemme on saada valokuva näyttämään paremmalta, haluamme silti suojata alkuperäisen, joten lisäämme uuden tyhjän kerroksen taustakerroksen yläpuolelle. Teemme kaikki paikalla paranemista koskevat työmme tällä erillisellä kerroksella. Napsauta Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Vaihe 2: Nimeä uusi kerros uudelleen

Photoshop lisää uuden tyhjän kerroksen taustakerroksen yläpuolelle, mutta nimeää oletuksena tason Taso 1 . Se ei kerro meille paljon siitä, mitä tasoa käytetään, joten kaksoisnapsauta suoraan tason nimeä Tasot-paneelissa ja nimeä se uudelleen "paikan paranemiseksi". Ei ole harvinaista, kun retusoi kuvia siten, että lopputuloksena on paljon tasoja, ja jokaiselle kuvailevan nimen antaminen helpottaa niiden järjestämistä. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään uuden nimen:

Uuden tason nimeäminen uudelleen.

Vaihe 3: Valitse Spot Healing Brush

Valitse Spot Healing Brush Työkalut-paneelista. Löydät sen ryhmiteltynä muihin parannusvälineisiin. Jos jokin muista työkaluista näkyy Spot Healing Brush -sovelluksen sijasta, napsauta työkalua ja pidä hiiren painiketta painettuna sekunnin tai kahden ajan, kunnes näyttöön tulee pieni leviämisvalikko, valitse sitten Spot Healing Brush valikosta:

Spot Healing Brush -ryhmä on ryhmitelty muiden parannusvälineiden kanssa.

Vaihe 4: Valitse "Sample All Layers" -vaihtoehto

Oletuksena Spot Healing Brush toimii vain sen tason kanssa, joka on tällä hetkellä valittu Tasot-paneelista. Se aiheuttaa meille joitain ongelmia, jos yritämme käyttää sitä nyt, koska tyhjä kerros on valittu, mikä tarkoittaa, että voimme vain korvata mitään toisella millään. Meidän on sanottava Photoshopille, että meidän on tarkasteltava myös taustakerroksen kuvaa. Voit tehdä tämän valitsemalla näytteen yläreunan Asetukset- palkista Näyte kaikista kerroksista -vaihtoehdon:

Valitse Osoita kaikkia kerroksia -vaihtoehto Asetukset-palkista.

Vaihe 5: Valitse "Content-Aware"

Jos käytät Photoshop CS5: tä tai uudempaa, varmista, että olet valinnut Sisältötietoisuus Asetukset-palkkiin. Tämä ominaisuus on CS5: ssä uusi ja antaa Spot Healing Brush -sovelluksen valita älykkäämmin älykkäästi napsautetun ongelma-alueen hyvän korvaavan tekstuurin käyttämällä ympäröivän alueen tekstuuria. Jos käytät CS4: tä tai aikaisempaa, sinulla ei ole sisältötietoisuutta käytettävissä. Tällöin haluat valita Läheisyysottelu, joka voi silti antaa sinulle hyviä tuloksia:

Valitse Content-Aware parhaiden tulosten saamiseksi (tai Proximity Match CS4: n ja aiemmille käyttäjille).

Vaihe 6: Napsauta ongelmakohtia, jotta ne parannetaan

Kun Spot Healing -harja, näyte kaikista kerroksista ja sisältötietoinen (tai Proximity Match) on valittu, meidän on nyt tehtävä vain napsauttaa kuvan ongelma-alueita korjataksesi ne! Lähennän tytön kasvojen aluetta, jotta näen ongelmakohdat selvemmin, siirrän sitten harjakohdistimeni yhden pimplen päälle ja säädän harjan kokoa vasemmalla ja oikealla hakasnäppäimellä, jotta se olisi vain hiukan suurempi kuin pimple (ympyröin harjakohdistinta punaisella vain, jotta näemme sen selkeämmin kuvakaappauksessa):

Käytä pikanäppäintä tehdäksesi harjakohdistimen hieman suurempi kuin ongelmakohta.

Napsautin näppylää Spot Healing Brush -harjalla, ja juuri niin se on mennyt, korvattu ympäröivän alueen hyvällä tekstuurilla:

Yksi napsautus on kaikki, mikä tarvitsi pimpin poistamiseen.

Kuten aiemmin mainitsin, toisinaan Spot Healing Brush voi tehdä virheen, joten jos näin tapahtuu, paina vain Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) kumotaksesi se ja yritä uudelleen. Joka kerta kun yrität uudelleen, saat erilaisen tuloksen. Jatkan muiden pimplien puhdistamista alueella siirtämällä harjani niiden päälle, säätämällä sen kokoa vasemmalla ja oikealla hakasäppäimellä ja napsauttamalla:

Lisää pimplesä on puhdistettu vain muutamalla hiiren napsautuksella.

Siirretään alas hänen leukaansa, jossa näemme joitain suurempia ongelma-alueita:

Suuremmat pimppiklusterit voivat olla hieman haasteellisempia.

Näiden alueiden retusoimiseksi aloitan napsauttamalla pienempiä, eristettyjä pimplesä, jotka parantavat ensin ja päästävät tieltä:

Eristettyjen pimpleiden poistaminen ennen siirtymistä suuremmille alueille.

Sen sijaan, että yrittäisin korjata suurta aluetta erittäin leveällä harjalla ja yhdellä napsautuksella, lähestyn ja retusoin sitä pienempiin osiin, aloittaen ulkopuolelta ja siirtymällä sisäänpäin. Pisteparannusharjan napsauttamisen lisäksi voit napsauttaa ja vetää myös lyhyillä iskuilla. Vedäessäsi siveltimenne näyttää mustalta:

Vedä lyhyt harjahalkaisu koko alueelle.

Vapauta hiiren painike ja Photoshop yrittää parantaa alueen ympäröivän tekstuurin avulla:

Harjan vapauttaminen alueen parantamiseksi.

Jatkan napsauttamalla ja vetämällä alueen yli yhden pienen osan kerrallaan, palaamalla mahdollisten ongelmakohtien yli tarvittaessa lisäklikkauksilla, ja muutaman minuutin ponnistelujen jälkeen Photoshop pystyi tekemään melko hyvää työtä:

Oikealla oleva alue näyttää nyt paljon paremmalta.

Teen saman asian toisella puolella olevalle alueelle käyttämällä pientä harjaa ja useita napsautuksia ja lyhyitä harjaiskuja puuttuaksesi alueeseen vähän kerrallaan. Tässä on tulos jälleen muutaman minuutin ponnistelujen jälkeen:

Spin Healing Brush ansiosta leuunsa ei ole nyt näppylöityä.

Yksi suurempi ongelma-alue on jäljellä ja se on suoraan hänen nenänsä alla:

Muutamia lisää näppylöitä jäljellä retusointiin.

Aloitan jälleen napsauttamalla yksittäisiä, eristettyjä pimplesä niiden parantamiseksi pitäen harjani vain hiukan suurempana kuin itse pimple:

Paranna ensin pienemmät alueet.

Sitten parannan jäljellä olevan alueen napsauttamalla ja vetämällä pienellä harjalla:

Viimeisen näppylän puhdistaminen.

Alueella ei ole näppylöitä, sillä sen iho on terveellistä ja paikkansa:

Toinen hieno työ Spot Healing Brushilla.

Kevyt harjatila

Jos käytät Spot Healing -harjaa aknen tai muiden iho-ongelmien poistamiseen, kuten olen täällä, saat usein vielä parempia tuloksia vaihtamalla Asetukset-palkin Harja-tila Normaalista (oletusasetus) arvoon Vaalea ::

Kokeile kevyempää harjatapaa, kun korjaat iho-ongelmia.

Kun harjatila on asetettu Valaistuksi, Photoshop korvaa vain pikselit, jotka ovat tummempia kuin hyvä tekstuuritieto. Koska pimples ja muut ihonviat ovat yleensä tummempia kuin normaali ihonväri, vain pimple tai vika korvaa itsensä, jolloin enemmän sitä ympäröivästä alkuperäisestä kuvasta pysyy ehjänä. Jos vika sattuu olemaan normaalia ihon sävyä vaaleampaa, käytä Tummenna- tilaa. Voit vaihtaa nopeasti kaikkien Spot Healing Brush -harjojen välillä näppäimistöltä pitämällä Shift-näppäintä painettuna ja painamalla + tai - näppäimiä.

Alkuperäinen valokuva näytti jälleen kerran seuraavalta:

Alkuperäinen koskematon kuva.

Ja tässä on lopullinen retusoitu tulos:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin puhdistetaan akne ja muut ihonviat, jättäen terveellistä ihoa paikalleen, käyttämällä Photoshopin Spot Healing -harjaa! Katso Photo Retouching -osiosta lisää Photoshop-kuvankäsittelyohjeita!