PRINCE2 vs. PMP- Olet täysin tietoinen siitä, että sertifiointiohjelmien elinvoimaisuus tai arvo on uskomattoman kasvanut viime aikoina erityisesti IT-alalla. Monet IT-alaa palvelevat opiskelijat ovat kuitenkin hämmentyneitä kurssin oikeasta valinnasta. Itse asiassa, kun teet hakuja Internetistä, sinun tulee törmätä useisiin sertifikaateihin. Siksi on tärkeää, että sinulla on laaja tuntemus näistä kursseista ja sitten valita urasi parhaiten sopiva kurssi. Seuraava artikkeli keskittyy kahta tärkeintä projektijohtamissertifikaattia; PMP ja Prince2. Mutta sinun pitäisi tuntea niiden erot niin, että päätös yhden valinnasta tulee lopulta yksinkertaisempaa.

Jos joudut vertaamaan Project Management Professionalia ja Prince2: ta pähkinänkuoressa, perusero on heidän tekniikoissaan ja lähestymistavassaan minkä tahansa projektin suorittamiseen. Molemmilla on edut ja haitat, joten valinta tulisi tehdä melko viisaasti. Paljon riippuu yrityksen maineesta ja millaisesta projektista olet liittynyt. Molemmat ovat kuitenkin arvonsa suhteen samanarvoisia ja voivat auttaa uran etenemisessä.

Projektinhallinnan ammattilaisten (PMP) sertifiointi

Erilaisista projektijohtamiskursseista PMP on yksi erittäin suosituista sertifikaateista urasi perustamiseksi projektipäällikkönä. Projektinhallintainstituutti (PMI) tarjoaa tämän arvokkaan sertifikaatin. Hyödyntämällä tätä sertifikaattia saat kattavan tiedon siitä, miten hallita ja hallita hanketta ammattimaisesti ja tuottaa tehokkaasti lopputulosta. Voit todellakin soveltaa tietosi ja kokemustasi millä tahansa toimialalla työskentelet. Vaikka PMI sijaitsee Texasin Yhdysvalloissa, kurssi suoritetaan laajalti muilla mantereilla sekä Euroopassa ja Aasiassa. PMP: tä pidetään usein projektijohtamisen tietosanakirjana, koska se tarjoaa täydellisen tiedon aiheesta.

PMI: n tarjoamat sertifikaatit

Projektinhallintainstituutti (PMI), PMP-sertifiointia tarjoava huippuelin, on ottanut käyttöön useita ohjelmia hakijoiden uranäkymien parantamiseksi. Ennen ilmoittautumista johonkin niistä on kuitenkin perehdyttävä erityisiin vaatimuksiin ja erityisesti kokeisiin; Sinun on oltava kelvollinen prosessissa. Nämä sertifikaatit ovat maailmanlaajuisesti tunnustettuja, ja ne auttavat sinua saavuttamaan parhaiten palkkaavat työt projektipäällikkönä. Sinun on varauduttava poikkeuksellisen hyvin tentin läpäisemiseen hyvällä prosenttimäärällä. Jotkut olennaiset sertifikaatit PMP: n lisäksi sisältävät-

 • PMI: n tarjoama ketterä projektijohtamisen harjoittajan sertifikaatti - Sillä on erilainen opetussuunnitelma ja erilaiset tentit.
 • Program Management Professional, jonka vastuulla on hallita ohjelmaa.
 • Projektinhallintainstituutin (PMI) aikataulutuksen ammattilainen
 • Portfolio Management Professional
 • OPM3-ammatillinen sertifikaatti
 • Projektinhallinnan sertifioitu osakas (CAPM), joka on PMP: n nuorempi taso.
 • PMI tarjoaa jälleen riskinhallinnan ammattilaisen

IN IN Controlled Environment (Prince2) -sertifikaatti

Project IN Controlled Environment -sertifikaatti on tyyppinen ohjelma, joka keskittyy yleensä tekniikkaan liittyvään projektinhallintaan. Täällä opit systemaattisesta lähestymistavasta ja tavoista menestyä projekti. Aikaisemmin Ison-Britannian kabinetin piti olla sertifikaatin omistaja, mutta tällä hetkellä sen omistaa AXELOS. Se on uusi yhteisyritys. Tutustuessasi tähän sertifiointiin, saat tietoa useista aiheista, kuten MSP-ohjelman hallinta; salkun- ja riskienhallinta, arvo- ja IT-palveluiden hallinta ja paljon muuta.

Prince2 -sertifikaatti on luokiteltu helposti kolmeen luokkaan niiden sitkeysasteen perusteella. Se sisältää-

 • Prince2 Professional katsotaan vaikeimmaksi kaikista
 • Prince2 -harjoittaja, jota pidetään elintärkeimpänä kaikista
 • Prince2-säätiö, joka on hyvin yksinkertainen kurssi

Kolmesta säätiö- ja käytännöllisyystasot ovat ehdokkaiden kannalta tärkeimmät ja suosituimmat. Jos kuitenkin haluat poistaa tutkimuksen, sinun on korostettava paljon virallisessa julkaisussa "Menestyvien projektien hallinta PRINCE2: lla".

Yksi eduista, kun valitset tämän sertifikaattikurssin urallesi, on, että sinusta tulee melko kykenevä toteuttamaan kaikenlaisia ​​projekteja helposti, kun kehität tietoa projektinhallinnan periaatteista. Toiseksi se tarjoaa mallilähestymistavan. Tässä jokainen tiimin jäsen tuntee työvastuunsa ja sen hoitamisen ammattimaisesti. Suunnittelu tapahtuu systemaattisesti ja jokainen tehtävä suoritetaan vaihe vaiheelta. Prince2-sertifioinnin toinen etu on, että se korostaa sekä projektia että prosessia.

Prince2: n korkeimmat kohdat

 • Ensinnäkin voidaan sanoa, että se on erittäin yksityiskohtainen ja kuvaava ohjelma. Se koskee ensisijaisesti kaikkia projektinhallintaprosessin tärkeitä näkökohtia, mukaan lukien siihen liittyvät ongelmat. Tämä auttaa sinua strategoimaan suunnitelmasi taitavammin ottaen huomioon kaikki tärkeät tekijät.
 • Toiseksi siinä annetaan asianmukainen merkitys erityisille tekniikoille, joita hankkeen loppuun saattamiseksi käytetään. Lähestymistapa on melko selkeä heti tehtävän alusta. Tämän avulla voit säästää runsaasti aikaa ja resursseja.
 • Korkeampaa palkkaa voidaan aina käyttää, jos olet saanut kokemusta tällä alalla. Palkka ei kuitenkaan ole niin suuri kuin mitä PMP: n johtajat saavat, mutta silti voit olla varma siitä, että voit saada tuottoa.

Tehdään nyt vertaileva tutkimus Project Management Professionalin ja Prince2: n välillä seuraavien parametrien perusteella.

# 1. Teollisuuden tarpeet ja aluejakelu

Tiedämme, että sekä PMP että Prince2 Projektinhallinnan Sertifiointi ovat saavuttaneet maineen koko maailman areenalla, mutta on tiettyjä maita, joissa yksi on parempi kuin toinen. Jos puhutaan PMP: stä, se on etusijalla Yhdysvalloissa ja muissa Amerikan maissa. Toisaalta Prince2 on suositumpi Isossa-Britanniassa, Australiassa ja muissa Euroopan mantereen maissa. Aasia, Afrikka ja Lähi-idän alue pitävät yhtä tärkeinä PMP: tä ja Prince2: ta. Siksi voidaan sanoa, että sertifioinnin ensimmäisen valinnan välillä on melkein sama jakauma eri alueiden välillä.

# 2. Korkeampi palkka: PMP tai Prince2?

Jokainen ehdokas, joka ilmoittautuu ammattikurssille tai sertifikaatille, tekee niin aikomuksellaan saada korkeampaa palkkaa. Itse asiassa tätä pidetään usein yhtenä tärkeänä tekijänä todistuskurssin valinnassa. Nyt, jos joudutaan vertaamaan PMP: tä ja Prince2: ta parempien palkkamahdollisuuksien perusteella, PMP ylittää Prince2-sertifikaatin. Yhdysvalloissa PMP-sertifikaatin haltija saa keskimäärin 105 000 dollaria vuodessa, kun taas Yhdistyneessä kuningaskunnassa melko suosittu Prince2 tarjoaa vuosipalkkiona 50 000 puntaa, joka Yhdysvaltain dollareiksi muunnettuna on noin 77 500 dollaria. Lisäksi raportin mukaan PMP: n palkka nousee lähitulevaisuudessa. Tutkimuksessa todettiin myös, että PMP: n johtajat ansaitsevat enemmän alkutuotannonalalla, kuten maataloudessa ja kaivosteollisuudessa. Samassa tutkimuksessa todettiin myös, että Prince2 Project Mangerin korkein palkkaasteikko oli noin 45 000 dollaria.

# 3. Ero PMBOK Guide -sovelluksen ja Prince2: n välillä

Sekä PMBOK Guide että Prince2 ovat melko erilaisia ​​toisiinsa. Vaikka entinen keskittyy enemmän tiedon perspektiivisiin näkökohtiin, myöhemmin turvaudutaan kirkkaampaan tekniikkaan. Kun istut valmistautumaan kysymyksiin, törmäät enemmän W-pohjaisiin kysymyksiin (milloin, mitä jne.) Prince2: ssa. Jos kuitenkin puhutaan PMBOK Guide -oppaasta, törmäät enemmän How-kysymyksiin. Nyt herää kysymys, mikä on parempi? No, vastaus on sekä sertifikaatit.

Jos kuitenkin haluat tietää enemmän kuin voit tietenkin viitata PMBOK-oppaaseen ja Prince2: een, selvittää erot. Sinun on valittava tekniikka tai lähestymistapa projektin suorittamiseen. Älä usko, että PMP ja Prince2 nousevat toisiaan vastaan, mutta tarvitset molemmat toteuttaaksesi projektikehyksesi.

# 4. edut

Tähänastisten keskustelujen perusteella voidaan sanoa, että sekä Project Management Professional että Prince2 ovat menossa olkapäähän toistensa kanssa. Siksi on tarpeen verrata näitä kahta niiden etujen perusteella. Ensin analysoidaan PMP-sertifioinnin etuja.

 • Ensinnäkin PMP-sertifikaatit tekevät sinusta kelvollisen ehdokkaan, joka voi odottaa kukoistavaa palkkaa kurssin suoritettuaan.
 • Ammattitaitosi ja syvä tietosi auttavat sinua toteuttamaan ja hallitsemaan projekteja tehokkaammin.
 • Ilmoittautumalla PMP: hen, sinusta tulee PMI: n jäsen. Tämä auttaa sinua liittymään laajaan maailmanlaajuiseen ammattilaisten verkostoon. Linkit osoittautuvat varsin hedelmällisiksi erityisesti, jos työskentelet freelance-projektipäällikkönä. Voit hankkia lisää projekteja heidän yhteyshenkilöstään.
 • Koska PMP-sertifikaatit tunnustetaan maailmanlaajuisesti, suuret jättiläiset antavat sinulle etusijan toisiin nähden, kun sinulla on sertifikaatti.
 • Sinulle ei anneta etusijaa työpaikan tarjoamisessa, mutta kollegasi ja vanhuksesi pitävät tärkeinä ehdotuksiasi ja neuvojasi projektia tehtäessä.

# 5. Tutkimusmuoto

Kokeet ovat tärkein ja välttämätön osa PMP: n tai Prince2-sertifikaatin saamiseksi. Perusero näiden kahden tenttiformaatin välillä on, että vaikka PMP testaa tietosi projektinhallinnasta, Prince2 tutkii projektinhallinnan menetelmiä. Sinun on vastattava noin 200 monivalintakysymykseen neljässä tunnissa yrittäessäsi PMP: tä ja varmistaa 62 prosentin merkinnät tenttien saamiseksi. Tässä yhteydessä kysymykset liittyvät projektin suunnitteluun, toteuttamiseen ja ohjaamiseen. Näiden lisäksi on myös joitain muita aiheita, jotka liittyvät suoraan projektinhallintaan, kuten laatu, materiaalit ja riskienhallinta jne.

Ehdokas, joka perustelee Prince2-sertifikaatin, testataan eri tasoilla. Säätiön ja toimijan tason tarkastukset ovat erilaisia. Sinun on osallistuttava noin 75 MCQ-kokoukseen, ja aika on yksi tunti. Läpäisyprosentti on 50 perustutkintoa ja 55 ammattitutkinnon suorittaneelle. Henkilön on vastattava yhdeksään kysymykseen ammattilaisen tasolla noin 150 minuutissa.

# 6. Kokeeseen ilmestymisen kriteerit

Jos haet PMP-sertifikaattitutkimusta, sinun on täytettävä joukko ehtoja, ennen kuin voit rekisteröityä PMI: hen. Sinun olisi pitänyt suorittaa ainakin välitentti mistä tahansa lukiosta tai olla valmistunut. Sinulla on oltava kokemusta hankkeiden ohjaamisesta ja myös hankkia projektijohtamiskoulutus. Tiettyjen tuntien lukumäärä molemmissa tapauksissa riippuu kuitenkin varmasti akateemisesta tutkinnostasi; Eli oletko lukion päästötodistus vai valmistunut.

Mutta ei ole niin kovaa ja nopeaa sääntöä Prince2-sertifiointitestiä varten. Prince2-säätiö ei vaadi minkään kriteerin täyttämistä, mutta jos haet lääkärin tasoa, sinulla on oltava Prince2-säätiön tasotodistus.

PMP-tutkinnon rekisteröintimenettely on hyvin yksinkertainen. Sinun on vain kirjauduttava sisään PMI-koulutuskeskukseen ja rekisteröitävä verkossa maksettuasi maksun. Ole kuitenkin kuitenkin hieman varovainen rekisteröityessäsi Prince2-tenttiin, koska et voi tehdä niin suoraan AXELOSissa. Joten valinta tulisi tehdä tarkkaan. Eri koulutuskeskukset veloittavat palvelujen tarjoamisesta eri tavalla.

# 7. Tutkimusmaksu

Nyt on aika verrata tenttimaksua, joka sinun on talletettava tallettamiselle näytökseen. PMP: n tenttimaksu on eri jäsenille ja muille kuin jäsenille. Muiden kuin jäsenten on maksettava 555 dollaria, kun taas jäsenten on maksettava 405 dollaria. Joten, jos haluat liittyä PMI: n jäseneksi, jäsenmaksu on noin 100 dollaria.

Toisaalta Prince2: n kustannukset voivat olla erilaiset. Se riippuu suurelta osin siitä testikeskuksesta, jonka valitset esiintyvän tentissä. Säätiön tasolle sinun on talletettava 365 dollaria ja lääkärin tasolle 485 dollaria.

# 8. Todistuksen uusiminen

Jos vertaat PMP- ja Prince2-varmenteita tähän kohtaan, huomaat, että Prince2 on joustavampi, koska ehdokkaiden ei tarvitse uusia todistustaan. Mutta lääkäritason sertifikaatti on voimassa viisi vuotta.

PMP: n osalta ehdokkaalla tulisi olla noin kuusikymmentä ammatillisen kehityksen yksikköä (PDU) kolmen vaihtoehtoisen vuoden jälkeen.

johtopäätös

Joten, valinta on sinun, kun kyse on sertifiointiohjelman valitsemisesta PMP: n ja Prince2: n välillä. Molemmilla on hyvät uranäkymät ja ne auttavat muotoilemaan valoisaa tulevaisuuttasi. Valinta tulisi kuitenkin tehdä vasta, kun kaikki tärkeät tekijät on otettu huomioon.

Suositellut artikkelit

 1. Paras taito, joka on tärkeä PMP-sertifioinnin eduista
 2. PMP vs Agile - mikä sertifikaatti on paras? (Kuvaajat)
 3. Projektisuunnitelma vs. projektinhallintasuunnitelma - innostunut vertailusta