Nosta palkkasi nosta odotuksiasi -

Melko usein myymme itsemme lyhyeksi. Katsomme, että enemmän veloittamista tai parempana saamista pidettäisiin ylimielisyytenä. Mutta totuus on, että ihmiset, jotka tekevät palkankorotusta koskevat neuvottelut korotuksesta, arvostavat työtä ja itseään.

Ei ole ilmaista lounasta. Jos ihmiset odottavat sinun työskentelevän vähemmän kuin ansaitset, niin se on sama kuin ilmainen palvelu, ellei jopa pahempaa. Ole siis rohkea, ole rohkea ja arvosta itseäsi ja työtäsi hieman enemmän. Pyydä sitä, jos tarvitset korotusta.

Erityisesti, kun menet haastatteluun, ensin teet hämmennystä siitä, mitä kysyä. Älä. Käytä näitä taktiikoita ja neuvottele. Jos neuvottelet, saat paremman palkan. Useimmat neuvottelevat ihmiset tekevät.

Olet enemmän kuin luulet olevan. Älä anna organisaatioiden, joiden kanssa haluat työskennellä, päättää arvosi. Päätät itse. Ja kysy sitten. Ja kuten Raamatussa sanotaan: "Kysy ja saat" tulee olemaan totta sinulle.

Palkankorotusneuvotteluvinkit:

1. Ole avoin ja halukas

Paras osa palkankorotusneuvotteluissa on, että arvostat itseäsi yhtä paljon kuin arvostat työn saamista. Kun olet tilanteessa, jossa yksi niistä on valittava, valitse itse. Prosessin aloittamiseksi on aina viisasta olla avoin palkankorotusneuvotteluille.

Kaikilta haastateltavilta kysytään - "Mitä odotat palkkatasolla?"

Suurin osa heistä vastaa - "Yrityksen politiikkana".

Sitten - "Loppu!"

Onnittelut! Olet onnistuneesti myynyt itsesi lyhyeksi. Nyt yrityksellä on kaikki oikeudet säätää palkkatasosi ja maksaa sinulle paljon vähemmän kuin ansaitset.

Entä jos muutat keskustelun henkeä seuraavalla tavalla?

“Mikä on odotuksesi?” (Rekrytoija)

”Olen avoin palkankorotusneuvotteluille.” (Ehdokas)

Kun sanot, että olet avoin palkankorotusneuvotteluille, olet vastuussa. Kun olet vastuussa, voit puhua heidän kanssaan odotuksistasi ja jos molemmat osapuolet ovat yhtä mieltä, voit sulkea sopimuksen.

2. Kysy budjetin vaihteluväli

Rekrytoijat käyttävät erilaisia ​​temppuja estääksesi sinua neuvottelemasta. He eivät tee sitä millään pahalla tarkoituksella. Heidän motiivinaan on saada paras lahjakkuus pienin kustannuksin. Joten jos et neuvottele sinua, sinut myydään vähimmäiskustannuksin yritykselle.

Yksi heidän käyttämistä temppuista pyytää tarkkaa lukua. Suurin osa ehdokkaista, jotka eivät tiedä miten neuvotella tai joilla ei ole tietoa siitä, mitä tämän virkaa pitäisi maksaa yritykselle, mainitsevat luvun, joka on yleensä pienempi kuin he ansaitsevat. Ja rekrytoijat sopivat ja kirjaavat alas.

Parempi tapa käsitellä tätä palkankorotuksen odotuskysymystä on esittää toinen kysymys - "Mikä olisi budjetti, jonka olet osoittanut tähän virkaan?"

Nyt rekrytoijat eivät voi astua taaksepäin ja kertoa sinulle valikoimaa. Jos sinusta tuntuu, että alueen korkein piste sopii sinulle, sano sitten - "(Määrä) olisi hyvä minulle!"

Kokeile tätä taktiikkaa seuraavissa haastatteluissa eteenpäin. Se on erittäin hyödyllinen ja se asettaa rekrytoijan omiin ansoihinsa.

3. Tunne paras palkka palkasta

Paljon rekrytoijia ja yrityksiä mainitsevat palkan ”toimialakohtaisesti”. Mutta tämä on epämääräinen lausunto. Kun yritykset julkaisevat tämän työpaikoilla, he tietävät sydämessään hyvin, kuinka paljon he voivat maksaa, ja se ei ole aina toimialan standardien mukaista. He tekevät sen houkutellakseen lisää haastateltavia ja hakemaan enemmän tuloksia. Mutta se ei aina ole sinun edun mukaista.

Mitä tekisit sitten?

Voit mennä ulos ja löytää paras palkkataso markkinoiden mukaan, joille olet samassa asemassa.

Mutta miten teet sen?

Voit kerätä tietoja 3 erityistä asiaa.

  • Käy PayScalessa ja selvitä paras palkkotaso, joka tarjotaan asemaasi markkinoillasi.
  • Etsi Naukri.com-sivustolta tai muilta työpaikoilta palkkaltasosi, joka tarjotaan virkaa varten. Saat hyvän käsityksen siitä, mitä voit odottaa potentiaaliselta työnantajalta.
  • Keskustele samalla toimialalla olevien ihmisten kanssa ja kysy heiltä, ​​mikä heidän mielestään olisi paras palkkataso tehokkaalle ammattilaiselle, kuten sinä!

Jos teet edellä mainitun, saat ainakin kuvan teollisuuden standardeista ja voit neuvotella sen mukaisesti.

4. Huomaa voimasi

Valta on tärkeä palkkaneuvotteluissa. Ei, sen ei pidä hallita vastapuolia; mutta hallita sitä mitä haluat palkankorotusneuvotteluista.

Kuinka saisit vallan?

Teho riippuu kahdesta tärkeästä tekijästä.

Ensinnäkin on arvo . Tarvitseeko sinun kysyä itseltäsi, kumpi puolue saisi enemmän hyötyä palkankorotusneuvotteluista?

Ja toinen osa on vaihtoehtoja . Kuinka monta vaihtoehtoa jokaisella puolueella on?

Joten kun aiot tehdä palkankorotusneuvottelut varmistaaksesi, että neuvottelet parhaimmasta vaihtoehdosta neuvotellulle sopimukselle (BATNA), jos et pääse sopimukseen. Tätä termiä keksi Fisher & Ury vuonna 1981 kirjassaan "Päästä kyllä: neuvottelemaan sopimuksesta ilman antamista" .

Et halua vaikuttaa suhteeseen neuvotteleessasi, varsinkin jos pyydät vaellukseen nykyisessä työsuhteessa. Joten neuvotteleessasi - ota huomioon voimasi. Ymmärrä, että työnantajallasi on vaihtoehtoja. Mutta jos olet poikkeuksellinen työssäsi, on vaikea löytää korvaavaa vastaavilla kustannuksilla.

5. Jos haluat korotuksen, älä mene win-win

Osapuoli, joka sanoo haluavansa win-win-sopimuksen, ei ole liian rohkea kysyäkseen mitä haluaa.

Se voi tuntua hyvältä ja kuulostaa hyvältä toisen osapuolen edessä, mutta se ei maksa sinulle hyvin. Tutkimuksessa on havaittu, että ainakaan kaksi osapuolta ei ole yhtä mieltä siitä, että win-win-tilanne ei ole käytettävissä.

Joten siinä tapauksessa molemmat osapuolet etsivät seuraavaa parasta vaihtoehtoa. Mutta älä ole huolissasi toisesta osapuolesta palkkaneuvotteluiden aikana. Kun he ovat käyneet palkankorotusneuvotteluissa, he tietävät kaupan ja tietävät hinnan, arvon ja vaihtoehdot. Käytä mieluummin itsesi näkökulmasta. Älä etsi voittoa; etsi voittoasi palkkaneuvotteluissa.

Taktiikka voi kuulostaa ylimieliseltä, mutta tosiasiassa todellisuus on paljon erilainen kuin teoria ja ajattelemalla eniten omaa kiinnostustasi, käytät todellisuutta käytännössä. Ja arvaa mitä? Se auttaa ansaitsemaan paremmin.

6. Ota vastuu

Usein niin käy, että rekrytoijat eivät koskaan puhu palkkatasoista haastattelussa. He ottavat haastattelun ja ohittavat sitten prosessin kokonaan. Hermostunut ehdokas luopuu aina rekrytoijan toimeksiannosta eikä sano mitään ja poistuu paikasta. Myöhemmin, jos hänet valitaan, se saa tietää palkankorotusrakenteesta.

Se on epäreilua ja osittain olet vastuussa samasta.

Usein työpaikkaa tarjoava yritys luulee todistavansa sinulle työmahdollisuuden. Liittyessäsi ei ole vain hyötyäsi eikä yritys tee mitään suosiota sinulle, olet valmis jakamaan aikasi, vaivasi, taidot ja asiantuntemus yrityksen kanssa. Ja jopa siitä, jos et saa mitä ansaitset, miten se tuntuu?

Älä anna sen tapahtua sinulle.

Jos rekrytoijat eivät esitä palkkatason aihetta, otat vastuun ja esität aiheen. On luonnollista antaa sinun kysyä palkka-odotuksia haastattelun lopussa.

Suoran palkankorotusneuvottelun sijasta puhu rekrytoijalle kohteliaasti korvauksista. Sano näin: "Mielestäni olemme ohittaneet yhden keskustelun tärkeimmistä kohdista palkkatasoon." Kysy sitten rekrytoijalta paikan budjetista.

Melko usein rekrytoijat tekevät niin, koska haluavat ihmisiä erittäin alhaisin kustannuksin. Se ei ole rekrytoijien vika. He ovat vastuussa myös johdolle. Mutta et ole ennen liittymistäsi. Kysy, minkä arvoinen olet. Ja saat sen suurimman osan ajasta.

7. Jos haluat ansaita enemmän, vältä kompromisseja

Olet ehkä kuullut vaihtoehtokustannusten käsitteen. Yrityksellä, jolle haastattelit, on paljon muita vaihtoehtoja. Joten sinulla on. Jos sopimusta ei ole, sano ei, etenkin kun tiedät, että tuhansia muita yrityksiä vaativat asiantuntemustasi.

Tässä on sopimus.

Uskotaan, että viisain lataus eniten. Ja myös päinvastoin! Jos lataat eniten, sillä on lopulta psyykkinen vaikutus taitoosi. Sinut pakotetaan parantamaan.

Tämä ei ole taktiikka, vaan ajattelutapa. Mieti ajattelutapaa, että pyydät tätä (haluamasi määrän tutkittuasi alan standardeja) ja jos ei, älä koskaan tee kompromisseja.

Suurin osa ajasta, kun sanot "ei" palkkayhtiön tarjoamille palveluille, rekrytoija antaa sinulle enemmän arvoa eikä halua menettää sinua (edellyttäen, että sinulla on alasi asiantuntemusta).

Kokeile tätä ajattelutapaa palkkaneuvotteluissa, voitat.

8. Hallitse logistiikkaa

Tällä hetkellä, kun rekrytoija soittaa sinä päivänä, palkkakorotusneuvottelut alkavat. Et ehkä ymmärrä tätä. Mutta seuraavasta keskustelusta saat sellaisen. Skenaarioita on kaksi. Huomaa keskustelu, kieli ja erityisyys.

Skenaario: 1

Rekrytoija: Milloin voisit olla vapaa henkilökohtaisesta vuorovaikutuksesta?

Ehdokas A: Jokainen arkipäivä ennen lounasta olisi hienoa!

Skenaario: 2

Rekrytoija: Milloin voisit olla vapaa henkilökohtaisesta vuorovaikutuksesta?

Ehdokas B: Ensi maanantaina klo 10. Olisin käytettävissä.

Kenen mielestäsi hänen lähestymistapansa on voimakkaampi?

Tietenkin, ehdokas B osoittaa, että hän on arvokas ja hänen aika on tärkeä, eikä hän ole aina vapaa. Kun hän määrittelee kellonajan ja päivän, hän varmistaa, että hän hallitsee logistiikkaa, joka luo paremman edustajien rekrytoijien mielessä, ja hakee ehdottomasti paremman palkkatason kuin ehdokas A, jos muut näkökohdat sujuvat haastattelussa.

Joskus saatat kohdata, että haastattelija ei ole valmis tapaamaan sinua määrittämääsi kellonaikaan ja aikaan. Ole vakuuttava. Kerro heille, että olet kiireinen kaikina muina päivinä. Jos he haluavat tavata sinut, kun heidän on odotettava muita 2-3 viikkoa. Se tekee tempun.

9. Hajottaa palkankorotusneuvottelut kahdessa kokouksessa paremman kaupan saavuttamiseksi

Joskus on vaikeaa päästä sopimukseen yhdessä istunnossa. Siksi on viisasta hajottaa se kahdessa kokouksessa yhden sijasta.

Tässä on miten.

Kun olet vuorovaikutuksessa henkilökohtaisesti palkkaamasi tehtävän kanssa, sinä ja rekrytoija voi keskustella palkankorotuksesta. Mutta se ei tarkoita, että se pääsee sopimukseen kahden välillä tarjotusta palkkatasosta. Ja voi käydä niin, että vaatimukseesi rekrytoija voi tulla hieman aggressiivinen.

Paras tapa käsitellä asia on keskustella asiasta uudelleen seuraavassa kokouksessa. Saatat sanoa kuten: ”Luulen, että voimme keskustella asiasta myöhemmin erillisessä kokouksessa, jossa esitän teille joitain tosiseikkoja, todisteita parempana tarjouksen pyytämiseksi. Katsotaan sitten, miten se menee. ”

Palkankorotusneuvottelujen purkaminen kahdessa erillisessä kokouksessa toiselle osapuolelle on helppoa, ja hän voi myös käyttää aikansa ja valmistautua parempaan sopimukseen. Ja saat myös aikaa valmistella omaa ohjelmaa paremmiksi korvauksiksi.

10. Rakenna suhde paljastamalla henkilökohtaisia ​​tietoja

Tutkijat ovat havainneet, että raporttien rakentaminen on loistava työkalu parempien tarjousten varmistamiseksi. Ja paras tapa tehdä tämä on paljastaa henkilökohtaisia ​​tietoja.

Tosiasia, että jakamasi tiedon pitäisi olla riippumattomia tietoja. Käsittele koko asia seuraavalla tavalla.

Kun olet mennyt huoneeseen henkilökohtaisesta vuorovaikutuksesta, rekrytoija kysyi sinulta ensin ensimmäistä kysymystä - ”Kerro minulle jotain itsestäsi”.

Vastauksena tähän keskusteluun henkilökohtaisista ja ammatillisista saavutuksistasi lyhyesti, mutta älä unohda mainita yhtä tai kahta outoa asiaa tai harrastuksesi sinusta. Jos teet tämän, se auttaa sinua hakemaan paremman kaupan ja saat paremman palkankorotuksen rakentamalla raportteja.

Muista aina, että rekrytoija on ihminen kuten sinäkin. Hän voi yrittää sopia sinut budjettiin, jolla hänellä on tehtäväänsä, mutta hän haluaa myös tuntea olonsa hyväksi. Raportin luominen saa hänet tuntemaan olonsa hyväksi ja se auttaa sinua voittamaan.

johtopäätös

Palkankorotusneuvottelut ovat veneet. Kyllä, se on enemmän kuin taito. Mitä enemmän harjoittelet, sitä paremmin neuvottelet sopimuksesta sinun eduksesi. Aloita yllä olevien temppujen käyttäminen ja katso, mikä toimii parhaiten. Toivotan sinulle onnea tullaksesi paremmiksi neuvottelijoiksi.

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut opas avoimeksi palkankorotusneuvotteluille. Ole rohkea ja rohkea. Aloita tässä artikkelissa mainittujen temppujen käyttäminen ja katso, mikä toimii parhaiten. Nämä ovat seuraavat palkankorotuksiin liittyvät ulkoiset linkit.

  1. 10 parasta tapaa vastata palkka-odotuksia koskeviin kysymyksiin
  2. Etsitkö palkankorotusta? Ota nämä 12 mielenkiintoista vinkkiä
  3. Tärkeää palkkarahastoanalyytikoille Tärkeä