Edellisessä opetusohjelmassa tarkastelimme Background Eraser -ohjelmaa ja miksi se on yksi Photoshopin parhaista työkaluista kuvan ei-toivottujen alueiden poistamiseksi. Tässä opetusohjelmassa opitaan kaikki värien korvaustyökalusta ja siitä, kuinka sen avulla voimme muuttaa valokuvan kohteen väriä ilman paljon vaivaa tai vaivaa.

Saatat miettiä, mitä ihmeessä taustan poistamiseen tarkoitetulla työkalulla on värin vaihtamiseen tarkoitetulla työkalulla, ja vastaus on, paljon! Molemmat työkalut käyttävät täsmälleen samaa tekniikkaa kuvan pikselien havaitsemiseksi, joita on muutettava. Ainoa ero on, että yksi niistä poistaa pikselit kokonaan, toinen yksinkertaisesti muuttaa niiden väriä. Itse asiassa ne ovat niin samankaltaisia, että jos olet jo lukenut Taustapyyhkimen-oppaan ja ymmärtänyt, kuinka sen eri vaihtoehdot toimivat, värien korvaustyökalun oppiminen näyttää paljon kuin déjà vu.

Värien korvaustyökalu ei ole ammattimaisin tapa vaihtaa kuvan värejä, eikä se aina anna tarvitsemiasi tuloksia, mutta se toimii yleensä hyvin yksinkertaisissa tehtävissä ja se on niin helppo käyttää, että se kannattaa antaa sille Kokeile ennen siirtymistä edistyneempiin ja aikaavieviin menetelmiin.

Tämä opetusohjelma on tarkoitettu Photoshop CS5: lle ja aiemmille. Jos käytät Photoshop CS6: ta tai Photoshop CC: tä, kannattaa tutustua täysin päivitettyyn Värinvaihto-työkalu-oppaaseemme.

Värinvaihto-työkalun valitseminen

Värinvaihtotyökalu otettiin ensin käyttöön Photoshop CS: ssä, ja jos käytät Photoshop CS: tä tai CS2: tä, värien korvaustyökalu löytyy työkalupaletin Parannusharja-osasta. Voit käyttää sitä napsauttamalla ja pitämällä hiiren painiketta painettuna Healing Brush -painikkeella, kunnes ilmestyy valikko, ja valitse sitten valikosta Värinvaihto-työkalu .

Photoshop CS3: ssa Adobe muutti asioita hiukan ympäri ja muutti värien korvaustyökalun tavalliseen Brush Tool -työkaluun, joten jos käytät Photoshop CS3 tai CS4 (jota käytän täällä), napsauta hiiren painiketta ja pidä sitä alhaalla alaspäin Harjatyökalulla ja valitse sitten Värienvaihto-työkalu peruutusvalikosta:

Photoshop CS3: ssa ja CS4: ssä Värien korvaustyökalu on sijoitettu Harjatyökalun alle. CS: ssä ja CS2: ssa se on parantavan siveltimen alla.

Kun värinvaihtoväline on valittu, hiiren kohdistin muuttuu ympyräksi, jonka keskellä on pieni kohdesymboli. Kuten mainitsin, jos olet perehtynyt taustapyyhekumiin, se näyttää sinulle hyvin tutulta, koska molemmat työkalut käyttävät täsmälleen samaa kohdistinta:

Värinvaihto-työkalun kohdistin koostuu yksinkertaisesta ympyrästä, jonka keskellä on kohdesymboli, aivan kuten taustapyyhe.

Voit säätää ympyrän kokoa suoraan näppäimistöltä näppäimistön näppäimillä, jotka löytyvät P-kirjaimen oikealta puolelta useimmissa näppäimistöissä. Pienennä ympyrää painamalla vasenta kiinnitysnäppäintä ( ( )) tai suurenna oikeanpuoleista kiinnikepainiketta ( ) . Lisää harjareunojen kovuus lisäämällä Shift-näppäin. Paina Shift + vasen kiinnike ( ( )) reunojen pehmentämiseksi tai Shift + oikea hakasulke ( ) ) niiden vaikeuttamiseksi.

Kuinka värinvaihtoväline toimii

Vedäessäsi värinvaihto-työkalua kuvan päälle, Photoshop näytti jatkuvasti väriä, joka on suoraan kohteen symbolin alla työkalun kohdistimen keskellä. Tämä on väri, joka korvataan, ja se korvataan nykyisellä etualan värillä . Kaikkien pikselien, jotka kuuluvat kohdesymbolia ympäröivän suuremman ympyrän sisään ja jotka vastaavat korvattavaa väriä, niiden väri muuttuu. Jos esimerkiksi siirrät kohdesymbolin valokuvan sinisen alueen yli ja etualan väri on asetettu punaiseksi, kaikki siniset pikselit, jotka suurempi ympyrä ohittaa, muuttuvat punaisiksi. On joitain vaihtoehtoja, jotka voimme asettaa Asetukset-palkkiin muuttaaksesi työkalun käyttäytymistä (jota tarkastelemme pian), mutta käytännössä se toimii.

Voit nähdä, mihin etualan väriisi on tällä hetkellä asetettu, tarkastelemalla Etuosan väripiirrettä lähellä Työkalut-paletin alaosaa. Oletuksena se on musta:

Musta on oletus etualan väri, mutta se ei todennäköisesti ole sitä väriä, jota haluat käyttää.

Jos haluat muuttaa etualan väriä, napsauta vain värivaihtoehtoa ja valitse uusi väri Colour Picker -sovelluksesta . Valitsen vihreän värin, vain hauskanpitoon. Napsauta OK sulkeaksesi värinvalitsimen, kun olet valmis:

Käytä värinvalitsinta valitaksesi uuden etualan värin.

Jos tarkastelen työkalupalettini uudestaan, huomaan, että etualan värimallit ovat vaihtuneet uuteen. Jos maalan kuvan tässä vaiheessa Värinvaihto-työkalulla, kumpi väri vedän kohdesymbolin päälle, korvataan vihreällä:

Vastavalittu väri näkyy värimallilla.

Esimerkiksi tässä kuva nuoresta tyttöstä, jolla on ilmapallo:

Tyttö näyttää onnelliselta, mutta ilmapallo näyttää siniseltä.

Hän voi näyttää tyytyväiseltä sinisellä ilmapalloillaan, mutta mitä hän todella halusi, oli vihreä ilmapallo. Kuten onnea olisi, sattuu vain, että etualan väri on tällä hetkellä vihreää, joten katsotaan, mitä voimme tehdä hänelle. Kun värinvaihto-työkalu on valittu, siirrän kohdesymbolin kuvan sinisen ilmapallojen päälle ja napsautin hiiren painiketta. Heti kun napsautin, tapahtuu kaksi asiaa. Ensin Photoshop näyttelee sinisen värin kohdesymbolin alla, jotta se tietää, mikä väri korvataan. Sitten kaikki siniset pikselit, jotka kuuluvat kohdesymbolia ympäröivän suuremman ympyrän sisään, muuttuvat heti vihreiksi, koska vihreä on nyt etualan väri:

Photoshop näyttelee sinisen värin ja korvaa ympyrän kaikki siniset pikselit vihreällä.

Jotta muuten ilmapallo vihreäksi, minun pitää vain pitää hiiren painike painettuna ja vetää edelleen Värinvaihto-työkalua jäljellä olevien sinisten alueiden yli. Niin kauan kuin pidän kohdesymbolin sinisen ilmapallon yläpuolella enkä harjoita muille kuvan alueille, mikä aiheuttaisi Photoshopille näytteen eri väristä, korvataan vain sininen väri vihreällä:

Pidä maalisymboli sinisen alueen päällä maalatessani.

Jos siirrän vahingossa kohdemerkin ilmapallon ulkopuolelle ja sen takana olevan keltaisen seinän yli, Photoshop näytti seinän värin ja alkaa muuttaa sitä myös vihreäksi:

Siirtämällä kohdesymbolia ilmapallojen ulkopuolella, Photoshop alkaa korvata muut värit vihreällä.

Jos näin tapahtuu, peruuta viimeinen vaihe painamalla Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) tai peruuta useita vaiheita painamalla Ctrl + Alt + Z (Win) / Command + Option + Z (Mac) niin monta kertaa kuin monta kertaa tarpeen mukaan, jatka sitten.

Toleranssi

Kaikki näyttää sujuvan sujuvasti maalaamalla ilmapallo, kunnes pääsen reunoille. Jos tarkastelet tarkkaan, voit nähdä jonkin verran vaaleaa sinistä fringingä, jonka kanssa Värinvaihto -työkalulla on vaikeuksia:

Osa alkuperäisestä sinisestä väristä jää ilmapallojen reunoille.

Mainitsin muutama hetki sitten, että meillä on käytettävissä useita vaihtoehtoja väripalkkutyökalun käyttäytymisen muuttamiseksi Asetukset-palkissa, ja yksi näistä vaihtoehdoista on Suvaitsevaisuus . Suvaitsevaisuus-asetus määrittää, kuinka erilainen väri voi olla Photoshopin näytteistetystä väristä korvaavaksi etualan värin kanssa. Oletusarvo on 30%, mikä on hyvä lähtökohta. Valitettavasti se ei ole tässä tapauksessa riittävän korkea, jotta Photoshop pystyisi sisällyttämään sinisen sävyn suoraan ilmapallojen reunoihin.

Nostan toleranssiarvoni 50%: iin, mikä antaa värinvaihtovälineelle vaikuttaa laajempaan värivalikoimaan:

Suurennetaan toleranssiasetusta Asetukset-palkissa.

Kun suurempi toleranssiarvo on annettu, peruan viimeisen vaiheen ja yritän uudelleen. Tällä kertaa liikkuessani ilmapallojen reunaa pitkin, Värinvaihto-työkalu voi poistaa sinisen fringing:

Sininen ilmapallon reunaa pitkin on onnistuneesti muutettu vihreäksi.

Lopetan maalauksen jäljellä olevilla alueilla, koska kerran sininen ilmapallo muuttuu maagisesti vihreäksi Värinvaihto-työkalun ja pienen lisäyksen avulla toleranssiarvoon:

Värinvaihto-työkalu pystyi muuttamaan ilmapallojen väriä pienellä vaivalla.

Värien näytteenotto kuvasta
Yllä olevassa esimerkissä valin satunnaisesti uuden värin ilmapalloon Photoshopin Värivalitsijasta, mutta voisin yhtä helposti valita värin suoraan valokuvasta. Voit tehdä sen, kun värinvaihtotyökalu on aktiivinen, pitämällä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna, mikä siirtää sinut väliaikaisesti Piippauslaite-työkaluun (näet kohdistimesi muuttuvan piippauslaitteeksi). Napsauta valokuvan osaa, joka sisältää haluamasi värin. Photoshop näyttelee kyseisen värin ja tekee siitä etualan värin. Napsautin sen punertavan punaista päätä, jota hänellä on:

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja napsauta valokuvan aluetta näytteen saamiseksi väristä.

Jos tarkastelen Etujalan väripalkkia Työkalut-paletissa, huomaan, että napsauttamasi väri on tullut etualan väri:

Otokseen valittu väri näkyy etualan värimallilla.

Kun väri otetaan näytteestä suoraan kuvasta, voin maalata uudelleen ilmapallojen värinvaihtovälineellä värin vaihtamiseksi:

Vihreä ilmapallo, alun perin sininen, on nyt punainen.

Huomaa, että vaikka olemmekin maalanneet värin ilmapallojen päälle, se säilytti kiiltävän, heijastavan ulkonäön. Jos olisimme vain tarttuneet tavanomaiseen harjatyökaluun ja maalanneet sen päälle, ilmapallo näyttäisi olevan vain tasainen pinta, jolla ei ole sitä. Joten kuinka värinvaihtoväline pystyi pitämään ilmapallojen tekstuurin ja heijastukset? Vastaukseen tähän on tutkittava lisää Asetukset-palkin vaihtoehtoja, joita teemme seuraavaksi!

Sekoitustilat

Syy, että värinvaihto-työkalu pystyy maalaamaan uuden värin objektille tai valokuvan alueelle menettämättä rakenteen yksityiskohtia, on se, että se käyttää sekoitustiloja sekoittaaksesi uuden värin kuvaan. Valittavana on neljä sekoitustilaa (sävy, kylläisyys, väri ja valoisuus), jotka kaikki voidaan valita Asetukset-palkin Tila- vaihtoehdosta. Oletussekoitustila on Väri:

Tila-vaihtoehdon avulla voimme muuttaa värien korvaustyökalun sekoitustilaa.

Jos olet koskaan käynyt Colour Theory 101 -luokan, tiedät todennäköisesti, että se, mitä useimmat meistä ajattelevat esineen värinä, on oikeastaan ​​yhdistelmä kolmea asiaa - sävy, kylläisyys ja kirkkaus . Jokainen neljästä sekoitusmoodista, jotka voimme valita värinvaihtovälineelle, muuttaa, mihin näistä kolmesta alkuperäisen värin näkökulmasta muutos vaikuttaa.

Hue: Hue blend mode muuttaa vain itse perusvärin. Se ei muuta alkuperäisen värin kylläisyyttä tai kirkkautta. Tämä tila on hyödyllinen kuvissa, joissa värit eivät ole kovin voimakkaita ja aiheuttavat yleensä erittäin hienovaraisia ​​muutoksia.

Kylläisyys: Kylläisyyssekoitusmuoto muuttaa vain alkuperäisen värin kylläisyyttä. Sävy ja kirkkaus eivät muutu. Tämä on hyödyllistä värin voimakkuuden vähentämiseksi tai jopa värin poistamiseksi kokonaan.

Väri: Väri on oletussekoitustila ja se muuttaa sekä sävyä että kylläisyyttä. Kirkkaus pysyy muuttumattomana. Tämä on sekoitustila, jota käytät useimmiten.

Kirkkaus: Lopuksi Luminosity-sekoitustila vastaa yksinkertaisesti alkuperäisen värin kirkkautta uuden värin kirkkauteen. Sävy ja kylläisyys eivät muutu.

Tässä valokuvassa oranssi ilmapallo näyttää olevan valmis jakautumaan ryhmästä ja lentämään omalla seikkailullaan taivaalle:

Alkuperäinen kuva.

Yksi tapa erottaa ilmapallo vielä enemmän kuvan muista kuvista saattaa olla vähentää joidenkin muiden sen alla olevien ilmapallojen värikylläisyyttä. En halua muuttaa ilmapallojen todellista väriä, vain niiden voimakkuutta. Tämän tekemiseksi, kun värinvaihto-työkalu on valittu, vaihdan Valintapalkin sekoitustilan vaihtoehdon kylläisyyteen :

Sekoitustilan muuttaminen kylläiseksi.

Jos haluaisin tyhjentää ilmapalloja kokonaan poistamalla niiden värin kokonaan, asettaisin etualan väri joko mustalle, valkoiselle tai mille tahansa harmaasävylle, mutta koska haluan hienovaraisemman vaikutelman, otan vain näytteen yhdestä vähemmän kuvan tyydyttyneet värit pitämällä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna siirtyäksesi väliaikaisesti Eyedropper-työkaluun, napsautin sitten haluamaani väriä. Valitsen vähemmän kylläisen keltaisen. Itse värillä ei ole eroa, koska Saturation blend mode ei muuta mitään alkuperäisistä väreistä. Se vaikuttaa vain kylläisyyteen:

Näytetään yksi kuvan vähemmän tyydytetyistä väreistä.

Kun vähemmän tyydyttynyt väri on nyt asetettu etualan väriini ja sekoitustilani on asetettu kylläisyyteen, maalaan yksinkertaisesti kaikille ilmapalloille, joiden värikylläisyyden tasoa on vähennettävä, säätämällä siveltimen kokoani näppäimistön vasemmalla ja oikealla hakasulkepainikkeella ja vaihtamalla tarvittaessa Asetukset-palkin toleranssiarvo. Täällä voimme nähdä ero värikylläisyydessä maalatessani yhden muun oranssin ilmapallojen päälle:

Yhden ilmapallojen värikylläisyyden vähentäminen maalaamalla se kylläisyystilassa.

Jatkan maalaamista kaikille muille ilmapalloille, joiden värikylläisyyttä on vähennettävä. Tässä on valmis tulos:

Muiden yläpuolella kelluva oranssi ilmapallo erottuu nyt vielä enemmän korkeamman värikylläisyyden ansiosta.

Kirkkausongelma

Valitettavasti on yksi tilanne, jossa värien korvaustyökalu pyrkii epäonnistumaan, ja silloin kuvan alkuperäisen värin ja sen värin välillä, jolla haluat korvata sen, on suuri kirkkausero. Oletetaan, että halusin korvata oranssin yhdellä ilmapalloilla, johon olemme keskittyneet, tumman violetilla värillä toisesta ilmapalloista. Kaikesta, mitä olemme tähän mennessä nähneet, sen pitäisi olla riittävän yksinkertaista, eikö niin?

Aluksi asetan kuvan värit takaisin alkuperäisiksi, siirtymällä näytön yläreunan Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Palauta- komento. Sitten, kun värinvaihtotyökalu on valittu, pidän Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja napsautin yhtä violetti ilmapallo näytteen väri:

Näytteen ottaminen violetista väristä asetettavaksi etualan väriini.

Asetan sekoitustilan Valinnat-palkista takaisin väreksi, oletusasetus. Sitten maalaan oranssin ilmapallojen päällä vaihtaaksesi sen värin tummaan violettiin. Tässä on tulos:

Jotain ei ole aivan oikein.

Hmm. Se on ehdottomasti violetti, mutta se ei näytä aivan siltä, ​​kuin muut purppurapallot, eikö niin? Ongelmana on, että se on paljon vaaleampi kuin muut violetit ilmapalloja, ja se johtuu siitä, että ilmapallo oli alkuperäisväriltään paljon vaaleampaa kuin tumma violetti väri, jonka näyttelin. Värien sekoitusmoodilla ei ollut vaikutusta kirkkauteen. Itse asiassa ainoa sekoitustila, joka muuttaa kirkkautta, on Luminosity, joten kokeillaan sitä. Vaihdan Valintapalkin sekoitustila tilalle Luminosity:

Luminosity-sekoitustila vastaa alkuperäisen värin kirkkautta uuden värin kirkkauteen.

Kumoan vaiheeni vaihtaa ilmapallo takaisin alkuperäiseen oranssiin väriin ja yritän sitten korvata oranssin tumma violettilla, kun sekoitustilaksi on tällä kertaa asetettu Luminosity:

Yhtäkkiä vaalean violetti ei näyttänyt niin pahaltä.

Mielestäni on turvallista sanoa, että asiat eivät menneet hyvin. Luminosity-sekoitustila teki ehdottomasti ilmapallo tummemmaksi, mutta se on silti oranssi, ja nyt suurin osa tekstuurin yksityiskohdista on kadonnut! Se näyttää tuskin kuin ilmapallo tässä vaiheessa, ja tämä on ongelma, jolla kohtaamme värinvaihtovälineen. Se toimii hyvin yksinkertaisissa tehtävissä, joissa joudut vain muuttamaan värin sävyä ja / tai värikylläisyyttä, mutta jos alkuperäisen värin ja uuden värin kirkkausarvoissa on liian paljon eroja, kannattaa todennäköisesti kokeilla jotain muuta.

Näytteenottovaihtoehdot

Suoraan Asetukset-palkin sekoitustilavaihtoehdon oikealla puolella on kolmen pienen kuvakkeen rivi. Jokainen näistä kuvakkeista edustaa erilaista näytteenottovaihtoehtoa värien korvaustyökalulle, ja ne toimivat täällä täsmälleen samalla tavalla kuin Photoshopin taustapyyhkimessä . Vasemmalta oikealle, meillä on jatkuva (oletusasetus), kerran ja taustavärinä . Napsauta vain kuvakkeita vaihtaaksesi niiden välillä tarpeen mukaan:

Vasemmalta oikealle - Jatkuvan, Kerran ja Taustakuvio-näytteenottovaihtoehdot.

Nämä näytteenottoasetukset ohjaavat, kuinka Photoshop näyttelee kuvan värejä, kun siirrät kohdesymbolia niiden päälle tai jos se näytteittää ne ollenkaan. Kun Jatkuva- valittuna, Photoshop etsii jatkuvasti uusia värejä korvattaviksi, kun vedät Värinvaihto-työkalua ympäri. Kaikista uusista väreistä, jotka kohdesymboli ohittaa, tulee uusi korvattava väri. Tätä asetusta käytät yleisimmin ja se toimii parhaiten, kun esineen väri vaihtelee paljon.

Kun valittuna on, Photoshop näyttelee vain ne värit, joihin napsautit aluksi, riippumatta siitä, kuinka monta muuta väriä vedät (niin kauan kuin pidät hiiren painiketta painettuna). Tämä vaihtoehto toimii parhaiten, jos vaihdat suuren osan yksivärisiä. Voit myös kokeilla Kerran-vaihtoehtoa, jos huomaat, että Jatkuva aiheuttaa värien korvaustyökalun vuotoa muille lähialueille, ja Toleranssi -asetus ei näytä auttavan.

Lopuksi, et käytä sitä usein (jos koskaan), mutta Background Swatch -asetus korvaa sen värin, joka on tällä hetkellä asetettu taustaväriksi. Tämä vaihtoehto voi osoittautua hyödylliseksi, jos kumpikaan muista näytteenottovaihtoehdoista ei toimi sinulle. Napsauta Työkalut-paletin Taustavärimallia ja valitse värinvalitsimesta väri, joka vastaa mahdollisimman lähellä korvattavan kuvan väriä. Kokeile säätää toleranssiarvoa, jos valitsemasi väri ei ollut riittävän lähellä.

Taustakaavion näytteenottovaihtoehto korvaa taustan värin etualan värellä.

rajat

Toinen vaihtoehto, joka toimii täsmälleen samalla tavalla värien korvaustyökalun kanssa kuin taustapyyhkimen kanssa, on Rajoitukset, joka säätelee sitä, missä Photoshop voi etsiä korvattavia värejä. Kolme vaihtoehtoa ovat vierekkäiset, vierekkäiset ja löytää reunat . Kolmesta käytät todella vain vain kahta ensimmäistä:

Rajat-vaihtoehto.

Oletusasetus Rajoitukset-vaihtoehdolle on Yhtenäinen, mikä tarkoittaa, että Värinvaihto -työkalu voi muuttaa vain niiden pikselien väriä, jotka kohdistimen keskellä olevaa kohdesymbolia koskettavat. Se ei vaikuta pikseliin, jotka vastaavat näytteenotettua väriä, mutta erotetaan kohdemerkinnästä eri värisellä alueella, paitsi jos siirrät kohdesymbolia fyysisesti uudelle alueelle. Päinvastainen asia on Discontiguous, jonka avulla värinvaihto-työkalu voi korvata kaikkien pikselien värin, jotka vastaavat näytteenotettua väriä ja kuuluvat kohdistimen rajoihin riippumatta siitä ovatko pikselit samalla alueella kuin kohdesymboli vai eivät.

Anti-alias

Viimeinen vaihtoehto värinvaihtovälineelle on Anti-alias, joka on valittu oletuksena. Pidä tämä vaihtoehto valittuna tasoittaaksesi reunat alueilla, joihin Värinvaihto-työkalu vaikuttaa:

Anti-alias -vaihtoehto.

Ja siellä meillä se on! Näin voit muuttaa valokuvan kohteen väriä Photoshopin Värinvaihto -työkalulla! Katso Photo Retouching -osiosta lisää Photoshop-kuvankäsittelyohjeita!