Ero ROLAP: n ja MOLAP: n välillä

ROLAP tarkoittaa suhteellista online-analyyttistä käsittelyä, joka on OLAP-muodon (online-analyyttinen käsittely) muoto. ROLAP analysoi suuren määrän tietoja usean ulottuvuuden välillä. MOLAP tarkoittaa moniulotteista online-analyyttistä käsittelyä, joka on OLAP: n (online-analyyttinen käsittely) muoto. Se tallensi tiedot taulukon muodossa. Näiden tietojen tallentamiseksi MOLAP käyttää moniulotteisia tallennuskantoja (MDDB)

Mikä on ROLAP?

Se pystyy käsittelemään suurta määrää dataa käyttämällä relaatiotietokantamallia. ROLAP on järjestelmän etu- ja takaosan välissä ja tallentaa jokaisen varastotiedon tehokkaasti.

ROLAP: n edut

 • Koska ROLAP-palvelimet käyttävät relaatiotietokantamallia, ne voidaan helposti integroida relaatiotietokannan hallintajärjestelmään.
 • ROLAP käsittelee suurta määrää dataa tehokkaasti
 • Microsoftin DSS-palvelimet noudattavat ROLAP-lähestymistapaa tietojen tehokkaaseen käsittelyyn.

ROLAP: n haitat

 • Kyselyyn vastaamisen nopeus on pieni.
 • Skaalautuvuusrajoituksia on.

Mikä on MOLAP?

MOLAP on moniulotteinen online-analyyttinen prosessointi. Se luo datakuutioita tietojen noutamiseksi useista ulottuvuuksista. Tietojen käsittelemiseen käytetään hajautettua matriisitekniikkaa.

MOLAPin edut

 • Kyselyyn vastaamisen nopeus on korkea, joten verkkoon kytketyt käyttäjät auttavat analysoimaan tietoja paremmin.
 • Yksinkertaisen käyttöliittymän ansiosta sitä on helppo käyttää. Siksi yhteensopiva sekä kokeneiden että kokemattomien käyttäjien kanssa.
 • Se sallii nopeamman hakemiston aiemmin yhteenvetoihin tietoihin.

MOLAPin haitat

 • MOLAP ei sisällä yksityiskohtaista tietoa tiedoista, joten se on yhteensopiva niille, joiden on käsiteltävä yksityiskohtaisia ​​tietoja.
 • MOLAP-tallennusvälineiden käyttöaste on alhainen, jos tietojoukot ovat hajallaan.

Head to Head -vertailu ROLAP: n ja MOLAP: n välillä (infografia)

Alla on 9 parhainta vertailua ROLAP: n ja MOLAP: n välillä:

Avainero ROLAP: n ja MOLAP: n välillä

ROLAP vs. MOLAP ovat molemmat OLAP-muotoja. Keskustelemme tärkeistä keskeisistä eroista niiden välillä.

 • ROLAP on suhteellinen online-analyyttinen prosessointi, kun taas MOLAP on moniulotteinen online-analyyttinen prosessointi.
 • ROLAP: n tiedot ovat relaatiotietoja. toisaalta, data on hierarkkinen.
 • ROLAP tallensi suuren määrän dataa, mutta MOLAP tallentaa rajoitetun määrän dataa ja pitää yhteenvetotiedot moniulotteisissa tietokannoissa.
 • Sekä ROLAP vs. MOLAP tallennetaan päädatavarastoon, mutta ROLAP tallentaa ja hakee tietoja päädatasta, kun taas MOLAP tallentaa ja hakee tietoja moniulotteisista tietokannoista.
 • ROLAP tallensi dataa relaatiotietokannan muodossa, mutta MOLAP: issa tiedot, jotka on tallennettu matriisipohjaisten moniulotteisten datakuutioiden muodossa.
 • Koska ROLAP: n tiedot tallennetaan relaatiotietokantaan, voimme tarkastella tietoja reaaliajassa. Vaikka MOLAPissa se on tallennettu tietokuutioihin, tietokantaan ei ole reaaliaikaista yhteyttä, joten meidän on päivitettävä tietoja usein.
 • ROLAP-palvelimien skaalautuvuus on enemmän verrattuna MOLAP-palvelimiin.
 • ROLAP-vastausnopeus kyselyihin on hidasta, kun taas MOLAP-tapauksissa vastausnopeus kyselyihin on nopeaa verrattuna ROLAPiin.
 • ROLAP käyttää monimutkaisia ​​SQL-kyselyitä tietojen noutamiseen päädatavarastosta, kun taas MOLAP: n tapauksessa se luo datakuutioita tietojen hakemiseksi useista ulottuvuuksista. Tietojen käsittelemiseen MOLAP käyttää hajautettua matriisitekniikkaa tietojen noutamiseen.
 • ROLAP luo dynaamisesti moniulotteisen datanäkymän, MOLAP tallentaa jo tietoa moniulotteisen taulukon muodossa moniulotteisiin tietokantoihin

Vertailutaulukko ROLAP: n ja MOLAP: n välillä:

Keskustelemme korkeimmasta erotuksesta ROLAP: n ja MOLAP: n välillä

tavoitteetROLAPMOLAP
Täysi muotoROLAP on suhteellinen online-analyyttinen prosessointi.MOLAP on moniulotteinen online-analyyttinen prosessointi.
Tietojen tallennusten määräROLAP tallentaa suuren määrän dataaSe tallentaa rajoitetun määrän dataa ja pitää tiivisteltyä tietoa moniulotteisissa tietokannoissa.
TietolähdeROLAP tallentaa ja noutaa tietoja päädatasta.MOLAP tallentaa ja hakee tietoja moniulotteisista tietokannoista.
Tietojen tallennusmuotoSe tallensi tietoja relaatiotietokannan muodossa.Se tallentaa tietoja matriisipohjaisten moniulotteisten datakuutioiden muodossa.
Vastauksen nopeusVastausnopeus on hidasVastausnopeus on nopea
Käytetty tekniikkaSe käyttää monimutkaisia ​​SQL-kyselyitä tietojen noutamiseen tietovarastosta.Se luo datakuutioita tietojen noutamiseksi useista ulottuvuuksista. Tietojen käsittelemiseen käytetään hajautettua matriisitekniikkaa.
Näkymä tiedoistaSe luo dynaamisesti moniulotteisen näkymän tiedoista.Se tallentaa jo tietoja moniulotteisen taulukon muodossa moniulotteisiin tietokantoihin.
ViiveMatalaKorkea
DBMS-järjestelyVahvaHeikko

johtopäätös

ROLAP vs. MOLAP -sovelluksen soveltaminen ja toteutus riippuvat molempien mallien tietojen monimutkaisuudesta ja suorituskyvystä. Jos käyttäjä haluaa tallentaa suuria tietoja, suositellaan ROLAPia. MOLAPia suositellaan, kun käyttäjä haluaa nopeamman käsittelyn. Kun ROLAP luo moniulotteisen näkymän datasta dynaamisesti, se käsittelee dataa hitaammin kuin MOLAP, joka ei luo moniulotteista näkymää tiedosta.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas ROLAP: n ja MOLAP: n väliseen eroon. Tässä keskustellaan myös ROLAP vs. MOLAP-avaineroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Savutestaus vs. terveysmittaus
 2. Scrum vs Kanban - tärkeimmät erot
 3. OLAP-työkalut
 4. Tietovarasto vs. Hadoop
 5. ROLAP vs. MOLAP vs. HOLAP
 6. Mikä on terveellisyystestaus ja miten se toimii?

Luokka: